Abu Dhabi... Dubai

nego nadjoh neke slike sto sam slikala, one bedroom u Etihad Towers i two bedroom na Reem islandu. Slike su ustvari pogled koji me je fascinirao, stanovi su naravno ok, cena je katastrofa, ali boze moj. Etihad je sada 110k za one bedroom, a ova poslednja zgrada na Reemu, jako udaljena od civilizacije je 100k za two bedroom. Za one koje interesuje...

191.JPG

189.JPG

IMG_1673.JPG

IMG_1674.JPG

Poslednja izmena:
Dragi forumasi,

dragocjene bi mi bile sve informacije koje mi mozete dati. Naime, za 15-20 dana idem u Abu Dhabi. Potpisala sam ugovor sa Abu Dhabi country club-om da radim na recepciji. Pocetna plata 400e.
Zanima me sledece:
* mozete li mi dati poredjenje cijena hrane i kozmetike sa Srbijom ili Crnom Gorom
*ne znam da li ovdje da kupim prije puta neke zalihe kozmetike, ukoliko je mnogo skuplje, buduci da mi je plata mizerna?
*imate li bilo kakve savjete pred put - planiram da ostanem godinu dana, ako izdrzim ..ccccc
*htjela sam neke medikamente da ponesem tamo, da li postoje neki koji su zabranjeni da se unesu u Emirate

kako se priblizava dan polaska, sve sam nesigurnija i imam gomilu pitanja

Molim vas pomagajteeeeeeeeee bilo kojim savjetom

...pozdrav ekipa,
Bas smo bili i u toj zgradi na Reemu i obisli pola otoka, pogledi su predivni ali da je izolirano bome je.
Otok je u izgradnji i svuda su radovi i kopanja i dizalice a ako nisu onda metri pijeska i nicega.
Vjerojatno za 2-3 godine to bude trazena lokacija.
Mi smo gledali i jednososbni za 96 kao i dvosobni za 94 ovisi koliko daleko si udaljen na otoku.
Bili smo nekoliko puta i svaki put je uzasno puhalo i dizalo sav taj pijesak u oci, meni se nije posebno dojmilo.
Uzeli smo stan u Liwa str.dvososbni, ne novi naravno i nema dodatnih sadrzaja u zgradi ali je 2 min od parka i Kornisha.
Zgrada je uredna i cista i nema smradova ali eto nema pogled kao Reem iako ima cijelu jednu stranu zida u staklu u svim sobama pa nemas toliko osjecaj zatvorenog prostora.
Danas selimo iz hotela u svoj novi dom a sutra letimo za Oman jer mala i ja smo usle na turisticke vize i NE MOZE se platiti i promijeniti status vize nego se mora napustiti zemlja.
Tako da smo odlucili otici u Oman na 4 dana dok nam ne bude gotova viza.
Nije mi jasno ni to kako su neki uspjeli provjeravati vodu i slavine u stanu kad svaki stan ima iskljucenu vodu i struju i plin dok se ne potpise ugovor i onda tek moras zvati da ti ukljuce i naravno platiti ukljucenje.
Takodjer, nikakav ugovor nismo dobili unapred nego kad je sve placeno i potpisano onda smo dobili ugovor u ruke tako da ne znam kako su drugi prvo imali uvid u ugovor a tek onda platili ili odustali??
Taj dio mi uopce nije jasan...
Pozdrav...

Pa mi smo ti paola2012 rekli cini mi se da na turisticku ako dodjes, onda moras out pa in. Ako vec imas UAE rezidens ali menjas poslodavca onda vazi onih 500 AED promene statusa. Drago mi je da ste našli stan, srecno vam bilo!

Dobro vece!Imam 20 godina i planirala sam da odem u Dubai na 10,15 dana u posetu prijatelju.Naisla sam na ogroman problem-viza-zenske osobe mladje od 24 godine mogu da idu samo sa roditeljima ili muzem(?!).Ne znam zasto je to tako,ali da li postoji nacin da ipak nekako dobijem vizu?Da li ipak da pokusam da apliciram?

Pa mi smo ti paola2012 rekli cini mi se da na turisticku ako dodjes, onda moras out pa in. Ako vec imas UAE rezidens ali menjas poslodavca onda vazi onih 500 AED promene statusa. Drago mi je da ste našli stan, srecno vam bilo!

...hvala Aribi,
Mislim da je bilo raznih kontradiktornih prica i da se mora i ne mora izaci.
...zato sam sada naglasila da se zna za one koji namjeravaju doci a nisu bas informirani.
Nije neka katastrofa osim sto mi je propala avio karta za natrag i jos plus ovi dodatni troskovi za Oman ali dobro.
Svaka skola se placa...
...da jos napisem i ovo - promjena datuma leta se naplacuje 200 AED i to je ok jer tako i pise na Etihad sluzbenoj stranici ali na to obracunavaju razliku karte za taj drugi datum.
HM od svega najinteresantnije je da je tog datuma redovna karta 1500 AED a za moju koja bi kao bila prolongirana na taj datum cifra je 1850 AED...
...mozda je i ovo mnogima poznato i normalno ali ovako ne bi dugo poslovali na zapadu...

Flydubai je tek majstor da te tako zezne kad moras da menjas kartu. Platis promenu datuma i onda se ispostavi da postoji razlika u klasi bas na taj dan i onda te low cost izadje kao da si letela normalnim airlajnom. Dodaj na to dodatni prtljag i da nesto pojedes u avionu. I obavezno kasnjenje!! A cena ako letis vikendom je veća nego ako je nedelja ili ponedeljak npr. Ako je bajram, cena ode nebu pod oblake blizu samog datuma, za one koji hoce da putuju u poslednjem minutu, ali za one koji planiraju, uvek mogu kupiti jeftiniju kartu ranije. Ali tako funkcionisu svi avio prevoznici, tako zaradjuju. Dobro je kad oglase specijalne ponude, pa dosta snize cene za neke destinacije, ali to treba pratiti.
Mogla si traziti refundaciju za povratni sektor? Mozda jos uvek nije kasno. Proveri sa erlajnom. Ako si dosla sa flydubai, izdace ti vaucer u iznosu povratne cene karte ( nesto oko 200EUR ili manje ako je let ka našim krajevima) i taj vaucer ce ti vaziti godinu dana da ga upotrebis za bilo koju drugu destinaciju na tvoje ime ili eventualno onog ko je kartu kupio. Uvek trazi refund za sektor koji nisi iskoristila, a najbolje bi bilo pre datuma leta. Ako je nakon, naplatice ti no show fee i cancellation fee pa ces dobiti manji refund. Ali to opet zavisi. Proveri sa airlajnom!

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!Imam 20 godina i planirala sam da posetim prijatelja koji zivi u Dubaiju.Medjutim,naisla sam na veeliki problem-devojke mladje od 24 da bi dobile vizu moraju da putuju ili sa roditeljima ili sa suprugom(?!).Da li uopste vredi aplicirati za vizu ili je sigurno da je necu dobiti?Molim Vas ako neko zna neki nacin da dodjem do vize da mi pomogne.Ne znam da li to ima neke veze,redovan sam student,ne radim,uplatila bih i aranzman preko agencije ako bi to pomoglo.Hvala Vam unapred.

Jesi zvala uopšte FlyDubai da ih pitaš oko toga? Preko njih možeš da dobiješ turističku vizu, i ne trebaju neki posebni uslovi oko toga, barem koliko ja znam. S obzirom da ne radiš, moguće je da traže depozit od oko 150.000 din kao osiguranje da ćeš se vratiti.

A izvini, kakav ti je to drug ovde? 20 godina, žensko... Nadam se da ne planiraš nekakve gluposti, pošto ovo nije kraj gde se gleda kroz prste, a svakako nije dobra destinacija za lakoverne.

Flydubai je tek majstor da te tako zezne kad moras da menjas kartu. Platis promenu datuma i onda se ispostavi da postoji razlika u klasi bas na taj dan i onda te low cost izadje kao da si letela normalnim airlajnom. Dodaj na to dodatni prtljag i da nesto pojedes u avionu. I obavezno kasnjenje!! A cena ako letis vikendom je veća nego ako je nedelja ili ponedeljak npr. Ako je bajram, cena ode nebu pod oblake blizu samog datuma, za one koji hoce da putuju u poslednjem minutu, ali za one koji planiraju, uvek mogu kupiti jeftiniju kartu ranije. Ali tako funkcionisu svi avio prevoznici, tako zaradjuju. Dobro je kad oglase specijalne ponude, pa dosta snize cene za neke destinacije, ali to treba pratiti.

Mi smo izgleda leteli sa različitom kompanijom pod istim imenom. Pošto ja sa FlyDubai-jem nisam imao ama baš nikakvih problema... ikad. Nisam dugo ovde, ali sam išao i ranije preko Dubaija za razne destinacije po aziji, pa mi je prvi krak leta uvek bio FlyDubai.

Do sada ni jednom nisam leteo FDom a da nisam pomerao let, ponekad i po 3-4 puta. I nikad nisam platio promenu karte, čak i kada sam im to najavljivao dan-dva pred polazak. Uvek kupim sebi i familiji povratnu kartu na relaciji Beograd - Dubai - Beograd, i onaj povratak uvek pomeram kako meni odgovara. Nervira me jedino što ne ostave tu opciju za otvoreni datum povratka, ali ipak je to low cost kompanija. Pre godinu dana karta je bila oko 500e, sad je 370. Pre pola godine imao si 20+7 kg prtljaga i doplaćivao sam 20 evra za dodatnih 20 kg, sad u startu imaš 30+7 kg, a doplata za dodatnih 10 kg je 9 evra. I izgleda da ova cena karte ostaje.
Sa FD letim i lokal, do Katara sam već išao, a planiram i do Omana, kao i do Šri Lanke kasnije, turistički.
Ali ono što je najvažnije, uvek uzimam kartu preko Beogradske kancelarije, i sa njima dogovaram sve promene.

Uvek sam imala neki peh sa flydubai, kako kome valjda, a kao što kažeš, beogradska kancelarija je mozda drugacija...Trebalo bi da budu povoljniji sada zbog etihada, inace oni uopste nisu bili low cost, bar za Beograd, za druge zemlje da.

Back