A.C. Milan

Toga se i ja plasim. Na zvanicnom sajtu pise:

Spremam se da napravim presek citave sezone gledano iz mog ugla ali za to ce trebati malo vremena, nocas cu analizirati sve natenane...

po meni je lijepo sto postuju njegove ranije uspjehe...svidja mi se i sto Murinjo nece u Milan...to znaci da nece ni Drogba u Milan...lijepo:D
Analize Dzoni ostavi za avgust/septembar...ovo je katastrofa da igraju Kup uefa:think:

GRIZZLY:
Slazem se...mada meni nije bilo drago kada je Murinjo otisao...ali Anceloti jos vise nize uspjehe a ne ide...cudno

Pa kad je Berluskonijev mezimac. Sa ovakvim timom je mogao bez ikakvih problema da osvoji 5 LS-a, 5 kalca i 5 kupova Italije. Njegov skor je 2 LS, 1 kalco i 1 kup. Da je u nekom drugom klubu, leteo bi on jos posle one blamaze protiv Deportiva.

Pa kad je Berluskonijev mezimac. Sa ovakvim timom je mogao bez ikakvih problema da osvoji 5 LS-a, 5 kalca i 5 kupova Italije. Njegov skor je 2 LS, 1 kalco i 1 kup. Da je u nekom drugom klubu, leteo bi on jos posle one blamaze protiv Deportiva.

i 5 interkontinentalna kupa :lol:

Salu na stranu, nije mogao da osvoji bas toliko trofeja...barem ne u ovim takmicenjima koja se odvijaju po nokaut sistemu tipa LS i kup Italije jer tu cesto ne pobedjuje najbolji ali je svakako sa ovakvom ekipom morao imati zapazeniju ulogu u Seriji A...samo jedan skudeto je veliki neuspeh :thumbdown:

i 5 interkontinentalna kupa :lol:

Salu na stranu, nije mogao da osvoji bas toliko trofeja...barem ne u ovim takmicenjima koja se odvijaju po nokaut sistemu tipa LS i kup Italije jer tu cesto ne pobedjuje najbolji ali je svakako sa ovakvom ekipom morao imati zapazeniju ulogu u Seriji A...samo jedan skudeto je veliki neuspeh :thumbdown:

Pa uzmi samo onu bruku protiv Deportiva i finale sa Liverpulom. To su ti 2 LS izgubljene njegovom krivicom. A u Kalcu Milan je prethodnih godina imao sigurno najjaci tim na papiru (uz Juventus pre kalcopolija).

Ovo je samo za Nordica:P

FUDBAL20ZVEZDA20MILAN20NAVIJACI2020-1.jpg

Ne pominji mi Deportivo molim te...a ni Liverpul...osim ako ne moras :)

Inzaghi zabio svoj stoti gol za Rossonere

Niti SuperPippov gol i uvjerljiva pobjeda protiv Udinesea nisu pomogli Rossonerima da dohvate Ligu prvaka. Fiorentina je minimalnom pobjedom kod Torina uzela četvrto mjesto, a Milanu ostavila mrvice, Kup Uefa.

No Inzaghi je gorak okus mogao saprati barem činjenicom da je danas zabio svoj stoti gol za Milan.

"Volio bih da se to dogodilo na nekoj drugoj utakmici", tužno je prokomentirao Inzaghi i dodao:

"Nismo uspjeli osigurati kvalifikacije za Ligu prvaka i na koncu smo zaostali 20 bodova iza Intera koji je uzeo naslov. To nikako nije dobro."

Pippo je u maniri velikog gospodina čestitao gradskom rivalu na obrani Scudetta.

"Usput bi htio čestitati Nerazzurima, ovo je uspjeh za naš grad. Oni su uzeli naslov, a Italija je prvak svijeta."

"Šteta što smo se probudili prekasno"

Milanov napadač osvrnuo se i na sljedeću sezonu.

"U narednoj godini glavni cilj je naslov. Dokazali smo kada smo kompletni da se možemo mjeriti s bilo kime. Prava je šteta što smo se probudili prekasno, ali nije niti ovako loše."

Ove sezone unatoč ozljedama zabio je 18 golova u svim natjecanjima.
:worth: :worth: :worth:

evo shta su izjavili rossoneri......
CLARENCE SEEDORF:

"We've reached the last match of this season, today we did our duty and we are happy to have finished the season like this. Especially in the second part of the season the team worked very well, we also had some difficulties in the first part of the season. There is some regret, but also the awareness that for a long time this Milan side was at a very high level, including in the league until two years ago.
Personally I am satisfied about having scored two goals in the last two games and having reached the 10 goal mark. I want to continue growing on a personal level to be able to always give my contribution to the team. I had a lot of fun with my team mates today and I have to thank the entire group, particularly Serginho and Cafu because they were two special team mates for me and I will miss them.
I thank the whole environment, which showed it's able to accept defeats as well, giving a demonstration of humility which promises well for next year. Aside from the club, a special thanks also goes to our coach who showed he is able to handle the dressing room well also with more difficult personalities. I hope this matrimony that unites the club, the coach, and the players, will never be dismantled because this 'triangle' allowed us to get a lot of satisfactions. Also the fans showed they support us in every circumstance showing how tied they are to this shirt and I want to thank them.
For next year I think it will be important to have two players for each role.

MARCOS CAFU:

"Today was a wonderful day for me at San Siro which gave me a huge emotion, only us who are leaving this shirt and this environment know what we experienced. It was a day of celebration, too bad about the Uefa Cup, but the team won and it was a great party. Going away is always sad, but I leave behind a happy team, a wonderful group of players. Now Milan will have to concentrate on the league without ignoring the Uefa Cup."

zestoki sam navijac Fiorentine.Morate priznati da je Fjore zasluzila tu 4.poziciju cele godine je igrala poprilicno dobro.Igrajte u kupu Uefa mozda se sretnete sa Partizanom ili Zvezdom.

Gatuzo izgleda ide...ali srecom Sidorf ostaje(najvece pojacanje za iducu sezonu)...
Pricaju o Etou, Sevcenku, Drogbi i Ronaldinju...
Galijani je rekao da ce doci po jedan igrac u svakoj liniji tima!( Galijani nikad ne laze...iako ga vidjeti ne mogu...vjerujem mu:mrgreen: )

ne bih voleo da ronaldinjo dodje....vec se blizi tridesetoj zeznuce kaku , galijani ce poceti pricu da im niko vise ne treba...... bolje da dovedu etoa...ali posto se on lozi na LS i pare,pre ce otici u inter......

picture.php

Nikada nas nece napustiti...

GATTUSO: "I'm not leaving because I cleared up all my doubts. We discussed some issues these days, but it wasn't about money. I'm ending my career with Milan, I'll certainly stay until 2011 and it will be important to leave because if I didn't do it now, I certainly won't do it later. After 2011 we'll see what to do.

The captain's armband? There are some hierarchies and they should be respected. At the moment Paolo Maldini is still the captain and it's right to refer to him as the captain. When he quits it will be Massimo Ambrosini's:dash: turn as he's the current vice-captain, and after that I'm next.

Staying here makes me proud also because you only have to look around to see how many Cups have been won. Also because Milan have won the most titles of any club in the world and they are certainly one of the world's most important club." :worth:

ADRIANO GALLIANI:

"19 May is an important date because this is the day we started creating a new Milan, a winning Milan already next season. Later we will talk with the coach to see what his ideas are. The first objective will be the Scudetto, but we'll also try to win the Uefa Cup. We'll have 7-8 new players because we want to cancel out the 23-point gap from Inter."
Konacno nesto da me oraspolozi, Rino ostaje, dovodimo 7-8 igraca od cega su barem 3 iz one top klase...barem se ja tako nadam :super:

p.s. Cek da stavim jos jedan dash za naslednika Maldinijeve kapitenske trake: :dash: za Plavushu :)

Gattuso: I Never Really Wanted To Leave
Gennaro Gattuso has revealed that he never really had any intention of leaving AC Milan, and that his final decision to stay was also because he didn’t want to be a “traitor”.

»Comments Print This Story Send To A Friend Contact Us

galleria
zoom
Gattuso had been strongly linked with a summer move away from San Siro, and there had been reports in the media that he had agreed to join Bayern Munich.
However earlier this week the 30-year-old ended all the speculation by committing his future to Milan until 2011.
"It only took me five minutes to discuss my problems, which were not at all financial," Gattuso tolds news agency Dire.
"Carlo Ancelotti and Adriano Galliani listened to me and we are still friends like we were before. I will be here for three more years and I will finish my career at Milan.

"I never really thought about leaving this club because it wouldn't be easy after nine years. When we went into the office, Galliani closed the door and told me that if I wanted to leave I would have to jump out the window.

"It took no time to clarify our positions and I felt the full affection of the club.
"When you wear this shirt you always want to win and at times you are left a little disappointed. The fans' love is also important and I didn't want to make the mistake that Andriy Shevchenko did and leave as a traitor."
Gattuso has been at Milan since 1999, when he joined from Salernitana, and he has since gone on to win every major club honour on offer with the Diavoli.

Franko Barezi (hvali Vidica, prica o stoperima danas, o finalu LS, o Milanu...)

Franko Barezi

ČOVEK klub, Franko Barezi.
Čitava karijera u Milanu, a mogao je da bira u kojem klubu i kojoj zemlji će da igra, jer je godinama bio najbolji štoper na svetu.

I danas se Barezi, koji trenira omladince Milana, nije promenio, previše je tih i skroman za Italijana.
Po završetku konferencije za novinare, upriličene povodom trećeg Milan junior kampa u Srbiji, koji organizuju ovaj fudbalski klub i Banka Intesa, Barezi je odvojio skoro dva sata samo za "Novosti", uz brancin, vino i ćuretinu...
* Skoro je neverovatno, ali istinito, igrali ste celog života samo u jednom klubu?
- Milan je za mene druga porodica, 20 godina smo živeli i proživeli zajedno, to je zaista kao čelik jaka veza. Uostalom,da je neraskidiva vidi se i po tome što sam i po završetku fudbalske karijere ostao u klubu.
* Da li vam je ponekad žao što niste igrali u nekoj drugoj zemlji, što niste osetili čari nekog drugog ambijenta?
- Ni meni samom nije jasno da li bih i kako razmišljao da postoji "još jedan put". Dobijao sam mnoga priznanja i mnogo poziva i svakako bih danas o tome razmišljao. Nekako je Španija najbliža mom srcu i poimanju fudbala, a Barselona
je moj tip. Moram da kažem da volim i da gledam i utakmice Premijer lige. Englezi su mnogo modernizovali svoj način igre, odustali su od ostrvske tradicije. Igraju tehnički i napadački, mnogo više "vole loptu", a tome su svakako doprineli mnogobrojni stranci koji igraju u "kolevci fudbala".

* Igra centarhalfova u vaše vreme i danas?
- Nije se mnogo promenila, zna se koji su zadaci centralnog odbrambenog fudbalera. Danas se većina oslanja na snagu i brzinu i zato je malo onih koji pružaju partije na visokom nivou. Verujem da bih i danas igrao mirno i bez problema - nasmejao se Barezi.
* Šta mislite o našem Vidiću i koji su centarhalfovi po vašem ukusu?
- Gledao sam Vidića i zaista je dobar i pouzdan igrač. Volim kako igraju brazilski centarhalfovi, među najboljima je sigurno Nesta, veoma se dobro razvio Francuz Mekses, koji nosi dres Rome...
* Milan je imao sezonu za zaborav?
- Neigranje u Ligi šampiona je, moram da priznam, veliki udarac za Milan - ne krije Barezi. - Jer, gubimo na imidžu, ali i na ekonomskom planu. Učešće u Kupu UEFA za nas ne može da bude priotitet. Ali, tu smo, gde smo, sigurno ćemo ovog leta renovirati i osvežiti tim, jer su naši ciljevi uvek vrhunski. U narednoj sezoni moramo da jurimo "skudeto", a ne smemo ni da pomislimo da dve godine zaredom ne igramo u Ligi šampiona - prvi put je u ovom razgovoru povisio glas, legenda Milana i italijanske reprezentacije.
Veliki Franko Barezi, bez dlake na jeziku.

DEJO SAVIĆEVIĆ JE BIO GENIJE
Sa zadovoljstvom se Franko seća saradnje za Dejanom Savićevićem, Zvonimirom Bobanom...
- Sa obojicom sam imao prelep odnos, provodili smo divne dane zajedno. Uživali smo, ne samo u pobedama i trofejima, već i na treninzima. Razumeli smo se i na terenu i van njega. A Dejo je zaista bio fudbalski genije, u fudbalu je znao ama baš sve.
Kada govori o Srbima koji danas igraju u Kalču, uvek pomene trojicu.
- Siniša Mihajlović je bio sjajan igrač, a Stanković i Janković su talentovani fudbaleri, dobri tehničari...

Znas ti odlicno za koga ja navijam i nemoj mene da provociras;) Taj transfer bi bio savrsen za Milan...a to mogu da kazem jer izuzetno cijenim i volim Esijena...za nas ne bi bio dobar uopste...i zato do njega nece ni doci...

Back