8 stvari koje su roditelji ’80-ih dopuštali deci, a danas su nezamislive

А деца су све глупља и глупља. Раније није било тако глупих погибија као сада.
Da...poginuli što su pravili selfi-je.Žali bože...to je takva tuga. I ranije smo se slikali, samo fotoaparatima.I koje kacige,zaštitari na kolenima, kakvi bakrači. Kolena su mi bila stalno odrana... vozila sam bicikl i rolšule. Padneš, ustaneš, opereš vodom s česme, duneš malo da se zasuši...i teraj dalje!

Da...poginuli što su pravili selfi-je.Žali bože...to je takva tuga. I ranije smo se slikali, samo fotoaparatima.

Ма не то. Они што се бесе о кваку и слично. Ваљда неки изазови са нета, ко ће дуже да издржи задављен. Идиоти.

Медији им намећу осећање неспособности.
Da su te generacije ocelicile odrastanjem bile bi jake i u zrelosti a ne povodljive i izgubljene.
Mislim da je samo do toga sto je ljudima neprijatno sve sta odstupa od naviknutog.
Mi smo se mnogo druzili, bas mnogo vremena provodili vani. A koleginica je upisala dijete u neku skolicu brainobrain, uci malac matematiku, nema jos 5 godina. I mogu da se cudim i kolutam ocima sto ga ne pusti da se igra vani, ali ona kada objavljuje fotke iz parka, a redovno to radi, njeno dijete je samo. Mi smo se igrali sa djecom, on se igra sa mamom, nemaju ekipu, djeca se dovode u parkice da se istrce i nazad kuci. Ispred moje zgrade nema djece. Nema parkinga, nema parka, nema ni trotoara. Ni do parka ne mogu sama od ludaka za volanom. Djeca djecu vidjaju u bas tim skolicama na koje ih vode

I ovi mladići što ne idu u vojsku?Služe civilno državi. Ok je...neki bi trebali i tako, ali bi većina njih trebala da se obuči rukovati oružjem. Kapiram da su institucije srozane do besmisla...većina neće u vojsku da ga neki polupismeni starešina ne bi tamo zaje.... o! Pa, bato, ...tamo si da bi te taj neko naučio disciplini i kako da bezbedno rukuješ oružjem.Sve i da je debil... a na kvadrat!

Da su te generacije ocelicile odrastanjem bile bi jake i u zrelosti a ne povodljive i izgubljene.
Mislim da je samo do toga sto je ljudima neprijatno sve sta odstupa od naviknutog.
Mi smo se mnogo druzili, bas mnogo vremena provodili vani. A koleginica je upisala dijete u neku skolicu brainobrain, uci malac matematiku, nema jos 5 godina. I mogu da se cudim i kolutam ocima sto ga ne pusti da se igra vani, ali ona kada objavljuje fotke iz parka, a redovno to radi, njeno dijete je samo. Mi smo se igrali sa djecom, on se igra sa mamom, nemaju ekipu, djeca se dovode u parkice da se istrce i nazad kuci. Ispred moje zgrade nema djece. Nema parkinga, nema parka, nema ni trotoara. Ni do parka ne mogu sama od ludaka za volanom. Djeca djecu vidjaju u bas tim skolicama na koje ih vode
Мени је то ненормално. Деца морају бити напољу, љуљати се, клацкати, возити бициклиће, дружити.

Nije ni pre bilo mnogo bezbednije na ulici, moje mišljenje. Razlika je što dete sada nije ni u kući bezbedno, internet mu donosi vanjski svet i tamo.

ne bih se slozila
recimo moj rodni grad je i sad skoro pa savrseno siguran u tom smislu
bg gdje moj muz odrastao uglavnom vise nije
evo, gledam klince kroz prozor
igraju se ispred
al oni imaju srecu da su po nbu parkici izmedju zgrada, a opet roditelji kao kobci snimaju kroz prozor

ne bih se slozila
recimo moj rodni grad je i sad skoro pa savrseno siguran u tom smislu
bg gdje moj muz odrastao uglavnom vise nije
evo, gledam klince kroz prozor
igraju se ispred
al oni imaju srecu da su po nbu parkici izmedju zgrada, a opet roditelji kao kobci snimaju kroz prozor
И онда су гледали кроз прозор.

u zarkovu npr djeca nemaju zelene povrsine uopce i u mnogim drugim dijelovima grada
Овде где сам сад имају хектаре за трчање и игру па чак и неколико ограђених игралишта са справама.
Оно што није нормално је што је та велика ливада керећа уместо да буде пуна деце која се јурцају, играју фудбал и слично.

koliko ima ljudi toliko ima i definicija normalnog'
jedno je sigurno a to je da su deca danas vecinom postala debilcine sto mi i nije cudno kad vidim roditelje
a ti roditelji nisu imali ni internet ni telefone
Ne odrastaju u boljim uslovima. Drugačije se vaspitavaju, jer je sada mnogo stvari koje su se ranije podrazumevale kao najnormalnija stvar, nametnuto kroz zakonodavstvo( jer mora ovako, ne kao do sada). Imaju uslove(standarde koje kao roditelj moraš ispunjavati), svoja prava, fast food, internet i mogu da bleje od jutra do sutra.Ne bave se više ni normalnim sportovima, jer su izmišljene teretane za notorne dileje (osim ukoliko nisu vid terapije).Vise po kladionicama, bahati su, agresivni i nekulturni! Postoji mnogo dobre dece, ali je omladina van kuće, čini mi se prepuštena trendu "nije majka rodila sina debila, ali blago meni, postaće"!

Ne odrastaju u boljim uslovima. Drugačije se vaspitavaju, jer je sada mnogo stvari koje su se ranije podrazumevale kao najnormalnija stvar, nametnuto kroz zakonodavstvo( jer mora ovako, ne kao do sada). Imaju uslove(standarde koje kao roditelj moraš ispunjavati), svoja prava, fast food, internet i mogu da bleje od jutra do sutra.Ne bave se više ni normalnim sportovima, jer su izmišljene teretane za notorne dileje (osim ukoliko nisu vid terapije).Vise po kladionicama, bahati su, agresivni i nekulturni! Postoji mnogo dobre dece, ali je omladina van kuće, čini mi se prepuštena trendu "nije majka rodila sina debila, ali blago meni, postaće"!
pa imam ja terasu i culo sluha i vida
a to sto vidim i cujem je tuga.

Tuga je što sa 20 godina, šetaju psa umesto devojke.Šta će raditi kad budu penzioneri? To su ti što ne izbijaju iz teretana i kladionica. Neće tamo ni naći devojku!
sta fali teretani
zdrav zivot prelep hobi
isto tako sta fali psima
divna bica i sa njima imas privilegiju ako si normalan da negujes jedan divan ispunjen odnos
ko kaze da tu nema mesta za devojku
ovo za kladionicu to ne zalazim , to je vec problem svoje vrste

svako dete treba od malena da se uci elementarnoj kulturi ciji je sastavni deo i ficizka kultura
isto tako treba da ima pored sebe zivotinju i da razvija empatiju i da se uci obavezama i da bude svesno potreba drugih
totalno mi je nejasan tvoj post

sta fali teretani
zdrav zivot prelep hobi
isto tako sta fali psima
divna bica i sa njima imas privilegiju ako si normalan da negujes jedan divan ispunjen odnos
ko kaze da tu nema mesta za devojku
ovo za kladionicu to ne zalazim , to je vec problem svoje vrste

svako dete treba od malena da se uci elementarnoj kulturi ciji je sastavni deo i ficizka kultura
isto tako treba da ima pored sebe zivotinju i da razvija empatiju i da se uci obavezama i da bude svesno potreba drugih
totalno mi je nejasan tvoj post
Šta ti nije jasno? Ne uče se obavezama ili od toga slaba 'fajda, o tome se radi. (ponešto u školi, ali i u školama traže da roditelji kod kuće rade sa njima, po principu, pređi brigo na drugoga)To su ranije generacije učile, ovdašnje imaju samo svoja prava i niko im ništa ne može.Posle kad ih niko neće, čude se zašto?

Back