Abu Dhabi... Dubai

Ali ja sada razmisljam da jednsotavno predjem na 3G ili 4G (LTE) sa mobilnim i DU karticom. Jer za AED500 dobijem 25GB na 30 dana ali ako doplatim recimo AED20 pre isteka 30 dana produze mi sve na novih 30 dana i tako stalno. Ja bi to ladno tako mogao da razvucem 6 meseci najmanje :) To ispadne od prilike AED100 mesecno umesto AED300 koliko placam za eLife.
1. Jesi li proverio kako ti radi 3G ili LTE u tvom kraju?
2. Da li ta varijanta sa produžetkom za 20 AED radi za svaki mesec ili samo za još jedan dodatni, a onda nazad na 500 AED pa sledeći mesec dodatno 20 AED? Možda je to samo promotivno sada? Jer sumnjam da će da naprave da LTE bude alternativa vezi od kuće, to je ipak ista firma.

1. Jesi li proverio kako ti radi 3G ili LTE u tvom kraju?
2. Da li ta varijanta sa produžetkom za 20 AED radi za svaki mesec ili samo za još jedan dodatni, a onda nazad na 500 AED pa sledeći mesec dodatno 20 AED? Možda je to samo promotivno sada? Jer sumnjam da će da naprave da LTE bude alternativa vezi od kuće, to je ipak ista firma.
Radi za svaki mesec. Selim se krajem ovog meseca u Al Hamra Village, tamo je signal sasvim dovoljno dobar ali provericu jos par puta. Kako mislis ista firma? DU i Etisalat? Konkurenti. Zar nije logicno da DU, posto je ogranicen sa pokricem samo odredjenih delova za kucni internet, resi taj problem sa mobilnim internetom sa kojim nema ogranicenja? AED300 mesecno je luda kuca od cene. Uporedi sa bilo kojom drzavom u svetu. Nigde nisam cuo da tako deru za internet.

Pozdrav,

ovog vikenda sam prošao celu temu i svakako izvukao dosta korisnih saveta ako odlučim da odem u UAE :)

Medjutim, moja ideja je u formi dugoročnog plana i zato bih da se konsultujem sa što više ljudi koji žive tamo da li je ona uopšte izvodljiva u mom slučaju.

Ukatko evo mog zamišljenog cilja:
1. Pronaći zanimanje koje je izvodljivo usavršiti u Beogradu u naredne 2 godine dovoljno da budem konkurentan za UAE poslove.
2. Provesti tamo ~5 godina i uštediti što je više moguće novca - iskreno se nadam cifri od ~50.000€, odnosno 10.000€ (50.000 AED) godišnje.

Naravno, svašta se može zakomplikovati za dve godine, ali hajde da pričamo kao da će za dve godine situacija u UAE biti identična današnjoj:

Ukratko o meni - apsolvent sam prava, verovatno ću stepenovati fakultet za za ne-daj-bože ali, ja, na duge staze više ne vidim nikakvu perspektivu života u Srbiji, što za sebe, to za svoju buduću porodicu. Nažalost, upisao sam skoro najneupotrebljiviji fakultet za inostranstvo, što znači da bih morao da se prekvalifikujem. E tu mi je potrebna vaša pomoć:

Šta izabrati? Šta je uopšte izvodljivo naučiti u naredne dve godine a da cilj pod #2 bude izvodljiv?

Moja ideja je zanimanje fitness trenera. Video sam na jednom oglasu da nude $1900 (sto mu dodje 7000 AED) + zdravstveno + smeštaj (5 dana se radi, vikend neradan) pa me zanima da li je to uobičajena cifra za takve poslove. U Srbiji postoje kursevi koji su medjunarodno priznati i koji se daju završiti u datom periodu.

Pada mi isto na pamet i neki strani jezik, engleskim izuzetno dobro baratam pa ne znam da li bih sa nekim sertifikatima van fakulteta mogao da pronadjem posao. Čitajući ovu temu, sumnjam, ali, sa druge strane, ako bi mi takav sertifikat bio plus u CVju, što da ne.

Dakle, sasvim sam otvoren za predloge zanimanja :)

Što se tiče ovoga pod #2, olakšavajuća okolnost je da nisam ni pušač ni ljubitelj alkohola a mogu jako dugo i "bez provoda" tako da bi dobar deo troškova bila hrana i odeća.

Eto, da ne davim više, zaustaviću se ovde pa vi pitajte ako je nešto nejasno ili što može pomoći vašem odgovoru.

Poslednja izmena:
Pozdrav,

ovog vikenda sam prošao celu temu i svakako izvukao dosta korisnih saveta ako odlučim da odem u UAE :)

Medjutim, moja ideja je u formi dugoročnog plana i zato bih da se konsultujem sa što više ljudi koji žive tamo da li je ona uopšte izvodljiva u mom slučaju.

Ukatko evo mog zamišljenog cilja:
1. Pronaći zanimanje koje je izvodljivo usavršiti u Beogradu u naredne 2 godine dovoljno da budem konkurentan za UAE poslove.
2. Provesti tamo ~5 godina i uštediti što je više moguće novca - iskreno se nadam cifri od ~50.000€, odnosno 10.000€ (50.000 AED) godišnje.

Naravno, svašta se može zakomplikovati za dve godine, ali hajde da pričamo kao da će za dve godine situacija u UAE biti identična današnjoj:

Ukratko o meni - apsolvent sam prava, verovatno ću stepenovati fakultet za za ne-daj-bože ali, ja, na duge staze više ne vidim nikakvu perspektivu života u Srbiji, što za sebe, to za svoju buduću porodicu. Nažalost, upisao sam skoro najneupotrebljiviji fakultet za inostranstvo, što znači da bih morao da se prekvalifikujem. E tu mi je potrebna vaša pomoć:

Šta izabrati? Šta je uopšte izvodljivo naučiti u naredne dve godine a da cilj pod #2 bude izvodljiv?

Moja ideja je zanimanje fitness trenera. Video sam na jednom oglasu da nude $1900 (sto mu dodje 7000 AED) + zdravstveno + smeštaj (5 dana se radi, vikend neradan) pa me zanima da li je to uobičajena cifra za takve poslove. U Srbiji postoje kursevi koji su medjunarodno priznati i koji se daju završiti u datom periodu.

Pada mi isto na pamet i neki strani jezik, engleskim izuzetno dobro baratam pa ne znam da li bih sa nekim sertifikatima van fakulteta mogao da pronadjem posao. Čitajući ovu temu, sumnjam, ali, sa druge strane, ako bi mi takav sertifikat bio plus u CVju, što da ne.

Dakle, sasvim sam otvoren za predloge zanimanja :)

Što se tiče ovoga pod #2, olakšavajuća okolnost je da nisam ni pušač ni ljubitelj alkohola a mogu jako dugo i "bez provoda" tako da bi dobar deo troškova bila hrana i odeća.

Eto, da ne davim više, zaustaviću se ovde pa vi pitajte ako je nešto nejasno ili što može pomoći vašem odgovoru.
Ako dodjes i zivis bez porodice, izvodljivo je. Ja licno mislim da ovde najvise love mlate oni koji rade u firmama koje se bave naftom.

Tesko da mozes za dve godine zavrsiti neki inzenjering i doci ovde sa velikim iskustvom i da mlatis lovu.:)

Fitnes trener mozda moze da prodje, ali radi na iskustvu ove dve godine i na dobijanju nekog sertifikata. Toga treba ovde sve vise jer se ljudima razvija svest o zdravom nacinu zivota.

Nastavnik engleskog jezika mozes da budes ako imas neku diplomu gde pise da si trener/nastavnik engleskog. Koliko se secam, imas one cambridge certifikate (ona neka 3 nivoa na Institutu stranih jezika u Beogradu, a i u drugim skolama) koji ti omogucavaju da predajes engleski u skoli na govornom podrucju koje nije englesko. Mene je otac uvek gurao da to zavrsim, on je i sam zavrsio jako davno i sada ne mogu da prezalim cinjenicu da makar to nisam uradila kad je trebalo, verujem da bi mi danas sa tim sertifikatom bilo mnogo lakse da se zaposlim ovde kao teacher, sto bi mi trenutno odgovaralo zbog deteta. Mada oni uvek preferiraju native english speakers, pricali smo o tome 100 puta, ali ima i izuzetaka i to nasih ljudi koji su uspesni nastavnici. Ne mora biti samo za engleski, moze biti classroom teacher, na engleskom naravno. A pritom mislim na teachers-e koji su jako dobro placeni sa svim benefetima (plata ne manja od 12+, stan od minimum 100k, karte zaposlenog i porodicu, placeno skolovanje za decu itd), ne one koji bez ikakvog sertifikata rade za 5,6k AED.

Ili pokusaj da uzmes neke treninge u vezi menadzmenta ili marketinga, neki distance learning, ne znam kakva je situacija sa tim kursevima kod nas, ovde ih ima svuda i prilicno su ok za priustiti, pa kad dobijes diplomu sa faksa, bez obzira koji je faks, sa dobrim znanjem engleskog (potkrepljeno nekom diplomicom sa kursa) i ovim menadzment kursevima (vidi nesto american, british, distance learning) mozes da apliciras na razlicite pozicije tipa Business Development, Marketing & Communication.

Ili jos bolje, nesto vezano za HR ili cak Contract Management posto to savrseno ide sa tvojim pravnim faksom. Izguglaj malo sta ima tu i tamo i mozda se iznenadis.

Uz sve to trebalo bi da, nakon dve godine, vec imas nekog iskustva u vezi toga za sta si se opredelio, pa cak ga i nemao, ako osecas samopouzdanje da neke stvari mozes da stavis u svoj CV - samo napred! Ionako ces na kraju, posle svega sto si ucio i radio u Srbiji, koliko god iskustvo imao, morati da krenes ispocetka, jer ovo je drugi svet. Uvek mozes da se vadis na to da su neke stvari kod kuce i ovde drugacije, heheh, bar u prvih par meseci, a vise ti ni ne treba da skapiras sistem.

A kursevi i treninzi su generalno jako vazni u zivotu, otvaraju nove mogucnosti i percepcije i ovde neki ljudi bivaju unamljeni na osnovu sertifikata, a ne diplome fakulteta.

Tako da, srecno! Mozda sam ti pomogla, a mozda i ne.

Poslednja izmena:
Pomogla si poprilično - treba razmotriti sve opcije, a ovo vezano za Cambridge sertifikate i classroom teachera zvuči primamljivo i što je najvažnije, izvodljivo. Deca lepo reaguju na mene, a pošto sam muzičar već 10tak godina, eto još jednog plusa za takvo zanimanje :)

Proveriću kakvo je stanje sa Contract Managementom, mada, koliko sam stekao uvid iz ove teme, UAE pravo je ili šerijatsko ili usmereno ka V. Britaniji/USA - drugim rečima, to su pravne sfere koje nisu na snazi u kontinentalnoj Evropi. Tako da bi diploma koju imam (a bila bi na nivou trogodišnje više škole, ne verujem da ću stići da završim po starom statutu ceo fax) bila tu eto, čisto da pokaže da se radi o kandidatu visoko-obrazovnog profila :D (ako taj podatak uopšte nešto znači)

Nego, u slučaju da fitness ipak bude ta opcija, evo šta me zanima: vrlo je verovatno da fitness treneri često rade "na crno", tj. bez plaćenih doprinosa. Šta mi je u tom slučaju stavljam dokaz da sam negde zaista radio?

Poslednja izmena:
Sto se Contract Managementa tice, mi imamo u firmi Amerikanku koja je zavrsila prava i nikad pre nija bila na Bliskom istoku, imala iskustvo iz Evrope i Amerike i ona analizira ugovore koje sklapamo za projekte, sve sto je vezano za legal issues u vezi bilo cega sto u firmi imamo, npr. neplacene fakture, reklamacije, claims u projektima itd..Njen kec u rukavu je njena recistost i nepokolebljiv stav i ostra komunikacija, drugim recima, puno glume i foliranja na americki nacin, ostalo je sve diskutabilno, mislim na konkretno znanje. Mislim da!, ona je Amerikanka sa zavrsenim pravom - sta dalje reci? :) Ali pricam ti to da ne zatvaras opcije, jer npr. Legal Assistant je trazen ovde, to ti je sekretarski posao (manje vise) ali vezan za Legal issues i zahteva makar neku malu specijalizaciju ili iskustvo u tom polju. I placen je bolje od obicnog sekretarskog posla.

Ali sa druge strane, ne zelim da ti dajem laznu nadu, sve ovo sto pricamo ni malo nije lako kao sto mozda izgleda u nasoj prici, za sve je potreban trud i volja, sreca, a i novac, ali Boze moj, ti pitas - mi odgovaramo sta znamo kad vec hocemo :)

A pogledaj kakva je situacija sa muzicarima tj. music teachers? Ja ne znam, ali sigurno je potraznja po skolama. Zavisi samo da li si skolovan muzicar? I koj instrument sviras? Imas i po hotelima tezge, tipa piano player, violin i sta ti ja znam sta jos, ali to moze da ti bude kao neki dodatni prihod pored redovnog posla, ako se potrudis da nadjes. Ma vidjala sam neke pevaljke po Fudzeiri, donela riba matrice sa neta, one sto downloadujes for free, ima neke miksete i mikrofon, malo se picnula i peva na tezgi za Bajram u Rotana hotelu u Fudzeiri, a pevanje joj je bezveze, daleko od profesionalnog. Ona verovatno ima stalno zaposlenje negde i vizu preko posla, a u slobodno vreme pevusi i dobro se provodi za pare.

Ne znam na sta mislis kada kazes da fitness instruktori rade na crno - mislis u Srbiji? Ovde ima slucajeva zloupotrebe radnika, ali uglavnom je sve regulisano zakonom, pa mali broj radi na crno, bez doprinosa. A ako mislis na reference i preporuke, pa uvek je bolje da imas neku pri ruci ako je moguce, ostavlja dobar utisak, ili da imas neki portfolio sa slikama iz teretane/centra u kome si radio - svaka kreativnost se isplati. U suprotnom, navedes ime centra u CV-ju i to je to. Neko ce ti traziti reference, neko ne. Probaj da iskopas neku preporuku "preko veze" :), sigurno imas nekog ko ti moze pomoci :D u Srbiji svi imaju ;)

imala iskustvo iz Evrope i Amerike

upravo to i kažem - Amerika i Britanija imaju drugi sistem (anglosaksonski) prava od nas iz (kontinentalne) Evrope. Ako budeš imala prilike, pitaj je baš koja pravna sfera važi u UAE, 99% mislim da je u pitanju anglosaksonska. Još uz sve to, ona je Amerikanka, u zemlji gde se "zapadni pasoš" gleda kao suvo zlato :)

Mada... vidim po oglasima na dubizzle da za Legal Asistant uglavnom traže žene.

A pogledaj kakva je situacija sa muzicarima tj. music teachers?

Za to je verovatno potrebna prava škola (akademija). Sviranje kao dodatni izvor nije na odmet, ali ne bih na to računao bar dok se ne uhodam.

kada kazes da fitness instruktori rade na crno - mislis u Srbiji?

Mislim na Srbiju. Nikada nisam pisao CV za inostranstvo, pa nisam bio siguran šta se uzima kao "dokaz" da si zaista radio negde. Što se tiče termina "preko veze" - mislim da smo u tome šampioni :)

U principu, znam da šta god da odlučim da će mi biti potrebno mnogo volje i strpljenja ne bi li pronašao nešto iole unosno. Ali eto, raduje činjenica da je izvodljivo raditi kao nastavnik i bez diplome filološkog fakulteta. Nisam o tome razmišljao ni jednog trena dok nismo popričali, tako da hvala na još jednoj alternativi :)

Da li neko zna za evropske muške nastavnike van Native Speakers područja koji rade po UAE a da nemaju diplomu filološkog za engleski?

Poslednja izmena:
Cao Cider,neki dan sam pricala sa nekim lokalcima koji studiraju pravo negde u Sardji,pa kazu da se njihovo pravo(sem serijatskog) bazira na francuskom pravu,ne americka i ne anglosaksonska. :) i jos nesto oni su kao u fori nekog arbitraznog prava,sta god to znacilo,ti kao student prava bolje znas,i to je njima kao super jer oni proucavaju neke papire medju dve stranke i kako god okrenu dobiju neku provizju...

Poslednja izmena:
Nastavnik engleskog jezika mozes da budes ako imas neku diplomu gde pise da si trener/nastavnik engleskog. Koliko se secam, imas one cambridge certifikate (ona neka 3 nivoa na Institutu stranih jezika u Beogradu, a i u drugim skolama) koji ti omogucavaju da predajes engleski u skoli na govornom podrucju koje nije englesko. Mene je otac uvek gurao da to zavrsim, on je i sam zavrsio jako davno i sada ne mogu da prezalim cinjenicu da makar to nisam uradila kad je trebalo, verujem da bi mi danas sa tim sertifikatom bilo mnogo lakse da se zaposlim ovde kao teacher, sto bi mi trenutno odgovaralo zbog deteta. Mada oni uvek preferiraju native english speakers, pricali smo o tome 100 puta, ali ima i izuzetaka i to nasih ljudi koji su uspesni nastavnici. Ne mora biti samo za engleski, moze biti classroom teacher, na engleskom naravno. A pritom mislim na teachers-e koji su jako dobro placeni sa svim benefetima (plata ne manja od 12+, stan od minimum 100k, karte zaposlenog i porodicu, placeno skolovanje za decu itd), ne one koji bez ikakvog sertifikata rade za 5,6k AED.

Cisto sumnjam. Ja imam Kanadski pasos i skolovanje I tesko bi mi bilo da se probijem bez relevantnog iskustva I skolovanja kod vas. Zivim u Tajlandu gde su kriterijumi za nastavnika Engleskog puno laski pa cak I ovde nasi bi jako tesko uspeli.

Naravno, uvek ima izuzetaka ali izuzetci su retki.

Na temu nastavnika/profesora u UAE bilo kog predmeta, naravno znanje perfektnog engleskog is a must (a mozda i ne?)

Naslusala sam se prica ovih dana od nasih ljudi i shvatila da ovde ima svega i svacega i da je sve moguce, bitno je samo koliko imas vere u sebe, sta hoces, koji ti je cilj i naravno SELF MARKETING u bilo kom zanimanju, bez obzira imao iskustvo ili nemao. Naravno, nije to uvek bas tako kako ljudi pricaju, uvek se u toj prici izgubi jedan deo puta te osobe koja je uspela, tipa - znas on je vukao kofe vode i posle 10 godina je razvio biznis i sad je milioner. A sta se zaista desilo u tih 10 godina?

Elem, cujem pricu, dosla devojka neka nasa iz nekog sela u Srbiji (nemam nista protiv sela, bas naprotiv, vec naglasavam ono sto oni sami naglasavaju, da bi valjda prica bila jos zanimljivija i neverovatnija), zavrsila za fizioterapeuta (ok, to je nesto bas, bas strucno) i dobila posao da predaje na nekom univerzitetu u AD. Engleski joj je jako los, nema iskustva u predavanju, nego je kao jurila tog nekog lika koji treba da odluci, 5 puta mu opsedala kancelariju dok nije dobila posao i - dobila :) (pritom ne aludiram na to da je dobila posao preko kreveta, jer ovde stvari u vecini slucajeva ne funkcionisu bas tako, pogotovo ne sa Arapima). I sad ima lepu platu, smestaj od 100k ona sama itd. E sad, mi ne znamo tu puno delova price, vec samo pocetak i kraj potrage za poslom, a koliko ce se ona tu zaista zadrzati i da li ce biti u stanju da odbrani titulu predavaca na fakultetu, to je druga prica. I da, ova bi prica trebalo da bude istinita, jer osoba koja mi je isprica poznaje doticnu. Mislim, meni je to neverovatna prica, skoro pa nemoguca, ali Boze moj...

Naravoucenije - sve je moguce ovde i nema granica. Bitno je sta zelis i kako vidis sebe u UAE, koliko visoko misljenje imas o sebi, kako ces da sklopis CV, koliko ces ljudi da povuces za rukav (networking) sto nije nista sramota i da li si podobna osoba, tj. da li si fleksibilna osoba u toj meri da se uklopis sa svima onima koji su iznad tebe i da im cuvas gooze i to je ponekad presudno.

A kao postoje neki kriterijumi i neki zakoni u vezi zanimanja, na kraju ispada da se to nista ne postuje...

Poslednja izmena:
Joj ljudi, kad bacim pogled malo na ovo moje pisanije na ovoj strani ( a ko zna sta ima jos nazad), ispada niko nista ne zna, a svi zaradjuju lepe pare....cccc. Ne znam da li sam preterala mozda ili je u pitanju moje subjektivno vidjenje izazvano ko zna kakvim trenutnim frustracijama :neutral:, nek se ubaci neko odavde da me opovrgne ili podrzi (jozefk, Vuja, pelet...), bukvalno ispada da se ovde trud, rad i znanje uopste ne ceni....

Poslednja izmena:
ah sorry, pa nisam razmisljala o tome da cu mozda morati da platim na aerodromu kad budem isla na odmor, ali dobro da si pomenuo i tu opciju, jer sam cula da se desava, ali ne znam koliko je to zaista i tacno? Ja bih u tom slucaju morala da imam spremno dosta za ne daj Boze, jer je moj muz u poslednjih nekoliko meseci nabacio dosta radarskih kazni za koje nismo uopste imali pojma dok skoro nismo proverili na sajtu...ako budemo morali da platimo na aerodromu, kuku nama :(
A ako ne platim na aerodrumu, siguno cu morati kada se budem selila i prebacivala internet.
A juce mi drugarica rece da su njoj iskljucili net zbog duga od 500 AED, kao po novim pravilima, pa cak iako platis running month, iskljuce ti ako imas neizmireni dug. Za raziku od njenog neta, moj jos uvek radi...

ah sorry, pa nisam razmisljala o tome da cu mozda morati da platim na aerodromu kad budem isla na odmor, ali dobro da si pomenuo i tu opciju, jer sam cula da se desava, ali ne znam koliko je to zaista i tacno? Ja bih u tom slucaju morala da imam spremno dosta za ne daj Boze, jer je moj muz u poslednjih nekoliko meseci nabacio dosta radarskih kazni za koje nismo uopste imali pojma dok skoro nismo proverili na sajtu...ako budemo morali da platimo na aerodromu, kuku nama :(
A ako ne platim na aerodrumu, siguno cu morati kada se budem selila i prebacivala internet.
A juce mi drugarica rece da su njoj iskljucili net zbog duga od 500 AED, kao po novim pravilima, pa cak iako platis running month, iskljuce ti ako imas neizmireni dug. Za raziku od njenog neta, moj jos uvek radi...

Znaci iskljuce ti net za AED500 i zdravo djaci. Ako opet hoces net, plati pa se klati. Ili nek zena napravi nalog :) Sve je jeftinije od krvavih AED600 za gasenje naloga. Jedino bi bio problem kad bih morao da imam nalog ponovo na svom imenu. Tj nije problem ali bi mora da platim dug i ko zna sta sve ne jos.
haha Tako je moj sef pljunjuo 2000 dindzi za kazne koje takodje nije imao pojma da postoje. Kad je prodavao auto onda je saznao.

Znam da u Srbiji kao pravnik ne bih mogao ni da pomislim da se zaposlim u školi. Ali, izgleda da su na Bliskom Istoku otvoreni za takve egzibicije? Verovatno zbog nedovoljnog broja zainteresovanih?

Što će reći da diploma iz Srbije bilo da pruža posao u branši ili ne ipak važi kao neka vrsta potvrde da se radi o visokoobrazovnom kadru?

Što me dalje dovodi i do zaključka da se kao i u Srbiji oglasi "šminkaju" a u praksi se često desi da prihvate i one koji ne ispunjavaju sve uslove?

@summonstars: hvala na informaciji, ali čitajući druge forume nekako mi ideja bavljenja pravom ne deluje kao ideja sa kojom se dolazi u UAE. Fakultet nije zvanično priznat, materija jako specifična, ne znam. Možda dok sam tamo dole ako uspostavim neke kontakte uz UAE radno iskustvo i par kurseva/seminara nešto i bude izvodljivo ali, iako nisam pesimista po prirodi - sumnjam.

Poslednja izmena:
Dobar dan svima,

prvi put smo videli ovaj forum ovde .

Trebala bi nam pomoc , dobila sam ponudu za posao medicinske sestre, plata 17814 AED mesecno , + stan za mene i porodicu + koriscenje automobila..... Meni ovo sve nestvarno da li je moguce da je tako dobra ponuda? Moze li mi neko pomoci , danas sam dobila ugovor da ga potpisem. Ima tu da snosim troskove izrade vise koji ce mi biti refundirai ..., da je palata 75 procenata uplacuje na OFSOR racun oa 25 posto na uae racun....Bolnica je AL KHADRA i nalazi se u ABU DHABIU

Sve mi ovo sumnjivo , pa Vas molim za savet sta vi mislite o ovome. Mogu VAm i poslati ugovor mailom u PDF-u je .

Inace sam iz NS i gledamo muz ja i nas sin 3.5 god da se preselimo u inostranstvo , izmedju ostalog u UAE .

HVALA svima koji nam mogu pomoci da ovo resimo .....

Dobar dan svima,

prvi put smo videli ovaj forum ovde .

Trebala bi nam pomoc , dobila sam ponudu za posao medicinske sestre, plata 17814 AED mesecno , + stan za mene i porodicu + koriscenje automobila..... Meni ovo sve nestvarno da li je moguce da je tako dobra ponuda? Moze li mi neko pomoci , danas sam dobila ugovor da ga potpisem. Ima tu da snosim troskove izrade vise koji ce mi biti refundirai ..., da je palata 75 procenata uplacuje na OFSOR racun oa 25 posto na uae racun....Bolnica je AL KHADRA i nalazi se u ABU DHABIU

Sve mi ovo sumnjivo , pa Vas molim za savet sta vi mislite o ovome. Mogu VAm i poslati ugovor mailom u PDF-u je .

Inace sam iz NS i gledamo muz ja i nas sin 3.5 god da se preselimo u inostranstvo , izmedju ostalog u UAE .

HVALA svima koji nam mogu pomoci da ovo resimo .....

Ovo je jako sumnjivo. Pre svega, plata je prilično visoka za medicinsku sestru, 18k AED plus stan plus kola, to svakako izađe na preko 24k AED mesečno. Ovde poslove medicinskih sestara uglavnom obavljaju Filipinke (a Jozef će to da potvrdi iz prve ruke), koje su plaćene do 10k AED maksimalno, i to za glavnu sestru.
Drugi detalj, da bi radila tamo moraš da imaš HAAD sertifikat, pretpostavljam da nemaš. Tako da ti niko neće dati ponudu, posebno ne takvu, ako nemaš ili si u procesu dobijanja HAAD sertifikata.
Treće, ono što je najsumnjivije, troškove vize ni jedna ozbiljna firma ne naplaćuje unapred od kandidata. Ali zato gomila prevaranata radi na ovu foru. Ne znam za AD, ali u Dubaiju je čak i zakonom zabranjeno da se troškovi prebacuju na zaposlenog, relativno nov zakon, pa ga mnogi još uvek ne poštuju.
Četvrto, uplaćivanje plate na ofšor račun je prilično strano ovde, zato što ne postoji porez na zaradu. Koriste uglavnom neki visokoplaćeni stranci koji hoće da izbegnu oporezivanje kod kuće iako rade van zemlje.

Moj ti je savet da im pustiš probni balon time što ćeš tražiti da troškovi radne vize idu na teret poslodavca, ili u krajnjem slučaju da se odbije od prve/druge/treće plate. Ako su u pitanju prevaranti, sigurno će insistirati na tome da plaćaš troškove vize unapred.

Ako hoćeš, možeš i da mi pošalješ primerak tog ugovora da bacim pogled, ali ono što je bitnije, pogledaj ko i sa koje email adrese ti je slao ponudu. Ukoliko su neki prevaranti u pitanju, proslediću policiji ovde ili u AD, pa neka se zanimaju.

Slazem se sa Vujom, kao prvo, zaboravi posao u bolnici bez HAAD sertifikata, a individulano snosenje troskova vize je ilegalno. Zasto bi neko platio medicinsku sestru toliko, a pritom nema sertifikat koji je uslov za taj posao od strane Ministarstva zdravlja? Hm....a offshore racun??? sto znaci da ces ti da dobijas 4500 na uae racun, a ostalo na offshore? mislim, prvi put cujem za tako nesto iskreno....

Zasto ne pozoves osobu sa kojom komuniciras telefonom i pitas za detalje sto ti Vuja rekao? Evo pokusavam da otvorim njihov sajt, ali bezuspesno. Cudno mi je da kad ukucas u google alkhadra hospital abu dhabi dobijes jedan entry alkhadrahospital.com koji je oficijalni websajt, a pritom ne radi i ne postoji nijedan drugi entry, pa cak ni yellow pages!!!??? Ima Al Khadra hospital u Libiji ali u Abu Dhabiju sudeci po googlu - nema.

Ma ovo je prevara 1000 posto.:rtfm:

Poslednja izmena:
Ovo je jako sumnjivo. Pre svega, plata je prilično visoka za medicinsku sestru, 18k AED plus stan plus kola, to svakako izađe na preko 24k AED mesečno. Ovde poslove medicinskih sestara uglavnom obavljaju Filipinke (a Jozef će to da potvrdi iz prve ruke), koje su plaćene do 10k AED maksimalno, i to za glavnu sestru.
Drugi detalj, da bi radila tamo moraš da imaš HAAD sertifikat, pretpostavljam da nemaš. Tako da ti niko neće dati ponudu, posebno ne takvu, ako nemaš ili si u procesu dobijanja HAAD sertifikata.
Treće, ono što je najsumnjivije, troškove vize ni jedna ozbiljna firma ne naplaćuje unapred od kandidata. Ali zato gomila prevaranata radi na ovu foru. Ne znam za AD, ali u Dubaiju je čak i zakonom zabranjeno da se troškovi prebacuju na zaposlenog, relativno nov zakon, pa ga mnogi još uvek ne poštuju.
Četvrto, uplaćivanje plate na ofšor račun je prilično strano ovde, zato što ne postoji porez na zaradu. Koriste uglavnom neki visokoplaćeni stranci koji hoće da izbegnu oporezivanje kod kuće iako rade van zemlje.

Moj ti je savet da im pustiš probni balon time što ćeš tražiti da troškovi radne vize idu na teret poslodavca, ili u krajnjem slučaju da se odbije od prve/druge/treće plate. Ako su u pitanju prevaranti, sigurno će insistirati na tome da plaćaš troškove vize unapred.

Ako hoćeš, možeš i da mi pošalješ primerak tog ugovora da bacim pogled, ali ono što je bitnije, pogledaj ko i sa koje email adrese ti je slao ponudu. Ukoliko su neki prevaranti u pitanju, proslediću policiji ovde ili u AD, pa neka se zanimaju.

Hvala puno na informacijama pre svega.
Znamo za plate kako idu zato nam je i sumljivo pre svega.
mail sa koga je stigla ponuda je appointment@alkhadrahospital.com
Mogu poslati ceo mail koji mi je stigao , sami prosledi adresu mail-a i poslacu ti .Da ćemo predlog da se troskovi vize odbiju od plate može i od prve nije problem. Zvaćemo i bolnicu direktno i raspitati se da li je ponuda stigla od njih , mislimo da i to moze biti od koristi da se utvrdi da li je ovo istinita ponuda da tako kazemo .

HVALA jos jednom i ako neko ima neku dotatnu informaciju hvala unapred na njima .

Back