@tataris hej evo sad se tek zaista udubih. ti si još u srbiji? interesuje me da li je isplativije otići tamo pa tražiti posao i tamo polagati licencu? imam dosta prijatelja tamo al nekako ne želim da ih opterećujem trudim se da sama pronađem podatke jer niko nije zdr radnik....ja imam 3 godine iskustva i zanima me ortodoncija....javi šta si uradio
Neznam da li je isplativije, jer kada sam jednoj gospođici rekao da iz ličnog iskustva znam da je skoro nemoguće naći posao preko oglasa,napravi me ludim i pitala: ''šta ti misliš da ja imam 1000-1500e za odmor po tamo nekom Dubaiu od 30 dana i ako ne nađem posao da se vratim? Pa ja da imam te pare ne bi mi palo na pamet da mrdam odavde''.

Licenca tamo,da.Može i ovde DHA licenca(ili DOH) koja važi samo za Dubai.Polaže se Prometric test po njihovim pitanjima (čini mi se 70) u Bg.Ostale (MOH ili svevažeća HAAD licenca tamo ili u Frankfurtu( ? neisplativo).U zavisnosti od specijalizacije različiti su termini i naravno reference.
DHA-skupli,brže se dolazi do termina jer izjavom izbegavaš Data flow.Može da se polaže ovde.
HAAD-jeftiniji ali sporiji (i do 6 meseci se čeka termin).Obavezan Data flow.Kada se dobije prvi izveštaj od Data flow može se prijaviti za termin polaganja.
Moraš izabrati...
Ortodonti su bar prema oglasima veoma traženi.Imaš linkove.
Prijatelji...pa zato i služe da pomognu kad treba