A Whiter Shade Of Pale

...uf nesto se ne secam prvog plesa ali se secam plesa koji mi je najvise znacio i nikada se nije ponovio...
...ja drugi gimnazije on cetvrti razred iste, kosarkaska zurka...konacno mi je prisao i izdvojio na stranu uz budne oci gomile ljude a ja necu da se smeskam, hocu da budem ozbiljna ali sam se kleberila kao pijana...nakon dobre tri godine gledanja, cimanja, tempiranja treninga, zafrkavanja okoline, obilazenja preko pola grada kako bismo se sreli "kao slucajno",
dolazenja sa drugaricama na njegove utakmice, njegovog dolazenja sa drugarima na moje utakmice pa umesto da igram ja sve gledam u vrata hale kada ce se pojaviti joj kakav blam...
sada ga jako retko srecem, svega par puta u par godina ali kada ga sretnem
znam da on sve zna...buknem i pocrvenim do korena kose...i sad me sramota kada se setim koliko se meni taj momak svidjao...

Poslednja izmena:
Седми разред, ја заљубљен, девојка прекрасна, школска журка за нову годину, плес, песма одговарајућа.... Били смо заједно до пролећа, али да употребим еуфемизам енглеских песника из 18. века: није дошло до коначног доказа љубави....

Крај петог разреда, неки домаћи сентиш, мислим Б. Новковић.
Она је имала најлепше плаве очи које сам икада видео...
Тачније, и данас их има, мада ја више нису најлепше које сам видео... :)

И била је тако нежна и крхка, а ја сметењак с удовима који су од једном порасли. Температура ме стрефила и сав сам се презнојио кад ме је обгрлила око врата.
Држао сам је око струка готово је не додирујући и покретао се као да сам прогутао не једну него две шипке.
На сву срећу, све то је трајало само две вечности... :)

Сећам се још да је после те песме била Ла Бамба и да смо се као нешто дивље бацали...
Још увек се сећам и кошуље коју сам носио и шта је она имала на себи...
Да, била је старија од мене неколико месеци али је ишла у старији разред... :)

Ех, ово ме је сад разнежило... :)
Смејем се ко клипан...

Ja se secam svog prvog stiskavca, bila je zurka u 8.razredu, drug nam odlazio u Kanadu
To je bilo vreme sancija, 93', slusali se narodnjacvi samo tako

Naravno bila je Ceca i pesma kukavica
A decko je bio jedan Goran, koji mi se jos mnogo pre zurke udvarao i koga sam odbila ( iako stiskavac nisam mogla izbeci, naterao me je)
Sad kad se setim i smesno mi je i tuzno, a ne znam sto

hih... :)
moj prvi ples sa nekim dečakom je bio u 4. razredu osnovne... časovi plesa u našoj školi vikendom...
vježbamo i vježbamo i vježbamo prve korake i puf - instruktor plesa kaže da je vrijeme da se podijelimo u parove
i počnemo da plešemo onako baš naj sasvim zaista :D
muškića bilo mnogo manje nego djevojčica, pa je prozivao prvo njih i dodijeljivao im partnerke za ples
prozove Igora (mućo mi se dopadao :rumenko: ) i tamo neku djevojčicu, ona odbije da pleše (sramooota je :lol:)
on čoek prozove drugu, ona isto tako odbije...
Igor već napravio neku smušenu facu, a onda čika Vlatko, ljut, prozove mene
Laie_80.gif

i ja, naravno, pristanem :D
nit' se sjećam plesa (a čini mi se da je bila neka rumba)
nit' se sjećam pjesme (ne mogu da vjerujem da nisam ni to zapamtila :()
samo se sjećam Igorovih crnih okica, plave kosice koja mu je padala u oči, pa je onako šmekerski zabacivao glavu da skloni šiškone s lica :D
i njegove šerpa-plave plišane majice se sjećam,
i moje crvenkaste škotske suknjice i dubokih Adidas patika :lol:
a osim Lambade
hulasmiley.gif
i Time of my life (da se ne ponavljam), na taj period i te časove plesa me još jako podsjećaju:

l_dance.gif

Eto vec jednom da i ti odasiljes nesto pozitivno u etar. Inspirisala me tema pa sam na fb postavila gomilu muzike koju sam slusala kad sam bila mala i nesto malo kasnije. :lol:

...wooow...pocheli smo da se inspirishemo...khm...:lol:

...Shall we dAnce...?
...

...pazi...stiskavac je dugachak...:lol:

...pored prvog stiskavca, Tema mozhe da podje i u smeru ...sa kime bi ( sa Krste ) "odstiskali" stiskavac...evo ja otvorih "novu sezonu" sa Jekom ...:lol:

a ja se setila svog tuznog detinjstva...
mislim da smo bili sedmi ili osmi razred i naguraju nas u salu,kao uci se da se plese.
nikad necu zaboraviti taj osecaj...
bila sam jedina koja je ostala da sedi i koju niko nije ni iz fazona podigo da igra.
a bas sam bila lepa,visa za dve glave od svih decaka,pegava,sa malom kosicom vezanom u kratki repic,ruke do kolena,ravna ko daska,cipele 41 od rodjenja...
i zvali su me oliva :rida:

a ja se setila svog tuznog detinjstva...
mislim da smo bili sedmi ili osmi razred i naguraju nas u salu,kao uci se da se plese.
nikad necu zaboraviti taj osecaj...
bila sam jedina koja je ostala da sedi i koju niko nije ni iz fazona podigo da igra.
a bas sam bila lepa,visa za dve glave od svih decaka,pegava,sa malom kosicom vezanom u kratki repic,ruke do kolena,ravna ko daska,cipele 41 od rodjenja...
i zvali su me oliva :rida:

...nemo' samo da te spopadne BadŽo sa Krstarice...em mali, em deb'o...:hahaha:

...sledeći ples je sa tobom smokvo...spremi se...OnO, koraci i to...evo i muzike za koreografiju...

Back