Obzirom da uskoro idem može li mi neko pomoći oko punomoći. Želio bih ovlastiti jednu osobu da može vršiti sve radnje vezane za dokumente, račune, ugovore i sl. u moje ime, ali je problem što kod ovjere punomoći u opštini treba navesti svaku stvar posebno. Našao sam formu za punomoć ali imam problem kako da formulišem stvari.
Evo šta mi je palo na pamet za punomoć, ako imate nekih ideja za još neke stvari recite, a volio bih da mi se neko javi kako da formulišem ove stvari:
- vađenje lične karte, vozačke dozvole, pasoša, rodnog lista, državljanstva, prijava prebivališta, vjenčani list
- sve vezano za režije: struja, telefon, internet, grijanje, voda, smeće, održavanje
- registracije auta, prodaja auta i sve vezano za auto
- bankarske usluge, zatvaranje računa, izmjene i td.
Ima li negdje ovo sve popisano i fino formulisano možda? I postoji li način da se dadne univerzalna punomoć za sve da ne moram nabrajati svaku stvar posebno?
Evo šta mi je palo na pamet za punomoć, ako imate nekih ideja za još neke stvari recite, a volio bih da mi se neko javi kako da formulišem ove stvari:
- vađenje lične karte, vozačke dozvole, pasoša, rodnog lista, državljanstva, prijava prebivališta, vjenčani list
- sve vezano za režije: struja, telefon, internet, grijanje, voda, smeće, održavanje
- registracije auta, prodaja auta i sve vezano za auto
- bankarske usluge, zatvaranje računa, izmjene i td.
Ima li negdje ovo sve popisano i fino formulisano možda? I postoji li način da se dadne univerzalna punomoć za sve da ne moram nabrajati svaku stvar posebno?