jozefk
Aktivan član
- Poruka
- 1.493
Trazi onda posao u struci.
Aribi zna sta prica!
Aribi zna sta prica!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja nikad ne bih dosao u Emirate da radim. Pogotovo ne posle ovih 8 godina koliko sam ovde. Ovo je sve ovde bol u dupetu. Englezi bi rekli honey trap. Ko god moze da ode u bilo koju drzavu gde moze da dobije drzavljanstvo, moj je savet da tamo radije ode nego ovde da dodje. Za ljude sa porodicom, zena, deca, jos gore. Uzas.![]()
Ovde sam samo zato sto je pobeci od kredita u banci protiv zakona. I ne zezam se. Kad dodjes videces i samJel' se zezaš ? Znam da nema nigde ''obešenih komada'' ali da ti nije dobro, realno, ne bi bio tu. Pogotovo nakon toliko godina![]()
Dobro kaze jozefk. kad zaglavis dugo kao mi, pa se jos i ozenis i dobijes decu, onda ce ti biti jasno.
I da, bolje je ici negde gde daju drzavljanstvo, ako se vec ide, ali o tome treba razmisljati na vreme, dok si mlad i zelen i bez "prikolica".
Sto tebi dodje dobro, ako si single, dodjes ovde, ali samo sa ciljem da palis negde drugde cim ti se za to ukaze prilika.
Nemoj prihvatati posao kelnera, strpi se jos malo i nadji makar front office. Mora se poceti sa neke tacke, a kako ce se prica odviti, zavisi samo od tebe. Ako imas pocetnu zelju da dodjes - istraj u trazenju. I uvek imaju u vidu da, koliko god provedes ovde, ma sta radio, to ce uticati na tvoj CV u buducnosti i otvarati neka nova vrata negde, ko zna gde. Svako iskustvo je zlata vredno, nece se baci![]()
Hm....''zakuju me'' ugovorom 2 godine, ne daju mi da radim nešto pored, štrumf plata a tek nakon isteka ugovora bih se mogao nadati nečem opet teško ostvarivom (ali u tome i jeste poenta- nadati sekao što reče neko
Inače, rekao sam ovoj iz US-a što radi u ljudskim resursima da ne pristajem u ovom momentu ali da ću nastaviti aplicirati bla bla![]()
ps. isto kad sam gubio ogromno vreme aplicirajući za internship po EU uvek neke ''extra'' prepreke
( studenti EU u ovom slučaju trče na 50 metara a mi Balkanci na 150 za istu pozicijua kasnije mi pričaju o ''jednakosti, blagostanju, pravima, uniji'' i ostalim Ivicama i Maricama, pojma nemaju, neke kvazi radne pozicije. Ja to zovem ''expert za ništa''
![]()
@miomirko 17
ono sto ti mogu reci je da ima kora za pitu ili na engleskom filo pastry sto se koristi za pravljenje sitnih arapskih kolaca sa sherbetom ili malih trouglica punjenih sa sirom, spanacem tzv. samosa (guglaj pa ce ti biti jasno), ali za razliku od nasih kora za pitu, ove su vrlo tanke, tako da je potrebno vise kora za jedan sloj naše pite. Inace je koncept pite kao sto je nasa poznat mozda jos samo Turcima i zove se burek, ali nisam primetila da ima negde osim u Dubaiju u srpskoj pekari. Ko zna za pitu ovde - zna, ali mislim da nije bas rasprostranjeno međju ljudima. Ne znam koliko bi tvoje kore bile trazene u odnosu na filo pastry npr. Inace nisam merodavna da ti dam savet, vec samo moje zapazanje. Počni mozda da guglas proizvodjace filo pastri-ja u UAE pa mozda zakljucis nesto. Pozzz
Nemoj u F&B da radis ni pod razno. Kakvo kelnerisanje i bakraci, to samo filipinci i indijci. Plus ti je smjestaj katastrofa, dijelis sobu sa dvoje ljudi minimum.
Ne znam koliko, i da li uopste imas iskustva u turizmu, ali ja bih ti preporucio Front Office. Recepcija ili Guest Services, to su za pocetak respektabilne pozicije gdje se moze imati oko 500-600e plata. Solidno za pocetak. Bijela koza znacajno pomaze pri zaposljavanju.
Ja imam jos nekoliko nedelja u emiratima i prebacam se nazad u Tivat, imam dosta kvalitetnu ponudu u jedan luksuzni hotel sto se otvara u Porto Montenegro da budem dio pre opening tima.
Ako bih se vracao u Emirate, onda bi to bio Marketing. Sales executive je solidna pozicija. Moze se naci internship pola godine, pa se poslije toga uskoci na regularnu poziciju. Plata oko 6000aed, sto je dosta kvalitetno.
Ono sto mi smeta u emirate je sto su stanovi skupi. Ja ne mogu vise da dijelim sobu s nikim, jedino bih stan s nekim dijelio, ali u Abu Dabi cini mi se pristojan stan makar 4000aed mjesecno.
Ma da, znam o čemu pričaš i hvala na odgovoru.
Što se tiče turizma, imam nešto iskustva recepcija/bazen 1-2 godine , srednja turistička/hotelijerstvo takođe
vss mi je vezana za polje bezbednosti, dva strana jezika, a i softvera mi je preko glave....
Tražim/predajem za front office, guest services pa i lifeguard ali teško ide kad si sam i ne poznaješ nikoga.
( i bartender u nekom boljem klubu da dobijem kao drugu šansu prihvatio bih ali kelner za 1100 AED je stvarno stepen očaja do kojeg još nisam došao![]()
running month (sorry)Sta je running moth?