Abu Dhabi... Dubai

3x ura za ambasadu, ura, ura, uraaaa

Nadam se da će pošteno, odgovorno, savesno i u interesu zainteresovanih građana raditi svoj posao i u celokupnom spektru poslova zadovoljiti iste i rešiti sve njihove probleme iz svoje nadležnosti u najkraćem mogućem roku.

Kad cemo da saznamo datum svecanog otvaranja ambasade? I naravno odmah broj telefona pa da stanem u red. Ja mogu da im uradim website :)

Mogu i ja da im uradim sajt... malo sam skuplji ali će da bude kvalitetno :)

Kažu da datum zavisi od majstora i molera i koliko brzo kreče... pa ako je piva dobro ladna i čim udare glet pa prvu i drugu ruku eto i svečanog prijema... kažu procedura je malo zahtevnija tj. već je poznat naš čoek koji je otišao tamo ali kako kažu sada mora da izabere za onu lepu belu vilu u Abu Dhabiju raznu opremu, kompove, servere i provajdere za kontakt, pa treba odabrati i fotelje i pomoćnice i saradnice i krevete i razne druge stimulativne masažere da bi posle išlo kao po loju :) ... neka neka, valja se, pu pu da ih ne ureknem... samo neka se dobro pripreme jer to je već pola posla.

MOZE MOLIVAM VAS HITNA POMOC OD NEKOG TKO IMA SLICNO ILI ISTO ISKUSTVO..danas mi je trebala biti gotova viza za Dubai ali odbili su me..evo ukratko o cemu se radi
muz mi je otisao za Dubai tamo radi vec dva mjeseca posto radi za nogometni klub dobio je rezidens vizu ili boravak neznam sta je to na 3godine,i dogovor mu je na 3g..e sad ja da bi otisla kod njega trebala sam vjencani list da prevedem na engleski zavjerim i da mu posaljem kopiju pasosa,tako sam i napravila i muz je predao u klub,rekli su mu ne brini za 7 dana gotova je viza za zenu ti,nakon 19 dana cekanja danas su ga pozvali i rekli odbijena je viza za zenu ti..razlog ja ne trebam dobit ulaznu vizu nego odma rezidens vizu isto kao i on na 3g,da bi dobila tu vizu navodno trebam poslat vjencani list,kopiju pasosa u ambasadu u istambulu,oni da stave neki pecat i dostave u dubai,sad sam izgubljena neznam sta da radim..pa ako ima netko isto ili slicno iskustvo,neka pise..ja sam hrvatski drzavljanin sa boravkom u skopju..hvala puno

Nisu ti dokumenti overeni kako treba, zato su te odbili. Prvo overi dokumenta, pa onda on nastavlja overu ovde i onda ce sve biti ok. Nikad nece odbiti osobu tek tako, a pogotovo ne zenu nekoga ko je ovde vec rezident, osim ako im papiri nisu jasni, a ovde da bi muz sponzorisao zenu mora da postoji vencani list, jer je jedino bracna veza prihvatljiva izmedju muskarca i zene, ne postoji vanbracna veza.
Da li imas pecat Ministarsva Inostranih poslova iz zemlje gde ste se vancali? Ako imas, posalji taj originalni papir i prevod DHL-om u UAE ambasadu u Istanbulu (valjda je takva procedura za Makedoniju, ako vam brak je brak sklopljen u Makedoniji?) da ti oni lupe pecat, posle toga ili tebi vracaju nazad ili salju oni odmah u Dubai, to stvarno ne znam, moraces da pitas, mada licno ne verujem da bi oni poslali direktno u UAE. U svakom slucaju, posle pecata UAE ambasade ide pecat Ministrastva Inostrasnih poslova UAE i tu je kraj.
I da, ti ces dobiti rezidens vizu nakon sto uradis lekarski pregled i izvestaj pokaze da je sa tobom sve ok. Da bi uradila lekarski, moras da budes u UAE, a da bi usla u UAE treba ti viza. Koja viza? Pa ulazna viza ili vizit viza. Koliko ja znam, ne mozes dobiti rezidens ako nisi u UAE, samo nakon sto udjes i uradis lekarski, jer se rezidens ne daje ljudima koji imaju sidu, hepatitis ili neko oboljenje pluca.
Tako da, samo opusteno i sve ce biti ok i eto tebe ovde dok trepnes! :)

Dao si samo par ali pravih i konkretnih zamerki na sajt ali džaba. Kako kažu - školovanje u Srbiji je besplatno ali džaba.

Ako niko bitan iz sistema ne vidi problem, pa ni vrli i iz našeg naroda iznjedren i naše gore list Srpski Ambasador Dragan Bisenić a ni njegovi šefovi, onda problema nema i šta ga mi onda ovde tupimo kad je sve u redu i pod kontrolom, pa znaju ljudi da rade svoj posao i nisu oni od juče...

ALI, istine radi, jes malo više zaostao, neuredan i ružno zarastao u kosu i bradu i korov i dlake... mislim i na sajt i na ambasadora, ali to je to, najbolji od najboljih, sam vrh i nema više gore, to je naše zemlje maksimum, čisti top... nažalost, ali istina.

Dokle god se ljudi budu ignorantno ophodili prema svojoj zemlji, takav ce biti i outcome svega sto rade. Kada si ignorantan prema drugima, na prvom mestu si ignorantan prema samom sebi, a to se dalje reflektuje na sve sfere zivota. Eto zato nam je zemlja takva kakva je, jer smo sami krivi, jer sve ignorisemo...i u toj totalnoj ignoraciji smo zastranili i dozvolili da nas svi preteknu. Stalno govorimo, ma nije bitno....Sve je bitno!
Bitan je i ovaj clanak iz thenational-a od pre neki dan, gde su iznesene takve lazi o Kosovu, da mi je bilo muka dok sam citala, ali nisam odreagovala, jer Boze moj, koga briga za Kosovo u ovoj zemlji! E pa bitno je! Bitno je da prestanemo da zivimo u lazi vec jednom i da prestanemo da aminujemo lazi koje drugi izmisljaju o nama! http://www.thenational.ae/thenationalconversation/comment/the-kosovo-precedent-has-lessons-for-the-syrian-crisis Bitno je da svoju zemlju predstavljamo najbolje moguce pred drugima i da reagujemo ako iz neznanja ili namerno sire lazi...Nije mi namera da raspravljam o Kosovu na ovom forumu, ali mi jeste namera da apelujem na ljude, ukljucujuci i sebe samu, da promene svoj ignorantski stav prema zivotu, jer sve je bitno....
Uh...al sam patriotski raspolozena danas :zper:

Na svu moju srecu nisam nista morao da saradjujem sa srpskom ambasadom inace bih me bilo strah da idem tamo... Jednom sam pravio drustvo mojoj majci kad joj je nesto trebalo i ne zelim da ponovim takvo ili bilo kakvo slicno iskustvo :D Ulazis iz normalne drzave u neke balkanske 60-te u 2 koraka... :D

Lazu i za Kosovo i za Srebrenicu. Laze ko kako hoce i kako mu se svidja. Albanci se samo razmnozavaju i sire. Jos malo pa ce preplaviti Jadran i uci u Italiju :D Jel to danas normalno da ja imam 20-oro dece i uzmem komsijinu kucu jer on ima samo dvoje dece? A sto je jos gore, komsija preko puta ulice samo cuti. I onda, posto nisam predsednik drzave i ne mogu da zaradim dovoljno da nahranim taj copor od 20-oro, oni moraju malo da preprodaju drogu i slicne stvari. Moraju opstati ljudi, sta vam je. A komsija preko puta ulice i dalje cuti i ne konta da ce sutra njegova deca da kupuju hors od moje dece

da nije mi bila dobro ovjerena..
ja sam trenutno u skopju imam hrvatski pasos a boravak od makedonije..
brak je skljucen u hrvatskoj mama mi sad zavrsava po ministarstvima za legalizaciju vjencanog lista..
taj dio mi je jasan,poslje toga neznam gdje trebam poslat taj vjencani list jer jedni mi kazu da za hrvatsku idu preko beca,jedni kazu preko berlina,zvala sam u skopju u hrvatski konzulat oni bas i nisu od neke pomoci..opet neznam gdje treba..i ako znate dali saljem samo original vjencani list i prevod,ili jos nesta treba,i koliko se to placa,kako im platis..
a ovo isto slusam tisucu prica muza mi ubjeduju u dubaiu da moze odma oni iz ambasade da posalju za dubai,ni taj dio mi nije jasan..
drugi kazu da tako nesta ne postoji da oni meni na adresu vracaju doma,pa ja onda saljem za dubai..
i dali znate taj cijeli postupak koliko dugo traje..
pomozite ako znate sad nesta vise..hvala

Viki procedura bi trebala da bude ovako: vencani list treba biti preveden na engleski u Hrvatskoj, treba da se overi u Hrvatskom ministarstvu spoljnih poslova, onda u ambasadi Makedonije u Hrvatskoj, onda Makedonsko ministarstvo spoljnih poslova, pa amabasada UAE i to je sve. Zato sto imas Makedonski pasos a brak je sklopljen u Hrvatskoj. Inace bi bilo jednostavnije. Jos ako ti se deca rode u UAE bices pravi svijetski covek :DDD

da nije mi bila dobro ovjerena..
ja sam trenutno u skopju imam hrvatski pasos a boravak od makedonije..
brak je skljucen u hrvatskoj mama mi sad zavrsava po ministarstvima za legalizaciju vjencanog lista..
taj dio mi je jasan,poslje toga neznam gdje trebam poslat taj vjencani list jer jedni mi kazu da za hrvatsku idu preko beca,jedni kazu preko berlina,zvala sam u skopju u hrvatski konzulat oni bas i nisu od neke pomoci..opet neznam gdje treba..i ako znate dali saljem samo original vjencani list i prevod,ili jos nesta treba,i koliko se to placa,kako im platis..
a ovo isto slusam tisucu prica muza mi ubjeduju u dubaiu da moze odma oni iz ambasade da posalju za dubai,ni taj dio mi nije jasan..
drugi kazu da tako nesta ne postoji da oni meni na adresu vracaju doma,pa ja onda saljem za dubai..
i dali znate taj cijeli postupak koliko dugo traje..
pomozite ako znate sad nesta vise..hvala

Neka ti mama ili vec ko u Hrvatskoj proveri u Egipatskoj ambasadi da li oni overavaju dokumenta za UAE. {u Beogradu to rade, kosta 15 dolara po papiru}. Ako rade onda neka overi tamo i neka posalje tebi gde si sada. A onda ti lepo odes na turisticku vizu Fly Dubaiem iz Skoplja {ako si tamo} Fly Dubaii vadi turisticke vize za svoje putnike i kosta 70E. Kad dodjes u Dubai ili Abu Dabi nisam pratio, overi se u njhovom ministarstvu inostranih poslova{priznaju Egipatsku overu, provereno pre mesec dana].
I onda tamo vadis boravisnu vizu, koja ide uz muzevljevu i traje koliko i njegova, ne moras da napustas UAE. Sa tom vizom mozes i da nadjes posao i za nosioce takve vize vaze drugaciji uslovi prilikom zaposljenja, i radnog prava.

toni@viki
Odgovorila ti je i Aribi, deo odgovora koji se odnosi na proceduru je takav, znaci lekarski pregled je obavezan a za to moras da budes ovde, tako da i rezidens vizu dobijas ovde, a dolazis na turisticku.
UAE nemaju svuda Ambasade ali imaju drzave koje ih zastupaju, u odredjenim zemljama to je na nasim prostorima obicno Egipatska a ponegde i Britanska ambasada.
Nije mi jasno da klub u kojem ti muz radi nema coveka koji se bavi tim stvarima, ovde gotovo svaka firma ima osobu koja se bavi tom problematikom, i zavrsava te poslove

Poslednja izmena:
hvala puno,ja imam hrvatski pasos u makedoniji samo boravim i imam boravak..
a ovo sto se tice vjencanog lista ostalo je sutra samo da mama ode u ministarstvo spoljnih poslova..
a nakon toga neznam sta da radim..neznam kako da doznam gdje da posaljem i sta sve treba biti u tom pismu..

Moram da primetim i da ovde provejava neki negativan ton u vezi otvaranja ambasade, losi sajtovi, ruzni ambasadori itd.
Nemojte tako, daj neka je otvore jednom da imamo bar neku mogucnost da nas neko zastiti, i pomogne u slucaju potrebe, da zavrsimo po neki papir ako treba bez dosadasnjeg cimanja, a svi smo to prosli i ono najvaznije da budu efikasni, da ne bude dodji sutra i da predmeti putuju po mesec dana, i da eventualno otvore i odelenje u Dubaiu da se ne cimamo do Abu Dabija.
I da prorade brzo da se ne razvlace do besvesti. Ostalo nije vazno u svakom slucaju dalje od nekog ko radi na salteru necemo stici.
I generalno pluvanje po Srbiji koliko god da nevalja, ne pomaze sav sjaj, mi smo u 21veku a oni u 19, i to je cinjenica, i vidi se na svakom koraku ko je malo duze ovde, a definiciju ove drzave sam dao ranije.

hvala..moze muz pitat..
sad poslusajte ovu pricu prvo je predao vjencani list i moju fotokopiju putovnice za vizu..
to je dao njima u upravi oni su mu rekli kad bude gotova viza pozvat cemo te..
pozvali su ga da mu kazu da je odbijeno i objasnili sta treba da se napravi sa vjencanim listom..kad se to sredi pocinje postupak za vizu,gdje ce opet oni iz kluba sredit.a ja do tada trebam biti gdje jesam dok se to ne sredi..zato sam se sad opet zacudila sto kaze mrkva prvi da mogu ici i sa vizom preko fly dubai..

moze neki link da provjerim za egipadsku i gdje bi je najblize..
do sada sto imam informacije da trebam poslat za wienu ili za belgiju..
sto vise istrazujem sve vise sam zbunjena..

Nemaju veb sajt ali ima adresa i adresa za el.postu
zovi ih ili posalji mejl ali bolje zovi.
Zagreb
Veleposlanstvo Arapske Republike Egipat u Republici Hrvatskoj

Babonićeva 58
10 000 Zagreb
HRVATSKA

e.mail: veleposlanstvoegipat@gmail.com

Nj.E. gđa IMAN MOHAMED MEDHAT ELFARR, Izvanredna i opunomoćena veleposlanica
+385 1 23 10 781, 23 10 798
+385 1 23 10 619

Back