65 rođendan Severne Koreje

Oceni rođendansku koreografiju

• pet

• četiri

• tri

• dva

• jedan

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Zaista ne znam kako se živi u Korei, ali znam kako žive ameri. Imam rođaka u SAD-u, nije oženjen, ima 1600$ mjesečno i živi od toga. Nema gotovo nikakvu ušteđevinu. I život mora biti unapred izračunat. Valjda je i tebi to prilično poznato, nemilosrdan sistem, pad na prosjački štap koji kad se jednom dostigne, tad si stvarno gotov i nema povratka na staro. Mislim, ali samo mislim i vjerujem da u Koreji nije baš tako, ono ne smiješ se suprotstaviti sistemu, ali nema baš toliko prosjaka, možda neki teški alkoholičari koje ni Švajcarska narodna banka ne bi spasila.
pa svi znamo nekoga ko zivi u americi ili je amerikanac, ali sa druge strane ne znamo nikoga ko zivi u s. koreji ili je iz severne koreje...ili ti znas nekoga? dok npr znam i nase ljude koji su ziveli u juznoj koreji,ili juznokoreance..i ruse ili ljude koji zive u rusiji,isto vazi i za kinu...jeste, i zbog toga ne mozemo da sudimo kako jeste ili nije...ali sa druge strane, zar ti upravo to ne budi sumnje o zivotu koji se tamo vodi? meni da.

pa svi znamo nekoga ko zivi u americi ili je amerikanac, ali sa druge strane ne znamo nikoga ko zivi u s. koreji ili je iz severne koreje...ili ti znas nekoga? dok npr znam i nase ljude koji su ziveli u juznoj koreji,ili juznokoreance..i ruse ili ljude koji zive u rusiji,isto vazi i za kinu...jeste, i zbog toga ne mozemo da sudimo kako jeste ili nije...ali sa druge strane, zar ti upravo to ne budi sumnje o zivotu koji se tamo vodi? meni da.

Ma dobro, nigdje nije sjajno i bajno, ali su Ameri, koji vole srat o drugim državama, ubjedljivo najbolesnija nacija. država, tvorevina...
Neki skeptici bi rekli da postoje države bez problema, skandinavske zemlje ili Švica npr. Ali nije ni tamo baš najbolje. I oni imaju neke probleme koji se nama čine apsurdnima. Isti smo i mi. Da se ne varamo, jednom prilikom sam gledao dnevnik i čovjek daje intervju kako mu djeca nemaju šta jesti a među papcima mu gori cigara. Sjećam se i rata. I u tom periodu u kući je moralo biti kave i cigara, pa onda 'ljeba. Istina je da ljdu sebi prikaleme probleme i kao takve ih svi vide. Ali svugdje je tako. Mislim da u Koreji nije ni bolje ni gore. Ja ne smatram ljude zaostalima ili nerazvijenima ako nemaju pristup fejsbuku. Neko je napisao da u Koreji nema interneta. Pa šta je internet. Mislite da se na internetu nalazi nešto što vlasti ne žele da se tu nalazi. Vidjeli smo kakve cenzure stavljaju Čajna i Australija. Samo se ta 2 slučaja sjećam. A ko zna čega tu još sve ima. Ameri imaju poseban vid cenzure: nema tu da se nešto krije. Oni javno napadnu zemlju, osvoje, maznu im naftu i plin, i kažu kako to nije istina, nego su im samo donijeli demokratiju. I nema više priče.
U neke stvari možemo samo sumnjati, i to bez ikakvog osnova, dok druge stvari možemo gledati kako se događaju i biti prinuđeni da to prihvatimo kao nešto pozitivno jer je Uncle Sam rekao da je to ispravno i da tako treba da bude.

@ArnoldLayne
Evo, dokaži da se u S. Koreji živi kao u tamnici, da se pate od gladi i hladnoće, i da im je predsjednik tiranin i prestajem da branim njihov sistem.

:hahaha1:

facepalma.jpg

Ako se ne varam, šalju svoje vojnike u Irak, koji tamo idu rađe nego da rade u nekoj kancelariji 40h sedmično. To je samo jedan banalan primjer. Ja samo želim reći da nigdje nije savršeno kao što ti misliš.

nije savrseno, ali je daleko bolje nego u Severnoj Koreji ili ti mislis da mora da postoji savrsena drzava da bi se mogla porediti sa Severnom Korejom
ipak su standard i slobode u Kanadi daleko vece nego u Severnoj Koreji
ja ne bih zeleo da mi saljemo vojsku (mada nisam bas siguran da mi to imamo) u Irak, ali mislim da to i nije potrebno za nesto pristojniji zivot nego ovaj sto zivi vecina stanovnika Srbije i vecina stanovnika Severne Koreje

Meni je bilo katastrofalno saznanje da nisu hteli da otkupe direktan prenos sa svetskog prvenstva gde je igrala njihova reprezentacija nego su to kasnije neshto montirali, yebavali ale. Valjda da bi svoje fudbalere prikazali u mnogo boljem svetlu. Pa koji je to vid fanatizma kad narodu ne dozvoljavash da gleda ni neki bezazlen sport.

Back