A gde su nestali oni fini a nepoznati muškarci?

Danas se živi brzo, misli brzo, stalno neka jurnjava i presija....Telefon zalepljen za uvo ili za ruku, slušalice u ušima. I kako onda primetiti da je gospođi do tebe loše ili je gospodinu ispred ispao novčanik iz džepa?
Ima finih i kulturnih ljudi. Ima i ljigavaca koji lepe manire koriste da ostave utisak na ciljnu grupu. Ali sve je više mladih ljudi koje niko nije naučio kako da reaguju na kulturno ponašanje...Devojke se zbune ako im muškarac pridrži kaput ili otvori vrata od auta. Ili to tumače kao pokušaj muvanja...
Meni se dogodilo da me je svojevremeno jedan stariji gospodin (želeći da ostavi utisak na dve postarije gospođe) izmazao što sedim u autobusu a dotične gospođe stoje. A ja se upravo vraćala od lekara bolesna ko pas...gledam ga očima podbulih od temperature i ustanem. Gospođa sedne sva zajapurena od njegove pažnje. A kad je izašla na sledećoj stanici on fino zauzme njeno mesto. E kad ga nisam udavila. Doduše bilo je to davno, kad sam bila mlada i fina. Sad bi leteo i čikica i njegov tupe kroz zadnja vrata....

Što su otvarali fine teme, što su žene puštali ispred njih u redu ili da izađu prve ili tako nešto, ljubazno, fino uz sitan ali pravi - smešak... Opušteno, kao da je sasvim normalno da je tako... neki odnos prema tebi više kao da si dama i kao da je sasvim normalno da su oni takvi, fino vaspitani, raspoloženi, gotivni... nepoznati muškarci... koje smo usput sretali... koji bi dohvatili olovku koja ti je ispala recimo? :(

Dugo, dugo nisam srela tako nekog muškarca... ako i jesam onda je to bilo više vulgarno ponašanje nego fino, uzdržano, ljubazno... više je bio ljakse nego džek...

A vi? :heart:

mora da si tad bila u minicu sa sredjenim nogicama i gde ti je provirivao vrh tangi sa golim pupkom, obecavajucim osmehom i drhtavim guzovima koji su molili za malo fine paznje doticnog muskarca kome je sperma krenula na usi od tvoje besprizornosti :lol:

Što su otvarali fine teme, što su žene puštali ispred njih u redu ili da izađu prve ili tako nešto, ljubazno, fino uz sitan ali pravi - smešak... Opušteno, kao da je sasvim normalno da je tako... neki odnos prema tebi više kao da si dama i kao da je sasvim normalno da su oni takvi, fino vaspitani, raspoloženi, gotivni... nepoznati muškarci... koje smo usput sretali... koji bi dohvatili olovku koja ti je ispala recimo? :(

Dugo, dugo nisam srela tako nekog muškarca... ako i jesam onda je to bilo više vulgarno ponašanje nego fino, uzdržano, ljubazno... više je bio ljakse nego džek...

glupo pitanje..
pa izumrli su..
uzrok?
paa..zene ne padaju na takve muskarce..mada su im puna usta istih..samo pricaju..takvi muskarci na kraju skapavaju sami..bez igde ikoga.....itd itd..

sta ti znas o tome????:dontunderstand:ma daj

Ne bih u ovom slučaju optužila muškarce. Mislim da su žene krive i to one koje ne shvataju značenje emancipacije, pa misle da su emancipovane ako su muškarače. Muškarcima su često upućivane kritike, od malena, kada učine nešto što bi trebalo da učini džentmen. Kako onda da očekujemo da ih čini i dalje? Da sam muškarac, bila bih zbunjena. Ne bih znala da li treba ili ne treba da nekome pridržim kaput ili vrata (na primer). Poznajem, odnosno, susrećem neke koji i dalje čine te sitne, ali bitne, znakove pažnje. To su uglavnom muškarci koji su prešli 40-tu ili joj se približavaju. Mlađi od tog doba su, verujem, zbunjeni. Ako nisu u porodici naučili da to treba bez obzira na sve i da su žene koje će ih izgrditi zbog toga sirovine, a ne da su u pravu, onda će se ponašati džentlmenski, ali verujem da će procenjivati kako koja žena deluje i da li misle da će dobiti lekciju i komentare - da li misliš da sam nesposobna da otvorim vrata?
Kao i za sve ostale probleme koje imamo sa mnogim muškarcima, krive su i ovog puta žene.

Poslednja izmena:
Ne bih u ovom slučaju optužila muškarce. Mislim da su žene krive i to one koje ne shvataju značenje emancipacije, pa misle da su emancipovane ako su muškarače. Muškarcima su često upućivane kritike, od malena, kada učine nešto što bi trebalo da učini džentmen. Kako onda da očekujemo da ih čini i dalje? Da sam muškarac, bila bih zbunjena. Ne bih znala da li treba ili ne treba da nekome pridržim kaput ili vrata (na primer). Poznajem, odnosno, susrećem neke koji i dalje čine te sitne, ali bitne, znakove pažnje. To su uglavnom muškarci koji su prešli 40-tu ili joj se približavaju. Mlađi od tog doba su, verujem, zbunjeni. Ako nisu u porodici naučili da to treba bez obzira na sve i da su žene koje će ih izgrditi zbog toga sirovine, a ne da su u pravu, onda će se ponašati džentlmenski, ali verujem da će procenjivati kako koja žena deluje i da li misle da će dobiti lekciju i komentare - da li misliš da sam nesposobna da otvorim vrata?
Kao i za sve ostale probleme koje imamo sa mnogim muškarcima, krive su i ovog puta žene.

Mislim da si stroga. Zene muskarace, sirovine, zene su krive...
Ne ostavljas ni malo prostora za neko drugo tumacenje njihovih postupaka. Mozda se neko zaista ne pali na te male paznje, mozda je nekome zaista smesno da mu pridrzavaju vrata /a ona, recimo, svojim rukama izgradila kucu/ itd. Tebi je za nestanak dzentlmena kriv neko ko uopste ne priznaje tu kategoriju i kome oni nisu ni potrebni... Svojim stavom omalovazavas i muskarce - pa valjda imaju oni neko ubedjenje i stav, neko svoje vidjenje zena prema kome se ponasaju... Mislim, ni ja nisam operisala grudi iako postoje muskarci za koje zena bez velikih grudi i nije zena /vidi kako sam JA fina- nisam rekla da su to muskarci sirovine koji imaju kamiondzijski ukus :lol: /

Poslednja izmena:

Trazila si me ?! :think:

Naletela sam na jednog! Sedim na zurci, i malo sam dunula, i bas u trenutku kad sam shvatila da bih pojela nesto slatko, spazim jednog finog, a nepoznatog mladica koji na stolu ispred sebe ima paklicu cigareta i cokoladu /ko jos u nasim /njegovim/godinama nosi cokoladu na zurku!\ i on mi pruzi cokoladu i pre nego sto sam ga pitala i kaze cokolada je za dame. a onda je svim zenama podelio bombone :lol: i ispario.

nisam bila sigurna da li da ga spomenem na ovoj temi, ili na onoj o zenama koje se daju.

To neka žestoka travka kad si imala takav trip. Mada kratko drži kad je tako brzo ispario. :lol:
@ tema:
Još uvek smo mi fini, samo sve redje imamo priliku da naidjemo na neku žensku osobu prema kojoj znamo da smemo da budemo fini. Sve bre neke samosvesne k'o Parka ( :cmok: da mi se ne ljutiš, ne mislim ništa loše) što odmah hoće da se biju i što očekuju da mi moramo da znamo koliko one mogu, a koliko ne mogu da nose.

Poslednja izmena:
Ja nekako uglavnom nailazim na pristojne ili, što reče Wanda, to zavisi od našeg stava. Kad naiđem na nepristojne, to su obično klinci od 16-tak godina (pravdam poludelim hormonima), iako čast izuzecima i u toj grupi.
A da kažem nešto u odbranu teorije koju je napisala Treća. Sa nekih 17
godina upoznam ja jednog crnogorca od 23 i počne tu muvanje. Neki od njegovih manira su bili: pridržava mi jaknu da skinem/obučem, izvlači stolicu u kafiću da sednem, otvara vrata od kola ja govorim: "Nisam ti ja Milka Planinc", sipa mi piće, jer je za njega blam ako sama sebi sipam piće... ja vrtim očima. Ako je neko žensko bilo u društvu sa nama i njima sipa piće, pali cigaretu... Vrhunac je bio kad me dopratio kući posle prvog sastanka i pružio mi ruku u znak pozdrava. E tu sam pala od smeha (znala sam da mu se sviđam pa nisam pomislila da je hteo kulturno da mi kaže PALI ne sviđaš mi se). Na kraju sam ga pitala sa koje je planete.
Posle sam mu rekla da sve to može osim otvaranja vrata od kola, nekako mi je to bilo preterano. Lako se navići na lepo, a do tad mi je to bilo suludo, kao mogu ja to sve sama.

pa retko se srecu!
Da li ih nema sto se pravi do nismo nesposobne ili da oni ne bi ispali sonje...ne znam...
ali nedostaju mi!
I provalila sam da se uvek mnogo lepse ponasam u takvom drustvu. :)
Sto ce reci...svaka zena je dama uz dzentlmena kraj sebe!
:)

E bravo, mislim da ovde ima mnogo istine.
Mislim da tom vrstom ukazivanja paznje zenama, njih nimalo ne ponizavamo nego upravo cinimo da se osecaju lepo.
Meni se nikad nije desilo da dobijem ruznu reakciju ako nekoj zeni ponudim mesto u autobusu, pridrzim vrata, sklonim se sa uskog prolaza da bi prosla, pridrzim kaput i sl.

Meni je bitno kako se covek ponasa i ako mi zalepi vrata na nos ili ne pridrzi kaput, necu se osecati srecno jer me smatra za sposobnu nego cu misliti da je prost. :neutral:
A ako je neko prost, necu ga ja uciti kako da se ponasa.

Da skratim - primecujem i te kako ali se nikad ne upustam u diskusije i vaspitavanje odraslih (barem po godinama) muskaraca. S druge strane, nikad mi ne bi palo na pamet da prevrnem ocima kad mi neko sipa pice/pridrzi vrata/kaput/odmakne stolicu...itd to mi je bas nepostovanje te osobe, ko god da je.

Samo bih želela da dodam, da ne bi bilo zabune. Nisam mislila na decu i tinejdžere, ajde ljude do 25 (bez uvrede, ali mislim da su ljudi tih godina retko zreli u toj meri da nemaju ideale i idole), već žene i muškarce. Oni bi trebalo da imaju predstavu kako i šta. Desi se greška u ponašanju, ali se one daju i ispraviti. Ipak, nije svako sklon samoanalizi i promenama svog ponašanja. Zato kažem sirovine. Sirovina je svako ko se loše ponaša, a ne misli da treba da se menja (ma koliko godina imao). Izvinjavam se zbog nepreciznosti.

nikada ne sedam lepima, na njih su sedale mnoge, a ja sam prilicno gadljiva, ako me razumes....

:rotf::hahaha:

Треба бити џентлмен у сваком смислу и у свакој прилици.
Било то 8 март или свађа, увек треба чути мишљење другог саговорника, а жене воле верног слушаоца.
Па чак и када прича о себи или о неком делу гардеробе, треба имати разумевања и за то:)

п.с
Све што сам написао знам из личног искуства, да не буде да лупам...;)

Poslednja izmena:
Meni je bitno kako se covek ponasa i ako mi zalepi vrata na nos ili ne pridrzi kaput, necu se osecati srecno jer me smatra za sposobnu nego cu misliti da je prost. :neutral:
A ako je neko prost, necu ga ja uciti kako da se ponasa.

Da skratim - primecujem i te kako ali se nikad ne upustam u diskusije i vaspitavanje odraslih (barem po godinama) muskaraca. S druge strane, nikad mi ne bi palo na pamet da prevrnem ocima kad mi neko sipa pice/pridrzi vrata/kaput/odmakne stolicu...itd to mi je bas nepostovanje te osobe, ko god da je.

Ja sam prevrtala očima sa 17, a pošto smo proveli 4 god zajedno, posle sam takav kod ponašanja očekivala i od drugih manje-više. Odraslo se u međuvremenu. Ja ne kažem da je lepo što sam prevrtala očima i smejala se ali do tad mi je to bilo strano ponašanje od str muškarca.

Back