7.Јули - Дан устанка народа Србије

Дража уопште није био подесан за вођу националних снага у грађанском рату. требало је да их води звер попут Франка, а не частан, честит и благ човек попут Драже. јер само човек потпуно немилосрдан, нехуман и бруталан могао је изаћи на крај са истим таквим противником- Титом.
ljudi
moja poenta uopste nisu ni draza ni tito, iako bi bas voleo da cujem jednu LEPU diskusiju o njima
srpski narod je u WW2 bio potpuno porazen, podeljen, gola borba za opstanak
napadnut sa svih strana IZGUBLJEN
familije su jednog sina SVESNO SLALI u cetnike, a drugog u partizane, NADAJUCI SE DA CE BAR NEKO PREZIVETI
ko god da mu je pruzao slamku spasa , on je prihvatao
I SADA VI NE ZELITE DA SE POMIRITE? 80 godina posle rata, gde se za opstanak borilo kako je ko znao i umeo
sada VI, koji niste videli ni cetnika, ni partizana, koji taj deo istorije poznajete samo iz nekih prica ( dali su istinite? ) optuzujete generacije srba zato sto nisu bili NA VASOJ STRANI
ja se drzim one bozije OPROSTI IM, a vi nastavite

dogovorite se izmedju sebe
mislim da je to jedino pametno resenje
Како мислиш да се договоримо? Па ту нема договора већ да се напише оно шта је стварано било: ,,... партизани у шуми а четници легализовани безбрижно шеткали по градовима (ређе по селима) и чинили злочине''.
Легализацијом нису били заштићени партизани већ четници.

I SADA VI NE ZELITE DA SE POMIRITE? 80 godina posle rata, gde se za opstanak borilo kako je ko znao i umeo
sada VI, koji niste videli ni cetnika, ni partizana, koji taj deo istorije poznajete samo iz nekih prica ( dali su istinite? ) optuzujete generacije srba zato sto nisu bili NA VASOJ STRANI
ja se drzim one bozije OPROSTI IM, a vi nastavite
твоја примедба је сасвим на месту. ја сам на некој ранијој теми већ писао да више нема ни четника ни партизана, време је учинило своје и смрт их је све помирила. ми данас, свако на свој начин, даје неки критички осврт на то доба, догађаје, учеснике, и последице свега тога. али ми нисмо ни четници ни партизани, јер они су одавно мртви.
ја сам монархиста управо зато што сматрам да је Круна једини заједнички именитељ свим нашим поделама и супротностима. из простог разлога што Круна не припада ниједној политичкој идеји, идеологији или партији. подједнако је далеко од мене као и од неког форумског бољшевика. и само једна таква политички потпуно неутрална институција може да надиђе све наше опречне политичке погледе и циљеве, и да нас уједини као нацију. јер, реално шта спаја мене и овог @Добро дошли? не спаја нас ништа јер ми ни по једном критеријуму не припадамо истој групи, нити постоји било шта што нас може ставити под исти нацинални кров. ништа осим Круне. дакле, Круна доноси национално помирење.

I SADA VI NE ZELITE DA SE POMIRITE?

Nema pomirenja bez nadoknаđivanja štete onima kojima je učinjena a takvih je mnogo. A to se može postići samo vladavinom zakona a ne tiranijom zavičajnih klanova koji su u tesnoj sprezi sa lokalnim primitivizmom.

Nema pomirenja ni dok god potomstvo onih koji su uzurpirali Srbiju 1945. već treću generaciju vlada Srbijom dok obespravljeni odlaze u tišni.

Podela na četnike i partizane danas je zaista prevaziđena. Ali nije prevaziđena podela na one koji su iskoristili titoističku tiraniju za lično bogaćenje time što su svima branili da se bave privatnim poslovima dok su sebi dodelili ničim zaslužen monopol na SVE privilegije trpajući milijarde u džepove da bi danas izigravali buržoaziju.

I sam si otišao trbuhom za kruhom jer verujem da je i tebi mučno da služiš te vucibatine i da ti je lakše da trpiš stranca kog ne poznaješ nego da robuješ najnižim od najnižih slučajnih Srba odnosno obogaćenom titoističkom polusvetu.

твоја примедба је сасвим на месту. ја сам на некој ранијој теми већ писао да више нема ни четника ни партизана, време је учинило своје и смрт их је све помирила. ми данас, свако на свој начин, даје неки критички осврт на то доба, догађаје, учеснике, и последице свега тога. али ми нисмо ни четници ни партизани, јер они су одавно мртви.
ја сам монархиста управо зато што сматрам да је Круна једини заједнички именитељ свим нашим поделама и супротностима. из простог разлога што Круна не припада ниједној политичкој идеји, идеологији или партији. подједнако је далеко од мене као и од неког форумског бољшевика. и само једна таква политички потпуно неутрална институција може да надиђе све наше опречне политичке погледе и циљеве, и да нас уједини као нацију. јер, реално шта спаја мене и овог @Добро дошли? не спаја нас ништа јер ми ни по једном критеријуму не припадамо истој групи, нити постоји било шта што нас може ставити под исти нацинални кров. ништа осим Круне. дакле, Круна доноси национално помирење.
Е јак си ми штих: живиш у Републици а призиваш круну. Никакао не иде.

Evo dokle je dovela osmodecenijska vladavina republike rođene u tobožnjem ustanku naroda i narodnosti...

20210920_120614-700x394.jpg

pa i ja ceo zivot imam bradu al nemam subaru, opanci i kamu , a ruke mi nisu umazane sa mast i krv.
Nije samo brada merilo primitivizma vec cela slika ukljucujuci i ponasanje.
A to sa petokraku, jasno ti je da je sudbina tog simbola povezana sa amerikom koja je u procesu propadanja.
Ти си исфрустриран зато што си потомак партизана и комуниста, који се нису борили за српске националне интересе, већ за југословенску идеју комунизма.

Нешто глупље досад нисам прочитао. ,,Generalno , cetnici su vezani za ruralno a partizani za urbano....''.
Сасвим обрнуто: партизани у шуми а четници легализовани безбрижно шеткали по градовима (ређе по селима) и чинили злочине.
a bre milune, освести се!
ajoooj, pa partizani nisu rodjeni u sumi, oni su tamo samo pobegli radi partizanskog nacina borbe. Medju njima je bilo i profesora, i inzinjera i lekara,....svi iz urbanih gradskih sredina i naravno, seljaka, koji su nasli zastitu kod partizana pa i sami se prikljucili njima.
A cetnici, tesko da se slika jednog takve divlje spodobe moze uklopiti u urbanu arhitekturu beogradskih terazija, narodbe skupstine, pozorista, knez mihajlovu...........ne ide, pa koliko god pokusavali da na te spodobe iz pecine nabacite lepu uniformu kapetana kraljevske vojske Srbije.
Na kraju, ono sto se vidi na njima i nije zamascena brada, subara i primitivni izgled vec nacin na koji su pomagali nemackog okupatora , i radili protiv sopstvenog naroda.................KOJI SVAKAKO NIJE ZELEO NEMACKU OKUPACIJU
Ти си исфрустриран зато што си потомак партизана и комуниста, који се нису борили за српске националне интересе, већ за југословенску идеју комунизма.
a zasto ti srpske interese vezujes iskljucivo za cetnike? Kao da mi ostali zelimo svom srpskom narodu zlo?
Sada , kada su nam amerikanci unistili Jugoslaviju, valjda ti je jasno da su srbi mogli imati mir i dobar zivotni standard samo u Jugoslaviji.
Sada nema Jugoslavije, Srbija je nezavisna od slovenacko-hrvatske "okupacije", cetnici se promovisu na sve strane i de fakto nam uredjuju drzavu, .............pa kud ces vece zlo? Uz komuniste, moras i sam priznati srbi su bili u daleko boljoj ekonomskoj, politickoj i nacionalnoj situaciji.
Ili mislis da je danas Srbija "oslobodjena" Jugoslavije, raj za srpski narod?.............pa milioni srba su vec napustili ovu NEKOMUNISTICKU SRBIJU u potrazi za korom hleba.....................

ajoooj, pa partizani nisu rodjeni u sumi, oni su tamo samo pobegli radi partizanskog nacina borbe. Medju njima je bilo i profesora, i inzinjera i lekara,....svi iz urbanih gradskih sredina i naravno, seljaka, koji su nasli zastitu kod partizana pa i sami se prikljucili njima.
A cetnici, tesko da se slika jednog takve divlje spodobe moze uklopiti u urbanu arhitekturu beogradskih terazija, narodbe skupstine, pozorista, knez mihajlovu...........ne ide, pa koliko god pokusavali da na te spodobe iz pecine nabacite lepu uniformu kapetana kraljevske vojske Srbije.
Na kraju, ono sto se vidi na njima i nije zamascena brada, subara i primitivni izgled vec nacin na koji su pomagali nemackog okupatora , i radili protiv sopstvenog naroda.................KOJI SVAKAKO NIJE ZELEO NEMACKU OKUPACIJU

a zasto ti srpske interese vezujes iskljucivo za cetnike? Kao da mi ostali zelimo svom srpskom narodu zlo?
Sada , kada su nam amerikanci unistili Jugoslaviju, valjda ti je jasno da su srbi mogli imati mir i dobar zivotni standard samo u Jugoslaviji.
Sada nema Jugoslavije, Srbija je nezavisna od slovenacko-hrvatske "okupacije", cetnici se promovisu na sve strane i de fakto nam uredjuju drzavu, .............pa kud ces vece zlo? Uz komuniste, moras i sam priznati srbi su bili u daleko boljoj ekonomskoj, politickoj i nacionalnoj situaciji.
Ili mislis da je danas Srbija "oslobodjena" Jugoslavije, raj za srpski narod?.............pa milioni srba su vec napustili ovu NEKOMUNISTICKU SRBIJU u potrazi za korom hleba.....................
O čemu je ovaj zid teksta

1) Vašington
2) Crnogorci
3) Rotschild (sic)

Београд је дао само двојицу значајних комуниста- Мошу Пијаде и Кочу Поповића. двојицу. мислим да та чињеница најбоље говори о расположењу престонице спрам комунистичког покрета.

Београд је дао само двојицу значајних комуниста- Мошу Пијаде и Кочу Поповића. двојицу. мислим да та чињеница најбоље говори о расположењу престонице спрам комунистичког покрета.

Чифутина и Цинцара :)

Интересантно је да се Цинцару није одузела имовина иако је био буржуј из фамилије познате по предратној АФЕРИ ''ПЕСАК'',чак му се после рата и повећала...

Насупрот томе у мом крају се отимало и одузимало чак и од сиротиње

Нема горе окупације од ваше комунистичке ... и данас осећамо последице.

Back