A.C. Milan

@Srle Ambrozini je lavcina...nemoj tako!

@Tema Koliko sam shvatio...Kaka vam ide ako Perez postane predsjednik Reala...definitivno...

Oprostaj Maldinija na svom San Siru je i u meni probudio emocije(kao da sam gledao Terija na kraju karijere)...
7 skudeta i 5 Liga sampiona...majstor!:hvala:

P.S. Najjace bi bilo ako bi se desilo da budete cetvrti ove sezone...hahahaha

Koji je faktor taj Perez da moze da dovede kog hoce igraca...Mozda moze Ronalda jer mu je zinulo dupe za pare, a da je kaka hteo da ide iz Milana vec bi bio u Mancester Sitiju...i ubedjen sam da Real nece ponuditi one pare sto je nudio Siti... A, sad sam citao o Ancelotiju koliko vidim nece ici... A i ne vidim razlog zasto ga toliko ne volite...Covek je za ovo vreme osvoji sigurno 6-7 titula...Tako da ja se nadam da ce Milan ove sezone konacno srediti tim i osvojiti sta se osvojiti moze..:mrgreen:

Mislim da Kaku nikako nesmeju prodati jer ako on ode Milan je propao,a sto se tice odbrane mozda se vrati Nesta...a i Oddo se na kraju sezone vraca u Milan...
Milan je prevelik klub da bi propao zbog jednog igrača ... Nije propao ni kad je Van Basten u punoj snazi prinudno završio karijeru, pa neće ni sada ako ode Kaka ... A i Kaka mi je nešto sklon povredama poslednjih par sezona, pitanje je dal može celu sezonu u najboljoj formi da odradi ... Može Milan itekako bez njega, posebno ako se vrati Gurkuf ... Bolje da su ga prodali za one pare i napravili atomsku odbranu, a ovako će i dalje kuburiti sa time ...

Opet ti dovodis u vezu Terija i Maldinija...ej velikog Paola di Milan-o
:worth:
Nije jos kapiten plavaca to zasluzio a kladim se da nikad i nece dostici njegov nivo.)
Ma nema Teri ni teoretsku šansu da stigne Maldinija ... Ne samo Teri, nego ni jedan drugi igrač ... To je kao kad bi poredili Vidića i Barezija ... Jedan je najbolji u svom dobu, neke 2-3 godine, i takvih uvek ima, a drugi je bio najbolji nekih 15-20 godina, i najbolji je u istoriji na toj poziciji ... Tako je i sa Terijem i Maldinijem - Teri je prolazan a Maldini je večan, i glupo je stavljati ih u isti kontekst ...

Ne možeš ti porediti ponudu Mančester Sitija i ponudu Reala. Nije Kaka njih odbio zato što je strašno skroman momak, nego zato što zna da u Sitiju nema nikakvu perspektivu. Sa druge strane, Real je veliki klub od kojeg svi očekuju da faktički potpuno rekonstruiše tim, i da se vrati na staze stare slave, mada i sa ovim sadašnjim timom, uz, recimo, Kaku, Ronalda, i možda još jednog igrača bi ponovo postali ozbiljan faktor u Evropi.

Da, nakon Kakinog odbijanja je bila priča kako je pobedio fudbal a ne novac, a Kaka najplaćeniji igrač u kalču i među tri najplaćenija na svetu ... Onda nije teško odbiti prosečnu ekipu ... Da je Real ponudio te pare onda bi možda drugačija priča bila, jer bez obzira na njihov trenutni sastav Real je uvek Real ... Kraljevski klub, najmoćnije sportsko društvo u Evropi, sinonim za uspeh, ekipa koja je uvek imala najbolje igrače na svetu, i koji igrač bi mogao da ih odbije (osim Krajfa) ...

Real ima praksu da svaki njihov bivši igrač koji dođe u Madrid u bilo koje doba godine mora da im se javi u klub i onda bude njihov gost na utakmicama, i sve mu je plaćeno u Madridu ... Bez obzira bio to Zidan ili Perica Ognjenović ...

A sta su to *****li ultrasi na oprostaju, kada je Paolo trcao krug na San Siru, ja sam cuo da su poceli da pevaju "samo jedan je kapiten" i razvili sliku ili transparent na kome pise Franco Barezi... Prozivali su jos i Kaku i Berlusconija...

To su samo mogli klosari koji ne vole Milan! Jeste Barezi baja,jeste Barezi igracina,ali realno - Maldini je tata cak i za Barezija! Najbolji levi bek svih vremena,igrao je i kao centralni i kao stoper,pa sta reci vise??? Uostalom,karijera mu je trajal i duze od Barezijeve,iamo je i vise trofeja, u reprezentaciji je postigao vise,rekorder je po broju utakmica....Stvarno svasta od navijaca Milana,bas su me razocarali!

Uostalom,Maldini je i duze bio kapiten od Barezija! Dakle,kako god da okrenes,nisu u pravu...A i pre Paola u Mialnu je igrao njegov cale,dakle,porodica koja zivi Milano i fudbalski klub Milan! Totalna glupost sake idiota...

Inace,staviti u isti rang Terija i Maldinija,stvarno je smesno.Teri je odlican igrac i to je to. U taj rang se MOZDA moze staviti recimo Del Pjero ili Rajan Gigs,tu je i Raul i to je to. Ostalim igracima svaka cast,ali ova cetvorica ipak imaju nesto posebno :) :) :)

Inace,sto se prodaje Kake tice....On sam kaze da nece da ode,ali i ako ode,ih,za te pare se mogu dovesti tri dobra igraca...Nije to ni toliko strasno...Samo sto ja to ne bih voleo da se desi-evo vam ga primer Sevcenka. Covek se vratio,ali ni senka igraca,nisam siguran ni da su se nesto navijaci odusevili..I to je sasvim zasluzio-srecan mu put,bilo gde,samo neka ide!

Meni su Barezi i Maldini sinhronizovani, jednog ne mogu da zamislim bez drugog ... Obojca su najbolji odbrambeni ikada, stvorili su mit od svog imena, pogotovo Maldini (a to je izuzetno teško kad igraš poziciju koja je nekako u senci ostalih) i obojca su zaslužila da im se dres povuče iz upotrebe ...

Bez obzira što više volim Barezija, i što je za mene najbolji odbrambeni ikada, mislim da je bio bolji kapiten nego Maldini ... Imao je mnogo veći uticaj na ekipu i bio je mnogo harizmatičniji na terenu ... Non stop je bio u kontaktu sa saigračima i stalno ih je bodrio ... Jedan od boljih kapitena koje sam gledao ... Maldini mi je nekako ćudljiv na terenu, nema energiju Barezija, i mnogo mu je teže voditi ekipu sa pozicije levog beka ... Barezi je bio libero i bukvalno je leteo po terenu ...

Bez obzira na sve to, onim idiotima treba doživotno zabraniti ulazak na stadion ... Treba im doživotno zabraniti da gledaju fudbal ... Ako je neko obeležio fudbal kao igru, imao besprekornu karijeru bez i jedne mrlje ili velikog kiksa, onda je to Maldini ... Za mene je on pojam fudbala jednako kao i Maradona npr. ...

E ovo je istinski gospodin i legenda fudbala ... OVako nešto tek nekolicina igrača mogu da dožive u karijeri ...

A pogledajte samo i sastave ekipa na ovom ispraćaju ... E to su bile igračine i geniji, a ne ove današnje plačipiččke i simultanti (čast izuzecima) ...

Slazem se da je Maldini cesto bio tokom karijere jako flegmatican,i da je po tom pitanju definitivno Barezi imao veci uticaj na ekipu,ali niko ne moze da kaze da MAldini posle barezija nije bio spreman za tu funkciju.Kako god da se okrene,obojica su bili-kao sto isi i sam rekao,mitski igraci,igracine,i sada saka budala da upropaste oprostaj legende...Ne znam stvarno,trebalo bi ih lepo isterati sa stadiona...

Ma i ta flegmatičnost može biti odlična osobina za kapitena nekad ... Ne može svaki kapiten da bude divlji i pun energije poput Kina ili Gatuza (koji će biti sledeći u Milanu) ... Ti flegmatični kapiteni unose sigurnost u ekipu, a u velikim utakmicama to može biti ključno ...

Nekad ne može biti od koristi kad se kapiten poput Roja Kina prodere na igače, pogotovu mlade koji se onda useru ...

Ako je neko bi ospreman da bude kapiten u Milanu onda je to Maldini, kao što je sada Gatuzo ...

Hmmmmm....A i to za Gatuza....Ja sam negde kao nacuo da treba Maldinija da zameni niko drugi do Ambrosinija :) Pa ti vidi.... Mada mis ecini da su godinama govorili o Gatuzu i meni je on OK. Ima toliko energije da je to cudo nevidjeno. Posle njega to ce verovatno biti Kaka,tako da za narednih 7-8 godina mislim da nema sumnje ko ce biti kapiten u Milanu :)

A posle svih njih ce verovatno na red doci i Pipo :) Posto nema sumnje da ce on sve igrace ispratiti u penziju :)

Ne možeš ti porediti ponudu Mančester Sitija i ponudu Reala. Nije Kaka njih odbio zato što je strašno skroman momak, nego zato što zna da u Sitiju nema nikakvu perspektivu. Sa druge strane, Real je veliki klub od kojeg svi očekuju da faktički potpuno rekonstruiše tim, i da se vrati na staze stare slave, mada i sa ovim sadašnjim timom, uz, recimo, Kaku, Ronalda, i možda još jednog igrača bi ponovo postali ozbiljan faktor u Evropi.

Ne vidim ja veliku razliku izmedju Milana i Reala... Real je svoj prvih 5 titula lige sampiona osvoio kada liga sampiona nastala 50-60 godina... Da je kaka hteo da ide otisao bi pre godinu dana kada je real nudio 100 miliona... Ne vidim u cemu je sad fora,sta kao dolazi taj perez pa on je madjionicar pa moze da dovede kog hoce fudbalera:D... A,ne pisano pravilo Rea kad god je ima sve same zvezde slabo je osvajao titule...

Meni su Barezi i Maldini sinhronizovani, jednog ne mogu da zamislim bez drugog ... Obojca su najbolji odbrambeni ikada, stvorili su mit od svog imena, pogotovo Maldini (a to je izuzetno teško kad igraš poziciju koja je nekako u senci ostalih) i obojca su zaslužila da im se dres povuče iz upotrebe ...

Bez obzira što više volim Barezija, i što je za mene najbolji odbrambeni ikada, mislim da je bio bolji kapiten nego Maldini ... Imao je mnogo veći uticaj na ekipu i bio je mnogo harizmatičniji na terenu ... Non stop je bio u kontaktu sa saigračima i stalno ih je bodrio ... Jedan od boljih kapitena koje sam gledao ... Maldini mi je nekako ćudljiv na terenu, nema energiju Barezija, i mnogo mu je teže voditi ekipu sa pozicije levog beka ... Barezi je bio libero i bukvalno je leteo po terenu ...

Bez obzira na sve to, onim idiotima treba doživotno zabraniti ulazak na stadion ... Treba im doživotno zabraniti da gledaju fudbal ... Ako je neko obeležio fudbal kao igru, imao besprekornu karijeru bez i jedne mrlje ili velikog kiksa, onda je to Maldini ... Za mene je on pojam fudbala jednako kao i Maradona npr. ...

Sto se mene tice Barezi jeste bio igracina...Ali Maldini je bolji napravio je vise uspeha od Barezija...

Ja mislim da je uprava i zvanično objavila da će Gatuzo biti kapiten ... Ambozini nije standardan, i ne deluje kao neko ko ima autoriteta ... Autoritet mora biti i jedan od najboljih igrača u timu ne samo jedan od najiskusnijih i sa najdužim stažom ...

Ne verujem da će Kaka biti kapiten, retko daju strancima traku ...

Sto se mene tice Barezi jeste bio igracina...Ali Maldini je bolji napravio je vise uspeha od Barezija...
Pa igrao je duže nego Barezi, a i većinu trofeja je osvojio sa Barezijem ... Barezi je imao nesreću da je počeo karijeru u vreme kad je Juventus bio dominantan sa Šireom i Platinijem na čelu, dok je MAldini već sa 22-23 godine počeo da niže trofeje ... Svaka čast i Bastenu, Rajkardu i Gulitu, ali po mom mišljenju Barezi i Maldini su glavni razlog za MIlanovu dominaciju pre 20-ak godina ...

MIslim da navijači više vole Barezija jer je ostao u MIlanu kada su ovi bili u seriji B, i da im je zbog toga i dalje prva zvezda kluba, nešto kao Del Pjeru u Juventusu ...

Ne vidim ja veliku razliku izmedju Milana i Reala... Real je svoj prvih 5 titula lige sampiona osvoio kada liga sampiona nastala 50-60 godina... Da je kaka hteo da ide otisao bi pre godinu dana kada je real nudio 100 miliona... Ne vidim u cemu je sad fora,sta kao dolazi taj perez pa on je madjionicar pa moze da dovede kog hoce fudbalera:D... A,ne pisano pravilo Rea kad god je ima sve same zvezde slabo je osvajao titule...
Pa u tome i jeste poenta - Milan i Real su manje više isti, i nema razloga da Kaka odbije ponudu Reala kao što je odbio ponudu Sitija ...

Perez je doveo kapitena Barselone dok je bio na vrhuncu (Figa) i bez problema dove Zidana za SF cenu ... MIslim da mu Kakino dovođenje predstavlja najmanji problem ...

Real se naosvajao titula baš onda kad su imali sve zvezde u ekipi, nije da su ih slabo osvajali ...

Real je uvek Real i tu nema sta. I kakve god rezulteta imao,svima je jasno da je to prolazna kriza..Kao kod ans Zvezda-moze da bude u goovnima do guse i opet ce svaki igrac odavde odmah pojuriti u Zvezdu,zar ne?

Sto se tice Barezija i Serije B...Lepo je sto je on tada ostao,ali realno,to mu je i bila OK opcija,pa nije ni Milan klub od juce. Doduse,tacno je da su Maldinija i Barezijeva karijera usko povezane i da su oni bili kao sada Ferdinand i Vidic,pa i bolji. Mozes da imas koga hoces u napadu,ali ako nemass ovu dvojicu,kuku majko!

Real je uvek Real i tu nema sta. I kakve god rezulteta imao,svima je jasno da je to prolazna kriza..Kao kod ans Zvezda-moze da bude u goovnima do guse i opet ce svaki igrac odavde odmah pojuriti u Zvezdu,zar ne?
Upravo to, nije Real Lacio pa da 2-3 godine delje sve redom a onda opet na staro ... Real je institucija koja će uvek trajati, nije prolazan velikan poput Lacia, Čelsija, Parme, Valensije, Sitija itd.

Sto se tice Barezija i Serije B...Lepo je sto je on tada ostao,ali realno,to mu je i bila OK opcija,pa nije ni Milan klub od juce. Doduse,tacno je da su Maldinija i Barezijeva karijera usko povezane i da su oni bili kao sada Ferdinand i Vidic,pa i bolji. Mozes da imas koga hoces u napadu,ali ako nemass ovu dvojicu,kuku majko!
Jeste da Milan nije klub od juče, ali ne bi svaki igrač to uradio ... Igrači tipa Maldini, Barezi, Del Pjero, Toti, Raul, H. Zaneti i Džerard bi to uradili, a sa druge strane imaš hrpu igrača kloji bi pobegli glavom bez obzira ... Misliš li da bi Balak ili Ibra uradili tako nešto? Nema šanse ...

Poslednja izmena:
Balak ili Ibra :) Pa bas njih dvojica bi koliko iste sekunde otisli :)

Ali to je i do velicine igraca....Da li hoce da ostavi trag u klubu malo ozbiljnije ili ne.Mogao je i Bufon iz Juvea prosle godine,pa nije otisao,isto vazi i za Del Pjera.Zato ce ti igraci kod mene uvek iamti posebno mesto,bez obzira sto igraju u Juveu :) Tako nekako i za Zanetija,ali iza Gigsa...Covek je pristao i rezerva da bude ali da ostane u Mancesteru,retko ko bi to uradio.

A usotalom,sta mu pa i fali..Prima novac koji nikad i nigde ne bi imao da je obican covek,a imace sigurnu buducnost kao bilo sta u Mancesteru,kao neki funkcioner ili trener.I sta ces bolje i vise u zivotu?

Inace,cini mi se da Maldinijev stopama,doduse mnogo manje,ide upravo i gomila drugih Milanovih igraca...Pirlo je tu vec dugo,Gatuzo i Ambrosini takodje....Ima tu nekoliko igraca koji ce sigurno,kad zavrse karijere,imati po 10 i vise vezanih sezona u Milanu,malo li je :)

Upravo to, nije Real Lacio pa da 2-3 godine delje sve redom a onda opet na staro ... Real je institucija koja će uvek trajati, nije prolazan velikan poput Lacia, Čelsija, Parme, Valensije, Sitija itd.

Jeste da Milan nije klub od juče, ali ne bi svaki igrač to uradio ... Igrači tipa Maldini, Barezi, Del Pjero, Toti, Raul, H. Zaneti i Džerard bi to uradili, a sa druge strane imaš hrpu igrača kloji bi pobegli glavom bez obzira ... Misliš li da bi Balak ili Ibra uradili tako nešto? Nema šanse ...

...i terry...

Stvarno je seljoberski sto su zvizdali Maldiniju, covjeku koji je toliko dao Milanu , prakticno cio svoj zivot i to njegovi navijaci...ajde da su protivnicki, to ne boli, stoka je uvijek stoka, ali mogu misliti kako je bilo Maldiniju ... sve je dao Milanu, legenda fudbala,Milana ...i zvizde mu navijaci Milana. Ne razumijem ...

...i terry...

Stvarno je seljoberski sto su zvizdali Maldiniju, covjeku koji je toliko dao Milanu , prakticno cio svoj zivot i to njegovi navijaci...ajde da su protivnicki, to ne boli, stoka je uvijek stoka, ali mogu misliti kako je bilo Maldiniju ... sve je dao Milanu, legenda fudbala,Milana ...i zvizde mu navijaci Milana. Ne razumijem ...
I Teri naravno, zaboravio sam ga ... Mogao bih i Širera i Batistutu staviti u tu grupu ... Širera jer je odbio sve velike klubova samo da bi igrao u prosečnom Njukaslu, a Batigola jer je ostao uz Firencu i u seriji B ...

Maldiniju su navijači zviždali iz drugih razloga ... Navodno, jer je Paolo rekao da su oni plaćenici (taj ogranak navijača) ... Inače, ti navijači su rekli da je on veliki šampion i legenda koja im je puno donela, a da su mu zviždali jer imaju neke neraščišćene račune sa njim ... U svakom slučaju sramota ...

Pa za njega smo se uverili, kao i za jos nekoliko njih...

Ibra i Anelka mogu u isti kos...ali Balaku tu nema mjesta...
Ja ne razumijem zasto se Balak stavlja u neke cudne kontekste...
On je isao iz boljeg tima u bolji...citav zivot je napredovao...

To je patnja nekih ovdje koji Celzi smatraju malim klubom zato sto nije osvojio 9 Liga sampiona...
Celzi nije osvojio nijednu Ligu sampiona ali je veliki tim a bice i veliki klub...

Poredjenje Maldinija i Terija nije postojalo...rekao sam da je za mene bilo emotivno gledati Maldinija kako se oprasta od svog stadiona...i kao da sam vidio Terija na kraju karijere kada se bude oprastao od mog stadiona...i mene...
Nijesu bili poredjeni trofeji...
Problem sa nekim ljudima je sto se drze samo cinjenica i nemaju hrabrosti da imaju ikakvu viziju...

A sada da budem jasan...posto ste rekli da se Teri ne moze poredjivati sa Maldinijem...
Ja cu vam reci da kada se bude oprastao Teri...svi ce ga poredjivati sa najboljim centralnim bekovima ikada...a ako tamo spada Maldini onda to znaci...i sa Maldinijem...

Back