Abu Dhabi... Dubai

1. Da li se posao u UAE zasniva kao stalno radno mjesto ili privremeno po ugovoru?

2. Da li se sticanjem Resident Permit Card of UAE dobija status Permanent Resident?

. 1.Posao ti traje koliko traje ugovor, godinu, dve, tri, a toliko ti traje i viza koja je inace vlasnistvo firme koja ti je izvadila i ako te otpuste PONISTAVA SE I MARS KUCI. Radnu vizu nemozes da dobijes tamo, moras da budes van UAE i da sa njom udjes.
2. Ovo pod 2 NEMA SANSE DA DOBIJES, NEZNAM DA LI JE IKO DOBIO. Jer po drzavljnstvu stices pravo na mnoge beneficije koje oni imaju, a to ne daju strancima

Ukoliko ima zainteresovanih mladjih osoba do 30 godina za posao hostese,konobara, sankera za rad u klubovima i restoranima u dubaiu i abu dabiju, sa dobrim znanjem engleskog jezika, mogu da posalju cv i noviju sliku na: jelena@mediumhr.com
Obezbedjen je smestaj, prevoz do posla i jedna avio karta godisnje. Uz cv mozete joj postaviti pitanja o svemu sto vas zanima .

. 1.Posao ti traje koliko traje ugovor, godinu, dve, tri, a toliko ti traje i viza koja je inace vlasnistvo firme koja ti je izvadila i ako te otpuste PONISTAVA SE I MARS KUCI. Radnu vizu nemozes da dobijes tamo, moras da budes van UAE i da sa njom udjes.
2. Ovo pod 2 NEMA SANSE DA DOBIJES, NEZNAM DA LI JE IKO DOBIO. Jer po drzavljnstvu stices pravo na mnoge beneficije koje oni imaju, a to ne daju strancima

Cijenim ovo sto si rekao. Nego sta ako sebe prijavim u imigracioni centar i kazem da sam ugrozen i da bih zelio zivjeti u UAE? Mislim da ipak imigracioni centar bi mi dao neki status i priliku da zasnujem stalni radni odnos i da sebi stvorim priliku da kupim stan i kola. Ne vidim razloga zasto ne bih mogao zivjeti u UAE pored toga sto zivi mnostvo Pakistanaca i Indijaca. Ipak status permanent residenta ne podrazumijeva drzavljanstvo koje je namijenjeno samo Emiracanima. Permanent resident ti omogucuje da steknes imovinu u UAE i da steknes pravo na stalni radni odnos.

Poslednja izmena:
Na koju foru Pakistanci i Indijci ostaju da zive u UAEu i da radjaju u toj drzavi naredne generacije?

Naime, ja imam priliku da radim u jednoj kompaniji u Dubai kao vozac kamiona i meni ne ide u pamet da neko moze vracati tek tako kuci iskusne vozace i traziti potom nove za obuku. Mislim da to nema smisla i da ostanak u UAEu ipak zavisi od pojedinca da li zeli ostati u toj drzavi. Mozda je takav stav za konobara ili hotelijera ali ipak za strucnjaka tipa vozaca kamiona je glupo ocekivati da ce biti otkazan i vracen kuci. meni je vazno da mi kompanija obezbijede produzenje ugovora po mojoj zelji da li zelim ostati uopce u UAEu i da mi omoguci da udjem u kredit za stan.

Poslednja izmena:
Ako mi firma odobri da udjem u kredit onda oni su primorani da mi produzuju ugovor jer drzava UAE nece da me pusti iz zemlje sve dok ne isplatim dug iz banke. Sa imovinom nekretnine u UAE sticem neku vrstu statusa permanent resident ali bez statusa drzavljastva jer taj status je rezerviran za Emiracane.
Inace za prvi ugovor od tri godine ja vec sticem ustedjevinu kojom bih mogao isplatiti cijeli kredit tako da se ne bih morao bojati eventualnog bankrota.

Poslednja izmena:
U UAE postoji radna dozvola a to je: Employment permit i to vazi za zaposljene stanovnike. Druga dozvola je za Residence Permit i top je namijenjena za Residence for Dependants. Sada ne znam sto znaci Residents for Dependants?

Mogao bi i ja kao Mingo da malo maštarim.Kada bih nabacio koju kilu još i ušao u UAE i kaz'o da sam ugrožen i dobijem tu ''neku'' vizu pa onda njihovu resident vizu i onda krenem u rigoroznu dijetu i ''skinem jedno 40kg to mu dođe 40g zlata i eto love.
Šala mala

U UAE postoji radna dozvola a to je: Employment permit i to vazi za zaposljene stanovnike. Druga dozvola je za Residence Permit i top je namijenjena za Residence for Dependants. Sada ne znam sto znaci Residents for Dependants?

Ovako; sto se tice svih tih radnih dozvola, ono sto ja sigurno znam je da ti kao fizicko lice ne dobijas radnu dozvolu{RADNU VIZU} vec ti je vadi firma i njeno je vlasnistvo i traje koliko traje ugovor, a onda se produzava. Radna viza uglavnom traje 2 godine, mada postoji i mogucnost da traje duze, pretpostavljam da se to odnosi na velike investitore, vlasnike privrednih subjekata itd. Oni na izdavanju viza uzimaju poprilicne pare, uostalom kao ina svemu drugom, tako da iako si vlasnik stana moras da je obnavljas na odredjeno vreme.
Kako si dosao do toga da je vozac kamiona deficitaran i visoko pozicioniran posao.Taj posao obavljaju Indijci, Pakistanci, Sri lankanci. pojedini Arapi iz siromasnijih zemalja, i uopste ne spada u visoko placene poslove. Plata je od 1500 dirhama pa do maksimum 3000 i to retko. Odnos ti je 1e=4.8 dirhama pa racunaj.
Inace da bi radio taj posao moras da imas njihovu vozacku dozvolu, sa nasom mozes samo da vozis rent-a-kar na turisticku vizu.Obicna vozacka je poprilicno skupa, za profesionalnu neznam, mozda ti plati firma, ali budi siguran da sve sto ti plate na neki nacin ti i naplate. Inace njihovo odeljenje za za saobracaj pri vladi RTA ima u nekoliko gradova Indije svoje centre za obuku buducih vozaca, gde sve zavrse i ovde samo polazu.
Inostranu vozacku dozvolu mogu da prevedu samo Drzavljani sa spiska zemalja koji oni imaju, Evropska Unija ,amerika, i jos par. Pri tome se gleda pasos, tako da mozes da imas Englesku dozvolu a Srbin si polazes ponovo.
Inace ja nisam video ni jednog vozaca bilo cega,Kamioni,Taxi,Autobusi sa evropskom facom.
Cak i skolske autobuse kojih ima onoliko voze tipovi sa brdama i kapicama, da se uplasis

Posto vidim fa se ovde pominje kupovina stana u Dubaiu, moram da napisem par reci i o tome. Naravno stan moze da se kupi, Banke daju kredite ali moras da imas izuzetna primanja, bar 20000 dirhama i da radis posao za koji oni procene da je dugotrajan. To da nece da te puste iz zemlje ako imas kredit nije tacno. Samo ako njihov sud stavi zabranu putovanja. Kako bi ljudi isli na odmore, putovali poslovno itd. Pa pun Dubai je napustenih automobila koje ljudi ostave, odu na odmor i vise se ne vrate a uzeti su na kredit, lizing itd.
Sto se tice stanova njega kupujes i vlasnik si 99 godina, i moze da se nasledi samo jednom i to u prvom kolenu. Znaci unuk ne moze.
Sama kupovina zavisi od lokacije na koju utice mnogo faktora, pre svega satav ljudi koji zive u tom delu grada, kao i pozicija, da li je stan u izgradnji ili gotov Najjeftiniji su ka Sarzi i u pustinji nova naselja. Najskuplji su oko Dubai mola, Old dubai i sve sto gravitira Seik zajed roudu, levo i desno od njega a u blizini je, do Dubai Marine koja je skupa ali tu nema Azijata ima setalista, kafica, blizu je plaza itd.
Cene su od 600000 pa do 5-6 milona dirhama za 1 bedroom.To je bas skupo imajuci u vidu i to da postoje troskovi samog stanovanja. Svaka zgrada ima bar 30 zaposlenih koji brinu o svemu, a to kosta, klima, struja, voda itd.
Tako da vozac kamiona i bilo ko ko neme neku visoku i dobro placenu poziciju ne treba da razmislja u tom pravcu
A i sta ce kome stan tamo kad za te pare moze da kupi bilo gde na svetu, i mnogo jeftinije. I nije vrucina, nema peska koji napuni kucu cas posla, ne koristis preradjenu morsku vodu za kupanje i kuvanje, i ne pazis sta kupujes u samoposluzi da nebi navuko nekog parazita, i stalno imas osecaj da si prekrsio neko pravilo i nisi nimalo opusten. Ja sam plato 110 dirhama jer sam imao zvaku u ustima u metrou, u praznom vagonu sa jos par ljudi,kontrola dosla pravo do mene, valjda gledaju na kamere. Nije mi bilo prijatno nimalo narocito sto su se kontrolorki videle samo oci. Od tada ne ulazim u metro.
Uostalom sve firme imaju smestaj, zavisi od radnog mesta. negde je 2 u sobi, negde 12, negde si na dobrom mestu, uglavnom nisi.
Pritom ne treba se nadati da ce neko odmah da izbije na polozaj, ovde je sistem napredovanja i stalnog dokazivanja pa polako. a retki su nasi ljudi koji imaju strpljenja da sve to prodju.
Pritom imas Azijata koji su obrazovani, odlicno govore jezik, cak i Arapski, rade za manje para i uvek rade bolje, posebno Filpinci.
Opet ako si dobro pozicioniran firma ce da ti plati stan ili ces dobiti novac pa trazi sam stan, ali i to je poprilican problem naci za ono sto dobjes od novca.

Pa naravno, ugovor na poslu mi se moze produzivat i naravno tako sticati kapital. Inace, sto se tice stana to namjeravam in shaa allah da kupim jer cijene stanove ce samo rasti a ostavit cu u oporuci mom sinu da prije 99 godina proda stan i tako kupi novi stan na svoje ime. :)
Inace, imam razloga zato sto zelim ostati u UAE jer tamo in shaa allah mislim da se zenim i da zasnujem porodicu. Inace sto se tice tih zakona na to se mora gledati da ti zakoni nisu vjecni i da ce se oni vremenom mijenjati.

Ipak ja sam musliman i meni mi prijaju serijatski zakoni i islamski obicaji a isto tako nosim bradu tako da bih se uklopio u sredinu.

Poslednja izmena:
Pa naravno, ugovor na poslu mi se moze produzivat i naravno tako sticati kapital. Inace, sto se tice stana to namjeravam in shaa allah da kupim jer cijene stanove ce samo rasti a ostavit cu u oporuci mom sinu da prije 99 godina proda stan i tako kupi novi stan na svoje ime. :)
Inace, imam razloga zato sto zelim ostati u UAE jer tamo in shaa allah mislim da se zenim i da zasnujem porodicu. Inace sto se tice tih zakona na to se mora gledati da ti zakoni nisu vjecni i da ce se oni vremenom mijenjati.

Ipak ja sam musliman i meni mi prijaju serijatski zakoni i islamski obicaji a isto tako nosim bradu tako da bih se uklopio u sredinu.

Da se zenis sa kim? Ako mislis na lokalku od tog posla nema nista, neces ih ni videti osim u molovima petkom, a nisam siguran kako bi se zavrsio tvoj pokusaj upoznavanja ili bilo kakve komunikacije. Sa nekom drugom mozda, mada su razlike u kulturi medju ljudima iz razlicitih delova sveta, a posebno iz Azije, tolike da sam ubedjen da bi tu imao debelih problema da ih savladas.Inace UAE nije zemlja u kojoj vladaju serijatski zakoni, njihovi zakoni su pisani na osnovu Engleskih propisa takvi su im i sudovi,postoje serijatski sudovi ali samo za lokalno stanovnistvo. Zelim ti da kupis stan u Dubaiu u Biznis Bey-u i da uzivas u njemu, a posto mi se cini da przis bez razloga po forumu, ovo je sve od mene, osim ako se ne pojavi neki ozbiljniji sagovornik.Inace to sto si musliman ti tamo ne daje nikavu prednost, cak nije ni pozeljno nesto isticati versko ni bilo koje drugo opredeljenje, oni se strasno trude da se predstave kao otvoreno drustvo.A ja licno nemam problem sa tim koje je ko vere, pisao sam o mojim impresijama
Pozdrav i sve najbolje ti zelim u zivotu i radu.

Da se zenis sa kim? Ako mislis na lokalku od tog posla nema nista, neces ih ni videti osim u molovima petkom, a nisam siguran kako bi se zavrsio tvoj pokusaj upoznavanja ili bilo kakve komunikacije. Sa nekom drugom mozda, mada su razlike u kulturi medju ljudima iz razlicitih delova sveta, a posebno iz Azije, tolike da sam ubedjen da bi tu imao debelih problema da ih savladas.Inace UAE nije zemlja u kojoj vladaju serijatski zakoni, njihovi zakoni su pisani na osnovu Engleskih propisa takvi su im i sudovi,postoje serijatski sudovi ali samo za lokalno stanovnistvo. Zelim ti da kupis stan u Dubaiu u Biznis Bey-u i da uzivas u njemu, a posto mi se cini da przis bez razloga po forumu, ovo je sve od mene, osim ako se ne pojavi neki ozbiljniji sagovornik.Inace to sto si musliman ti tamo ne daje nikavu prednost, cak nije ni pozeljno nesto isticati versko ni bilo koje drugo opredeljenje, oni se strasno trude da se predstave kao otvoreno drustvo.A ja licno nemam problem sa tim koje je ko vere, pisao sam o mojim impresijama
Pozdrav i sve najbolje ti zelim u zivotu i radu.

Nisam rekao da zelim da se ozenim iz interesa nego iz ljubavi. Nije mi vazno bilo ona lokalka ili ne. Meni je vazno da nadjem dobru muslimanku i da se sredim. Inace poznati su mi takvi kao ti. Za njih ni Kanada nije dobro mjesto za zivot i pokusavate na sve nacine da odagnate ljudima planove za iseljenje i za sticanje sredjenog zivota. Inace ne brini se za mene. nemoj pkusavati da me izjednacis sa tobom kao krscaninom. Prirodno je da nismo u istoj situaciji ti i ja u muslimanskoj sredini kao sto nismo u istoj poziciji u jednoj krscanskoj zemlji. Ti sebi nadji racun kao krscanin a ja cu ssebi naci moj racun kao musliman u UAE.

Sto si takav Mingo? :( ovo je jedan od retkih foruma gde su svi puni razumevanja za milion istih pitanja,i imaju strpljenja za odgovaranje,forum na kome nema vredjanja i nipodastavanja a ponajmanje po verskoj osnovi.Ne razumem kako do sada nisi uvideo da ovde niko nikom ne zeli nista lose,naprotiv milion dobronamernih odgovora od ljudi koji su vec ovde,niko ovde ne govori da neko ne dolazi ili dolazi,samo savetuju, pouceni lokalnim iskustvom ti odgovaraju da je nemoguce da radis posao za koji su Pakistanci i Indijci ili Filipinci placeni 150-400 evra mesecno,zive u tim kampovima po desetine njih,sa tim parama se moze ziveti u Srbiji,ali ovde ne.A sto se tice lokalnih zena ne verujem da postoji takva ljubav koja ce ih naterati da se udaju za nekog ko radi za tako malo para,one su rodjene sa pomocnicama(i sluzavkama),zivotare po molovima,spa-ovima,salonima koji su toliko skupi da mi ne mozemo ni da pomislimo da platimo, i sigurno nece menjati takav nacin zivota.Ljudi ti govore dobronamerno da se ne zaletis i udjes u dubiozu finansijsku i sto je jos gore psiholosku.

Sto si takav Mingo? :( ovo je jedan od retkih foruma gde su svi puni razumevanja za milion istih pitanja,i imaju strpljenja za odgovaranje,forum na kome nema vredjanja i nipodastavanja a ponajmanje po verskoj osnovi.Ne razumem kako do sada nisi uvideo da ovde niko nikom ne zeli nista lose,naprotiv milion dobronamernih odgovora od ljudi koji su vec ovde,niko ovde ne govori da neko ne dolazi ili dolazi,samo savetuju, pouceni lokalnim iskustvom ti odgovaraju da je nemoguce da radis posao za koji su Pakistanci i Indijci ili Filipinci placeni 150-400 evra mesecno,zive u tim kampovima po desetine njih,sa tim parama se moze ziveti u Srbiji,ali ovde ne.A sto se tice lokalnih zena ne verujem da postoji takva ljubav koja ce ih naterati da se udaju za nekog ko radi za tako malo para,one su rodjene sa pomocnicama(i sluzavkama),zivotare po molovima,spa-ovima,salonima koji su toliko skupi da mi ne mozemo ni da pomislimo da platimo, i sigurno nece menjati takav nacin zivota.Ljudi ti govore dobronamerno da se ne zaletis i udjes u dubiozu finansijsku i sto je jos gore psiholosku.

Nista se ti ne brini. ;) Ja samo ne mogu shvatiti da neko zeli da me ubjedi da je bolje u Srbiji ili balkanu nego negdje drugdje. Svuda je bolje nego na Balkanu. ;)

Ja vecih govnara od Balkanaca nisam vidio, koji samo raazmisljaju kako da ti ukradu zalogaj koji si prinio ka ustima. Svugdje postoji neki red ali na balkanu reda nema.

To sam zakljucio iz druzenja sa strancima na Kosovu gdje sam se mogao nauciti njihovom mentalitetu.;)

Poslednja izmena:

Back