Абортус је раван холокаусту

Po tvojim kriterijmima, pripadnice Bantu plemena zive zdravo, u potpnosti u skladu sa prirodom. Ne jedu industrijsku hranu, ne gledaju serije po ceo dan, ne piju kafu i ne uzimaju progesteron za odrzavanje trudnoce. Polozaj zena je povoljniji nego u drugim delovima Afrike, dakle bliznji joj pomazu. I imaju tu privilegiju da se poradjaju u kucnim uslovima.

A to izgleda otprilike ovako:

Zemlja se prvo uzore i nađubri (može i dok se ore):
zulusploughingtheirland.jpg

A potom sledi okopavanje:
somaliabantufarmer.jpg

somaliafarmerwoman.jpg

Ako ja iz grada moram da te obavestim (a kazes da zivis na selu) veterinari se zovu kada se teli krava. Pekinezeri se vode u veterinarsku ambulantu na carski rez.... I domacim zivotinjama je potreban strucni nadzor veterinara. Da se to nisu i zivotinje udaljile od prirodnih zakona koje je Bog dao?
Moj komšija veterinar baš danas mi je ispričao kako je imao hitnu intervenciju u obližnjoj šumi-carski rez kod jedne medvedice.

Kad bi kojim slučajem ti bio primoren da živiš na selu ti bi skapao od gladi.
Jesil ti čuo nekad za permakulturu?

Tako mogu da žive sekte, ali ne i ceo mravinjak.
Šta više, takvim sektama je potreban mravinjak, kako bi obezbedili neophodna sredstva za svoju malu sektu, jer one moraju štošta da uzmu iz mravinjaka, ali nemaju šta da ponude mravinjaku.

ovo ti je najveća odvala do sad,ljudi koji umeju da žive u skladu sa prirodom su sekta,čuvajte se takvih

ti si u zabludi kada misliš da ceo mravinjak želi tako da živi
a i kada bi želeo mogao bi

Šta bi mogao, da obezbedi dovoljno hrane baveći se samo organskom proizvodnjom?
A ko će da proizvodi solarne panele i kolektore, laptopove i mobilne telefone za malu sektu, koja živi u skladu sa prirodom, ako ne mravi u mravinjaku?

Šta bi mogao, da obezbedi dovoljno hrane baveći se samo organskom proizvodnjom?
mogao bi
A ko će da proizvodi solarne panele i kolektore, laptopove i mobilne telefone za malu sektu, koja živi u skladu sa prirodom, ako ne mravi u mravinjaku?
mravi u mravinjaku neće ništa proizvoditi,oni će se međusobno potamaniti ili će skapati od gladi,bolesti...Nažalost.

upravu si poređenje je neprimereno,životinje žive slobodno a ljudi ne

O cemu ti pricas? Zivis li ti kao predator u prirodi, gonjena nagonom za samoodrzanjem zadovoljavas svoje potrebe, ili zivis u skladu sa svojom savescu i nekim moralnim kodeksom? Ovo poslednje zivotinje nemaju.

Da li sad shvatas zbog cega je neprimereno poredjenje ljudi i zivotinja?

O cemu ti pricas? Zivis li ti kao predator u prirodi, gonjena nagonom za samoodrzanjem zadovoljavas svoje potrebe, ili zivis u skladu sa svojom savescu i nekim moralnim kodeksom? Ovo poslednje zivotinje nemaju.

Da li sad shvatas zbog cega je neprimereno poredjenje ljudi i zivotinja?
Nije ta razlika baš toliko velika. Ljudi rađaju potomstvo i brinu se o njemu na zaprepašujuće sličan način kao životinje. Poznati su primeri požrtvovanja životinja u zaštiti mladunaca. Takođe, životinje ne kažnjavaju fizički svoje potomstvo.

Mnogo veća razlika je između Jesetre i životinja. Medvedice ne traže usluge babica, a Jesetra bi tražila. A kada bi slučajno imala kakvo potomstvo, odrala bi ga od batina kamdžijom po leđima. :kafa:

Gde sam to rekao?
Koliko mi je poznato, rekoh da kada bi ljudi prestali da žive, kako Ti kažeš, satanskim načinom života, najveća bašta koju bi čovek mogao da ima bila bi dimanzija 140x140 metara, i smanjivala bi se proporcionalno porastu broja stanovnika na Zemlji.
Tebi bi trebalo dati da praviš baštu na Arktiku, za inat svima, koji ne veruju da je tako nešto moguće.
Ili bi više voleo Antarktik, pa kada se smrkne jedno pola godine, baš bih voleo da vidim te paprike, koje rastu u mraku.
Glupo mi je da se raspravljam sa tobom i sa tvojom neozbiljnom računicom, gde svakog stanovnika računaš kao jednu porodicu. A pritom ni ne znaš šta je satanski život i šta spada u to.

Kakvi 'gradski seljaci', o cemu ti pricas? Veterinari se zovu i kada kravi 'treba bik'. Pa dodje cika u belom i sa spricem u ruci odradi posao bika. (jadna krava)

Ne treba da me ucis sta su domace zivotinje, ja sam ih samo navela kao primer gde je potreban strucni nadzor.

I dalje tvrdim da je poredjenje ljudi i zivotinja neprimereno, bilo one domace ili divlje.
Da, jadna ta krava koju je zapalo da je muzu ti nesposobnjakovići.
Ispade da nije veterinara ne bi bilo ni krava. :lol:

Pa navela si jako loš primer. Jer su domaće životinje navikle da žive u uslovima sa ljudima... a pošto su ljudi nesposobni za život, onda tu nesposobnost i degradaciju prenose na životinje koje su u njihovoj blizini. Pa onda imaš razne bolesti (tipa srca i krvnih sudova) kod životinja, kao što je to slučaj kod čoveka. Dok su te bolesti kod životinja koje nemaju kontakt sa čovekom nepoznate.
Znači domaće životinje odmah otpadaju jer žive u uslovima kao i čovek, dakle u nezdravim uslovima.

Divlje životinje nemaju problem da se porode. Znam samo za jedan slučaj gde je lisica pritrčala da porodi jednu vučicu jer je ova dobila bolove na putu.

Glupo mi je da se raspravljam sa tobom i sa tvojom neozbiljnom računicom, gde svakog stanovnika računaš kao jednu porodicu. A pritom ni ne znaš šta je satanski život i šta spada u to.

A ne misliš da je neozbiljna računica ubrajati u potencijalne bašte područja gde je 6 meseci zona sumraka?

Moguće je da taj termin satanski život različito tumačimo.
Šta je po Tebi satanski život?

Ma zaboravi.
Nego, ako se već zalažeš za smanjenje populacije, zašto ne kreneš od sebe?

Ti si Taj koji tvrdi da se organskom proizvodnjom može nahraniti 7 milijardi ljudi.
Samo mi nije jasno, gde misliš da obazbediš toliko prirodnog đubriva, neophodnog za rast biljaka, jer ako nisi znao, biljke crpe hemijske materije iz zemlje, i ova vremenom postaje posna, što rezultuje smanjenjem prinosa. Da ne pričamo o raznim bolestima biljaka, koje takođe umanjuju prinose. Isto važi i za proizvodnju mleka, jaja i drugih namirnica.
Još ako si zagovornik vegetarijanske ishrane, situacija je drastično nepovoljnija, desilo bi se da ljudi pocrkaju od gladi u slučaju neke elementarne nepogode i slično.

P.S. Što se mene tiče ne brini, da si svi poput mene, populacija bi bila u velikom minusu, jer da bi populacija rasla, dvoje ljudi mora da ima više od dva potomka, što kod mene nije slučaj.

Ti si Taj koji tvrdi da se organskom proizvodnjom može nahraniti 7 milijardi ljudi.
Samo mi nije jasno, gde misliš da obazbediš toliko prirodnog đubriva, neophodnog za rast biljaka, jer ako nisi znao, biljke crpe hemijske materije iz zemlje, i ova vremenom postaje posna, što rezultuje smanjenjem prinosa. Da ne pričamo o raznim bolestima biljaka, koje takođe umanjuju prinose. Isto važi i za proizvodnju mleka, jaja i drugih namirnica.
Još ako si zagovornik vegetarijanske ishrane, situacija je drastično nepovoljnija, desilo bi se da ljudi pocrkaju od gladi u slučaju neke elementarne nepogode i slično.
ti si gradsko dete,jelda?

Back