jozefk
Aktivan član
- Poruka
- 1.493
Sto mislis da ces morati da platis? Hoce te zaustaviti na aerodromu? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
1. Jesi li proverio kako ti radi 3G ili LTE u tvom kraju?Ali ja sada razmisljam da jednsotavno predjem na 3G ili 4G (LTE) sa mobilnim i DU karticom. Jer za AED500 dobijem 25GB na 30 dana ali ako doplatim recimo AED20 pre isteka 30 dana produze mi sve na novih 30 dana i tako stalno. Ja bi to ladno tako mogao da razvucem 6 meseci najmanjeTo ispadne od prilike AED100 mesecno umesto AED300 koliko placam za eLife.
Radi za svaki mesec. Selim se krajem ovog meseca u Al Hamra Village, tamo je signal sasvim dovoljno dobar ali provericu jos par puta. Kako mislis ista firma? DU i Etisalat? Konkurenti. Zar nije logicno da DU, posto je ogranicen sa pokricem samo odredjenih delova za kucni internet, resi taj problem sa mobilnim internetom sa kojim nema ogranicenja? AED300 mesecno je luda kuca od cene. Uporedi sa bilo kojom drzavom u svetu. Nigde nisam cuo da tako deru za internet.1. Jesi li proverio kako ti radi 3G ili LTE u tvom kraju?
2. Da li ta varijanta sa produžetkom za 20 AED radi za svaki mesec ili samo za još jedan dodatni, a onda nazad na 500 AED pa sledeći mesec dodatno 20 AED? Možda je to samo promotivno sada? Jer sumnjam da će da naprave da LTE bude alternativa vezi od kuće, to je ipak ista firma.
Ako dodjes i zivis bez porodice, izvodljivo je. Ja licno mislim da ovde najvise love mlate oni koji rade u firmama koje se bave naftom.Pozdrav,
ovog vikenda sam prošao celu temu i svakako izvukao dosta korisnih saveta ako odlučim da odem u UAE
Medjutim, moja ideja je u formi dugoročnog plana i zato bih da se konsultujem sa što više ljudi koji žive tamo da li je ona uopšte izvodljiva u mom slučaju.
Ukatko evo mog zamišljenog cilja:
1. Pronaći zanimanje koje je izvodljivo usavršiti u Beogradu u naredne 2 godine dovoljno da budem konkurentan za UAE poslove.
2. Provesti tamo ~5 godina i uštediti što je više moguće novca - iskreno se nadam cifri od ~50.000€, odnosno 10.000€ (50.000 AED) godišnje.
Naravno, svašta se može zakomplikovati za dve godine, ali hajde da pričamo kao da će za dve godine situacija u UAE biti identična današnjoj:
Ukratko o meni - apsolvent sam prava, verovatno ću stepenovati fakultet za za ne-daj-bože ali, ja, na duge staze više ne vidim nikakvu perspektivu života u Srbiji, što za sebe, to za svoju buduću porodicu. Nažalost, upisao sam skoro najneupotrebljiviji fakultet za inostranstvo, što znači da bih morao da se prekvalifikujem. E tu mi je potrebna vaša pomoć:
Šta izabrati? Šta je uopšte izvodljivo naučiti u naredne dve godine a da cilj pod #2 bude izvodljiv?
Moja ideja je zanimanje fitness trenera. Video sam na jednom oglasu da nude $1900 (sto mu dodje 7000 AED) + zdravstveno + smeštaj (5 dana se radi, vikend neradan) pa me zanima da li je to uobičajena cifra za takve poslove. U Srbiji postoje kursevi koji su medjunarodno priznati i koji se daju završiti u datom periodu.
Pada mi isto na pamet i neki strani jezik, engleskim izuzetno dobro baratam pa ne znam da li bih sa nekim sertifikatima van fakulteta mogao da pronadjem posao. Čitajući ovu temu, sumnjam, ali, sa druge strane, ako bi mi takav sertifikat bio plus u CVju, što da ne.
Dakle, sasvim sam otvoren za predloge zanimanja
Što se tiče ovoga pod #2, olakšavajuća okolnost je da nisam ni pušač ni ljubitelj alkohola a mogu jako dugo i "bez provoda" tako da bi dobar deo troškova bila hrana i odeća.
Eto, da ne davim više, zaustaviću se ovde pa vi pitajte ako je nešto nejasno ili što može pomoći vašem odgovoru.
imala iskustvo iz Evrope i Amerike
A pogledaj kakva je situacija sa muzicarima tj. music teachers?
kada kazes da fitness instruktori rade na crno - mislis u Srbiji?
Nastavnik engleskog jezika mozes da budes ako imas neku diplomu gde pise da si trener/nastavnik engleskog. Koliko se secam, imas one cambridge certifikate (ona neka 3 nivoa na Institutu stranih jezika u Beogradu, a i u drugim skolama) koji ti omogucavaju da predajes engleski u skoli na govornom podrucju koje nije englesko. Mene je otac uvek gurao da to zavrsim, on je i sam zavrsio jako davno i sada ne mogu da prezalim cinjenicu da makar to nisam uradila kad je trebalo, verujem da bi mi danas sa tim sertifikatom bilo mnogo lakse da se zaposlim ovde kao teacher, sto bi mi trenutno odgovaralo zbog deteta. Mada oni uvek preferiraju native english speakers, pricali smo o tome 100 puta, ali ima i izuzetaka i to nasih ljudi koji su uspesni nastavnici. Ne mora biti samo za engleski, moze biti classroom teacher, na engleskom naravno. A pritom mislim na teachers-e koji su jako dobro placeni sa svim benefetima (plata ne manja od 12+, stan od minimum 100k, karte zaposlenog i porodicu, placeno skolovanje za decu itd), ne one koji bez ikakvog sertifikata rade za 5,6k AED.
ah sorry, pa nisam razmisljala o tome da cu mozda morati da platim na aerodromu kad budem isla na odmor, ali dobro da si pomenuo i tu opciju, jer sam cula da se desava, ali ne znam koliko je to zaista i tacno? Ja bih u tom slucaju morala da imam spremno dosta za ne daj Boze, jer je moj muz u poslednjih nekoliko meseci nabacio dosta radarskih kazni za koje nismo uopste imali pojma dok skoro nismo proverili na sajtu...ako budemo morali da platimo na aerodromu, kuku nama
A ako ne platim na aerodrumu, siguno cu morati kada se budem selila i prebacivala internet.
A juce mi drugarica rece da su njoj iskljucili net zbog duga od 500 AED, kao po novim pravilima, pa cak iako platis running month, iskljuce ti ako imas neizmireni dug. Za raziku od njenog neta, moj jos uvek radi...
Dobar dan svima,
prvi put smo videli ovaj forum ovde .
Trebala bi nam pomoc , dobila sam ponudu za posao medicinske sestre, plata 17814 AED mesecno , + stan za mene i porodicu + koriscenje automobila..... Meni ovo sve nestvarno da li je moguce da je tako dobra ponuda? Moze li mi neko pomoci , danas sam dobila ugovor da ga potpisem. Ima tu da snosim troskove izrade vise koji ce mi biti refundirai ..., da je palata 75 procenata uplacuje na OFSOR racun oa 25 posto na uae racun....Bolnica je AL KHADRA i nalazi se u ABU DHABIU
Sve mi ovo sumnjivo , pa Vas molim za savet sta vi mislite o ovome. Mogu VAm i poslati ugovor mailom u PDF-u je .
Inace sam iz NS i gledamo muz ja i nas sin 3.5 god da se preselimo u inostranstvo , izmedju ostalog u UAE .
HVALA svima koji nam mogu pomoci da ovo resimo .....
Hvala
Freelance.
Ovo je jako sumnjivo. Pre svega, plata je prilično visoka za medicinsku sestru, 18k AED plus stan plus kola, to svakako izađe na preko 24k AED mesečno. Ovde poslove medicinskih sestara uglavnom obavljaju Filipinke (a Jozef će to da potvrdi iz prve ruke), koje su plaćene do 10k AED maksimalno, i to za glavnu sestru.
Drugi detalj, da bi radila tamo moraš da imaš HAAD sertifikat, pretpostavljam da nemaš. Tako da ti niko neće dati ponudu, posebno ne takvu, ako nemaš ili si u procesu dobijanja HAAD sertifikata.
Treće, ono što je najsumnjivije, troškove vize ni jedna ozbiljna firma ne naplaćuje unapred od kandidata. Ali zato gomila prevaranata radi na ovu foru. Ne znam za AD, ali u Dubaiju je čak i zakonom zabranjeno da se troškovi prebacuju na zaposlenog, relativno nov zakon, pa ga mnogi još uvek ne poštuju.
Četvrto, uplaćivanje plate na ofšor račun je prilično strano ovde, zato što ne postoji porez na zaradu. Koriste uglavnom neki visokoplaćeni stranci koji hoće da izbegnu oporezivanje kod kuće iako rade van zemlje.
Moj ti je savet da im pustiš probni balon time što ćeš tražiti da troškovi radne vize idu na teret poslodavca, ili u krajnjem slučaju da se odbije od prve/druge/treće plate. Ako su u pitanju prevaranti, sigurno će insistirati na tome da plaćaš troškove vize unapred.
Ako hoćeš, možeš i da mi pošalješ primerak tog ugovora da bacim pogled, ali ono što je bitnije, pogledaj ko i sa koje email adrese ti je slao ponudu. Ukoliko su neki prevaranti u pitanju, proslediću policiji ovde ili u AD, pa neka se zanimaju.