Abu Dhabi... Dubai

Hvala Aribi. Pogledacu. Vec sam proveravao FlyDubai i GulfAir. Oman-air ne znam da li sam. Svejedno pogledacu opet. I kakva im je to sezona u sred leta po ovoj vrucini? Ko uopste putuje u ovo doba? :)
Egyptair nije bio jeftin cini mi se, kad sam gledao pre neki dan. Etihad? to bi bilo cool :)
Poz!

Gledala sam ti Etihad u junu i nasla da ima ova cena, sto je super. A sezona pocinje polako, svi idu kuci na odmore.POzz

Licno ne znam ali kad gledam oglase, puni su potraznji CAD operatera. Ali isto tako, veoma cesto i traze da rade i graficki dizajn. Ili mi se tako cini posto ja samo graficki dizajn i web dizajn oglase citam :) Sto? Jel trazis posao?

Licno ne znam ali kad gledam oglase, puni su potraznji CAD operatera. Ali isto tako, veoma cesto i traze da rade i graficki dizajn. Ili mi se tako cini posto ja samo graficki dizajn i web dizajn oglase citam :) Sto? Jel trazis posao?

Ne ja, za jednog mog prijatelja. Istina je da ima dosta i aplicira i u Abu Dabiju i u Dubaiju, ali niko ne zove na intervju.
Kakva je situacija u Dubaiju za poslove? Kod nas trenutno nekoliko ljudi koje poznajem visi u vazduhu, firme se zatvaraju, nema posla, slabo....

Ovde zovu na interview bar. A firme nisu tako kao sto ti kazes da su kod vas. Mozda se i neke firme zatvaraju ali ja ne primecujem sada vise. To je bilo pre dve godine od prilike kad je pocela kriza. Sad je ok. Kao lakse se dise. A i kirija je otisla dole za 50% u nekim delovima grada. Zato sto je puno ljudi napustilo drzavu. Vratilo se svojim drzavama. Praznih stanova ima dosta. Neki kazu jos ce da ide dole. Jos bolje :)

Ovde zovu na interview bar. A firme nisu tako kao sto ti kazes da su kod vas. Mozda se i neke firme zatvaraju ali ja ne primecujem sada vise. To je bilo pre dve godine od prilike kad je pocela kriza. Sad je ok. Kao lakse se dise. A i kirija je otisla dole za 50% u nekim delovima grada. Zato sto je puno ljudi napustilo drzavu. Vratilo se svojim drzavama. Praznih stanova ima dosta. Neki kazu jos ce da ide dole. Jos bolje :)

Eto, dok nkom ne smrkne, drugom ne svane.

Zdravo,

da li neko zna trenutnu proceduru koja vazi za ovjeru vjencanog lista iz Srbije u UAE, Dubai?

Prateci uputstva koja je moja firma poslala meni nijesam uspio ovjeriti vjencani list a procedura je sledeca:
1. Prevesti na engleski jezik vjencani list kod ovlascenog sudskog tumaca
2. Ovjeriti isti u sudu u Beogradu,
3. Ovjeriti isti u ministarstvu pravde u Beogradu
4. Ovjeriti isti u ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu
5. Ovjeriti isti u UAE konzulatu u Srbiji (koji ne postoji, vec taj posao preuzima Egipatska ambasada)
6. Ovjeriti isti u Egipatskoj ambasadi u Dubai-u
7. Ovjeriti isiti u ministarstvu spoljnih poslova u Dubaiu
8. Aplicirati za rezident vizu za suprugu u Dubaiu

Problem se desio kada sam dosao do 6.og koraka gdje mi je konsultant u Egipatskoj amabasadi rekao da su se pravila pocevsi sa 01.2011. promijenila i da sada za ovjeru ovog dokumenta treba prvo da posaljem dokument u ministarstvo inostranih poslova u Kairu, koje mi rekao da kontaktiram putem email adrese contact.us@mfa.gov.eg i trazim instrukcije. Email sam poslao istog dana, sada je vec nedelju dana proslo, i jos nemam odgovora. Postoji cak i web site www.mfa.gov.ae i sekcija za kontakte ali nijedan od ovih brojeva telefona nije validan, isti email je poslat na sve ostale adrese za kontakt sa sajta i nista. Covjek iz Egipatske ambasade mi je rekao da se obicno jave za jedan radni dan.

Istu ovu proceduru mi je covjek rekao da moram ponoviti i za izvod iz maticne knjige rodjenih za moje dijete, ali je firma za koju radim uspjela da ubijedi ove da ovjere bez slanja u Kairo. Za zenu nemaju resenje...

Da li je neko imao slicna iskustva ili resenje za ovo, posto sam ja iscrpio sve mogucnosti?

Hvala unaprijed,
Bozo

Ja sam poslao email isto tim ljudima u Egiptu. pitao ih u vezi vize. nikad odgovora. a poslao sam na sve adrese koje sam nasao na tom sajtu. inace diplomu sam atestirao u Srbiji i sve je gotovo. stize mi ovih dana. i ako i ja budem morao da saljem krvavu diplomu za Kairo onda smo u istom sosu :D

kud je nisam overio u britanskoj ambasadi umesto egipatskoj. magarac. nisam znao. vidi ti ako mozes da odradis to preko britanske ambasade umesto egipatske. inace idi nazad kod tih ljudi u amabsadi egipatskoj ovde u emiratima i reci im da ti se niko ne javlja.

cao!
da li neko zna proceduru ovjere diplome za Dubai iz Bosne?koja arapska ambasada ima dozvolu da ovjerava nase diplome za UAE amabasadu jer UAE abasada ne postoji u Sarajevu?molim vas ako je neko nedavno to radio da mi napise postupak.hvala unaprijed

ja sam jos u procesu. zavrsio sam u srbiji ali ovde jos nisam nista. prvo cu probati direktno u ministarstvo spoljnih poslova :) pa ako me posalju nazad u egipatsku ambasadu onda cu tako i uraditi. ako ne - nista :)

Nadam se da neko od vas tamo cita ovo...
Naime zanima me nocni zivot u Dubai-ju.
U poslednje vreme sam srela 4 devojke koje su radile po clubovima u Dubaiju
muz mi je Dj sa iskustvom 15god... Pa me zanima ima li iko tamo od nasih ko je u tim vodama
i ko bi mogao da nas posavetuje.

muz mi je Dj sa iskustvom 15god... Pa me zanima ima li iko tamo od nasih ko je u tim vodama

Ja sam em-im agent,ukoliko imate neka pitanja posaljite mi privatnu poruku,rado cu vam odgovoriti (naravno to se naplacuje,nista nije za djabaka danas :per: )

Ja znam jednog lika iz Beorada. On je isto po klubovima i DJ-ishe :)) Al nema ga na forumu ovde cini mi se. Sta te konkretno zanima?

Ja sam ti za to ekspertkinja. Nocni zivot ti je tamo katastrofa. Ako si maserka, mozes da radis i masaze , znas na sta mislim :zper:, ti Arapi su ludi za nama belkinjama. Ipak, ne bih ti tamo preporucila da ides. probaj da odete u inodzneziju na Bali. Sada je veoma lose, ali mozete da nadjete kontakte i odete u Australiju ili neka od ostrva, a tamo nije nesto preterano bogato, ali moze lepo da se zivi. Ti Arapi su mi odvratni.

Back