Abu Dhabi... Dubai

Postovani dobio sam ponudu za fizioterapeuta preko Emi konsal(t)inga agencije za zapsljavanje...plata oko 2700$ + smestaj
mesto rada abu dabi
Intereseuje me jel neko isao preko ove agencije??

sta znate o njoj?
Molim sve koji znaju da odgovore,jel ovo sve tacno i jel ta agencija ok...Napisalu su mi da cu raditi sa Vip osobobama i clanove kraljevske porodice

Kako si uopste dobio ponudu? Jel imas radno iskustvo? Pitam posto ja nemam jer sam radila neprijavljeno pa nemam papir kojim bi dokazala to iskustvo, a mislim da bi mi to bio najveci problem pri trazenju posla u Abu Dhabiju.... :)

Pozdrav svima! Planiram uskoro u Dubai u potragu za poslom, na turistickoj vizi. Prije toga bih trebala u ambasadu UAE u BG-u da uzmem vizu i atestiram diplomu. Moje pitanje je da li je u redu doci u ambasadu i istovremeno raditi turisticku vizu i ovjeravati diplomu, s obzirom na kontradiktornost - jedan turista ne bi trebao da trazi posao u Dubaiju!?
Šta je tu kontradiktorno? 90% radnika u Dubaiju su stranci, a većina su posao našli tokom "turističkog" boravka. Neće ti niko praviti problem. Čak i da im kažeš da ne ideš turistički, nego da ćeš gledati da nađeš posao, niko ti u ambasadi neće praviti problem. Na ovaj ili onaj način, oni će zaraditi na tebi.

Pa ovako ako se zaposljavas u neku bolnicu treba ti sve crno na belo...rad u nekoj bolnici,overa i sve....a pozto cu ja raditi za neke seike...ne treba mi pola tih stvari...i ja nemam iskustvo u radnoj knjizici...Mene nteresuje da se neko javi za ovu agenciju?

Pa ovako ako se zaposljavas u neku bolnicu treba ti sve crno na belo...rad u nekoj bolnici,overa i sve....a pozto cu ja raditi za neke seike...ne treba mi pola tih stvari...i ja nemam iskustvo u radnoj knjizici...Mene nteresuje da se neko javi za ovu agenciju?
Ako ce oni sve da ti plate u vezi avionske karte, vize itd. onda dodji. Ne kosta te nista.
Ako traze da ti platis onda ne znam. Sumnjivo malo.

Како се крећу цене квадрата (квадратног метра) стана у Абу Дабију. На некој рецимо просечној локацији, са пристојним комшилуком?
Може ли се стан купити и нормално продати после пар година, без неких већих пореза и такси ако си странац?

Како се крећу цене квадрата (квадратног метра) стана у Абу Дабију. На некој рецимо просечној локацији, са пристојним комшилуком?
Може ли се стан купити и нормално продати после пар година, без неких већих пореза и такси ако си странац?

abudhabi.dubizzle.com

ako radis za neku firmu koja se bavi naftom mozda i kupis nesto. inace tesko. ili ako si doktor specijalista. i slicno.

Нисмо се разумели. Имам неки капитал, ако бих решио да потражим посао у Абу Дабију, било би паметно не плаћати стан јер су цене астрономске, него лепо купити исти и живети у свом стану. А кад дође време, одеш (пошто се не може добити држављанство ни за себе ни за децу), а пре тога продаш стан.

Нисмо се разумели. Имам неки капитал, ако бих решио да потражим посао у Абу Дабију, било би паметно не плаћати стан јер су цене астрономске, него лепо купити исти и живети у свом стану. А кад дође време, одеш (пошто се не може добити држављанство ни за себе ни за децу), а пре тога продаш стан.

Брате ако имаш капитал од пола милиона евра не знам што би долазио у емирате уопште? :) Мислим да, овде има добрих ствари али са пола милиона евра је практично свуда исто :)

Брате ако имаш капитал од пола милиона евра не знам што би долазио у емирате уопште? :) Мислим да, овде има добрих ствари али са пола милиона евра је практично свуда исто :)

Немам баш пола милиона евра, зато се и распитујем око цене квадрата..

Pozdrav svima, jos jedna sam u nizu koja vam je jako zahvalna na svim informacijama koje ste nesebicno izneli ovde, a mogu reci da sam 2/3 teme detaljno iscitala.

Ja takodje uskoro putujem u Abu Dhabi na 6 meseci, ugovor je potpisan i viza mi je prijavljena od strane firme za koju idem da radim, tako da cekam da je odobre i da se dogovorimo oko datuma polaska. U pitanju je pozicija konobara u "Iris lounge and restaurants" na Yas Islandu, pa bih htela da podelim to sa vama i eventualno postavim jos par pitanja ljudima koji su tamo. Do njih sam dosla neplanirano, tako sto sam bila preporucena od strane najbolje drugarice koja radi u istoimenom restoranu i za iste gazde, samo u Dubaiju. Smestaj je obezbedjen, viza, osiguranje, medicinski pregledi, dobija se mesecno odredjena suma za hranu koja u principu nije puno, oko 500 dirhama, al ona mi kaze da je to solidno da se napuni frizider, obezbedjen je i prevoz do posla i nazad i jako je zadovoljna uslovima i smestajem koji deli sa dve devojke, a izmedju ostalog i firmom. Zelim da napomenem da su zaposleni Srbi, Makedonci, Poljaci, Englezi, Rumunci itd., sto nije situacija sa prethodnim postovima koje sam procitala o konobarskim poslovima gde su kolege uglavnom Egipcani, Pakistanci i sl. Nije ni plata oko 300e kao sto je njima ponudjeno, meni je pocetna oko 600e tj. 2500 dirhama mesecno, sto pise i u ugovoru. S obzirom da sam radila pretezno po restoranima u Beogradu za intervju sam uglavnom akcenat stavila na hranu, o cemu mogu dosta da ispricam i znam, ali menadzer Irisa mi je konstantno postavljao pitanja o alkoholnim picima i picima uopste o cemu sam malo losije pricala i manje znala, a jedan o tih razloga je i taj sto u Srbiji i generalno u restoranima ljudi nemaju priliku ni da cuju za neke od tih pica koji oni imaju u ponudi, a ni da probaju ukoliko nisu radili negde preko ili na brodu, a i kao sto rekoh vec - u restoranima je akcenat na hrani i uglavnom nema sirok asortiman pica. Iz tog razloga menazer bas i nije bio zadovoljan mojim drugim izlaganjem u intervjuu na tu temu, pa sam dobila posao ali sa smanjenom platom na 600e, koja se smatra za pocetnu i napomenuto mi je da ukoliko budem napredovala bice mi podignuta posle tri meseca, na cifru malo vecu od ove, kakva bi i trebala da bude.

Nije mi to sve bilo u planu, ali posao sam prihvatila iz razloga sto zbog lose ekonomske situacije ovde radim isti, pritom za manje pare. E sad, vidim da je pisano o tome kako je sve skupo i zanima me jel to korektna cifra za neki solidan zivot tamo bez bahanalisanja, ako se uzme u obzir da mi je sve drugo obezbedjeno? Drugarica mi je zadovoljna ali ona je u Dubaiju i ima malo vecu platu od moje, a za Abu Dhabi ne moze nista konkretno da mi kaze i da me uputi posto nije bila tamo. Molim za pomoc i par korisnih saveta, sto o jeftinim mestima za kupovinu stvari i namirnica, sto o pravilima ponasanja tamo...

Druga stvar koja me dosta zanima i kojoj je pisano ali nista nasiroko i konkretno od ljudi koji su bili je pravilo oblacenja zenskih osoba. Imam 23 godine i nemam nameru da se razgolicujem niti da se promiskuitetno oblacim, ali brinu me te prevelike vrucine i ta konzervativnost koja je dosta veca nego u Dubaiju, i ostalim emiratima uopste. U principu sam citala i znam sta ne sme, ali to su masovno postovi od pre par godina pa me zanima jel se u medjuvremenu nesto promenilo i jel su postali blazi prema turistima, ili malo liberalniji??? Opet navodim da me najvise brinu te temperature a s obzirom da ostajem tamo do jula - avgusta, stvarno ne znam sta bih ponela od klasicnih letnjih stvari a da mi tamo niko ne zameri. Jako bih vam bila zahvalna ako mi razresite ove dileme, i hvala unapred.

Pozdrav svima, jos jedna sam u nizu koja vam je jako zahvalna na svim informacijama koje ste nesebicno izneli ovde, a mogu reci da sam 2/3 teme detaljno iscitala.

Ja takodje uskoro putujem u Abu Dhabi na 6 meseci, ugovor je potpisan i viza mi je prijavljena od strane firme za koju idem da radim, tako da cekam da je odobre i da se dogovorimo oko datuma polaska. U pitanju je pozicija konobara u "Iris lounge and restaurants" na Yas Islandu, pa bih htela da podelim to sa vama i eventualno postavim jos par pitanja ljudima koji su tamo. Do njih sam dosla neplanirano, tako sto sam bila preporucena od strane najbolje drugarice koja radi u istoimenom restoranu i za iste gazde, samo u Dubaiju. Smestaj je obezbedjen, viza, osiguranje, medicinski pregledi, dobija se mesecno odredjena suma za hranu koja u principu nije puno, oko 500 dirhama, al ona mi kaze da je to solidno da se napuni frizider, obezbedjen je i prevoz do posla i nazad i jako je zadovoljna uslovima i smestajem koji deli sa dve devojke, a izmedju ostalog i firmom. Zelim da napomenem da su zaposleni Srbi, Makedonci, Poljaci, Englezi, Rumunci itd., sto nije situacija sa prethodnim postovima koje sam procitala o konobarskim poslovima gde su kolege uglavnom Egipcani, Pakistanci i sl. Nije ni plata oko 300e kao sto je njima ponudjeno, meni je pocetna oko 600e tj. 2500 dirhama mesecno, sto pise i u ugovoru. S obzirom da sam radila pretezno po restoranima u Beogradu za intervju sam uglavnom akcenat stavila na hranu, o cemu mogu dosta da ispricam i znam, ali menadzer Irisa mi je konstantno postavljao pitanja o alkoholnim picima i picima uopste o cemu sam malo losije pricala i manje znala, a jedan o tih razloga je i taj sto u Srbiji i generalno u restoranima ljudi nemaju priliku ni da cuju za neke od tih pica koji oni imaju u ponudi, a ni da probaju ukoliko nisu radili negde preko ili na brodu, a i kao sto rekoh vec - u restoranima je akcenat na hrani i uglavnom nema sirok asortiman pica. Iz tog razloga menazer bas i nije bio zadovoljan mojim drugim izlaganjem u intervjuu na tu temu, pa sam dobila posao ali sa smanjenom platom na 600e, koja se smatra za pocetnu i napomenuto mi je da ukoliko budem napredovala bice mi podignuta posle tri meseca, na cifru malo vecu od ove, kakva bi i trebala da bude.

Nije mi to sve bilo u planu, ali posao sam prihvatila iz razloga sto zbog lose ekonomske situacije ovde radim isti, pritom za manje pare. E sad, vidim da je pisano o tome kako je sve skupo i zanima me jel to korektna cifra za neki solidan zivot tamo bez bahanalisanja, ako se uzme u obzir da mi je sve drugo obezbedjeno? Drugarica mi je zadovoljna ali ona je u Dubaiju i ima malo vecu platu od moje, a za Abu Dhabi ne moze nista konkretno da mi kaze i da me uputi posto nije bila tamo. Molim za pomoc i par korisnih saveta, sto o jeftinim mestima za kupovinu stvari i namirnica, sto o pravilima ponasanja tamo...

Druga stvar koja me dosta zanima i kojoj je pisano ali nista nasiroko i konkretno od ljudi koji su bili je pravilo oblacenja zenskih osoba. Imam 23 godine i nemam nameru da se razgolicujem niti da se promiskuitetno oblacim, ali brinu me te prevelike vrucine i ta konzervativnost koja je dosta veca nego u Dubaiju, i ostalim emiratima uopste. U principu sam citala i znam sta ne sme, ali to su masovno postovi od pre par godina pa me zanima jel se u medjuvremenu nesto promenilo i jel su postali blazi prema turistima, ili malo liberalniji??? Opet navodim da me najvise brinu te temperature a s obzirom da ostajem tamo do jula - avgusta, stvarno ne znam sta bih ponela od klasicnih letnjih stvari a da mi tamo niko ne zameri. Jako bih vam bila zahvalna ako mi razresite ove dileme, i hvala unapred.

Ja bih na tvom mestu to prihvatio.
Kupuj stvari u Lulu ili Carrefour supermarketima ako mozes, mislim ako ti nije daleko od stana.
Sto se tice odece nista se nije promenilo ali ti neces sedeti napolju na suncu na +50 preko leta pa ni preko zime :) Ja ne zivim u Abu Dhabiju ali recimo lanene pantalone i bilo kakva majica kratkih rukava je u redu. I papuce i cao. Ili suknja do kolena ili duza. Kao sto rekoh ne zivim u Abu Dhabiju ali znam da je zatvoreniji od Dubaija. U Dubaiju vidim minici sevaju po trznim centrima kao nista. Sise na sve strane itd. Ali to je nepostovanje kulture i religije na prvom mestu, i to verovatno najvise rade turisti koji danas dodju sutra odu. Ne vidim razlog zasto bi se neko tako ponasao. Ako arapkinje mogu da nose abaju, crne boje, od glave do pete, onda svako moze da nosi nesto normalno i da ne umre :))

Hvala puno @jozsefk9

Prihvatila sam posao i jos uvek cekam vizu, a devojka iz agencije preko koje idem, i koja je zaduzena za zaposljavanje ljudi u Iris restoranima i pojedinim diskotekama koje drze isti vlasnici, mi kaze da je za Abu Dhabi proces malo sporiji sto se tice dobijanja vize, u odnosu na Dubai (moja drugarica je cekala 5 dana). S obzirom da ja cekam vec 8 dana, verovatno bi trebala da bude gotova uskoro, a nakon toga mi ostaje samo da mi bukiraju avionsku kartu i da krenem, sto iskreno jedva cekam. :)
Kad sam imala intervju sa njima receno mi je da u Irisu u kom cu raditi ima cetvoro Srba, ja cu biti peta, zbog cega mi je malo lakse znajuci da nisam jedina iz Srbije tamo. Mesto je jako lepo i nalazi se pored staze formule 1, tako da kad se odrzavaju trke oni organizuju taj "Iris race weekend", gde gosti sede u basti i prate trku, sto uzivo, sto preko video bima. Toliko znam za sad...
Posao konobarice gledam kao trenutnu opciju posto nisam skolovana za to, i nije posao kojim bi se u buducnosti bavila, ali tamo cu sigurno imati priliku da upoznam dosta ljudi i, na kraju krajeva, mozda se otvori mogucnost za neki drugi, bolji posao, ko zna... U principu, nadam se da cu se snaci i da ce to biti jedno vredno iskustvo za mene. :)

Hvala puno @jozsefk9

Prihvatila sam posao i jos uvek cekam vizu, a devojka iz agencije preko koje idem, i koja je zaduzena za zaposljavanje ljudi u Iris restoranima i pojedinim diskotekama koje drze isti vlasnici, mi kaze da je za Abu Dhabi proces malo sporiji sto se tice dobijanja vize, u odnosu na Dubai (moja drugarica je cekala 5 dana). S obzirom da ja cekam vec 8 dana, verovatno bi trebala da bude gotova uskoro, a nakon toga mi ostaje samo da mi bukiraju avionsku kartu i da krenem, sto iskreno jedva cekam. :)
Kad sam imala intervju sa njima receno mi je da u Irisu u kom cu raditi ima cetvoro Srba, ja cu biti peta, zbog cega mi je malo lakse znajuci da nisam jedina iz Srbije tamo. Mesto je jako lepo i nalazi se pored staze formule 1, tako da kad se odrzavaju trke oni organizuju taj "Iris race weekend", gde gosti sede u basti i prate trku, sto uzivo, sto preko video bima. Toliko znam za sad...
Posao konobarice gledam kao trenutnu opciju posto nisam skolovana za to, i nije posao kojim bi se u buducnosti bavila, ali tamo cu sigurno imati priliku da upoznam dosta ljudi i, na kraju krajeva, mozda se otvori mogucnost za neki drugi, bolji posao, ko zna... U principu, nadam se da cu se snaci i da ce to biti jedno vredno iskustvo za mene. :)
Super! Svako dobro ti zelim. :)
A za sta si skolovana? Nacin na koji pises srspki i izrazavas se je kao da si knjizevnik ili neki profesor knjizevnosti :)
Yas Island je lep da. Nisam licno bio. Prolazio sam. I video sam slike. Dobro izgleda.
Verujem da ces se snaci i provesti mnoge lepe i uspesne godine u Emiratima.
Poz.

@jozsefk9 Hahahah hvala, to mi svi kazu. :) Za to je zasluzna moja ogromna ljubav prema knjigama i citanju, oduzek su mi odlicno isli knjizevnost i jezici, a u stvari sam dosadni ekonomista (u cemu se, naravno, nisam bas pronasla). Sad tragam za nekim trecim, po mogucnosti malo zanimljivijim i dinamicnijim poslom. :) Hvala na lepim zeljama i naravno na pomoci, veliki pozdrav i sve najbolje!

Pozdrav svima na forumu. Procitao sam vecinu postova i super je sto mogu da se nadju raznorazne informacije o UAE i misljenja razlicitih ljudi. Ja sam pre nesto manje od mesec dana stigao u Abu Dhabi i radim u Real Estate agenciji. Citao sam forum jos dok sam bio u Srbiji a nastavio sam i ovde u UAE. Jel ima nekoga na forumu a da zivi u Gate Tower-u, Reem Island?

Draga, radim u Irisu nekih mesec Dana, Prvo me Zameri mi zbog gresaka, glupi IPad, Sam bira reci.. Ovako, nije bog zna sta, Al za postun policiju me ok, loud I su dosta sebid I, Ali ti we smeskaj, sve ok, Moses I hoces, bez rasprava Ali zauzmi stav I bice to ok! Radi se puno, Ali vise me tesko sto si do 4 popodne do 4 izjutra tamo, a nema realms Potrebe sa Tim... Bices Samnom u sobi, sa sa da same sama bila Ali treba jos Jedna devojkaosim tebe da dodge, bartender, ja Sam hostess... .. Poz

Pozdrav svima, zelela bih savet ako vam nije tesko.. :confused: Naime, dobila sam ponudu da budem hostesa u People by crystal u Abu Dhabiju..Ponuda glasi obezbedjen smijestaj (sa jos max 2 cure slicne nacionalnosti) znaci ne indusi i ostali, hrana, viza, prevoz do posla, avio karta, 48h nedeljno se radi, jedan dan free..plata je 4000AED..
Jos nisam potpisala ugovor..Zanima me da li je to ok ponuda ili ne?

Dragi moji, lijepo sam ja procitala vecinu vasih postova, i zakljucila da tamo nije tako bajno i krasno(uopste). E sada, moja rodica mi prica drugu pricu, ona je dole vec skoro 2 godine, radi kao frizerka i fantasticno joj je, ima novca i vise nego sto joj treba. Ja sam udata, imam sincica od 2,5 godine, imamo putovnice a suprug ima BiH pasos. Moze li mi itko od vas pomoci, imam nekoliko pitanja. Mi bismo dosli da radimo ali i da zivimo dole. Suprug je elektricar sa 8 godina radnog iskustva a ja sam na zalost profesorica njemackog sa 0 radnog iskustva, i svjesna sam cinjenice da mi taj moj fakultet nista ne znaci dole. Zanima me sta je sa ljudima koji nisu medicinari, doktori, inzinjeri itd., ima li za nas tu mjesta i nekog pristojnog posla?Ne bojim se zasukati rukave i raditi, ali me strah krenuti na slijepo pa ako nadjem posao, jer ipak jedno malo bice ovisi o nama dvoma. A u biti sve to i radimo zbog njega. Znanje engleskog mi je fantasticno(kao maternji, u biti lakse komuniciram na njemu nego na bosanskom :)) dok je suprug malo slabiji sa engleskim ali poprilicno dobar.
Kako funkcionisu vrtici, ima li netko iskustva s time, koliko kostaju i na kojem jeziku se razgovara u vrticima?Ovo je u biti najbitnije pitanje koje postavljam, jer nisam vidjela da itko to spominje, a jako dugo sam citala. Da li da trazimo sobu za iznajmiti za pocetak jer su stanovi preskupi koliko sam vidjela, ili da idemno u te neke kolektivne smjestaje?Strah me da ce nas razdvojiti, kao sto su razdvojili moju prijateljicu i njenog supruga(vidjaju se samo jednom sedmicno), znate svi na sta mislim. Kako to izbjeci?Uh, pretjerala sam, oprostite na dugom postu, ali imam toliko pitanja da ne znam koje bi prije postavila. Sad za sad to je to. Pomozite mi ako mozete.
Unaprijed vam hvala svima

Back