A kako zene glasaju?

Najbolji film godine je?

• American Hustle

• Captain Phillips

• Dallas Buyers Club

• Gravity

• Her

• Nebraska

• Philomena

• 12 Years a Slave

• The Wolf of Wall Street

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Taj tigar nije tigar vec je neki prezivjeli brodolomac. Ma neka simbolika uslijed traume. bezveze.

nemam pojma videla sam reklamu u vreme kad je bio aktuelan, nisam citala opis filma jer sam odmah odbacila
nema veze i ako je simbolika opet je tigric bre ...ne mogu ja to
zato mi je lakse da pitam jel ima nekog stradanja, povredjivanja zivuljkica il jok....
zadnji put sam se zeznula tako upustila se u avanturu marli i ja umalo nisam crkla sunce ti....neces ga majci vise :ljutko:

to je stara prica oko diskriminacije komedija i sl tematika
pa jedan dzoni ne moze da stigne do oskara iz istih razloga, iako je razvalio u piratima, da nije on sam oformio lik nikad film ne bi postigao tu popularnost
i tako gooomila primera da sad ne nabrajam
ovogodisnje nominovane nisam gledala iz cisto tehnickih razloga, ali inace volim da pogledam, pogotovo one filmove koji se spominju za nominacije najbolji glumac (i glavna i sporedna uloga) da vidim kako ga je odradio....
nisam neki zaludjeni pratilac (da se neko ne uvredi volim posvecenost necemu i gajenje hobija i ljubavi prema necemu, pa mislim u pozitivno smislu kad kazem zaludjenik) volim filmove i uzivam da gledam, ali prosto nisam od onih koji sve prate gledaju ocenjuju i sl....toliko daleko ne idem sto se toga tice

kad pomenuste milionera iz blata film je dobar (i opet da ponovim, sa druge teme) knjiga je kao i uvek bolja :lol:

- - - - - - - - - -

da pomenuste i djanga, odlican film al po meni ima jednu manu, reditlja i njegov "potpis" samo da je neki drugi meni bi jos bolje bilo :lol:
tako ume da ukaki neke scene to je strasno

ok stvar ukusa ;)

Djangu smeta ona silna krv do kolena. Kao što je Spartak dobra serija ali ubiše sa naturalističkim prikazima sexa I klanja.

Djangu smeta ona silna krv do kolena. Kao što je Spartak dobra serija ali ubiše sa naturalističkim prikazima sexa I klanja.

nisam gledala nije mi simpa tema, mislim na spartaka....ali sam videla delove dok dsrugi gledaju i da tacno

a nije ni samo ta krv problem toliko koliko nacin na koji je prikazana, nekako nametnuto, satro originalan sam vidite me :roll:, ne znam kako da objasnim, besan je nesto mnogo nije u redu sa njim jer on to tako godinama, bas gusi i namece i de moze da prodje i de brate nema potrebe....bas ga ukaki da se fino izrazim :lol:

- - - - - - - - - -

Stradao je jedan orangutan i zebra. Nemoj gledati.

zavaljujem :hvala:
necu

Mogu ja da kažem nešto za televiziju, a glede Pijevog žitija? Raspekmeženi coming of age sa naglašenom religijskom propovedi u osnovi, sve vrlo dobro samleveno, sažvakano i pomešano sa mlekom, da se prosečan intelektualno bezubi gledalac ne bi previše zamarao i stresirao. Dovoljno eye candy, da mogu i sitna deca da uživaju. Na kraju uobičajena politički korektna poruka, na kašičicu.
Tipičan ''hajd' pravimo film za oskara''.

to je nesto ko panov lavirint, isto namenski aj da pokupimo nagrade...meni licno nije odusevio, cak nisam uspela ni do kraja da izdrzim, to znaici da me je mnooogo smorio (posto se obicno nateram da izdrzim do kraja ako mi se ne svidja)....ok mozda sam ispala plitkoumna terasa nema veze i mi terase imamo dusu :lol: ali stvarno ne vidim sta je zabavno i toliko odusevljavajuce u tom filmu....tako mi i ovaj pijev zivot deluje....nametnuta umetnost ja sam to tako krstila, kad se previse trude da pokazu kako su oni sposobni da naprave umetnicki film, a umetnost se desi ili ne, ako je silujes dobijes kic.....

jaooo, pa oni pobise svu faunu sunce ti
bas su cakane, kako se slatko "smeju"
:lol:
ako sam dobro skuzila iz reklama, aj potrudicu se da proguglam radnju obecavam :lol:, radi se nesto na foru bibliskog potopa i te fore jel...metafore bla bla ...?

Pravo da ti kazem, odavno sam gledala taj film i nije ostavio neki preterani utisak sem te borbe za prezivljavanje i "prevlast" izmedju coveka i tigra na brodu
Ne secam se vise ni kakva je poruka tog filma, bas nicega: ))

Milioner iz blata je smijesan film.
Ni meni se nije svideo uopste, toliko podilazi ukusu, toliko ide na emocionalni dozivljaj da je malo preforsirano, a zapleti u filmu u vise momenata vrlo neuverljivi, na par mesta postaju i komicni... Film o tome kako ljudi sa zapada dozivljavaju Indiju, sa sve onim do gole koze pokradenim bese Britancima, koji se, iako su pokradeni, zgrazavaju samaranja dece i vike nnad tom istom decom da im vrate stvari... Valjda u svrhu uvida u kulturoloske razlike.

Poslednja izmena:
znam scenu sa reklame cista kicerica plava voda camac sa njim i tigrom narandzasto zuto plavo nebo, on nesto gleda u daljinu....kic kiceva, to me je odmah odbilo....mozda gresim, necu da sudim dok ne pogledam a posto ga necu gledati onda necu ni da sudim, al eto samo utisak neki na prvu loptu
i dok sad gledam sinopsis po netu shvatam da sam dobar utisak stekla.... uobrazicu se :lol:

znam scenu sa reklame cista kicerica plava voda camac sa njim i tigrom narandzasto zuto plavo nebo, on nesto gleda u daljinu....kic kiceva, to me je odmah odbilo....mozda gresim, necu da sudim dok ne pogledam a posto ga necu gledati onda necu ni da sudim, al eto samo utisak neki na prvu loptu
i dok sad gledam sinopsis po netu shvatam da sam dobar utisak stekla.... uobrazicu se :lol:
Meni je prva saocijacija zezanje na netu.. z:mrgreen:
o-LIFE-OF-PI-CLOSE-ENOUGH-facebook.jpg

Mada kazu da je film metafora, da ga ne treba doslovce shvatiti...

Pobogu, ko posle tog filma nije shvatio da je reč o metafori taj verovatno nije sposoban ni da se sam vrati iz bioskopa kući. Za najgluplje gledaoce obezbeđeno je i poslednjih pet minuta filma, gde likovi eksplicitno objašnjavaju u čemu je metafora, samo što ne pogledaju u kameru i lično ti se obrate.

:lol: Nisam gledala film, moze da bude i simpaticno odradjen film iako su metafore ocigledne, kao u filmu ,,Zveri juznih divljina''. A bas bih volela da sam za Bergmanovu ,,Personu'' dobila na kraju petominutno pojasnjenje od samog autora. :lol:

Meni je prva saocijacija zezanje na netu.. z:mrgreen:
Pogledajte prilog 318328
Mada kazu da je film metafora, da ga ne treba doslovce shvatiti...
pa macka je macka sta sad :zcepanje::zcepanje: odlicna fora
e onaj tabure mi se svidja, krava dezen, da mi kupite :zskace:

pa svaki film je metafora ako cemo posteno, a ovaj vristi izgleda, jasno mi je da nije bukvalno...al mi deluje pih....no dobro ko voli samo napred

ja nekako mislim da je i onaj jedan noje previse.....

- - - - - - - - - -

Pobogu, ko posle tog filma nije shvatio da je reč o metafori taj verovatno nije sposoban ni da se sam vrati iz bioskopa kući. Za najgluplje gledaoce obezbeđeno je i poslednjih pet minuta filma, gde likovi eksplicitno objašnjavaju u čemu je metafora, samo što ne pogledaju u kameru i lično ti se obrate.

reklama vristi od metafore, a kamo li film
suvisno je to pominjati.....

Konacno objavljene nominacije za Oskare 2014!
Znam da ima dosta ljubiteljki filmova na ovom podforumu pa da prokomentrarisemo malo. Da se pitaju samo zene, ko bi pobedio i da li bi ste promenile neku odluku?

Za pocetak, ja bih Oskara za najbolji film dodelila filmu American Hustle. :aha:

gledam ga vec danima i ne ide uzasno je dosadan :sad2:
A Christian Bale je grozan u toj ulozi

ostale filmove i nisam gledala

pa macka je macka sta sad :zcepanje::zcepanje: odlicna fora
e onaj tabure mi se svidja, krava dezen, da mi kupite :zskace:

pa svaki film je metafora ako cemo posteno, a ovaj vristi izgleda, jasno mi je da nije bukvalno...al mi deluje pih....no dobro ko voli samo napred

ja nekako mislim da je i onaj jedan noje previse.....

- - - - - - - - - -

reklama vristi od metafore, a kamo li film
suvisno je to pominjati.....
Ja nisam ukapirala kad sam videla reklamu, meni su rekli. :zstidljivko:

Kažu da je Matthew ''Redneck'' McConaughey izgubio šurnaest kila za ulogu, tako da on dobija za najboljeg glumca... osim ako među ponuđenim nema crnca, nekog ko je glumio mentalno retardiranu osobu ili žrtvu holokausta... takvi uvek osvajaju.

A imamo i crnca, sad vidim. Pa, biće tesno.

Sta pricas za crnce... Dva-tri puta su osvojili Oskara u istoriji za najbolju musku ulogu. Ukupno je manje od 10 crnaca i crnkinja ikada osvojilo Oskara.

I da, ima crnac koji igra u 12 Years a Slave, ali ne verujem da ce dobiti.

Back