Abortus

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

proka

Legenda
Poruka
57.100
:dash:

DA LI JE ABORTUS VID KONTRACEPCIJE?????

!

Film o abortusima „Killig girls“, norveškog autora Davida Kinselle, koji je nedavno prikazan na Festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Publika je s pomešanim emocijama ispratila potresnu priču o devojkama u Rusiji, koje se podvrgavaju rizičnim prekidima trudnoće u odmaklom stadijumu. Na ovakav potez, kako su svedočile pred kamerom, odlučile su se zbog teške materijalne situacije, ali i zbog nedovoljne informisanosti.

Žene u Srbiji često koriste abortus kao kontraceptivni metod u planiranju porodice, što je poražavajuća činjenica u vreme kada postoje efikasni načini za zaštitu od neželjene trudnoće

Autor bez zadrške zadire u ovu bolnu tematiku i na brutalno realan način pokazuje koliko je abortus traumatično iskustvo, pogotovo za tinejdžerke.

PS.
Ako neko zna da postavi isti link bolje, zahvalan sam mu

sve navedeno je preneto iz danasnjeg blica

Poslednja izmena:

!

Film o abortusima „Killig girls“, norveškog autora Davida Kinselle, koji je nedavno prikazan na Festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma u Beogradu, nikoga nije ostavio ravnodušnim. Publika je s pomešanim emocijama ispratila potresnu priču o devojkama u Rusiji, koje se podvrgavaju rizičnim prekidima trudnoće u odmaklom stadijumu. Na ovakav potez, kako su svedočile pred kamerom, odlučile su se zbog teške materijalne situacije, ali i zbog nedovoljne informisanosti.

Žene u Srbiji često koriste abortus kao kontraceptivni metod u planiranju porodice, što je poražavajuća činjenica u vreme kada postoje efikasni načini za zaštitu od neželjene trudnoće

Autor bez zadrške zadire u ovu bolnu tematiku i na brutalno realan način pokazuje koliko je abortus traumatično iskustvo, pogotovo za tinejdžerke.

PS.

... pa? :kafa:

E, otvorila sam temu, zaintrigirala me je zbog postavljaca, mislila sam da se radi o nehumanom klanju pilica obzirom da proku vidjam samo na Sta kuvam danas =)

killing girls,a? :lol: napravila im se beba sama od sebe mozda :eek:

jos jedna tema o zenama vesticama,i muskarcima koji...ne postoje u celoj prici? :neutral: ponavljate se. a mene iskreno boli lakat za okasnele abortuse u rusiji bas i ko za pateticne postove raznih dusebriznika.

da se citiram?
oću
ma daaaaaaj
još jedan zapadnjak koji je sebi stavio u zadatak da nam otkrije svu trulost i dehumanizaciju post-socijalističkog neo-kapitalističkog ruskog društva
..glamurozni zapadnjački život.. niske plate... kupti trenutak sreće...
koje su to otrcane frazetine
ali ako
neka snima čovek sve dok ima ko da gleda. ja znam da ja neću.
to nije način da se protiv bilo čega izborimo. mislim da nije ni pokušaj.
to je jedan odvratni senzacionalizam
i ništa više od toga

!

PS.

Abortus nije vid kontracepcije.

Kontracepcija je preventiva.

Abortus je prekid trudnoce. Kratko i jasno.

Prekida poodmaklih trudnoca je bilo uvek, cemu iscudjavanje sada? Samo su tada to radile odredjene i iskusne "babe".

Ispade da je sve proizvod savremenog doba :roll::roll::roll:

Sta koriste muskarci kao kontraceptivni metod?

Ili oni ne moraju da se brinu oko toga?

A skoro je bila tema gde devojke koje nose kondom u torbici ispadose qurve.:neutral:

Ko je njima kriv, kad hoće da se je.bu... nek snose posledice...
I neko pomenu muškarce... nisu oni uopšte krivi u celoj priči... neće oni nositi dete, niti ga rađati ili abortirati...

Stvarno ne razumem, kad ne misle o svom telu i sebi, kako li misle o nečem drugom...:confused:

I neko pomenu muškarce... nisu oni uopšte krivi u celoj priči... neće oni nositi dete, niti ga rađati ili abortirati...

Stvarno ne razumem, kad ne misle o svom telu i sebi, kako li misle o nečem drugom...:confused:

bez kontracepcije si htela da dodas...misim..inace svi hoce da se je8u..to je tako prirodno...

po mom mišljenju, muškarci su podjednako odgovorni za abortus
podjednako nisu koristili zaštitu od neželjene trudnoće kao ni žena
e sad pitanje je zašto muškarac stupa u sex.odnose sa ženom koju ne poznaje dovoljno,(i obrnuto) koja može od njega da sakrije trudnoću i abortus, ili da nema pojma da mu devojka ostala trudna
da ne pročam o muškarcima koji ne žele bebu pa tako velikodušno daju pare za abortus

samo, slažem se da žena ne treba, da se skroz osloni na muškarca i ako ne želi bebu sama preduzme mere zaštite, a ne da se oslanja na muškarca

bem ti sexkad mora da misli svako na sebe...dokle smo stigli

Jel to vazi samo za devojke ili i za udate zene, koje vecinom rade gore navedeno...tj, prekidaju poodmaklu trudnocu, barem u zemlji Srbiji. Ni one ne treba da se yebu? Apstinencija za sve? Ni tad muzevi nisu odgovorni?

ne nisu krivi, sva su ta deca nastala bezgresnim zacecem :rumenko:

Back