*VILA*
Ističe se
- Poruka
- 2.080
Sjećam se u osnovnoj školi 80.-ih godina na velikom odmoru cijeli razred bi se podijelio u dvije grupe. Uvezali se u lanac, držeći se za rukice. Pažljivo birali najbrže i najsnažnije drugare, domunđavali se između sebe koja je najslabija protivnička karika. Pa navijaj, bodri, cika, vriska. Okasnili bi i na časove koliko bi se zaigrali.
A danas....tuga me uhvati kad vidim da su pusta dječija igrališta. Neznam kako je kod vas ali u mom gradu samo viđam posve malu djecu u pratnji mama po onim zezalicama (tobogani, vrteške, penjalice...). Malo stariji ništa. Nema više između dvije vatre, lastiša, školice, care care gospodare...
Moja omiljena kolektivna igrica je bila naslovna, između dvije vatre, "čepova"....ukoliko znate sta je to.
Kao stariji opet tenisa, yamba, karti, odbojke, košarke, fudbala....visili smo napolju.
Nisu nas mogli roditelji utjerati u kuću, a danas....
Igraju li se po vasim mjestima danas nekih kolektivnih igara ili su to neki novi klinci?
Koja je bila vasa omiljena društvena igra u djetinjstvu?
A danas....tuga me uhvati kad vidim da su pusta dječija igrališta. Neznam kako je kod vas ali u mom gradu samo viđam posve malu djecu u pratnji mama po onim zezalicama (tobogani, vrteške, penjalice...). Malo stariji ništa. Nema više između dvije vatre, lastiša, školice, care care gospodare...
Moja omiljena kolektivna igrica je bila naslovna, između dvije vatre, "čepova"....ukoliko znate sta je to.
Kao stariji opet tenisa, yamba, karti, odbojke, košarke, fudbala....visili smo napolju.
Nisu nas mogli roditelji utjerati u kuću, a danas....
Igraju li se po vasim mjestima danas nekih kolektivnih igara ili su to neki novi klinci?
Koja je bila vasa omiljena društvena igra u djetinjstvu?