pozdrav svima. citao sam ovaj forum i vidim da nema mnogo onih koji mi mogu 100% pomoci ali uvek neki koristan savet je od pomoci.ovako. pocetkom avgusta sam bio na razgovoru u beogradu u" Alatau Hospitality Balkans" agenciji za rad u hotelu "st.Regis" u Dohi, kako su mi posle oko mesec dana javili da je poslodavac u velikoj meri redukovao broj potrebnih radnika i da nisam prosao ali me imaju u evidenciji zbog kako su rekli jer sam se veoma dobro pokazao. bio sam prvo na razgovoru u agenciji sa sa nasim ljudima mislim srbima koji rade u toj agenciji i posle nedelju dana sam imao razgovor sa prestavnikom hotela koji je neki egipcanin-arabljanin imena mu se ne secam. elem , nisam prosao, ali su me pre dva dana pozvali mejlom da su otpoceli regrutaciju za drugi hotel" Le Royal Meridien" u Dubaiju,uslovi su isti kao i u prvom razgovoru. a uslovi su, placena karta i viza, placen smestaj i prevoz od smestaja do hotela, placeni obroci i bezalkoholna pica, ugovor na dve godine posle prve godine pravo na godisnji odmor.primanja su (plata je 280 dolara + service charge 105 dolara + language allowance 52 dolara + baksis 200-600 dolara) nemam odbijanja ni za agenciju ni za vizu ili kartu, znaci to sto primim je moje, mada nije to brdo para ali eto. i sad cekam razgovor preko skajpa sa prestavnicima" Le Royal Meridien".
da li neko ima neka iskustva i ako nekom ja mogu jos nesto da pomognem, tu sam. valjda jos neko vreme sam tu.
Dobar dan svima posle mesec dana, nadam se da ste svi dobro i zdravo. Bacao sam pogled na forum niste mi bas nesto bili aktivni.
A sad da napisem nesto Banetu Radicu, ukoliko nije trol, ali nema veze.
1. Novac koji ti nude za posao u Hotelu je nikakav i NEMOJ da dolazis za 330E. Sa tim parama u Dubaiu NE MOZES DA FUNKCIONISES ni slucajno.
Dubai je SKUP kao uostalom UAE. Primer: kod mene u Almaji Plazma od 150gr. kosta 15 dirhama ili oko 3E a u Beogradu sam je sada kupio i doneo kutije od300 grama 139 dinara. H&M koji je otvoren u Beogradu jeftiniji je od ovog ovde gotovo 50%.
2. Baksis koji ti se obecava je relativna stvar, to u ugovoru koji bi ti poslali nece da stoji
3. Obezbedjen smestaj, prevoz i ishranu imaju svi u hotelima ali je problem sta se pod tim podrazumeva. Smestaj je verovatno negde na periferiji, po plati koju ti nude rekao bih da ces ziveti u stanu punom Azijata a to je ogroman problem ma koliko mislio da si spreman na sve, bices sokiran sigurno, a i sto se hrane tice to je dok si na poslu, a i pitanje je da li ces moci da jedes to sto ti nude. Razne nacije jedu razne stvari.
-Ako ti kazu rekruteri {koji uzgred uzimaju od poslodavca jednu tvoju platu} zavisi od agencije, da mozes da napustis posle probnog rada racunaj da to vuce troskove avio karte, vize, lekarskog pregleda a sa tom platom nikada neces moci da isplatis.Cudi me da te je taj Egipcanin uopste zvao, zna se u tim krugovima kome se sta nudi, taj verovatno pojma nema o geografiji.Nasim ljudima ako ih zovu nude se malo vece plate.
-Znaci ovo sto ti nude NE VALJA to je posao za Azijate i oni rade za te pare. { negde sam napisao da je to polurobovlasnicki odnos, i ne zove se da si zaposlen}
-Potrazi bolju agenciju, imas i bolje placenih poslova u ugostiteljstvu, ne preterano ali boljih. Bez plate od minimum 3k osnovne ne dolazi zajebaces se sigurno.
Pisao sam unazad o ovim poslovima i znam puno toga, procitaj.