jozefk
Aktivan član
- Poruka
- 1.493
koliko je tips?Dobio sam ponudu za rad u hotelu Sheraton, Dubai.
-povratna karta
-8 radnih sati
-smestaj, tri obroka
-400$ + tips
Neko nekakav info, feedback?
Hvala.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
koliko je tips?Dobio sam ponudu za rad u hotelu Sheraton, Dubai.
-povratna karta
-8 radnih sati
-smestaj, tri obroka
-400$ + tips
Neko nekakav info, feedback?
Hvala.
Ma zena mi je navodno, dobila posao u nekoj bolnici u Abu Dabiu pa nas upucuju u neku agenciju koja ce da nam sredi vize i danas sam dobio od njih mail ali mi sve pomalo sumnjivo, plasim se da me ne izrade pa zato molim za pomoc, sta da radim???
Želim da podelim sa vama moje iskustvo u dobijanju vozačke dozvole ovde u Abu Dhabiju. Moram da pozdravim uspostavljanje diplomatskih odnosa R Srbije i UAE, barem što se tiče tog dela svakodnevnog života, jer je jako lepo što sada ovde u Emiratima (ili je to možda samo u Abu Dhabiju - ne znam) više ne mora da se završava kompletna obuka, već se dobijanje vozačke dozvole svelo "samo" na dva sata teorijske nastave, teorijski i praktičan ispit ("samo" košta 1500 dirhama, ako uzmete VIP paket - ne znam šta je VIP u svemu tome, jer je ceo proces trajao skoro dva meseca!)...
BaksisJozefk a sta je tips?
Bolje je zavrsiti faks prvo. Bar sto se tice menadzera.Vec duze vreme razmisljam da idem da radim u Dubai, ali ''problem'' sto ne mogu sad da idem je zato sto studiram, studiram menadzment. Video sam da neki ljudi u Dubai postaju menadzeri na dobrim pozicijama bez te skole. Zato sam sada u dilemi sta da radim, da li da ostajem i da zavrsim faks( ako ostajem sigurno cu zavrsiti i master, trenutno zavrsavam prvu godinu)), ili da napustim faks i da idem sad tamo? Voleo bih da radim kao menadzer tamo, ali prvo bih otiso na nekim manjim pozicijama pa posle dokle doguram. Voleo bih da cujem misljena ljudi koj tamo vec rade.
Ako ima neko neku informaciju na ovu temu ili me uputiti na nekoga ko je ovo prošao mnogo bi mi pomoglo.
Byja, hvala na odgovoru i na informacijama ali mislim da me nisi lepo razumeo ili možda ja nisam lepo ni objasnio svoj problem.
Elem, ja imam radnog iskustva sada već 4 godine. Počeo sam da radim u Srbiji 2011 i od tada sam zaposlen bez prekida.
Ponudu za posao sam dobio od jedne kompanije iz Emirata, potpisali smo i ugovor u kome mi jesu ponudili nešto nižu platu u odnosu na to koliko tamo lekari primaju ali ja sam prihvatio. Na kraju krajeva, bitnije mi je da za početak odem iz Srbije nego sad da jurim neku kintu.
Problem je nastao kada je ta kompanija podnela sve papire za moje licence i dozvole. HAAD traži godinu dana stažiranja nakon fakulteta a ja imam samo 6 meseci tog stručnog staža. To nije radni staž. Do 2008 godine je taj staž u Srbiji trajao godinu dana a onda je Ministarstvo zdravlja smanjilo na 6 meseci. Dakle ja sam odradio 6 meseci zakonom predviđenog stručnog staža i onda položio državni ispit (kao i svi drugi lekari koji su diplomirali od 2008 pa na dalje). Sada po tome ispada da niko od lekara ko je diplomirao posle 2007 ne može da dobije te dozvole od HAAD. Meni to zvuči malo neverovatno.
Voleo bih da stupim u kontakt sa nekim mlađim lekarom iz Srbije, tj. sa nekim ko je diplomirao posle 2007/2008, a ko radi u UAE, da vidim kako je rešio ovaj problem.
Inače, podneli su zahtev i u DHA ali mi nisu javili da su tamo imali problema.
Jel ovo gore što si napisao znači da ako dobijem dozvolu od DHA mogu raditi u Dubaiu iako nisam dobio dozvolu od HAAD?