Pa ne verujem da je devojka rekla da zeli nego je pokusala da osvetli problem iz drugacijeg ugla.
I zasto je bas toliko mucenje u pitanju, sta mislis? I sta smatras pod mucenjem?
ja bih recimo volela da zivim i iskusim zivot kakva god moja ogranicenja bila. Upravo to je rekla.
Mucenje je slepom coveku da vodi normalan zivot,a kamoli nekome sa autizmom ili d.sindromom.
Muci se moja drugarica,cije dete boluje od autizma,ima 16 god.,ne prica,ne moze samostalno da obavlja nuzdu,ne moze sam da jede,pije 3 puta dnevno saku sedativa.Inace,ona ima i mladeg sina,koji ne moze da zivi sa njima,vec zivi kod bake.Zakljucavaju se sva vrata u kuci,stavljaju se resetke na prozore,sklanjaju se svi potencijalno opasni predmeti.
Dobar dan im je kada to autisticno dete ne vristi ceo dan,ili ako prespava noc,to je vec uspeh,ili kada ne polomi nekom ruku,ne namerno...Hoces jos?
Ili da pocnem da nabraj muke onih sa blazim simptomima?
Moja mama je invalid prve kategorije, ima epilepsiju,svaki put kad padne,povredi se,levom rukom skoro nista ne moze da radi,uglavnom je modra od padanja...inace,ima i anginu pektoris i niz psihickih smetnji,nesanicu...to vec nije tema.
Da,komsija i njegova zena su oboje gluvonemi,pritom imaju sasvim normalnu cerku,koja je zbog toga stalno ismevana.
Znam zenu koja je slepa,pa joj se klinci plaze i pokazuju srednji prst i misle da je to jako smesno.
U mojoj blizini postoji dom za decu,bas sa D S...hoces da ti pricam kako mesecno moraju na sistematski pregled kod ginekologa,jer vrlo cesto medusobno imaju odnose i zatrudne.Neki se setaju ulicom i obavljaju svakodnevne potrebe skoro pa normalno,ali ih ljudi gledeju sa zaljenjem i oni to primecuju.Hoces jos?