Abu Dhabi... Dubai

Obzirom da uskoro idem može li mi neko pomoći oko punomoći. Želio bih ovlastiti jednu osobu da može vršiti sve radnje vezane za dokumente, račune, ugovore i sl. u moje ime, ali je problem što kod ovjere punomoći u opštini treba navesti svaku stvar posebno. Našao sam formu za punomoć ali imam problem kako da formulišem stvari.

Evo šta mi je palo na pamet za punomoć, ako imate nekih ideja za još neke stvari recite, a volio bih da mi se neko javi kako da formulišem ove stvari:

- vađenje lične karte, vozačke dozvole, pasoša, rodnog lista, državljanstva, prijava prebivališta, vjenčani list
- sve vezano za režije: struja, telefon, internet, grijanje, voda, smeće, održavanje
- registracije auta, prodaja auta i sve vezano za auto
- bankarske usluge, zatvaranje računa, izmjene i td.

Ima li negdje ovo sve popisano i fino formulisano možda? I postoji li način da se dadne univerzalna punomoć za sve da ne moram nabrajati svaku stvar posebno?

Baš sam se obradovala kad sam naišla na ovaj forum, čitala sam ovih dana i svaka čast ljudima koji nesebično dele svoja iskustva i pomažu savetima. I meni treba jedan, za početak.

Ja sam medicinska sestra iz Srbije, imam 28 godina, za nekoliko meseci ću završiti strukovne studije Visoke medicinske škole i u poslednje vreme istražujem gde bi bilo najzgodnije emigrirati, suprug i ja i troje dece. Qatar se pojavio sasvim slučajno u tom istraživanju, a onda i UAE, a na netu nema mnogo informacija, samo da je zdravstvena struka deficitarna, pa ako neko ima neki savet molim da mi pomogne. Da li je moguće naći posao preko Interneta, slanjem CV- ja na sve adrese bolnica koje su dostupne, da li postoje neke agencije za zapošljavanje koje preporučujete, odakle početi i da li se trud može isplatiti? Radila sam nostrifikaciju srednje medicinske škole u Kanadi pre par godina, položila stručni ispit za practical nurse, na IELTS-u mi je prosečna ocena 7.5, ali tamo nismo mogli jer nemam dovoljno bodova za obrazovanje, zato sam upisala Visoku medicinsku. Ali, odlazak u Kanadu, Ameriku, Nemačku se može odužiti na godinu- dve, zato sam počela da se raspitujem o UAE, Qatar-u, možda bude brže, ako je uopšte moguće...

Hvala unapred svima koji se jave.

Baš sam se obradovala kad sam naišla na ovaj forum, čitala sam ovih dana i svaka čast ljudima koji nesebično dele svoja iskustva i pomažu savetima. I meni treba jedan, za početak.

Ja sam medicinska sestra iz Srbije, imam 28 godina, za nekoliko meseci ću završiti strukovne studije Visoke medicinske škole i u poslednje vreme istražujem gde bi bilo najzgodnije emigrirati, suprug i ja i troje dece. Qatar se pojavio sasvim slučajno u tom istraživanju, a onda i UAE, a na netu nema mnogo informacija, samo da je zdravstvena struka deficitarna, pa ako neko ima neki savet molim da mi pomogne. Da li je moguće naći posao preko Interneta, slanjem CV- ja na sve adrese bolnica koje su dostupne, da li postoje neke agencije za zapošljavanje koje preporučujete, odakle početi i da li se trud može isplatiti? Radila sam nostrifikaciju srednje medicinske škole u Kanadi pre par godina, položila stručni ispit za practical nurse, na IELTS-u mi je prosečna ocena 7.5, ali tamo nismo mogli jer nemam dovoljno bodova za obrazovanje, zato sam upisala Visoku medicinsku. Ali, odlazak u Kanadu, Ameriku, Nemačku se može odužiti na godinu- dve, zato sam počela da se raspitujem o UAE, Qatar-u, možda bude brže, ako je uopšte moguće...

Hvala unapred svima koji se jave.

Treba ti licenca da bi radila kao med. sestra u Emiratima. Takodje ti treba 2-3 godine radnog iskustva da bi mogla uopste da polazes za licencu. Ako se ne varam. Bolje vidi sama na ovim linkovima sve:
1)

Mislim da je moguce dobiti vizu. Stric znaci ako ce da kesira neku lovu da ti pomogne :) Inace te niko ne pita jel imas strica ili nemas. Preko njega da dobijes vizu mozes da pokusas. To sve zavisi od immigration. Moras njih kontaktirati posto nisam imao slicnu situaciju ja licno, do sada. A ako dodjes turisticki ili na visit vizu (mozda bi ta upalila od strica), nadjes posao i dobijes boravisnu vizu i cao. Radis, zivis i uzivas :)

Izvini, kako u stranoj zemlji možeš da radiš sa turističkom vizom (ili tzv visit vizom)?
Zar se to ne kažnjava?

Pozdrav svima!!!:)

Da li neko poznaje nekoga ko radi ne bliskom Istoku kao hemicar u nekoj laboratoriji? Mnogo bi mi znacilo da stupim u kontakt da bi dosao do potrebnih informacija!
Zavrsio sam Hemijski fakultet - analiticki smer, na moju veliku zalost.:(
Posto u Srbiji nema leba za ovu struku resih da probam da nadjem srecu na ME:D

Hvala unapred;)

Možete li vi sa lica mesta da kažete šta se to desilo sa ubistvom vaspitačice u Abu Dabiju? Navodno se poziva na linč stranih nastavnika. Šta kažu mediji kod vas?
Osoba koja je izbola nozem je bila lokalna arpakinja sa emiratskim pasosem. I pripadala je grupi ljudi koji su pristalice ludaka koji mrze sve ljude koji nisu muslimani. Spremali su se da podmetnu bombu amerikom doktoru ispred kuce. Ali su ih pohvatali.

Izvini, kako u stranoj zemlji možeš da radiš sa turističkom vizom (ili tzv visit vizom)?
Zar se to ne kažnjava?
Ne mozes raditi, ali mozes traziti posao. Kad nadjes posao onda firma ili rizikuje pa pocnes da radis ili ti odmah pokrenu postupak/proces za boravisnu vizu (sa kojom mozes da radis) i onda mozes da radis iako je dobijanje radne dozvole jos u toku.

Osoba koja je izbola nozem je bila lokalna arpakinja sa emiratskim pasosem. I pripadala je grupi ljudi koji su pristalice ludaka koji mrze sve ljude koji nisu muslimani. Spremali su se da podmetnu bombu amerikom doktoru ispred kuce. Ali su ih pohvatali.

Ne mozes raditi, ali mozes traziti posao. Kad nadjes posao onda firma ili rizikuje pa pocnes da radis ili ti odmah pokrenu postupak/proces za boravisnu vizu (sa kojom mozes da radis) i onda mozes da radis iako je dobijanje radne dozvole jos u toku.

Hvala ti! :D

Zdravoo,
nova sam na ovoj temi, mada sam procitala 15ak strana unazad :) Fizioterapeut sam po struci, 90-o godiste, pa me zanima kakve su mi mogucnosti da odem u Abu Dhabi sa deckom (`87. godiste) koji je takodje fizioterapeut. Nemamo nikakvo iskustvo u smislu da imamo dokaz da smo radili negde do sad, jer sve sto smo radili je bilo na crno, sto pretpostavljam da Arapima nista ne znaci, a sve oglase koje sam gledala za fizioterapeute traze minimum 2-3god iskustva....Do sad sto sam procitala po forumu, malo toga sam saznala vezano za fizio u Emiratima, pa ako ima neki fizioterapeut koji vec radi u Emiratima i koji bi mogao da mi pomogne sa nekim savetom bila bih mu jako zahvalna. Bilo kakva informacija je dobro dosla :) Pozdrav

Zdravoo,
nova sam na ovoj temi, mada sam procitala 15ak strana unazad :) Fizioterapeut sam po struci, 90-o godiste, pa me zanima kakve su mi mogucnosti da odem u Abu Dhabi sa deckom (`87. godiste) koji je takodje fizioterapeut. Nemamo nikakvo iskustvo u smislu da imamo dokaz da smo radili negde do sad, jer sve sto smo radili je bilo na crno, sto pretpostavljam da Arapima nista ne znaci, a sve oglase koje sam gledala za fizioterapeute traze minimum 2-3god iskustva....Do sad sto sam procitala po forumu, malo toga sam saznala vezano za fizio u Emiratima, pa ako ima neki fizioterapeut koji vec radi u Emiratima i koji bi mogao da mi pomogne sa nekim savetom bila bih mu jako zahvalna. Bilo kakva informacija je dobro dosla :) Pozdrav

Pa napisi u CV da si radila nekoliko godina i cao. Oni to ne proveravaju. Ako znas da radis to sto treba da radis koga boli uvo. Jel fizioterapeut posao u zdravstvu?

Pa napisi u CV da si radila nekoliko godina i cao. Oni to ne proveravaju. Ako znas da radis to sto treba da radis koga boli uvo. Jel fizioterapeut posao u zdravstvu?

Da zavrsili smo Visoku zdravstvenu skolu u Zemunu smer fizioterapeut, i ja sam jos plus u procesu zavrsavanja specijalizacije na Medicinskom fakultetu (ne znam koliko bi ovo znacilo u Emiratima-posto kod nas ne znaci nista). Znaci mozemo tako samo da napisemo da smo radili iako nemamo dokaz za to?
Kako je dalje najbolje da radimo? Da li je dobra varijanta da se ode tamo pa da se odande konkurise na posao? Ili da to odradimo odavde preko interneta? I ako se ide tamo da li je lakse da ja prvo odem pa da onda trazimo posao za njega ili da on ode pa da trazi posao za mene, ovo pitam jer sam citala o nekim sponzorstvima i kako je lakse da zena sponzorise, nego obrnuto? Mozda ja to nisam dobro skapirala.... Izvinjavam se sto dosadjujem ali prosto ne znam gde da se informisem :)

Da zavrsili smo Visoku zdravstvenu skolu u Zemunu smer fizioterapeut, i ja sam jos plus u procesu zavrsavanja specijalizacije na Medicinskom fakultetu (ne znam koliko bi ovo znacilo u Emiratima-posto kod nas ne znaci nista). Znaci mozemo tako samo da napisemo da smo radili iako nemamo dokaz za to?
Kako je dalje najbolje da radimo? Da li je dobra varijanta da se ode tamo pa da se odande konkurise na posao? Ili da to odradimo odavde preko interneta? I ako se ide tamo da li je lakse da ja prvo odem pa da onda trazimo posao za njega ili da on ode pa da trazi posao za mene, ovo pitam jer sam citala o nekim sponzorstvima i kako je lakse da zena sponzorise, nego obrnuto? Mozda ja to nisam dobro skapirala.... Izvinjavam se sto dosadjujem ali prosto ne znam gde da se informisem :)

Ako je zdravstvo u pitanju onda vazi ovo isto:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/95573-Abu-Dhabi-Dubai?p=29401738&viewfull=1#post29401738

Bez licence nema sanse.

Moze li mi neko reci ako se potpise ugovor na 2 godine,u sluCaju da zelim prekinuti isti jer zelim povratak u svoju zemlju,placam li takozvane penale?:confused:

Ako je LLC firma onda dobijes ban 6 meseci ili godinu dana. Ako je free zone onda nije neka frka. Ne bi trebalo da placas nista sto nije navedeno u ugovoru.

da li se placa samo u dirhamima,pretpostavljam da placa

Ovde se koriste samo dirhami. A mozes da platis i karticom :)

da li neko ima ruzno iskustvo sa poslodavcima iz dubaia?

Svako ima.

Pozdrav svima! Planiram uskoro u Dubai u potragu za poslom, na turistickoj vizi. Prije toga bih trebala u ambasadu UAE u BG-u da uzmem vizu i atestiram diplomu. Moje pitanje je da li je u redu doci u ambasadu i istovremeno raditi turisticku vizu i ovjeravati diplomu, s obzirom na kontradiktornost - jedan turista ne bi trebao da trazi posao u Dubaiju!?

Postovani dobio sam ponudu za fizioterapeuta preko Emi konsal(t)inga agencije za zapsljavanje...plata oko 2700$ + smestaj
mesto rada abu dabi
Intereseuje me jel neko isao preko ove agencije??

sta znate o njoj?
Molim sve koji znaju da odgovore,jel ovo sve tacno i jel ta agencija ok...Napisalu su mi da cu raditi sa Vip osobobama i clanove kraljevske porodice

Back