Abu Dhabi... Dubai

Sta nemam pasos? Kako nemam pasos? Imam pasos ali stari. Vazi do 2016. :) Stavice mi vizu u stari pasos ako ostanem ovde. A ako odem da sredim papire onda u novi pasos ce da stave vizu kad se vratim. Ja ne vidim problem.
I da se nadjem u Srbiji posle sa vizom u starom pasosu a sa napravljenim novim pasosem, opet nije problem da se vratim jer na aeorodromu pokazujem oba pasosa. Jedan sa vizom a drugi normalan, vazeci pasos :)

Sta nemam pasos? Kako nemam pasos? Imam pasos ali stari. Vazi do 2016. :) Stavice mi vizu u stari pasos ako ostanem ovde. A ako odem da sredim papire onda u novi pasos ce da stave vizu kad se vratim. Ja ne vidim problem.
I da se nadjem u Srbiji posle sa vizom u starom pasosu a sa napravljenim novim pasosem, opet nije problem da se vratim jer na aeorodromu pokazujem oba pasosa. Jedan sa vizom a drugi normalan, vazeci pasos :)

Ma, taj biometrijski pasos je samo vazan za EU.

Nema razloga da se ljutis na mene. Pricam o Zakonu o izmeni Zakona o putnim ispravama. Idi na www.mup.gov.rs sve lepo pise, stari pasos vazi do 31.12.2011. Sto se tice licne karte ona mora da se zameni novom do 27.07.2011.

Ja mislim da ne moras da se brines oko pasosa, kad budes isao u srbiju ti izvadi. Oni svake godine najavljuju da vaze do kraja godine, ali za to vreme ne osposobe ambasade da izdaju nove pasose, pa onda produze. A ja imam isto vizu u starom, pa putujem sa oba, uskoro mi istice pa ce novu da mi zalepe u crveni.

Ja mislim da ne moras da se brines oko pasosa, kad budes isao u srbiju ti izvadi. Oni svake godine najavljuju da vaze do kraja godine, ali za to vreme ne osposobe ambasade da izdaju nove pasose, pa onda produze. A ja imam isto vizu u starom, pa putujem sa oba, uskoro mi istice pa ce novu da mi zalepe u crveni.

I ja isto mislim da nije bitan taj pasos toliko. To je pre svega bitno, ako ides u EU, oni su tu izvoljevali, ove bas i briga. Ne znaju oni ni je l' se Srbija maze na hleb.

Tako je Far. Ja verujem stari pasosi ce vaziti dok ne isteknu.
Iance, ambasada u Kairu sada moze da izdaje nove pasose. Osposobili su se. Mozda bi mogli i povratnu kartu da mi izbace :D

E pa to je super, sad ako ukinu definitivno ti izvadi, ako ne cekaj da ti istekne, ili ako budes isao negde u EU bolje ti je da izvadis nego da se davis sa vizom. Ja cu sinu sad izvaditi u Srbiji novi, kad vec odemo na leto jer mi planiramo malo do Grcke, ali inace bih mogla da sacekam da mu istekne, pa da trazim novi crveni, bebama i onako vazi valjda dve godine ili tako nesto.

Ne planiram da idem za EU ali valja imati novi pasos. Osecas se slobodije bez obzira.
A ja cu pokusati da sredim papire za cerku i papire u vezi prijave braka pa napraviti novi pasos i sebi i cerci u Kairu :) Ako bude izvodljivo. To mi je neki plan sad trenutno. Ako ostanem u Dubaiju uopste.
Moja cerka vise nije beba. Napunila je 2 godine u januaru :)

Ne planiram da idem za EU ali valja imati novi pasos. Osecas se slobodije bez obzira.
A ja cu pokusati da sredim papire za cerku i papire u vezi prijave braka pa napraviti novi pasos i sebi i cerci u Kairu :) Ako bude izvodljivo. To mi je neki plan sad trenutno. Ako ostanem u Dubaiju uopste.
Moja cerka vise nije beba. Napunila je 2 godine u januaru :)

Znala sam. Svi slatki su zauzeti. Je l' jarac ili vodolija?

Srdacan pozdrav svima!Procitao sam vecinu vasih postova ali bih bio veoma zahvalan ako mi neko moze odgovoriti na sljedece pitanje.
Imam 6 godina iskustva u operacionoj sali kao instrumentar i po oglasima vidim da se to mnogo trazi u Emiratima,pa me zanima da li je moguce ovaj posao dobiti preko internetan ili se ipak mora licno doci tamo?Mozda da stupim u kontakt sa nekim nasim bosanskim ljekarom pa da mi pomogne(naravno ako bi to uopste iko htio).Moze li iko da me posavjetuje jer stvarno zelim sto prije da odem iz ove Bosne!Hvala unaprijed svima

Ja pretpostavljam da skoro svaki posao moze da se dobije preko interneta. Ali isto tako znam da je uvek mnogo mnogo lakse naci posao ako si ovde licno prisutan. Inace trazenje i pokusavanje preko interneta ne kosta mnogo. Malo vremena i truda i samo ce se pokazati jel moze da se nadje ili ne :) Ako ne, onda doci licno i traziti. Tako bar ja razmisljam :)
Poz.

hvala Vam jozefk na odgovoru!nasao sam jednog covjeka koji je voljan pomoci i mislim da ce ipak nesto biti od svega toga(iskreno se nadam).iz svega dosad procitanog zakljucio sam da bi plata od 8000AED bila dovoljna mjesceno za normalan zivot ako bi firma placala smjestaj,sto je moguce jer je u pitanju drzavna bolnica.interesuje me jos jedna stvar.zena mi je zavrsila PMF fakultet-prof.geografije ali bez iskustva.ima li ikakve sanse za te kadrove da tamo nadju posao pa makar i kao teaching assisstent?Znate li sa koliko godina se djeca tamo upisuju u skolu?mi imamo 2 curice-jednoj su 4 godine ,a drugoj ce biti 6 u oktobru i sad bi ovdje trebala krenuti u skolu.Da li je i tamo ista procedura ili se ipak razlikuje?
hvala svima na odgovorima unaprijed!

hvala Vam jozefk na odgovoru!nasao sam jednog covjeka koji je voljan pomoci i mislim da ce ipak nesto biti od svega toga(iskreno se nadam).iz svega dosad procitanog zakljucio sam da bi plata od 8000AED bila dovoljna mjesceno za normalan zivot ako bi firma placala smjestaj,sto je moguce jer je u pitanju drzavna bolnica.interesuje me jos jedna stvar.zena mi je zavrsila PMF fakultet-prof.geografije ali bez iskustva.ima li ikakve sanse za te kadrove da tamo nadju posao pa makar i kao teaching assisstent?Znate li sa koliko godina se djeca tamo upisuju u skolu?mi imamo 2 curice-jednoj su 4 godine ,a drugoj ce biti 6 u oktobru i sad bi ovdje trebala krenuti u skolu.Da li je i tamo ista procedura ili se ipak razlikuje?
hvala svima na odgovorima unaprijed!

Znam da mozes da ih upises u privatnu skolu kad hoces ili bez problema, ali to je malo skuplje. Pretpostavljam da to nisi razmatrao.

Moze li neko da mi napise svoje iskustvo oko ovjere diploma za UAE-tacnije diploma srednje skole i fakulteta.da li se razlikjue procedura za jednu i drugu i da li mi iz Bosne to mozemo da odradimo u ambasadi BIH u Abu Dhabiu?Na sajtu te ambasade pise da se to kod njih moze uraditi,ali ako neko ima informacije iz prve ruke bio bih mu jako zahvalan

Moze li neko da mi napise svoje iskustvo oko ovjere diploma za UAE-tacnije diploma srednje skole i fakulteta.da li se razlikjue procedura za jednu i drugu i da li mi iz Bosne to mozemo da odradimo u ambasadi BIH u Abu Dhabiu?Na sajtu te ambasade pise da se to kod njih moze uraditi,ali ako neko ima informacije iz prve ruke bio bih mu jako zahvalan

Ako pise, onda znaci da moze.

Molim vas da mi odgovorite jos na jedno pitanje!U slucaju da firma sponzorise samo mene za residence vizu da li je moguce da ja sponzorisem zenu i 2 djece tj.htio bih da tamo zivimo svi skupa.da li ima neki iznos plate koji bih ja trebao imati da bih im mogao biti sponzor.Zna li iko tacne uvjete za to?Jos jednom vas molim dobri ljudi da mi odgovorite.Hvala unaprijed

Firma ce svakako da sponzorise sam tebe, a ti kad dobijes svoju vizu mozes da trazis za zenu i decu. Evo ti link za sajt ove sluzbe za vize ovde, pogledaj pod Residence permits for expatriate families in UAE. http://dnrd.ae/DNRD/Template/SubPage.aspx?NRMODE=Published&NRORIGINALURL=%2fDNRD%2fTransactions%2fResidents%2fResidents%2520Services&NRNODEGUID={7D110EF2-EE9B-4443-BAB0-8379EBF87001}&NRCACHEHINT=ModifyGuest#C46
Ovde i dalje stoji da je potrebno da imas platu vise od 4000 ili 3000 plus smestaj, mada su nesto najavljivali da ce da povecaju limit na 10000 ako se dobro secam. U slucaju da ti ponude platu 3-4 hiljade to nije dovoljno ni za tebe samog, a ne da izdrzavas zenu i dvoje dece. Pozdrav

far nadam se da se te cifre koje ste napisali odnose na AED.Ponudjena plata bi trebala biti izmedju 2500-5000$(tek trebam pregovarati o tome) pa se nadam da ce to biti dovoljno da sponzorisem svoju porodicu tamo,tj da zivimo tamo skupa.hvala mnogo na odgovoru i za ovaj link

Da odnosi se na aed, sad vidim da link koji sam stavila je na arapskom, a ja sam to citala na engleskom. U svakom slucaju to i dalje stoji kao granica, 4000dhs ili 3000dhs u slucaju da ti firma obezbedjuje smestaj. Kada budes pregovarao o plati obavezno se raspitaj za skolovanje, da li to pokriva firma, jer sam cula da su skole ovde dosta skupe. Jedan moj poznanik placa 2500aed meseco vrtic, za svog dvogodisnjeg sina, pa pretpostavljam da su skole jos skuplje.

Back