slob
Zainteresovan član
- Poruka
- 229
jecmeni slad, njam njam
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ovo je recept moje mame... Bolji je od bilo kog industrijskog krem sira koji sam probala (inače ih baš volim) :wink:
Potrebno je:
- 2l mleka (najbolje sveže pomuženog – ako imate gde da ga nabavite :wink: )
- 1 supena kašika soli
- 1 kesica (10g) limuntusa
- 1dl ulja
Postupak:
Skuvati 2l mleka, ostaviti da se malo prohladi (15-20min), dodati so i limuntus, promešati dobro da se sve lepo istopi i ostaviti da odstoji 30-40 minuta (što više – to bolje, ali ne preterivati!). Procediti (gaza je sasvim dobra za to), ocediti ali ne jako… recimo dok surutka ne počne da curi u tankom mlazu i staviti sir u posudu za mućenje. Mešati mikserom (dok je još mlako) uz lagano dodavanje ulja.
Od 2l mleka dobije se oko 0,6dl krem sira.
Idem da umešam limuntus, pa se vraćam.hej ovo je moja baka pravila razbijala sam se od toga na domacem hlebu,koliko puta sam pomislila da pitam mamu kako je to radila i znam da je isao limuntos.Ja cu ovo praviti cim nadjem lufta.Inace ovih dana se ubijam od mladog kajmaka iz valjevskog kraja

Vi ne gledate... ali će moja mama gledati kad se vrati!Odmah dolazimo - okolinu ne gledamo![]()

A jel' može kuvar?Ne znam gde da ga smestim,a mrzi me da otvaram novu temu.Zena i ja volimo jetrene pastete,a kod mene ih nema u prodaji,ne znaju sta je to.
kako da napravim jetrenu pastetu,nema veze da li je od svinjske ili govedje dzigerice.
Aj sad kuvarice!

Godinama pravim paštetu od pileće džigerice na koju padaju svi. Sve ostaje u receptu isto, osim što pileću možeš da zameniš nekom drugom džigericom. Pravljena baš pre neki dan za jedno slavlje.Ako si isprobao recept pa ti garantujes za njega,zasto da ne.Ako nisi probao onda je to samo teorija.
Godinama pravim paštetu od pileće džigerice na koju padaju svi. Sve ostaje u receptu isto, osim što pileću možeš da zameniš nekom drugom džigericom. Pravljena baš pre neki dan za jedno slavlje.
Kao prilog novoj temi, evo jedan zaista sjajan recept (uz upozorenje da se obično ne zna šta je dosta :wink: ).
PAŠTETA OD PILEĆE DŽIGERICE
Potrebno je:
-500 gr. pileće džigerice
-250 gr. suvlje dimljene slanine
-2 kuvana jaja
-2 glavice obarenog crnog luka
-2 čena belog luka
-50 gr. putera,
-Začini: so, kari, seckani peršun ,biber (sve po ukusu)
Obariti džigericu zajedno sa crnim lukom.
Sve samleti (sa slaninom, lukom i ostalim) - po potrebi i dva puta.
Dodati začine i dobro izmešati.
Podmazati pliću posudu puterom, presuti paštetu, poravnati i s vrha prekriti tankim listićima putera. Pokriti aluminijumskom folijom i pre služenja podgrejati u rerni dok se puter ne istopi i ne upije.
IstoNa hleb uvek prvo kikiriki puter..sa komadicima uglavnom..moze preko toga i slatko i slano..med..dzem..tuna..bas sve redom..ne zajedno naravno![]()