A.C. Milan

Kad vec spominjes Walken da je nocerino napravio faul pre kornera, moram samo da prokomentarisem da ono nikako nije bio faul nad pedrom za viljin slobodnjak, tacno se postavio u kasana i pao od udara vetra pre nego sto ga je ovaj i pipnuo ... prejadni su mi pedro i buskets sa tim glumatanjem i valjanjem ..... skroz neka ciganska preterana gluma

I u šesnaestercu je folirao Pedro, i to baš onako, o Busketsku neću ni da pričam, što reče Aca ima ''staklene noge'' kada ga neko pipne.

Kad vec spominjes Walken da je nocerino napravio faul pre kornera, moram samo da prokomentarisem da ono nikako nije bio faul nad pedrom za viljin slobodnjak, tacno se postavio u kasana i pao od udara vetra pre nego sto ga je ovaj i pipnuo ... prejadni su mi pedro i buskets sa tim glumatanjem i valjanjem ..... skroz neka ciganska preterana gluma
Nije bio Pedro nego Buskets, bilo je kontakta, ali je ovaj opet prelagano pao, tako da ni ja ne bi svirao faul, ali to uglavnom sviraju, mislim da ne sviraju jedino u 16-ercu ... Nije ono bio neki veliki faul nad Abidalom da mora da se svira, ali dovoljno da Abidal izgubi balans i zakači loptu koju u normalnim okolnostima lagano zagradi i pusti da ode u gol aut ...

Poslednja izmena:
GK Abiatti (solidan ali traziti zamenu vec od sledece sezone)
DR Abate (da ide napred kao alves za barselonu)
DL Taiwo (isto u napad i da koristi sut)
DC Nesta ( Najbolji !!! )
DC Silva (da bude kao prosle sezone)
DMC Van Bommel (da drzi sredinu)
MC Boateng (da kida :) )
MC Aquilani (da organizuje, mada bih ja vise voleo Montoliva)
SC Robinho / Cassano (zavisi od forme)
FC Ibrahimovic ( iz prvog dela prosle sezone :worth:)
FC Pato (da konacno pocne da igra kao sto moze)

Mogu da pobede svakoga pa i Barcelonu....

Nije bio Pedro nego Buskets, bilo je kontakta, ali je ovaj opet prelagano pao kao, tako da ni ja ne bi svirao faul, ali to uglavnom sviraju, mislim da ne sviraju jedino u 16-ercu ... Nije ono bio neki veliki faul nad Abidalom da mora da se svira, ali dovoljno da Abidal izgubi balans i zakači loptu koju u normalnim okolnostima lagano zagradi i pusti da ode u gol aut ...

Dodje mu na isto :) bolje sto smo videli tako dva dobra gola nego da nisu svirali ni jedan.....

GK Abiatti (solidan ali traziti zamenu vec od sledece sezone)
DR Abate (da ide napred kao alves za barselonu)
DL Taiwo (isto u napad i da koristi sut)
DC Nesta ( Najbolji !!! )
DC Silva (da bude kao prosle sezone)
DMC Van Bommel (da drzi sredinu)
MC Boateng (da kida :) )
MC Aquilani (da organizuje, mada bih ja vise voleo Montoliva)
SC Robinho / Cassano (zavisi od forme)
FC Ibrahimovic ( iz prvog dela prosle sezone :worth:)
FC Pato (da konacno pocne da igra kao sto moze)

Mogu da pobede svakoga pa i Barcelonu....
A jebga sad, njih ni super Manu nije mogao, treba Milanu još par igrača svetske klase da bi mogli da se nose sa njima kad bude bilo na krv i nož :D ... Jedan kreativac poput Pirla u prajmu, i još jedan veznjak koji je bar približno kvaliteta ćaviju i Iniesti ... Milan iz 2003-e bio im bio dobar takmac, ali sadašnji nikako ...

Ima toga, i kada je Ibra u timu većina lopti mora da ide na njega,
Da, ali kojih lopti kad igraš protiv Barse, jer oni loptu imaju 90% u posedu, i Milanova sredina ne može da razradi 5-6 vrhunskih akcija iz kojih bi Ibra dao gol ... Ni večeras nisu pripretili iz nekih akcija, nego suv kvalitet Pata, i korner, a iz kornera i Mala Moštanica može dati gol Barsi, jer nema tu neke filozofije velike - ubaciš loptu pa ko se snađe :::

Ma ne kazem ja ... barsa je klasa iznad, ali finale...jedna utakmica...mogu da ih dobiju ... znaju i oni da igraju fudbal valjda, ne samo barsa... ne moraju da igraju bunker.....to moze i sosijedad.... a i ja sam pisao da nam treba jos igraca svetske klase...nagomilali smo puno prosecnih...

Poslednja izmena:
znaju i oni da igraju fudbal valjda, ne samo barsa...
Ma, to ti je kao sad sa Đokovićem - svi znaju da igraju tenis, ali niko nije na tom nivou, gde jedan Nadal izgleda kao prosečan igrač :D ... U finalu je sve moguće, ali hipotetički, Milanu, kao najjačoj ekipi kalča, treba još 2-3 superigrača da bi možda mogao da se nosi sa Barsom, jer ovakav odnos poseda lopte, šansi, pretrčanih kilometara, šuteva, kontrole i pristupa meču je ogroman, nevezano za rezultat ... Barsa bi realno bila jača od Milana iz 2003-e, ili Juvea iz tog perioda, ali utakmica ne bi bila jednosmerna ko večeras ...

Prekratak mi je taj spisak kad uzmemo u obzir o kome pričamo... Pričamo o talogu taloga...o dnu dna...o svjetskom prvaku... Tuga pregolema...

Ljudi pricate kao da je Milan nizerazredna ekipa, i kao da je Barselona trebala da dobbije 7:0. Niko nije njima kriv sto oni nisu mogli da daju gol. Prvi gol su dali iz greske odbrane, a drugi iz slobodnjaka. Sto mu dodje na isto kao i Silvin gol. Ja nisam video neku sjajnu njihovu igru. A ne shvatljiva mi je promena Boateng-Ambrosini, poludeo sam kad sam video a jos ni poluvreme nije, i odma posle toga primismo gol. Milan je ekipa koja definitivno je pokazala da moze da igra sa bilo kim, Imala je barsa 94' isto ludacku ekipu, pa pukose u finalu sa cetri komada.
Bilo kako bilo ja sam zadovoljan. Da se vrate neki igraci, i bice to prava stvar.

Da, ali kojih lopti kad igraš protiv Barse, jer oni loptu imaju 90% u posedu, i Milanova sredina ne može da razradi 5-6 vrhunskih akcija iz kojih bi Ibra dao gol ... Ni večeras nisu pripretili iz nekih akcija, nego suv kvalitet Pata, i korner, a iz kornera i Mala Moštanica može dati gol Barsi, jer nema tu neke filozofije velike - ubaciš loptu pa ko se snađe :::

Da, možda je i bolje što nije bilo Ibre.

Pirlo je bio pravi plej, al' kako je igrao u poslednje vreme, nije se mnogo osetio njegov odlazak, ni najmanje, jer skoro celu prošlu sezonu nije ni igrao, jedino je greška što su ga ''dali'' besplatno Juve-u, a prošle sezone su mogli da ga prodaju Čelsiju za nekih 35 miliona.

Ma, to ti je kao sad sa Đokovićem - svi znaju da igraju tenis, ali niko nije na tom nivou, gde jedan Nadal izgleda kao prosečan igrač :D ... U finalu je sve moguće, ali hipotetički, Milanu, kao najjačoj ekipi kalča, treba još 2-3 superigrača da bi možda mogao da se nosi sa Barsom, jer ovakav odnos poseda lopte, šansi, pretrčanih kilometara, šuteva, kontrole i pristupa meču je ogroman, nevezano za rezultat ... Barsa bi realno bila jača od Milana iz 2003-e, ili Juvea iz tog perioda, ali utakmica ne bi bila jednosmerna ko večeras ...

Da je abate igrao vise napred i da je uz pata ubacio el saravija imali bi tri ekstra brza igraca koji bi mogli da ih izbace iz takta...kad god je abate krenuo napred prosao je ,ali onda se seti da mu je alegri rekao da ne sme preci pola i ostane u mestu. Kakav gol je pato dao? pa ne mogu njih trojicu maskerano, buskets i abidal stici da ima das 10 metara prednosti. Da smo isli na to da pravimo kornere i da njih teramo da prave prekide bar na 35 metara od gola da moze da se ubaci u kazneni opet bi imali priliku da napravimo nesto. Eto to je npr. nacin da probas da uzmes bod barsi. mozes da primis tri gola ali mozes i da ih das. a mozes i da primis pet a das dva. ali nista nije veca verovatnoca da ces uzeti bod ako igras bunker protiv njih jer ce oni naci nacin da te nacnu i onda je kraj jer igraci nisu psihicki spremni na to da treba da napadnu, i onda krene srljanje. mi smo imali srece, uke*alo nas je neverovatno da sa ovako nepokretnom sredinom izvucemo bod protiv barse igrajuci bunker. ali bas nas je uke*alo. i eto zato smo protiv napolija izduvali i primili tri gola jer je nasa sredina nepokretna. i mene samo nervira taj izbor da se igra bunker protiv njih iako su jaci a ne sporim da su jaci bar za ta 2-3 igraca svetske klase jer smo mi nakupili gomilu polovnih ili prosecnih igraca....

Da je abate igrao vise napred i da je uz pata ubacio el saravija imali bi tri ekstra brza igraca koji bi mogli da ih izbace iz takta...kad god je abate krenuo napred prosao je ,ali onda se seti da mu je alegri rekao da ne sme preci pola i ostane u mestu.
Abate bi išao napred verovatno da se stekla kakva takva organizovanost na sredini, ali većinu utakmice Sedorf zadržava loptu jer nema kome da je doda, ovi rade atomski presing, i Abate nema potrebe da ide napred ... Ključ igre protiv Barse je bar malo stabilizovati sredini i naći odgovor na njihov presing, čisto da bi moglo da se složi par suvislih akcija ... Ni Barsa ne iskorišćava svaku akciju, ali ih imaju toliko da mogu priuštiti luksuz da iz svake 10-e priprete a iz svake dvadesete daju gol ...

Ne sme se preći pola jer je ogroman rizik da će se izgubiti lopta pod presingom Ćavija i Busketsa (neretko i Vilje, Pedra i Mesija), a onda je jako teško pokriti svaku rupu u sredini i u udbrani jer su ovi toliko uigrani da u svakom trenutku znaju koji njihov saigrač ima prednost nad protivnikom i veoma lako dođu u šansu ...

Kakav gol je pato dao?
Ma klasično opuštanje Barse na početku što je Pato lepo iskoristio ... Imao je on opet par takvih prilika da prođe, ali su ga lepo zatvarali i Mašerano i Abidal i Dani Alveš jednom čini mi se ... Tu je falio neko poput Kake, ko može da zadrži loptu a da ne izgubi pregled igre i da uposli saigrača preko neke diajgonale ili da rascepa odbranu koja je često visoko ... Sedorf to nije mogao iako je par puta lepo zadržao loptu ...

Ma naravno da su jednog pata lako zatvorili njih trojica, ja ti govorim da smo igrali sa tri takva... a abate nije imao sa kim da odigra jer su svi stajali u mestu...ej pa to mi je najneverovatnije od svega sto ja gledam njih kako dodaju loptu igracu do sebe i ostanu da stoje u mestu, pa to profesionalni igrac ne sme sebi da dozvoli ni u kojoj situaciji, pomeri se brate napravi opciju ovome da ti vrati ako nema kome drugom, to me je uzasno nerviralo, zato ovi nisu ni imali potrebe da rade taj njihovi cuveni presing....... a sedorf jedino to sad i zna...da zadrzi loptu i udavi igru...verovano opet cuva snagu za zadnjih mesec dana prvenstva da obezbedi sebi jos jednu godinu.....

i opet ti kazem svestan sam ja toga da je barsa jaca i da je uspeh za milan sto je osvojio bod. ja upravo i govorim da nas je samo uken*alo sto smo osvojili bod ovakvom igrom , mene nervira sto smo se odlucili tako da igramo. ja verujem da se barsi moze uzeti bod ili tri...jako tesko ali moze. i nije nista veca verovatnoca da ces to uraditi bunkerom nego na neki drugi nacin. jedino sto mislim da je bilo dobro je to sto su shvatili koliko oni vole da proigravaju kroz sredinu i zatvorili su to skroz i cudi me da alves npr. nije zato krenuo na stranu da pretrcava zambrotu jer je duplo brzi. ok manja je verovatnoca da ce dati gol ako ubaci visoku sa strane ali cini mi se da nije ni jednom probao....a gol su dali bas tako sto ih je mesi protrcao sa strane a ne kroz sredinu....

odvalio nas napoli..... igraci sredine terena su nam toliko spori da to boli... najbolje se vidi kod njihovog drugog gola gde gargano(koji nije posebno brz igrac) od svog sesnaesterca vuce loptu do naseg (i niko nije ni prisao da ga zaustavi :eek: ) i lagano asistira za kavanija ... bilo je gomila situacija gde su sedorf i ostali samo stajali i gledali kako ovi iz sredine proigravaju napadace..... boli ih.....

Ma naravno da su jednog pata lako zatvorili njih trojica, ja ti govorim da smo igrali sa tri takva...
Ma nisu ga zajedno zatvarali, svaki ponaosob ga je po jednom ili par puta lagano zagradio i zatvorio mu prostor ... Da su igrali sa tri takva, pljuštali bi golovi u mreži Abiatija, jer nijedan igrač Milana (osim Pata) nije dovoljno dobar da konstantno pravi problem Barsinoj igri ...

ja verujem da se barsi moze uzeti bod ili tri...jako tesko ali moze.
Apsolutno, svaka ekipa se može pobediti, neka teže a neka lakše ... Barsa očito spada u one koje je najteže pobediti ...

Back