Hvala Aribi, zaista si od velike pomoći kao i Blue Flower as well. Sutra dokumenta idu u egipatsku ambasadu, nadam se da će biti gotova sutra takođe. Posle toga valjda samo nekoliko dana njima traba da procesuiraju vizu, tako su mi rekli. Gledam rooms for rent na Dubizzle , čini mi se da ima povoljnih soba, ali nešto me buni kad kažu bed space available, nije valjda u sobi sa drugima. Mada je gospođa obećala da će pomoći oko smeštaja. Planiram da im tražim da mi obezbede 5 dana u nekom skromnom hotelu, jer valjda tako i treba, dok ja malo pronjuškam i potražim nešto decent.
Nadam se da ćemo možda piti i kaficu uskoro
Nemoj bed space da uzimas u obzir, to je za Filipince i Induse, krevet u sobi sa drugima. Ono sto tebe interesuje je studio monthly ili master bedroom koja ima svoje kupatilo u stanu sa drugima. Sto se tice garsonjera, uglavnom su po vilama, redje po zgradama, a sobe mogu biti u stanu u kojoj zivi porodica ili nekoliko devojaka zajedno. Recimo, ako Nemica hoce da ti izda sobu, naplatice ti 5000 AED, a ako ti sobu izdaje Arapkinja oko 3000 AED. Sa drugima bi nama bilo tesko ziveti, mislim na Filipino, Indusi, Pakistanci. Znam nas bracni par koji su 3 meseca ziveli u stanu, u master bedroom blizu Abu Dhabi mola, placali 3000 AED, a u druge 2 sobe su bili po jedan Pakistanac, ali oni koji su malo na nivou, znaci imaju poslove u firmama na ok pozicijama. Kazu da im je bilo ok, jer likovi nisu nesto kuvali, nisu bili bucni... Ali to je bila samo privremena opcija. Vodi racuna da ovde postoji pravilo da zena ne sme da zivi sa muskarcem koji joj nije muz, otac ili brat, kazna je zatvor i deportacija. Znaci to je zakon, a praksa je nesto drugo. U praksi se ovo pravilo krsi, npr. drug i drugarica zive zajedno iako nisu momak i devojka, ali u bilo kom momentu, ako se nekome ne svidi, moze ih prijaviti policiji. Desava se ponekad.
U MBZ-u imas L'Arabia Hotel Appartments kod Mazyad mola, garsonjera ti je 406 AED po danu, bez dorucka, unutra imas malu kuhinju pa mozes sama da spremis nesto ili da dodatno uplatis dorucak koji je oko 60 AED. Imas i Novotel i Ibis, evo Ibis ti je oko 220 AED, ali problem je sto se nalazi usred nicega, na putu Abu Dhabi-Al Ayn, tu je exit za Mussafu i MBZ, znaci bas je blizu, ali nemas nista tu okolo, a onda bi morala da platis taksi do vrtica. Sve ovo sto sam ti rekla mozes da provereris na booking.com ili na sajtovima hotela. Cisto da imas predstavu pre nego sto dodjes. Ja sam tu da ti potvrdim iz prakse ono sto znam, ako treba nesto mozes da mi se javis i na pp.