Abu Dhabi... Dubai

mozes da produzis od 4 do 6 ili 7 sa nekim dodatnim placanjima :)
ili maknes neku ilegalnu filipinku i ona ti doceka decu iz skole. samo sto je to verovatno rizicno.
kod nas imas babu i dedu i lepo oni cuvaju decu i super. ovde - prc.
da samci mogu, al biti sam to isto nije uzivanje. meni bar. zena, deca, to je super :) al onda se pozdravi sa lovom :)

Ma nema produzavanja, u 4 fajront, ko je dosao da pokupi dete, dosao :sad2:..ko nije, izbace dete na ulicu ili sta?....i to do 4 je sa dodatnim placanjima, jer vrtici ustvari rade do1! Moram veceras da odem do jednog, kazu radi do 8, al to mi nesto sumnjivo...i jeftiniji od ostalih, al moguce da nece biti mesta u januaru...
Za ilegalne Filipnke ili bilo koje druge neka hvala, pre cu ja da ostanem kod kuce neko vreme, sto cu verovatno i da uradim ako od januara sve krene naopako...batali karijeru, pare, sve, sa tim stvarima nema kompromisa.Samo sa jednom platom je tesko ziveti, a u tom slucaju bolje se vratiti kuci....
Ma znas sta, porodica je zakon i dokle god ima ljubavi u istoj, sve se muke daju pobediti :heart:
:sad2:

nazalost ljubavi ima sve manje na svetu, kako vreme prolazi.
sa jednom platom je nemoguce preziveti. mislim moze neko vreme ali cini mi se da su troskovi veci od prihoda u tom slucaju. tako da posle nekog vremena - svorc.
a da, zaboravio sam. ti ne volis filipinke :) ne mirises ih :D
ma gde kuci se vratiti? mislim mozda bi neke stvari i bile bolje za decu u pocetku dok su mala, ali uopsteno mislim ako ce se prezivljavati od danas do sutra onda to moze i ovde da se radi. bar je lakse naci posao, zar ne?

Ma znas sta, porodica je zakon i dokle god ima ljubavi u istoj, sve se muke daju pobediti :heart:
:sad2:

sad vec zvucis kao oni iz SiCG, samo sto im prodje zivot u tavorenju i nervozi.

edit: ja zagazit u 27mu, no sreca sto nemam taj roditeljski instinkt, mada sad cete reci kako sam mlad jos, a s druge strane odreda moji vrsnjaci doma su u dugim vezama ili vec ozenjeni i djecu imaju. jos da lomim glavu oko djece i zene previse bi bilo u ovakvom svijetu ;)

Poslednja izmena:
nazalost ljubavi ima sve manje na svetu, kako vreme prolazi.
sa jednom platom je nemoguce preziveti. mislim moze neko vreme ali cini mi se da su troskovi veci od prihoda u tom slucaju. tako da posle nekog vremena - svorc.
a da, zaboravio sam. ti ne volis filipinke :) ne mirises ih :D
ma gde kuci se vratiti? mislim mozda bi neke stvari i bile bolje za decu u pocetku dok su mala, ali uopsteno mislim ako ce se prezivljavati od danas do sutra onda to moze i ovde da se radi. bar je lakse naci posao, zar ne?
e pa zato sam stuck u poslednje vreme jer razmisljam o svemu tome....i sve ce to proci i dete ce se navici i sve ce biti OK koliko to moze da bude i mi cemo ziveti ko i do sada....da, vracanje kuci ne dolazi u obzir svakako, al mozda ja nadjem posao sa kracim radnim vremenom, a vise para?:zper: government? skola? ko zna, mozda i uspem u svojoj nameri, treba biti strpljiv....
A Filipinke....pa trudim se, al mi nesto ne ide:D

sad vec zvucis kao oni iz SiCG, samo sto im prodje zivot u tavorenju i nervozi.

edit: ja zagazit u 27mu, no sreca sto nemam taj roditeljski instinkt, mada sad cete reci kako sam mlad jos, a s druge strane odreda moji vrsnjaci doma su u dugim vezama ili vec ozenjeni i djecu imaju. jos da lomim glavu oko djece i zene previse bi bilo u ovakvom svijetu ;)

Ma to ja sebe kao bodrim... crno na belo, nema ljubavi bez para u ovom svetu :evil:
A ti si mlad, sedi cuti gde si i uzivaj! :manikir:

Tvoj muz je iz Egpita jel tako? Tamo tek ne bi bilo dobro vracati se s obzirom na politicke probleme. Preziveli smo niz gradjanskih ratova pa i bombardovanje od amerikanaca, dosta brate. Kud ces vise novih problema? :)
Government: moras arpaski nauciti. A mozda ti vec i znas. Ja ni da beknem. Da skola, to. Ma izmajmunisaces ti vec nesto, znam ja :)

Muz mi je Jordanac, onaj Egipcanin sto sam ga spominjala u mom cuvenom postu o ambasadi je khalas odavno, sto bi rekli nasi Pakistanci expired!:)
U Jordanu nema vecih problema sto se tice politike, ali je situacija slicna kao u Srbiji, iste plate, iste cene, isto nezadovoljstvo ljudi, nezaposlenost, tako da mozemo da biremo gde cemo da se vratimo, sve lepse od lepseg :D :sad2:
Arapski znam, za skolu imam iskustvo, samo jos treba da resim sta ja hocu i da se bacim na target...malo mi fali samopouzdanja, jos uvek sam rovita psihicki i fizicki od porodjaja, ali osecam da se polako vracam na staro i samo cekam moment da puknem (a vec pucam na ovom poslu) i onda ce se desiti promena na bolje. Nisam imala vremena posle 45 dana porodiljskog da se vidim sa detetom posteno, a kamoli da popricam sa samom sobom.....

Ne znam kako je sa ADCP, jer nikad nisam tako rentirala, ali ako uzmes stan direktno od landlorda, onda ne placas agency fees, ali zato placas security deposit od 2k do 5k, zavisi. To ti je refundable security deposit koji ti se vrati kada se iselis, ako je u stanu sve u redu.
Ako je u rentu ukljucen agent, onda na taj depozit dodaj agency fee of 5%.
Kada potpisujes ugovor, obavezno vodi racuna da je Minicipality approved, jer ako nije, neces moci da uradis vizu zeni i deci. Znaci VILE u Khalifa citiju i MBZ-u, a i AD - budi obazriv. Stanovi po zgradama u AD su uglavnom ok, ali opet provera. Obavezno trazi Municipality approved i ne prihvataj bilo kakve price tipa dacemo mi tebi papir koji kaze da je vila Sheykova, sa tim papirom ma fee muskila (nema problema). Mozda zaista i ne bude, ali ja se sa tim ne bih kockala. Moja drugarica trenutno placa cenu zato sto nije htela da slusa u vezi municipalitu approved vile, a stanodavac joj je upravo prodao takvu neku pricu i sad se ne javlja na telefon kad treba da uradi vizu za cerku i muza.
Kada udjes u stan, vodi racuna da neces imati vodu i struju. Onda pre useljenja moras da odes u ADDC i otvoris account na tvoje ime. Da bi otvorio racun moras da depozitujes 1000 AED kao security, a ako ima neka zaostala suma od prethodnog stanara, to mora da bude placeno a to placa landlord. Kad to odradis, voda i struja ce ti biti ukljuceni u roku od 24 sata. Racun za struju i vodu na tvoje ime je isto tako bitan, ponekad ga traze na uvid za neke druge government usluge, pa mozda cak i za sponzorisanje porodice (nisam sigurna). U vilama koje nisu municipality approved, voda i struja se ne placaju mesecno, vec je to ukljuceno u rentu, pa je to na neki nacin i indikacija za tebe da ta vila i nije mozda municipality approved. Racun za struju i vodu mesecno iznosi oko 100 AED, bar meni za 1BR.
Da, zaboravih Mawaqif :) iliti Parking. Parking u AD se placa 2 ili 3 AED po satu u zavisnosti od zone ili 15 AD po danu, nocu ne mozes da parkiras u delovima koji su oznaceni za Residence Parking (a vecina je tako oznacena), za to ti treba yearly pass. Kad potpises ugovor za stan, odes u Mawaqif i odnes im taj ugovor i napravis ugovor sa njima na godinu dana za parkiranje kola ispred zgrade u kojoj zivis. Landlord mora da ti da plot no. area number itd...To kosta 800 AED za jedna kola. Za drugi auto na istom ugovoru placa se 1200 i onaj na cije je ime ugovor mora da da autorizaciju drugoj osobi (npr za zenu tvoju). Ako odes negde drugde da se parkiras u gradu, taj pass ti ne vazi jer je samo za tvoj residential area. Ako odes na Reem, Al Reef, bilo koju od novih zgrada u AD, nemas problema sa parkingom, dobijas 1 parking mesto sa ugovorom. Na aerodromu ces morati da placas parking za zaposlene koji je povoljniji nego za putnike...
Ako uzmes stan na Reem islandu racunaj da ces platiti 10k vise prve godine od cene koju su ti rekli, jer dodaj na to agency fees, security deposit, power&water deposit, tamo odvojeno placas A/C pa i tu treba neki depozit plus depozit za maintenance. Mislim da je tako generalno u svim novim zgradama u AD, mozda i AlReef.
Kad se konacno uselis i sredis parking, odes u Etisalat da uzmes internet connection na svoje ime. Odneses ponovo sve iste papire kao za parking i naravno pasos i emirates ID (ako imas) i prijavis se. Imas npr. E-life konekciju koja ti obuhvata land line i inetrnet i kosta 299 mesecno, ako hoces dodatno i kablovsku onda jos 100 cini mi se. Nista ne placas kad se prijavljujes za konekciju, nego ces platiti sa prvim racunom posle mesec dana instalaciju modema od 250 AED i paket koji si uzeo.
Sto se tice guzve, ako zivis npr na Kornisu, a ides na aerodrom, treba ti sat vremena ili malo jace da stignes. Problem je Salam St. tunel i Salam ulica do AlSaada mosta, tu je zagusenje, a onda se odjednom rascisti i stizes ok do aerodroma. Drugim ulicama ti se ne isplati da ides zbog milion semafora. Isto kad se vracas, opet ces da naidjes na guzvu na istom mestu. Udesi su svakodnevni, mali ili veliki, a to isto tako usporava saobracaj. Zato je najbolje ziveti u reonu oko Khalifa parka, Carrefoura i Adnec krivog tornja za one koji rade u Mussafi i na aerodromu. Pola sata ti treba do kornisha, pola sata do aerodroma. A sto se tice dece, normalno je za njih da koriste skolski prevoz i da se navikavaju na to, nego ti da se cimas svako jutro kroz guzvu, ne znam, najbolje nadji neki kompromis za sve.
Pogledaj stanove u Al Bandar i Al Raha, preko puta Etihad akademije. Novi stanovi, ali mislim da im je cena veca od onoga sto ti trazis.
Puno srece, ja ti napisah sve sto znam :)

Uh...! :) Hvala PUNO na ovom detaljnom objasnjenju.
Ocigledno treba da spremim nesto vise dirhama nego sto sam mislio za pocetak. Jos se nisam raspitao da li Etihad 'radi' sa nekim agentima, mozda nesto i smanjim taj agent fee (ako ga bude bilo). Koliko sam shvatio, agent fee nije fiksni iznos, pa mozda moze da se nesto i smanji.... :sad2:
Sto se tice placanja A/C-a, videh svuda da to ulazi u cenu rente, tako da sam tu verovatno miran. U svakom slucaju - po savetu - otvoriti cetvoro ociju kad gledam i potpisujem nesto. Hvala i za Municipality approved tip, to procitah negde ali nisam preterano obracao paznju na detalje.

Hvala jos jednom svima. :ok:

U Dubaiju su cene duplo vece od RAK. Ali AED100 za struju i vodu + AED0 za klimu to ovde nema ni u najludjim snovima :DDD Bar ja nisam imao do sada.

...evo da se i ja malo ukljucim sa zakasnjenjem :)
Mi takodjer imamo racun za deseti mjesec 100 AED struja i voda za 2 BR.
Klima nam je takodjer ukljucena u cijenu stanarine.
Zato mi malo nije bilo jasno kad si kukao za svoje rezije i kako puno placas.
Ovo od 20 eu za struju i vodu nema ni u Hrvatskoj a ni u Bosni.
Samo racun od vode je veci od 20 eu a plus struja, komunalno, plin i grijanje zimi.
Presmijesan racun, ne bi ga ni nazvala racunom jer je zanemariva cifra.
Jedino nam je stigao racun od etisalata od 1000 AED i to je kao ovo sto je Aribi spomenula - internet + tv + ukljucenje + usluge i bla bla eto cifre.
Na to sam generalno pop..... jer je malo previse...
Uostalom od toliko programa sve je vecinom na arapskom i skoro nista i ne gledamo.

Uh...! :) Hvala PUNO na ovom detaljnom objasnjenju.
Ocigledno treba da spremim nesto vise dirhama nego sto sam mislio za pocetak. Jos se nisam raspitao da li Etihad 'radi' sa nekim agentima, mozda nesto i smanjim taj agent fee (ako ga bude bilo). Koliko sam shvatio, agent fee nije fiksni iznos, pa mozda moze da se nesto i smanji.... :sad2:
Sto se tice placanja A/C-a, videh svuda da to ulazi u cenu rente, tako da sam tu verovatno miran. U svakom slucaju - po savetu - otvoriti cetvoro ociju kad gledam i potpisujem nesto. Hvala i za Municipality approved tip, to procitah negde ali nisam preterano obracao paznju na detalje.

Hvala jos jednom svima. :ok:

...da nesto napisem na sve ovo iz svog iskustva koje je jos jako svjeze - 2,5 mjeseca :D
Nisam mjerodavna kao Aribi jer zena zna sve i prosla ocito puno toga ali nadovezat cu se na ovo gore spomenuto.
Mi smo gledali stanove od ADCPa i to sto smo mi vidjeli u tome ni europski pacov ne bi zivio.
Mozda mi nismo imali srece kako Aribi kaze, ovdje je stvar srece, ali pogledali smo nekoliko stanova.
Izbubili vremena i zivaca i odustali.
Imali smo cak i preporuku za neke zgrade i cak savjet da sve visoke zgrade sa vise katova su novije a one sa manje su stara gradnja.
Vidjeni stanovi su svi bili puni vlage, gljivica, plisnji, zaudarali na ustajalost i vlagu, ponegdje je u kupaonama bila lokva vode jer odozgora sa plafona kapa, oslobodi boze, zgrada za rusiti a oni uredno traze 85-90k za 2 BR.
Ne znam, ocito smo mi imali peh :D
Druga stvar, nama struja i voda nisu dosli za 24h nego za tri dana.
Sva sreca da smo mi po odjavi hotela isli Oman na 4 dana jer ne znam sto bi s malim djetetom u stanu bez struje i vode.
Jos da spomenem da moja i viza od male takodjer nisu bile gotove odmah po odlasku nego od male nakon 24h a moja nakon 48h.
Da netko tko dolazi kao mi na turisticku ne bi odletio na jedan dan misleci da se moze odmah vratiti.
Trebalo bi mozda spomenuti isto da taj dolazak na turisticku je skup sport.
Koliko smo se do sada naplacali za sve te papircine i administraciju nimalo zanemarive cifre.
Htjela bih jos reci da smo mi po sklapanju ugovora platili 5000 AED agentu, arap je i nema cijenkanja, 2000 AED ovaj depozit koji se vraca kad izlazis iz stana ako je sa stanom sve ok, i jos 2500 AED tu nekoj agenciji za odrzavanje zgrade i neke sitnije popravke.
Kod nas nije proslo cjenkanje i gdje god si nesto probao bilo je fixno i uzmi ili ostavi.
Opet kazem, mozda mi nismo imali srece.
Sto se tice parkinga ovo sto Aribi kaze je tocno ali ovdje na Kornishu koliko vidim nikad nema mjesta i sto vrijedi uzeti godisnju kad se ne mozes parkirati u svojoj arei.
Podzemna garaza kosta 5000 AED godisnje i bar imas svoje mjesto s brojem.
Mi smo tako kontali kad uzmemo auto.
Eto i ja se tu raspisala k'o velika :rumenko:
Pozdrav svima...

paola zato bolje uzmete normalan sat dish u Electra Street-u u nekoj od radnji, dogovorite da dodji da vam nameste, ne bi trebalo vise od 200 AED sa namestanjem, naravno cenjkajte se, kupite najobicniji reciever za 100 nesto i nameste vam samo da hvata hot bird satelit, nilesat vam ne treba. Uzmete sve u istoj radnji.
Druga varijanta je OSN, neki od paketa npr. family ili movies placate 190 mesečno plus instalacija. Skidaju vam svaki mesec sa kreditne automatski.
A sto se tiče arapskih kanala na Nile sat-u, MBC 2 ima samo strane filmove. i Fox movies.

Poslednja izmena:
i da upravu si za ADCP, ni ja nisam nasla nista sto mi se svidja, al znam neke koji jesu. Sve je sreća.
i sve to kroz sta prolazis je normalno ovde u ovom ili onom obliku. I jeste tesko i frustrirajuce. I uvek nesto novo da se nerviras.
nikad mira i stabilnosti....
pa ko izdrzi i koliko izdrzi...
Al bude bolje s vremenom :) ili gore u nekim momentima :zcepanje:

Vodim je u Burjeel hospital kod australijanke, doktorka Eva Lisa. Najda street. Moras da proveris pre zakazivanja da li primaju tvoje osiguranje.
Na vakcine je vodim u Al Rowdah clinic u Karamah streetu, tamo je besplatno vakcinisanje. Odneses njen pasos sa vizom, Emirates ID, health insurance i tvoja dokumenta. Pošaljem ti sutra broj pa zovi da pitas da li moze sa osiguranjem koje ti imas.

i da upravu si za ADCP, ni ja nisam nasla nista sto mi se svidja, al znam neke koji jesu. Sve je sreća.
i sve to kroz sta prolazis je normalno ovde u ovom ili onom obliku. I jeste tesko i frustrirajuce. I uvek nesto novo da se nerviras.
nikad mira i stabilnosti....
pa ko izdrzi i koliko izdrzi...
Al bude bolje s vremenom :) ili gore u nekim momentima :zcepanje:

...ma i sama si spomenula neprofesionalizam, traljavost, slamperaj, uzas... za izludjet...
Neki dan su bile gotove zdravstvene moja i od male, na mojoj krivo prezime a kod male krivi datum rodjenja.
A kolko znamo sve je skenirano prije ili ...
Toliko o tome svemu.
Onda opet to sve vracaj natrag pa cekaj druge i stogod krenes racunaj da obavljas danima...
Ma katastrofa...

Vodim je u Burjeel hospital kod australijanke, doktorka Eva Lisa. Najda street. Moras da proveris pre zakazivanja da li primaju tvoje osiguranje.
Na vakcine je vodim u Al Rowdah clinic u Karamah streetu, tamo je besplatno vakcinisanje. Odneses njen pasos sa vizom, Emirates ID, health insurance i tvoja dokumenta. Pošaljem ti sutra broj pa zovi da pitas da li moze sa osiguranjem koje ti imas.

Moze, hvala ti...

Ciao paola2012, 02 610 4000, ovo ti je broj da zakazes besplatno vakcinisanje, pitace te koju kliniku hoces, ti im reci gde zivis pa ce oni da ti predloze najblizu gde se vrsi besplatno vakcinisanje. Meni je Al Rowdah najbliza, ali ima ih jos. Mislila sam da besplatno vakcinisanje ima neke veze sa osiguranjem, npr. da mora da bude DAMAN, ali nije, svako ko ima Abu Dhabi rezidens vizu moze besplatno da vakcinise dete. Ali ipak molim te proveri kad ih budes zvala. Otvorice ti vaccination card kada prvi put odes i to moras uvek da nosis, a trazice ti kad budes upisivala dete u vrtic ili skolu. Inace vakcine u bolnicama kostaju oko 700 AED.

Ciao paola2012, 02 610 4000, ovo ti je broj da zakazes besplatno vakcinisanje, pitace te koju kliniku hoces, ti im reci gde zivis pa ce oni da ti predloze najblizu gde se vrsi besplatno vakcinisanje. Meni je Al Rowdah najbliza, ali ima ih jos. Mislila sam da besplatno vakcinisanje ima neke veze sa osiguranjem, npr. da mora da bude DAMAN, ali nije, svako ko ima Abu Dhabi rezidens vizu moze besplatno da vakcinise dete. Ali ipak molim te proveri kad ih budes zvala. Otvorice ti vaccination card kada prvi put odes i to moras uvek da nosis, a trazice ti kad budes upisivala dete u vrtic ili skolu. Inace vakcine u bolnicama kostaju oko 700 AED.

...hvala Aribi,
Sinoc sam na forumu negdje nasla to sto kazes da sva djeca imaju pravo na besplatno vakcinisanje.
Mi vec imamo medjunarodnu knjizicu o vakcinacijama iz Hr pa pretpostavljam da ce tu nastaviti upisivati obavljene vakcine.
Hvala jos jednom...

Dobar dan svima :bye:

Citam po raznim forumima u vezi dobijanja UAE vozacke dozvole. Na zalost, koliko vidim, nasa vozacka dozvola se ne priznaje, tako da, koliko sam shvatio, nasi moraju da polazu i testove i voznju. Da li bi neko mogao orijentaciono napisati koliko traje ceo taj postupak i koliko kosta? Citam da ukoliko se voznja ne polozi, moraju se uzeti casovi u drzavnoj auto skoli.... Takodje jos vagam da li je bolje uzeti nov auto ili se moze pronaci dobar polovan auto kod nekih dilera polovnih automobila. Ocigledno da je nov auto nov auto, ali je tu i prisutan finansijski faktor :roll: Pretpostavljam da je bolje kupiti makar i polovan auto, nego rentirati....

Vidim da dosta ljudi ovde ima i decu, pa me zanima kakva su vasa iskustva sa skolama - da li je moguce upisati dete u toku skolske godine? Moji klinci su 12 i 10, a bacili smo oko na GEMS Cambridge skole u Abu Dhabi-ju.

Zdravo narode.
Uskoro mi se zavrsava ugovor u Avganistanu. Bilo je dvije ipo godine, recimo zanimljivog iskustva.
Za to vrijeme sam prolazio kroz Dubai, kad idem kuci na odmor i kad se vracam. Tu sam imao i pripremni proces, kad sam tek dosao za DynCorp.
Sad kako rekoh, uskoro ponovo u Dubai, ali ovog puta samo u tranzitu iz Kandahara. Ima dugo cekati na let za Sarajevo, srecom tu su Business Lounge i Irish Pub na samom aerodromu.
Sad vec neko vrijeme citam vasu temu i trazim da vidim sebe negdje tu. Kazite mi moze li se naci dobro placen posao , >10000 drh/mjesecno, bez zavrsenog fakulteta ili je bachelor must have. Prolaze li americki strucni certifikati? Elektrotehnicar sam, imam cetifikate za klimatizaciju/ventilaciju nesto malo za networking i slicno.
Nije da obozavam Emirate, znam kakva je klima i sjecam se soka kad sam sredinom maja 2011-te izasao iz aviona, ali eto valja traziti posao.
Hvala unaprijed na odgovorima.

Dobar dan svima :bye:

Citam po raznim forumima u vezi dobijanja UAE vozacke dozvole. Na zalost, koliko vidim, nasa vozacka dozvola se ne priznaje, tako da, koliko sam shvatio, nasi moraju da polazu i testove i voznju. Da li bi neko mogao orijentaciono napisati koliko traje ceo taj postupak i koliko kosta? Citam da ukoliko se voznja ne polozi, moraju se uzeti casovi u drzavnoj auto skoli.... Takodje jos vagam da li je bolje uzeti nov auto ili se moze pronaci dobar polovan auto kod nekih dilera polovnih automobila. Ocigledno da je nov auto nov auto, ali je tu i prisutan finansijski faktor :roll: Pretpostavljam da je bolje kupiti makar i polovan auto, nego rentirati....

Vidim da dosta ljudi ovde ima i decu, pa me zanima kakva su vasa iskustva sa skolama - da li je moguce upisati dete u toku skolske godine? Moji klinci su 12 i 10, a bacili smo oko na GEMS Cambridge skole u Abu Dhabi-ju.

Pozdrav drugari,apro po vozacke dozvole cuh na par mesta da ce se od januara sledece godine priznavati nase vozacke ovde.Sve cekam da neko zvanicno potvrdi ovu info.Ima li ovde ljudi koji zive i rade u Kuvajtu?

Citam po raznim forumima u vezi dobijanja UAE vozacke dozvole. Na zalost, koliko vidim, nasa vozacka dozvola se ne priznaje, tako da, koliko sam shvatio, nasi moraju da polazu i testove i voznju. Da li bi neko mogao orijentaciono napisati koliko traje ceo taj postupak i koliko kosta? Citam da ukoliko se voznja ne polozi, moraju se uzeti casovi u drzavnoj auto skoli....

Pa evo pošto sam ja pre 3 dana platio auto školu i uskoro treba da krenem sa vožnjom, možeš da računaš da će se od idućeg meseca priznavati naše vozačke, sve po Marfijevom zakonu. :)

Šalu na stranu, priču o zameni vozačkih slušam već skoro godinu dana, i meni je već doq... da čekam, pa sam upisao školu. Ovde u Dubaiju to košta od 3500 AED pa naviše (ima raznih varijanti oko termina obuke, sa različitim cenama, kao i VIP obuka, gde se u principu plati dozvola, ali košta oko 8 - 9 hiljada AED).
Čuo sam da je u AD malo jednostavnije, ali sam to čuo od ljudi koji su to u AD obavili pre 3-4 i više godina.

Takodje jos vagam da li je bolje uzeti nov auto ili se moze pronaci dobar polovan auto kod nekih dilera polovnih automobila. Ocigledno da je nov auto nov auto, ali je tu i prisutan finansijski faktor :roll: Pretpostavljam da je bolje kupiti makar i polovan auto, nego rentirati....

Ja se još dvoumim između kupovine novog, i kupovine polovnog, ali isključivo od auto kuće.

Pa evo pošto sam ja pre 3 dana platio auto školu i uskoro treba da krenem sa vožnjom, možeš da računaš da će se od idućeg meseca priznavati naše vozačke, sve po Marfijevom zakonu. :)

Hehe...znam za jadac :super:

Ovde u Dubaiju to košta od 3500 AED pa naviše (ima raznih varijanti oko termina obuke, sa različitim cenama, kao i VIP obuka, gde se u principu plati dozvola, ali košta oko 8 - 9 hiljada AED).
Uh, pa to nije ni malo jeftino. Jel to ispada kao da kreces kao pocetnik, sa sve casovima, obukom, testovima i polaganjem vozackog ispita? Jel postoji mogucnost da polazes samo testove i voznju? Mislim da sam negde to procitao, ali nisam siguran....:think:
Koliko cela obuka kosta, mislim to sto si ti uplatio?

Ja se još dvoumim između kupovine novog, i kupovine polovnog, ali isključivo od auto kuće.

Buduce kolege su mi pricale kako su oni uzimali polovne automobile...mislim, polovne - ocigledno je da se termin 'polovan automobil' na zapadu i kod nas drasticno razlikuje, jel...:roll: Ali, da - i ja sam mislio da uzmem polovan auto preko nekih dilera. Sve naravno zavisi od finansijske situacije...mada je nov auto nov auto.

Back