A.C. Milan

Dodvaravanjem do nasamarivanja

Polaskan - postoji li gora riječ od ove u nogomet. Ako ste veliki navijač nekog kluba ova riječ onda vjerojatno znate pravo značenje te riječi - igrač vašeg omiljenog kluba sve je bliže odlasku iz kluba.

Riječ polaskan nikad nećete čuti od lošeg igrača jer za njega nema interesa, ali čim pročitate da neki igrač kaže da je u godinama i da mu godi ponuda za njega vrlo vjerojatno samo gleda kako napustiti klub.

Nema tu više ljubavi prema klubu, ponudite li igraču tjednu plaću od 80 tisuća i dodvoravanje stotina tužnih budala koji vole klub on će vrlo vjerojatno bez imalo grižnje savjesti napustiti klub. Pravi primjer toga su dvojica velikih napadača koji su odlascima iz sredina u kojima su bili pravi idoli izgubili doslovno sve. Andrej Ševčenko i Thierry Henry bili su idoli navijača Milana, odnosno Arsenala, ali želja za novcem dovela ih je do toga da se danas ulaze s klupe te skupljaju mrvice u prvoj ekipi.

Igrači pokušavaju kupiti navijače izjavama poput onih volim ovaj klub, imaju odlične navijače, sretan sam ovdje, a onda dođe ponuda Romana Abramoviča, Real Madrida ili Barcelone i sva ljubav pada u zaborav. 80 tisuća eura svaki tjedan sjeda na račun, a oni postaju najskuplji navijači svojih novih ekipa.

Igrači jednostavne zaboravljaju na one zbog igraju. Ne, nisu tu zbog novca, oni su tu zbog navijača, ali nažalost previše je onih koji su to zaboravili.

Postoje iznimke
Nije još uvijek sve tako sivo, još uvijek postoje igrači kojima nije jedini cilj novac, koji imaju motiv igrati za svoj klub, za svoje navijače. Samo se tako stvaraju legende. Zbog toga se cijene igrači poput Raula, Gerrarda, Giggsa i Maldini.

Ljubav prema klupskoj boji je ono što se pamti, zaboravite izljeve ljubavi poput oni lijepo mi ovdje, ali želim se dokazati i drugdje. Oni bi tu trebali biti zbog navijača, a ne zbog novca.
Morao sam postaviti ovaj tekst, na zalost to je surova istina...

mislim da taj video clip zasluzuje posebnu temu......... kralj kaka

Posebnu temu sigurno , ako ne i ceo forum ...

Jarane izvini sto ti kazem al od tebe nije nista trazeno...ako je neko nekom najboli nemora da znaci da i ostalim je najboli...a sto se tice onog igraca kako rece ti c.ronaldo...on moze biti najboli samo kad postane kao covek najboli..a jedno bez drugo ne ide;)

Jarane izvini sto ti kazem ali sta po tebi znaci "biti covek" ?
Kaka je covek a Ronaldo nije ?

Milisave ne pravi se naivan dobro si ga razumeo sta je hteo da kaze. Fudbalski kvaliteti Kake i Ronalda se mogu porediti ali ljudski...nema sanse.

O cemu pricate bre ljudi ? Kakvi bre ljudski kvaliteti ? Pricate kao da poznajete i Ronalda i Kaku , pa znate kakvi su ljudi . Odkud ti znas da je Kaka covek ? Po cemu Kaka jeste covek , a Ronaldo nije ?
Nije stvar u tome ko je bolji od njih dvojice , boli me uvo , ali ne mogu da verujem da neko zna kakvi su ljudi i Kaka i Ronaldo .

Poznavanje ljudi je relativna stvar. U nekim situacijama nisam siguran ni da li sam sebe dovoljno poznajem...medjutim ne pricamo ovde o tome.

Ronaldo po svaku cenu zeli biti u centru paznje, mnogo skandala je povezano sa njim, sav je nekako nadobudan, preterano samouveren, drzak, bezobrazan...

Sa druge strane Kaka je miran, povucen, skroman...za njega je cak i Gatuzo rekao da je dusa od coveka u sta ne sumnjam.

To je neko moje vidjenje sa kojim bi se slozila vecina, u to sam 100% siguran.

Lepo napisa Dzoni ono o poverenju igraca prema klubovima...I one fore,polaskani smo ponudama...Joooooooooj koliko je sve to zalosna istina! Srecom,pa jos uvek ima ljudi koji vole klub,navijace i sto bi se reklo,imaju neki ponos i ljubav prema grbu kluba koji nose na grudima....

Kao sto je jednom izjavio rasa Nesterovic,kad je trebao da potpise za Denver ugovor na 80 miliona,a on potpise za San Antonio za recimo 20 miliona manje..I kad ga pitaju ZASTO,on odgovori: Pa ljudi,ja ni ove pare niakd necu moci da potrosim...

Sustina price-ponude im malo vece pare i oni se odmah zalete! Ne kazem,pare su neophodne,ali koja je razlika uzeti negde 5 a negde 6 miliona kad ni jedne ni druge pare neces moci da potrosis,sem ako se ne bahanalises nenormalno? Eto....

inace,citao sam u novinama da bi Ronaldinjo trebao da predje u Milan za 15 miliona evra + plata od 6,5 milki godisnje (125 000 evra nedeljno).Isto tako Galijani je izjavio da ide u Celzi na pregovore za Sevcenka. Iskreno,oba transfera mi se cine kao promasaj.Ovaj drugi ce biti iskupljenik,a ovaj prvi-pitanje je koliko moze da se usaglasi sa ostatkom Milana da bude deo tima,ekipe,a ne individualac....Eto toliko od mene za sada ;)

Ovaj Ronaldinjo izgleda i zaista dolazi u nas dragi AC Milan...Koliko sam razumeo,za smesnih 15 miliona evra-smesnih u odnosu na to kakav se igrac dobija. A citam izjavu u novinama,Dejan Savicevic,kaze da ce to biti ekstra stvar,alis amo ako bude igrao na nivou od pre 2 godine :D :D :D

To nije morao niko da mi kaze,Ronaldinjo od prosle godine moze da zadovolji eventualno navijace Fodje ili tako nesto.... ;) Ali me interesuje ko bi u rotaciji onda izgubio mesto u postavi Milana?Pirlo,Ambrosini,Kaka,Sedorf ;)

Ali me interesuje ko bi u rotaciji onda izgubio mesto u postavi Milana?Pirlo,Ambrosini,Kaka,Sedorf ;)

Pirlo i Kaka sigurno nece izgubiti mesto u timu.

E sad ostaju Ambrozini i Seedorf.

Ambrozini ne igra istu poziciju kao Ronaldinjo i on ce izgubiti mesto u startnih 11 jedino ako dodje do promene formacije sto je malo verovatno mada ja mislim da je krajnje vreme da se nesto tako desi. Ukoliko do toga ne dodje za startnih 11 ce se boriti Seedorf i Ronaldinjo. Ko god ostane na klupi bice to velika steta. Ja da se pitam Seedorf bi mi bio uvek prvi izbor, ne samo sto mi je omiljeni igrac vec zato sto je trenutno u boljoj formi i ima solidnu sezonu iza sebe, da ne pominjem pretproslu kada je bio najbolji veznjak LS. Naravno, Ronaldinjo ako se vrati u staru formu bice neprikosnoven, ali ni najveci optimisti ne pomisljaju na tako nesto. Njegov Zenit je prosao, daj Boze da povrati barem 20% svojih mogucnosti i opet ce biti dragocen.

Da sam ja na Ancelotijevom mestu:

................................Kalac...............................
..................Nesta.....................Kaladze............
Zambrota.........................................Jankulovsky
.......................Gatuzo.......Pirlo.........................
................................Seedorf.............................
Kaka.................................................Ronaldinjo
................................Pato.................................

Ma ljudi ja ni naj manje nesumnjam u Ronaldinja on ove sezone nista nije odigrao u barsi malte ne a postigao preko 12 golova.
Setite se one sezone kada je Krespo dosao u milan na pozajmicu isto se nije video i onda ga Anceloti malo sredio i covek otresao te sezone.Isto to ocekujem od ronaldinja.Nije on mnogo mator sta ima 29 godina.Moze ronldinjo da igra jos na vrhunskom nivo.A i celnici milana de neznaju nista nebi njega dzbe dovodili.

Hahahhaha,bravo Dzoni,sjajno si ga sredio.... Evo sad citam u novinama da sad zateze Barselona oko transfera...Milan nudi 15 + 5 miliona,a Mancester Siti nudi 27+5 miliona,ali Ronaldinjo hoce u Milan...Jupiiiiiiiii :D :D :D E sad.problem je sto Barsa sad trazi 20+5 miliona od Milana,videcemo da li ce pristati....A iance,Ronaldinjo je '80-to godiste,ima 28 godina i ima jos dosta toga da pokaze ;)

Back