Tonci Provala
Buduća legenda
- Poruka
- 28.769
pa ti mozes i sa at mislimJa sam za to zakasnila.Bar za sad.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa ti mozes i sa at mislimJa sam za to zakasnila.Bar za sad.
Мали Лошињ је рај на Земљи. Буквално. Моје дете тамо проводи цео распуст сваке године.
nema to veze samo s roditeljima i previse brigeNisu danas deca bezbednija. Roditeljstvo je postalo "science fiction", ide se na kurseve roditeljstva, deca se "čuvaju pod staklenim zvonom", jer je tako propisano!
Išla sam u osnovnu školu i vraćala se kući pešice. U povratku svratim do žene koja je čuvala mog brata, pa tamo ručam sa njima i dovedem brata kući.Operem mu guz.. u i presvučem ga, napišem domaći zadatak i kad se moji vrate s posla, idem napolje da se igram do uveče. U 19 i 20h, gledam Štrumfove i spremam se za spavanje.Tako je bilo i sa drugim mojim vršnjacima. Ko nije mogao ili nije smeo ostati sam kod kuće, svi bi ga ismejavali ("mamina maza i sl.") Danas ih čuvamo k'o da su zaostali u razvoju. Napune po 30 i kusur god...ne rade, ne znaju sebi ni guz..u obrisati! Ali...valjda svako vreme ima svoje breme!
a dobroMa ne BiH ja na decu....slatka su deca, al roditelji su već...problematični...Kad čujem za one školice gym za decu, prikenja mi se...
Sad imaš budala svuda...kol'ko 'oćeš! Ne možeš ni sada pustiti dete samo. Do 9-e godine, mora ići i vratiti se iz škole u pratnji starije osobe.nema to veze samo s roditeljima i previse brige
nego su i okolnosti drukcije
sad u bgu ne mozes jednostavno malo dijete pustiti samo u skolu, a ispred vecine zgrada ga moras nadzirati
jer je grad pun budala
ja sam odrasla u malom gradu gdje djeca i danas odrastaju ovako kako opisujes, ali to u vecem dijelu bga nije izvodljivo
I lažu oni koji kažu da nije bilo ranije budala. Uvek ih je bilo. Ako izuzmemo migrante iz nikad videli nešto osim koze ..Bg je bezbedan bio u poređenju sa mrtvim gradovima posle radnog vremena i da se kreću mladi noću po ulicama..al da ne zalutaju u Padinsku Skelu npr.nema to veze samo s roditeljima i previse brige
nego su i okolnosti drukcije
sad u bgu ne mozes jednostavno malo dijete pustiti samo u skolu, a ispred vecine zgrada ga moras nadzirati
jer je grad pun budala
ja sam odrasla u malom gradu gdje djeca i danas odrastaju ovako kako opisujes, ali to u vecem dijelu bga nije izvodljivo
ma nije bilo ovakoI lažu oni koji kažu da nije bilo ranije budala. Uvek ih je bilo. Ako izuzmemo migrante iz nikad videli nešto osim koze ..Bg je bezbedan bio u poređenju sa mrtvim gradovima posle radnog vremena i da se kreću mladi noću po ulicama..al da ne zalutaju u Padinsku Skelu npr.
Sad imaš budala svuda...kol'ko 'oćeš! Ne možeš ni sada pustiti dete samo. Do 9-e godine, mora ići i vratiti se iz škole u pratnji starije osobe.
Da, da...ja sam išao sam od prvog, al to su okolnosti, blizina škole, miran kraj, moj klinac nije išao sam, upravo zbog toga da mu se nešto ne desi.ma nije bilo ovako
zmu je odrastao u blokovima
isao sam u skolu i vracao se
sad sam kaze da je ne bi pustio samu u skolu
bar prvih par razreda
a skola nam je vrlo blizu
ma okej, to je preuvelicavanjeDa, da...ja sam išao sam od prvog, al to su okolnosti, blizina škole, miran kraj, moj klinac nije išao sam, upravo zbog toga da mu se nešto ne desi.
.
Govorim samo o tvrdnjama..mogao si da spavaš na klupi da, maltene, ne zaključavaš vrata, mi smo dečaci na pesofile nailazili usred bela dana na Kališu...
O njemu su odluku donosili njegovi roditelji, o svom detetu on. Tako da to nije pokazatelj promene u okolnostima, verovatno on ne bi ni sebe kao dete pustio samog. Valjda se razume šta sam htela rećima nije bilo ovako
zmu je odrastao u blokovima
isao sam u skolu i vracao se
sad sam kaze da je ne bi pustio samu u skolu
bar prvih par razreda
a skola nam je vrlo blizu
verovatno se zato i zvalo komunizamDeca su nekada bila neuporedivo bezbednija drugo je vreme bilo ja sam rođen početkom 80-ih moja prva sećanja su to da smo se igrali po parkovima bez nadzora roditelja što je danas nezamislivo takođe najnormalnije je bilo da se pokupimo i odemo kod nekog od drugara recimo na ručak pa sutradan ti njih dovedeš kod tebe kući na ručak itd.živelo se kao u nekoj komuni a danas znamo kako su svi nekako otuđeni.Vremena se menjaju.
Глупости.verovatno se zato i zvalo komunizam
Рачунам да дете спремно за школу може само отићи, доћи и бити само док су родитељи на послу. Не кажем да сам у праву.Није срамота водити дете нижих разреда.
dva puta citam i ne mogu da izvedem ni jedan zakljucak :ODanas se zna više o zrelosti dece.
Znamo da im mozak nije razvijen do sedme godine, korteks, zapravo i u skladu sa tim se treba ponašati. To je medicinsko pitanje a ne političko.
Decu bi iz politike trebalo izuzeti.
Postali su paravan za neke borbe a oni samo zele da budu deca i nista vise.
Meni i ovaj uvodni post lici na propagandu jer verujem da nikome sa prosečnom inteligencijom ne treba dokazivati značaj sedišta u kolima. To je mojoj baki jasno a njoj je 90 godina.
Vrši se nasilna podela društva na one "patriotske" ljude ujedno dobre, poštene, 'vake - 'nake, mrzitelje baleta i ljubitelja folklora i na "isprane liberalne mozgove" koji se "gade" folkora.
Cela tema je tako zamišljena i šta god da kazes ispadas sve veći i veći liberalni pacov koji jedva čeka da ga cipuju...
Deca žive u gradovima, roditelji rade po ceo dan, ranije je bilo bezbednije i bile su veće familije. To se zove adaptacija, kao što su se kitovi adaptirali pa više ne hodaju zemljom kao papkari već plivaju u moru tako i mi ne možemo da imitiramo Hajduke kada ni hajduka, magarca a ni šume više nema...ali možemo iste da čitamo i da se smejemo. Novo vreme - novo breme.
Причам о одласку на тренинге и градском превозу.Рачунам да дете спремно за школу може само отићи, доћи и бити само док су родитељи на послу. Не кажем да сам у праву.
А и није исто једно дете и више њих који једни друге провоцирају.
Meni je tu interesantno kako to da su nasi roditelji odgajali nas u slobodi a nasa generacija nije sposobna za djecu.Nisu danas deca bezbednija. Roditeljstvo je postalo "science fiction", ide se na kurseve roditeljstva, deca se "čuvaju pod staklenim zvonom", jer je tako propisano!
Išla sam u osnovnu školu i vraćala se kući pešice. U povratku svratim do žene koja je čuvala mog brata, pa tamo ručam sa njima i dovedem brata kući.Operem mu guz.. u i presvučem ga, napišem domaći zadatak i kad se moji vrate s posla, idem napolje da se igram do uveče. U 19 i 20h, gledam Štrumfove i spremam se za spavanje.Tako je bilo i sa drugim mojim vršnjacima. Ko nije mogao ili nije smeo ostati sam kod kuće, svi bi ga ismejavali ("mamina maza i sl.") Danas ih čuvamo k'o da su zaostali u razvoju. Napune po 30 i kusur god...ne rade, ne znaju sebi ni guz..u obrisati! Ali...valjda svako vreme ima svoje breme!
u nizim razredima osnovne skole su poceli da se bodu nozevimaРачунам да дете спремно за школу може само отићи, доћи и бити само док су родитељи на послу. Не кажем да сам у праву.
А и није исто једно дете и више њих који једни друге провоцирају.
Медији им намећу осећање неспособности.Meni je tu interesantno kako to da su nasi roditelji odgajali nas u slobodi a nasa generacija nije sposobna za djecu.
Svi pominju djecu ispod staklenog zvona. To je prica o roditeljima. Sta to fali generaciji od kasnih sedamdesetih do devedesetih pa ne mogu da odgajaju djecu bez skola, kurseva a sami su odrasli na nacin koji se smatra kvalitetnim?