Plant
Veoma poznat
- Poruka
- 11.141
To je tako kod proizvoda :Zaboravio sam kako bese, 2 na 5-i?
Dva na kub puta dva na kvadrat
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To je tako kod proizvoda :Zaboravio sam kako bese, 2 na 5-i?
Е вечерас ће да може!Tako nikad ne može
?Е вечерас ће да може!![]()
Ovo ne može da bude rešenjeMada ovako bez zagrada 2 na 9-i
Џаба потпитања кад не знаш на коју сам ногу вечерас устао.?
Na ovo ste mislili ?
Ovo neože da bude rešenje
ZnamЏаба потпитања кад не знаш на коју сам ногу вечерас устао.![]()
Знаш да је џаба?
Znam ...Знаш да је џаба?![]()
Задња понуда! Не дам ни зарез вишеОпа, дижемо на 512? Добро. Ко нуди више? Први пут... други пут...![]()
Цицијо! Стипсо!Задња понуда! Не дам ни зарез више
Без шале, колико ја знам, експоненти се рачунају одозго на доле, значи прво 3^2, што је 9, па онда 2^9=512
Koliko se ja sećam u ovako napisanoj formi, eksponenti se (samo) pomnožeЗадња понуда! Не дам ни зарез више
Без шале, колико ја знам, експоненти се рачунају одозго на доле, значи прво 3^2, што је 9, па онда 2^9=512
Ни макац од 64? Па ти си још већа стипса!Koliko se ja sećam u ovako napisanoj formi, eksponenti se (samo) pomnože
2^6 =64
Ни макац од 64? Па ти си још већа стипса!![]()
Kad se napiše (2^3)^2 onda se eksponenti pomnože. Ovako napisano se računa odozgo, tj. prvo nastane 9 od 3 na kvadrat, od pa onda 2 na 9i.Koliko se ja sećam u ovako napisanoj formi, eksponenti se (samo) pomnože
2^6 =64
Ово је једини тачан одговор!
Hvala, zaboravio sam, ako sam ikada to i znao...Kad se napiše (2^3)^2 onda se eksponenti pomnože. Ovako napisano se računa odozgo, tj. prvo nastane 9 od 3 na kvadrat, od pa onda 2 na 9i.
ima smislaKad se napiše (2^3)^2 onda se eksponenti pomnože. Ovako napisano se računa odozgo, tj. prvo nastane 9 od 3 na kvadrat, od pa onda 2 na 9i.
Множење и дијељење су истог приоритета па се рачуна с лијева на десно, али потенције (које су такође исти приоритет јер и нема других операција) с десна на лијево? Има ли штогод да се рачуна укосо?Kad se napiše (2^3)^2 onda se eksponenti pomnože. Ovako napisano se računa odozgo, tj. prvo nastane 9 od 3 na kvadrat, od pa onda 2 na 9i.
Ne mogu da se setim da sam to negde učio.Kad se napiše (2^3)^2 onda se eksponenti pomnože. Ovako napisano se računa odozgo, tj. prvo nastane 9 od 3 na kvadrat, od pa onda 2 na 9i.
Pa ovo je ukoso.Множење и дијељење су истог приоритета па се рачуна с лијева на десно, али потенције (које су такође исти приоритет јер и нема других операција) с десна на лијево? Има ли штогод да се рачуна укосо?![]()
Ja sam tako učila.
Kako to objasniti calculatoru ?Pa ovo je ukoso.
Pravilo "s leva" važi za sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje tj. aritmetičke operacije.
Ovo ti je drugo pravilo za stepenovanje.
Jednostavno, postoje različita pravila i treba se pomiriti s tim.![]()
Gde - iz čijih knjiga ?Ja sam tako učila.
Свашта човјек може научити на форуму. Помирио сам се, нема ми друге. Ево да обновим градиво, дакле, х*х је множење и ту важе једна правила, а х² је степеновање и ту важе нека друга, различита правила. Јесам добио 5?Pa ovo je ukoso.
Pravilo "s leva" važi za sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje tj. aritmetičke operacije.
Ovo ti je drugo pravilo za stepenovanje.
Jednostavno, postoje različita pravila i treba se pomiriti s tim.![]()