750e komp - izmene,predlozi,saveti

A sto se tice MSI S775 P7N ZILENT nForce 750i 1333MHz 8GB 3xPCI-E 2.0x16 SATA II RAID 7.1ch Firewire GLAN, dal' si se zapitao zasto toliko malo kosta u odnosu na referentne maticne "losijih" specfikacija. MSI je poznat po losoj izvedbi ploca pogotovu sa nForce chipsetom (licno sam to uvideo). Onaj Zelman kuler je lep ali nesto smrdi u drzavi Danskoj. Ja bih ipak uzeo Asus ili Gygabite.

mislim da sam rekao da cu uzeti jos 1gb, sto znaci imacu 3gb na xp-u..dovoljno za sada jel ? Sad sam sa ovom konfom uhvatio ove nove komponente, pa nece biti problem da nadogradjujem :)

edit: ljudi, gore u prvom postu na kraju sam stavio x2 (znaci 1gb ddr x2, mislim na 2gb), plus sam javio ovom da spremi i trecu. Vidim nisi skontao Sizif :D
Alooooooooooo , lupetanja izgleda nikada dosta , ne treba ti 3GB rama , Windows XP neće ni znati da imaš 3GB , primetiće tj detektovaće maximalno oko 2.8 GB i sa njime će i raditi sve više od toga je bacanje novaca. na core2 duo i 2GB ddr2 i na tu grafičku ne postoji program ili igrica koju nećeš moći raditi ili igrati na maximalnim rezolucijama ili najjačim podešavanjima. I to ne sada već i za par godina unapred.

Alooooooooooo , lupetanja izgleda nikada dosta , ne treba ti 3GB rama , Windows XP neće ni znati da imaš 3GB , primetiće tj detektovaće maximalno oko 2.8 GB :nono:i sa njime će i raditi sve više od toga je bacanje novaca. na core2 duo i 2GB ddr2 i na tu grafičku ne postoji program ili igrica koju nećeš moći raditi ili igrati na maximalnim rezolucijama ili najjačim podešavanjima. I to ne sada već i za par godina unapred.

Malo si pobrkao, stavis 4GB, on pokazuje 3,2 ili 3,5. Ali poenta je ta.

A jos nesto si pogresio. Windows XP moze da prepozna 100 i nesto TERABAJTA :super:RAM memorije, samo kad je 64-bit. A Vista 32-bit prikazuje samo 4GB. Sta kazes na to?

Nije bitno da li je XP ili Vista. Bitno je dali je 64-bit ili ne. 32-bitni sistemi imaju ogranicenje, do 4GB (a prikazuju malo manje). Ubacis XP 64 ili Vista 64 i cepaj.

P.S. Mnogo sam prosirio znanje u IT tehnologijama. Trazim moderator status!

Poslednja izmena:
nexilion, lepo receno :) Jel ima na netu instalacija za 64-bitan xp ? Mislim, koja je razlika...ima razlike u performansama i slicno ?

p.s. sto se tiche teme, uzecu ovo sto sam naveo...do septembra cu samo sell plus doplata za 9800gt i svi zadovoljni. Bas sam se raspitao za 2x8800gt...ne bas nesto, tako da necu to za sada, i ovo mi je cool, sve dok tera crysis na very high u naj rezoluciji, jer mislim da nece jos dugo zahtevnije igre od crysisa..tako da je to neki limit..pa cak i far cry2 mislim da nece da bude nesto zahtevnija.

A sto se tice MSI S775 P7N ZILENT nForce 750i 1333MHz 8GB 3xPCI-E 2.0x16 SATA II RAID 7.1ch Firewire GLAN, dal' si se zapitao zasto toliko malo kosta u odnosu na referentne maticne "losijih" specfikacija. MSI je poznat po losoj izvedbi ploca pogotovu sa nForce chipsetom (licno sam to uvideo). Onaj Zelman kuler je lep ali nesto smrdi u drzavi Danskoj. Ja bih ipak uzeo Asus ili Gygabite.

Ovo je GLUP post :dontunderstand:

posedujem MSI P6NGM-L

i C2D e4500

i klokovao sam ga na 3.8GHz sa 1333MHz fsb,iako je max na ploci 1066...;)
nForce chipset je odlican,pogotovu 700+.....

I da asus ili gigabyte (ne "Gygabite") ;)
su mnogo skuplji od referentnih MSI modela...

@BigMazi

sta cu ti ja kad ne slusas....Nismo ti mi krivi posle...

ja sam pitao za savet i misljenje, meni je budzet ogranichen, i kazem racunam tj hocu da tera crysis na very high, kasnije cu lako da menjam, imacu para...niko mi nije kriv. Samo sam pitao posle svega koja je razlika izmedju te 3 grafe i da li cu se pokajati sa ovom, pitao sam i za overklokovanje..vi ste zapeli sa matichnom. Kasnije cu da dokupim 9800gt ili cu maticnu da promenim i kupim 2x9800gt i resen problem. Zanimaju me ova dva prethodna pitanja :)

kako sam onda kod drugara igrao crysis na very high na 8800gts ? Ja sam se vise brinuo zbog procesora. Obrati paznju na y2b kolko likova kaci sa mojom konfom i igra sa prosecnim fps-om 30-45 bez frapsa..

9600 je mnogo jeftinija od moje 8800gts...tako da bez problema mogu nju da uzmem, ali nije bolja ***

Ako mislis da ce Crysis na very high(samo Vista) na 1680x1050 grdno se varas...

I da Crysis nije maximum...Kada budes probao 3D Mark Vantage videces.... (8800 GTS dobija oko 14 frejmova po defoltu...) pa ti razmisli...Bolje sacekaj 2x9800GT ili makar 2x8800GT (9600GT)

A zasto ne bi uzeo 9800GX2? Pa posle moze jos jednu tako i da vidis. Samo napajanje potrazi pop netu, preporucujem kilovat :)

Ovo je GLUP post :dontunderstand:

posedujem MSI P6NGM-L

i C2D e4500

i klokovao sam ga na 3.8GHz sa 1333MHz fsb,iako je max na ploci 1066...;)
nForce chipset je odlican,pogotovu 700+.....

I da asus ili gigabyte (ne "Gygabite") ;)
su mnogo skuplji od referentnih MSI modela...

@BigMazi

sta cu ti ja kad ne slusas....Nismo ti mi krivi posle...

Nemoj samo na Tech forumima da te cuju za ovo. Oni (i ja) ne preferiraju nForce. Uzasno se greje i nije bas toliko efikasan kao P35, P45, X38, X48. Jednino sto mu nVidia vadi prosek za SLI inace bez SLI, nForce bye bye

Nemoj samo na Tech forumima da te cuju za ovo. Oni (i ja) ne preferiraju nForce. Uzasno se greje i nije bas toliko efikasan kao P35, P45, X38, X48. Jednino sto mu nVidia vadi prosek za SLI inace bez SLI, nForce bye bye
Nista ja ovde :dontunderstand:
E ajde sad BigMazi,Nexilion,korisnik2007a ako vam nije tesko da napisete celu konfiguraciju8bas me zanima).Vi ste ovde Brate izredjali ja bih ovo,necu ono,ovo imam,kupi ovo a od svega nista(tri babice kilavo dete).
Ajmo iz pocetka-KAKO GLASI KONFIGURACIJA?:think:

8800GT 512MB je malo jaca od 8800GTS 640MB. Ima clanak na netu. A za SLI opet preporucujem GT a ne GTS. GTS je stara skola, mozda previse stara.

Nego koje napajanje planiras da uzmes za ovaj 8800 SLI i 8xxx overclock? A kuler za proc?

GTS od 512MB je bolji od GTa... ti sa 320MB i 640MB su G82,a GTS 512 i GT su G90 ;) Ali GTS nije mnogo bolji od GTa ali mazi veruj mi da cesh se lepshe osecati sa GTSom :D

EDIT:
ili brate.... ako ti nije hitno sachekaj lepo ove nove radeonke koje ce za nedelju, dve pa uzmi sebi jednu 4870 pa da vidish :D Bice MOZHDA neshto MALO vishe od 200e

omg omg... napajanje cu da imam dobro, za struju me boli ****, ugasicu ovaj tv koji mi stoji upaljen cele noci, isto i stub, i taman ce se uskladiti :)

Evo sta uzimam

E8400
4gb ddr2
8800gts 512mb
320gb sata2 16mb
maticna gore navedena

Kasnije ono sto planiram, do nove godine uzecu 9800, sledeceg leta menjam maticnu, i uzimam jos jednu 9800, ili do tada mozda bude nesto drugo. Sa ovom konfom cu biti miran do sledece godine gotovo sigurno. I to je to, narucena je, tnx na savetima i predlozima.

p.s. korisnik2007, primedba tebi...ako neko postavi konfiguraciju i potrazi savet, onda daj savet ili kritiku, a ne da mi "pametujes" ;) Za 800e bolja konfa od ove ne moze, niti trazim za sada..jer sa ovom cu sve da guram. Sto se tiche crysisa, pre 2 sata sam otisao kod drugara, ima E8400, 2x2gb ddr2, 9600gt i tera na very high u 1024x768 gotovo perfektno, nekada ume da padne fps na 20-25, ona misija na snegu. 8800gts je cini mi se bolja od ove 9600... + planiram da oc moj procesor na 3.5, grafu verovatno malo kasnije kad uzmem hladjenje,azet **** palac ;) To je to. tnx opet

omg omg... napajanje cu da imam dobro, za struju me boli ****, ugasicu ovaj tv koji mi stoji upaljen cele noci, isto i stub, i taman ce se uskladiti :)

Evo sta uzimam

E8400
4gb ddr2
8800gts 512mb
320gb sata2 16mb
maticna gore navedena

Kasnije ono sto planiram, do nove godine uzecu 9800, sledeceg leta menjam maticnu, i uzimam jos jednu 9800, ili do tada mozda bude nesto drugo. Sa ovom konfom cu biti miran do sledece godine gotovo sigurno. I to je to, narucena je, tnx na savetima i predlozima.

p.s. korisnik2007, primedba tebi...ako neko postavi konfiguraciju i potrazi savet, onda daj savet ili kritiku, a ne da mi "pametujes" ;) Za 800e bolja konfa od ove ne moze, niti trazim za sada..jer sa ovom cu sve da guram. Sto se tiche crysisa, pre 2 sata sam otisao kod drugara, ima E8400, 2x2gb ddr2, 9600gt i tera na very high u 1024x768 gotovo perfektno, nekada ume da padne fps na 20-25, ona misija na snegu. 8800gts je cini mi se bolja od ove 9600... + planiram da oc moj procesor na 3.5, grafu verovatno malo kasnije kad uzmem hladjenje,azet **** palac ;) To je to. tnx opet
Koja Maticna?
Da li hoces SLI?

Alooooooooooo , lupetanja izgleda nikada dosta , ne treba ti 3GB rama , Windows XP neće ni znati da imaš 3GB , primetiće tj detektovaće maximalno oko 2.8 GB i sa njime će i raditi sve više od toga je bacanje novaca. na core2 duo i 2GB ddr2 i na tu grafičku ne postoji program ili igrica koju nećeš moći raditi ili igrati na maximalnim rezolucijama ili najjačim podešavanjima. I to ne sada već i za par godina unapred.

Ko to kaze ? Win XP 32 bit softverski vidi 3.25 gb dok hardwerski vidi svih npr 4gb rama ako imash toliko u kompu...Inache rade svih 4gb bez obzira da li je 32bit ili 64bit Win

nexilion, lepo receno :) Jel ima na netu instalacija za 64-bitan xp ? Mislim, koja je razlika...ima razlike u performansama i slicno ?

p.s. sto se tiche teme, uzecu ovo sto sam naveo...do septembra cu samo sell plus doplata za 9800gt i svi zadovoljni. Bas sam se raspitao za 2x8800gt...ne bas nesto, tako da necu to za sada, i ovo mi je cool, sve dok tera crysis na very high u naj rezoluciji, jer mislim da nece jos dugo zahtevnije igre od crysisa..tako da je to neki limit..pa cak i far cry2 mislim da nece da bude nesto zahtevnija.

Imash noviji Win Xp 64bit sp2 i razlika je +16% brzine u njegovu korist kod aplikacija koje su 64bitne,ali ako terash pomoc'u emulatora 32bitne brzina je ista,mada je takvih malo i profi su uglavnom dok ces muku imati sa manjim programchicima .Neke 32bine aplikacije emulator nece da pokrene

To je odlichna plocha ... MSI nije poznat po loshoj izvedbi vec po brdu nenamernih felera s toga da ce verovatno prva kupivina te ploche morati da se reklamira sve dok ne dobijesh dobru (uglavnom je tako),a kad dobijesh takvu dobru ,veruj mi bolja je i od Asusa ,GB-a i td...
Samo je sreca da iz prve dobijesh 0k primerak...

Poslednja izmena:

Evo sta uzimam

E8400
4gb ddr2
8800gts 512mb
320gb sata2 16mb
maticna gore navedena

Naravno da moze i + 1 fps je bolje za ne? Ti si sastavljao komp da bi na njemu gurao god dana..Pa pazi ,neces samo sledeceg leta promeniti plochu ili'ti grafu ....s ovim izborom pazi da to ne bude i procesor ,mozda i memorija ,napajanje hehe .Ko zna ,godinu dana je godinu dana..Sve ces ti da menjash ***

Poslednja izmena:
To je odlichna plocha ... MSI nije poznat po loshoj izvedbi vec po brdu nenamernih felera s toga da ce verovatno prva kupivina te ploche morati da se reklamira sve dok ne dobijesh dobru (uglavnom je tako),a kad dobijesh takvu dobru ,veruj mi bolja je i od Asusa ,GB-a i td... Samo je sreca da iz prve dobijesh 0k primerak...
Vrlo zanimljiva teorija. Po kojim kriterijumima se to odlučuje da li je bolja Asusova, MSI-jeva ili Gigabyteo-ova ploča sa istim čipsetom?

Ko to kaze ? Win XP 32 bit softverski vidi 3.25 gb dok hardwerski vidi svih npr 4gb rama ako imash toliko u kompu...Inache rade svih 4gb bez obzira da li je 32bit ili 64bit Win
Kako se to konkretno u Windowsu manifestuje da 32 bitni Windows "hardverski vidi" 4GB memorije, kako kažeš?
Sa mojim površnim razumevanjem hardvera, shvatam da 32 bitni operativni sistemi imaju 4GB adresnog prostora, od kojih se oduzimaju one adrese koje BIOS koristi za pristup uređajima, PCI BUS-u, grafičkoj kartici (onoliko RAM-a koliko ima grafička), pa BIOS shadow, i tako dalje. E sad, u zavisnosti od konfiguracije, sam Windows će moći da koristi onaj ostatak adresnog prostora, bez obzira na to koliko je fizički memorije ubodeno u kompjuter.

Zato mi je zanimljivo što svi ovde govore o 2.8, 3.25, 3.5GB RAM-a kao da su to neke apsolutne cifre....

Back