A.C. Milan

Ne kazem ja, mozda bi neko drugi zablistao ali tesko. Kada se jedan Cronaldo izgubio na terenu sta covek da ocekuje od ostalih. Kapa dole Rajanu Gigsu, (posle Zidana najbolji vezni u prethodnoj deceniji, po meni) ali covek je svoje odigrao, dok je Skols kao vino :)
Ostale necu ni da pominjem.

Vracamo se temi, batali MUTD...Milan mi gubi a ja se ovde raspravljam sa tobom o necemu 10.-om...
zidaneeeeeeeeeeeeeeeeee....carrrreeeee.....

Znate onu pesmicu Cao Bambina? ..Oshurishe ih Napolitanci

forzasamp.gif

Tarabo kako si ono bese rekao :"Meni ce 4. mesto biti sladje nego tebi Mancesterovo osvajanje titule " :super:
Veliki pozdrav za sve obozavaoce Milana , vidimo se u Ligi Sampiona sledece godine :D
PS: Christina o cemu smo ono bese trebali da razgovaramo ? :D

RUI COSTA zavrsio karijeru

Nekadašnji portugalski fudbalski reprezentativac Manuel Rui Košta završio je fudbalsku karijeru. Poslednju sezonu u profesionalnoj igračkoj karijeri Rui Košta je proveo u dresu lisabonske Benfike, a poslednji meč odigrao je protiv Vitorije iz Setubala, koji je Benfika dobila sa 3:0. 36-godišnji Rui Košta je pred 50.000 navijača na stadionu "Luž" izjavio da se oprašta od aktivnog igranja "sa osećajem ponosa i sreće".

On je napomenuo da su emocije koje su ga "ponele" u trenutku kada se opraštao bile "izuzetno jake" i dodao da je "zadovoljan lepom i bogatom karijerom koju je imao."

Rui Košta je ponikao u mlađim kategorijama nižerazrednog kluba Fafe, ali je nakon blistavog nastupa na juniorskom šampionatu sveta 1991. godine, na kojem je selekcija Portugalije trijumfovala, prešao u redove Benfike.

Sa najpopularnijim portugalskim klubom osvojio je po jednu titulu i nacionalni kup, a svetsku slavu je dostigao igrajući punih deset godina za italijanske velikane Fiorentinu i Milan.

Sa timom iz Firence osvojio je dva italijanska kupa, a nekoliko puta je proglašavan za "najbolju desetku" Serije A.

U Milan je prešao 2001. godine zajedno sa turskim trenerom Fatihom Terimom. Smatra se jednim od najzaslužnijih igrača za osvajanje titule evropskog prvaka 2003. godine.

Bio je kapiten jedne od najuspešnijih generacija u istoriji portugalskog fudbala, a za reprezentaciju te zemlje odigrao je 94 susreta i postigao 26 golova.
Plejmejker koji ce se pamtiti sigurno, prava 10-ka, uzivanje je bilo gledati ga...Pored ovog trofeja LS osvojio je i Calcio, Supercup i Svetsko klupsko prvenstvo iste godine. Veoma inteligentan igrac, ostao mi je u lepom secanju. Imao je osecaj za prostor, pasovi su mu dovedeni do perfekcije...pregled igre takodje.

:worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth: :worth:

Đenaro Gatuzo je proteklog vikenda odigrao svoj poslednji meč u dresu Milana, jer u poslednjem kolu neće igrati zbog parnih katona, a već se dogovorio o transferu u Bajern, navode italijanski mediji.

Gatuzo, jedna od najvećih "radilica" današnjice, dobio je žuti karton u porazu "rosonera" od Napolija (3:1) čime je zaradio suspenziju za poslednje kolo i tako se na najgori mogući način oprostio od kluba u kom je proveo devet godina. Transfer popularnog Rina je prema navodima medija sa "čizme" već dogovoren, a nedostaje samo potpis na ugovoru koji ga obavezuje na četiri godine igre u dresu Bavaraca uz platu od 5,5 miliona evra po sezoni.

Jedino što nije poznato je obeštećenje koje će Bajern platiti Milanu, ali se pretostavlja da su se klubovi našli na sumi od oko 18,5 miliona evra. Gatuzo će se u Minhenu pridružiti kolegi iz reprezentacije Luki Toniju, a spekuliše se o dolasku još jednog Italijana - Andree Barzaljija, defanzivca Palerma.

Drogba: Još u vrijeme Mourinha tajno sam pregovarao s Milanom

Napadač Obale Bjelokosti i Chelseaja, Didier Drogba otkrio je u svojoj nedavno izdanoj autobiografiji da je 2006. godine tajno putovao na pregovore s Milanom.

"Svi nogometaši sanjaju da jednog dana zaigraju za Milan", napisao je Drogba u svojoj knjizi te je otkrio da je 2006. godine tajno otputovao u Milano na sastanak s kapetanom Paolom Maldinijem i potpredsjednikom kluba Adrianom Gallianijem.

"Objasnio sam Maldiniju da je Milan klub u kojem bi želio igrati."

Kada ga je Galliani pitao kada bi želio zaigrati za Milan, Drogba mu je rekao:

"Kada god želite, sve ovisi o vama. Skupite novac i kontaktirajte Chelsea."

Navodno je Chelsea kontaktiran već sljedećeg dana, ali do transfera nije došlo. Drogba je otkrio i reakciju Josea Mourinha, tadašnjeg Chelseajevog trenera, nakon što je saznao za njegove pregovore s Milanom.

"U redu, budući da nismo djeca razgovarat ćemo. Vjerovao sam ti. Napravio sam sve za tebe, a ti si mi rekao da ideš zubaru u Pariz, dok si zapravo otišao na pregovore s Milanom. Lagao si mi. Nisi održao svoju riječ. Zar te doma nisu dobro odgojili?", bjesnio je Mourinho na Drogbu.

Međutim te sezone Drogba je zabio ukupno 34 gola za Chelsea i odužio se Mourinhu na ukazanom povjerenju.

Prema pisanju Mirrora Drogba bi pod Mourinhom opet mogao zaigrati u Milanu, za koji bi ovoga ljeta trebao potpisati trogodišnji ugovor. Mourinho je s druge strane glavni kandidat za preuzimanje Ancelottijeve pozicije na klupi Rossonerra.
:super:
Murinjo i Drogba u Milanu...sta covek jos da pozeli. Drogba moze odigrati jos, barem, 3 sezone na vrhunskom nivou a Murinjo je izuzetno mlad trener i moao bi dugo da se zadrzi i da postane legenda kluba :)

Znam da su sve ovo novinarske spekulacije ali prica deluje uverljivo...videcemo :idea:

Back