А шта с овим?

Опа, дижемо на 512? Добро. Ко нуди више? Први пут... други пут... :lol:
Задња понуда! Не дам ни зарез више :mrgreen:
Без шале, колико ја знам, експоненти се рачунају одозго на доле, значи прво 3^2, што је 9, па онда 2^9=512

Задња понуда! Не дам ни зарез више :mrgreen:
Без шале, колико ја знам, експоненти се рачунају одозго на доле, значи прво 3^2, што је 9, па онда 2^9=512
Koliko se ja sećam u ovako napisanoj formi, eksponenti se (samo) pomnože
2^6 =64

Kad se napiše (2^3)^2 onda se eksponenti pomnože. Ovako napisano se računa odozgo, tj. prvo nastane 9 od 3 na kvadrat, od pa onda 2 na 9i.
Множење и дијељење су истог приоритета па се рачуна с лијева на десно, али потенције (које су такође исти приоритет јер и нема других операција) с десна на лијево? Има ли штогод да се рачуна укосо? :lol:

Множење и дијељење су истог приоритета па се рачуна с лијева на десно, али потенције (које су такође исти приоритет јер и нема других операција) с десна на лијево? Има ли штогод да се рачуна укосо? :lol:
Pa ovo je ukoso.
Pravilo "s leva" važi za sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje tj. aritmetičke operacije.
Ovo ti je drugo pravilo za stepenovanje.
Jednostavno, postoje različita pravila i treba se pomiriti s tim. :mrgreen:

Pa ovo je ukoso.
Pravilo "s leva" važi za sabiranje, oduzimanje, množenje i deljenje tj. aritmetičke operacije.
Ovo ti je drugo pravilo za stepenovanje.
Jednostavno, postoje različita pravila i treba se pomiriti s tim. :mrgreen:
Свашта човјек може научити на форуму. Помирио сам се, нема ми друге. Ево да обновим градиво, дакле, х*х је множење и ту важе једна правила, а х² је степеновање и ту важе нека друга, различита правила. Јесам добио 5? :mrgreen:

Back