jozefk
Aktivan član
- Poruka
- 1.493
о па да. деру како стигну човече. сви деру 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pozdrav svima
Nova sam ovde a hitno mi trebaju odgovori
TreBam otici u Dubai za par dana..plata oko 650 e,stan i hrana obezbedjeni.
Pitanje je,mogu li ziveti sa tim novcem i naravno ustedeti nesto.
Hvala Vam![]()
Aj CindErella je već odgovorila, samo par napomena, i adresa za Beograd, skratio sam ono što ti je već rekla.
1. prvi osnovni sud ustanička 14, završava se za 30 min
2. ministarstvo pravde nemanjina 22, pisarnica, (pa soba 33a)
završavaju u roku od 3 radna dana (sem ako ne insistiraš)
3. ministarstvo inostranih poslova, kneza miloša 26, lokal 8407
30 minuta
4. ambasada Egipta
overa originala 25 USD <<< ne treba!
overa prevoda 26 USD
obavezno u dolarima, poneti tačan iznos jer je problem oko kusura
30 minuta
Zdravo!
Jel mora apostil da bude na diplomi fakulteta? A na fotokopiji koja je spojena sa prevodom kod sudskog tumaca?
Jel neko zavrsavao ovo od kada je otvorena ambasada u Beogradu?
Hvala!
Aj proveri prvo jednu stvar, da li te sleduje 2-3BR ili te sleduje određena cifra za housing allowance. Takođe vidi da li je housing allowance dat po sistemu "use it or lose it", to jest, da li ti daju određenu cifru na ruke, pa se snalazi, ili ti plaćaju za stan do određenog iznosa, pa ako i nađeš jeftinije, ništa tebi konkretno ne ostaje.Poštovani prijatelji u tudjini,
Novi sam ovde i od skoro biću novi i tamo kod vas. Očekujem da se sve skocka i u septembru- oktobru stižem u Abu Dabi, na duži period.
Interesuje me dosta toga, ali za početak evo par pitanja pa ako ima neko ko zna nešto o tome, bio bih mu zahvalan na pomoći.
Naime, od poslodavca me sleduje smeštaj, 2- 3BR, ali sam moram naći smeštaj, pa su pitanja sledeća:
-koliko su pouzdane agencije koje se mogu naći na netu i da li su oglasi koji su izloženi stvarni ili su to samo mamci a u stvarnosti je lošija ponuda?
-postoji li opcija da se izbegnu te agencije?
-šta u nameštenim stanovima ide od sitne kućne tehnike, ili možda nema ničega pa mora da se kupuje sve, ili da vučem to odavde?
- obzirom da dolazim sa ženom i dvoje male dece(18 meseci i 4 meseca), da li da razmišljam o nekom stanu ili kući (vili)?
- takodje interesuje me kako naći pouzdanu ženu koja bi čistila stan?
- da li te žene koje čiste kuće umeju i da spremaju hranu ili se za to rentiraju neke druge?
- dalje me interesuje bejbi siting, ima li naših žena koje to rade i kako ste se vi koji ste tamo duže snašli za čuvanje i pomoć u kući oko male dece
- koje su cene za gore pomenute poslove? nešto sam čuo da je 20AED/sat
- kolika je cena režijskih troškova za takav neki 3BR stan? okvirno
- kakva je situacija sa cenama bebi opreme i ostalih potrepština za decu?
- videh negde da u Dubaiju postoji srpski vrtić, ima li šta slično i u AD?
- dodjosmo do automobila, video sam oglase, pa me opet kao i za stanove interesuje koliko su to realne cene i da li su ti oglasi stvarni?
- isplati li se rentirati auto ili odmah da se ide sa kupovinom? kolika je cena rentiranja na duži period?
Verovatno ću se do sledećeg puta setiti još gomile pitanja, ali za sada toliko.
Hvala veliko!
Jakov
@kajzerica
http://www.haad.ae/haad/tabid/585/Default.aspx
https://www.dataflowgroup.com/default.htm
http://eservices.dha.gov.ae/DHAWeb/default.aspx
http://www.haad.ae/haad/tabid/59/Default.aspx
http://www.dataflowgroup.com/haadforms.aspx
Pre pasoske kontrole procunjaj ovde.Ispit mozes, za Dubai (DHA),polagati i online u Bg (https://www.prometric.com/en-us/clients/dha/Pages/landing.aspx) i nema provere papira kao za HAAD licencu...
Ovo je iz prve ruke...moje iskustvo.Priprema dokumenata ti je najvaznija.
Naravno sve to moze i tamo zavisi od situacije u kojoj si.
Ja imam kod koga cu da odem ali se jos ne usudjujem dok ne sredim sve papire.
Za stomatologe je i dosta skuplje.
prijavio sam se i registrovao na DHA, prikupljam papirologiju, imam pitanja... da li se test polaze od kuce i da li neko zna od prilike kakav je test za fizioterapeuta, hvala u napred
Trazhim posao u Abu Dhabiju. Ja sam gradjevinski inzhenjer, zavrshio gradjevinski fakultet u Beogradu, imam licencu odgovornog projektanta za projektovanje puteva i zheleznica, skoro 4 godine iskustva u projektovanju puteva, aerodromskih pisti, naplatnih rampi. Ishao sam na razne sajtove za poslove u Abu Dhabiju, registrovao se i ostavljao svoj CV. Slao sam i direktne mejlove nekim firmama. Ako ima neko neki predlog ili slichno iskustvo, a da zheli i mozhe da mi pomogne, samo navalite![]()
Hvala Byja. Na navedene sajtove sam ishao, imam azhuriran linkedln sajt. Kako preko njega da trazhim posao?
Trazhim posao u Abu Dhabiju. Ja sam gradjevinski inzhenjer, zavrshio gradjevinski fakultet u Beogradu, imam licencu odgovornog projektanta za projektovanje puteva i zheleznica, skoro 4 godine iskustva u projektovanju puteva, aerodromskih pisti, naplatnih rampi. Ishao sam na razne sajtove za poslove u Abu Dhabiju, registrovao se i ostavljao svoj CV. Slao sam i direktne mejlove nekim firmama. Ako ima neko neki predlog ili slichno iskustvo, a da zheli i mozhe da mi pomogne, samo navalite![]()
Zdravo, bila bih jako zahvalna ako bi mi neko pomogao oko tih nekih ispita koje treba poloziti da bi radio kao stom.sestra u abu dhabiju.
Imam 22 godine i dobila sam posao tj prihvacen mi je CV ali dok mi doktor, za kog treba da radim, odgovori na mail...imacu 32 godine...Cula sam da postoji neki HAAD exam, kao i DHA...i neka licenca ali ne znam ni gde da se informisem oko toga..?
Puno pozdrava!)
Molim vas ako neko zna da mi odgovori. Moj sin radi u Abu Dabiu i dao je otkaz, pa kaze da ce sada dobiti ban i da mora da overi diplomu u Min inostr poslova i ne znam gde sve ne, a ja sam mu je vec overila u opstini i sudu u gradu u kojem zivimo i gde je on zavrsio skolu. Da napomenem, da je on po struci laborant, ali ne radi i nece to raditi nego kao konobar. Ume li neko nesto da mi kaze o ovome? Molim za odgovorja jesam
Molim vas ako neko zna da mi odgovori. Moj sin radi u Abu Dabiu i dao je otkaz, pa kaze da ce sada dobiti ban i da mora da overi diplomu u Min inostr poslova i ne znam gde sve ne, a ja sam mu je vec overila u opstini i sudu u gradu u kojem zivimo i gde je on zavrsio skolu. Da napomenem, da je on po struci laborant, ali ne radi i nece to raditi nego kao konobar. Ume li neko nesto da mi kaze o ovome? Molim za odgovor![]()
U Emiratima borba nikad ne prestaje. A mistlim da je veoma slicno i po ostalim delovim planete.Dragi svi
Nisam od onih koji ce da kazu da su procitali od pocetka temu ali jesam 2/3 za poslednjih par dana ako je to OK po vama
Informacije od jozefk, aribi, vuje pa cak i pesimiste mrkog(koga vise nema izgleda) su mi od velikog znacaja kao polazna tacka, bez obzira sto neke stvari nisam skapirao ali otom potom
Elem, s obzirom da mi i sam nick kaze cime se bavim moram da primetim da(osim ako nema u prvoj trecini teme) nisam video da je neko uopste pokusavao da se zaposli u banci u UAE.
Da li je to nemoguce ili...? Da li iko uopste moze da pretpostavi kakve su plate sluzbenicima koji odobravaju kredite/kartice itd. s obzirom da je to posao kojim sam se najvise bavio pored blagajne?
Mnogo bi mi znacilo ako neko ima bilo kakve info posto imam zenu i dete(1,5god) koje bih sigurno doveo nakon tog perioda od mesec-dva koji su potrebni da se srede papiri.
Imam dosta iskustva sa radom u banci(8godina), prodaji a i marketingu jer sam uporedu sa poslom u banci radio kao promo lider 2godine za Marlboro.
E sad verovatno ima nekih koji misle da bi barem sa svim ovim, a i cak sam pod "stare" dane(31god ali izgledam ko 25 kad se obrijem) i visoku skolu zavrsio,tj.zavrsam u oktobru, trebalo da se nadje pristojan posao i u Srbiji. E pa nazalost meni u poslednje 2godine sve krenulo na gore pa rekoh aj mozda je i ovo resenje.
A mozda me i neko od vas odmah spusti na zemlju i kaze da je to nemoguce pa odem da cistim ribu u Norway
U principu ne mora to cak ni banka da bude, moze i neki sales ili marketing manager da bude jer ionako oduvek radim sa ljudima a kad radis sa ljudima sve se svodi na to koliko si dobar prodavac.
Napomenuo bih da mi je engleski na nekom srednjem nivou posto nikad nisam bio skolski tip(sto se i vidi po tome kad sam se setio da zavrsim bar neku visoku skolu) vec sam veci deo ucio kroz praksu pa mi i pisanje na engleskom nije sjajno, ali Boze moj, sve se da nauciti. Koliko je to uopste bitno tamo?
Skapirao sam iz vasih postova da za porodicu sa detetom treba barem 15-20K dirhama, plus stan naravno, pa me interesuje i neki vas predlog za posao ako uzmete u obzir gore napisano.
Sve vas pozdravljam sa nadom da nas sve ceka bolje sutrajer svi se mi borimo za mesto pod suncem(neki od vas su se vec izborili ali nema veze
)