5. октобар

Добро је било само за оне који су то откупили. Моја породица није добила ту шансу, а отац и мајка су све време, као и сви други, давали за стамбени фонд. Да ли је то мерило, што си допустио једном броју људи да у то време откупи станове за вредност једних патика?

Јел хоћемо да говоримо о куповини марака. Званичан курс један, на улици други. У банци нико не може да купи марке по званичном, ниском курсу, тачније нико осим одабраних Слобиних пајтоса. Један од начина на који су његови тајкуни пљачкали сиромашну Србију. Да не говорим о Дафинама и Јездама.
Како и зашто?

Они који су чекали да инфлација 'поједе' износ те разлике, плаћали су и мање од 100 марака.
Ma to je zavisilo od količine do tada plaćenih para. Oni koji su prte toga uplaćivali 10 godina su morali više da plat eod onih koji su plaćali poslednjih 30 godina. Ali se slažem da je inflacija dosta umanjila sve to na kraju. Jedini problem sa tom inflacijom su bile plate od 3-5 DM, pa ti skupi 100 DM za stan. :lol:

Добро је било само за оне који су то откупили. Моја породица није добила ту шансу, а отац и мајка су све време, као и сви други, давали за стамбени фонд. Да ли је то мерило, што си допустио једном броју људи да у то време откупи станове за вредност једних патика?

Јел хоћемо да говоримо о куповини марака. Званичан курс један, на улици други. У банци нико не може да купи марке по званичном, ниском курсу, тачније нико осим одабраних Слобиних пајтоса. Један од начина на који су његови тајкуни пљачкали сиромашну Србију. Да не говорим о Дафинама и Јездама.
Dafine i Jezde nisu krivica tadašnje države, već budalesina koje su potrčasle da zarade leba bez motike. Sami pali, sami se ubili.

Јел' није било довољно то што смо сви добили могућност да откупимо станове за 100 марака (па и мање)? :think:
Купи данас стан... па причај о социјалној правди, у току мира.
To je samo prodaja cigle, da daš živ keš SNS-u

da su valjali ne bi izgubili
nisu valjalji jer su lagali od prvog dana i sve obecano pogazili

valjali se ko bubrezi u loju sa drzavnom lovom
glumili elitu a svi bili kvaziintelektualci i losi studenti
uspostavljali monopole da bi njihove firme jedine radile

kada je i onaj sa najmanjim iq shvatio da su skoro sve
rasprodali, sto sebi sto zapadu za po 50 centi
svi su normalno glasali za drugu opciju
svako bi

treba kazem biti debil bas zesci
pa takvu mogucnost da posle rata kada imas sve
da stvoris drzavu po meri kako treba i da budes na vlasti decenijama
sve to batalis i unistis za minorna dva mandata
debili... nema gorih i nikad nece biti.
Imao si normalne ljude (DS) i nenormalne koji žele povratak u devedesete (SNS/SRS).

Jasno je sve

Како и зашто?
Не знам да ли те је неко обавестио, али није свако од државе добио прилику за решавање стамбеног питања. На разним конкурсима отац је био испод црте. Неки други су добијали станове. И мој отац није био једини који није добио стан, тачније шансу да откупи државни стан. Па ни сви они који су добили државни стан, нису га исплатили сви 90их. Неки су то учинили раније. Ово су људи који су средином 80их добијали станове, па их је ус.рала 90та, за отплату. Далеко од знака да је Слобино време било дивно.

Dafine i Jezde nisu krivica tadašnje države, već budalesina koje su potrčasle da zarade leba bez motike. Sami pali, sami se ubili.
Истина је да се искористила економска затупљеност тих наших људи, али истина је да су те банке радиле са дозволом државе. Не постоји банка да ради а да нема дозволу Народне банке Србије. Тако да није да нема кривице тадашње државе, далеко од тога. Посебно што су из те две банке највише профитирали кримоси и људи блиски тадашњој власти.

Ma to je zavisilo od količine do tada plaćenih para. Oni koji su prte toga uplaćivali 10 godina su morali više da plat eod onih koji su plaćali poslednjih 30 godina. Ali se slažem da je inflacija dosta umanjila sve to na kraju. Jedini problem sa tom inflacijom su bile plate od 3-5 DM, pa ti skupi 100 DM za stan. :lol:

Сећам се кад смо ми добили тај износ, на почетку је, претворен у марке, био око 30 000 марака. Онда сам ја отишла у иностранство ( јер су овде избеглице имале предност у запошљавању) и после годину дана вратила се са 2 000 марака. Тад је та разлика износила 800 марака, и одмах смо платили, јер се ја нисам усуђивала да чекам још. :lol: Мој први комшија је чекао још, и на крају дао мање од 100 марака.
Интересантно је то да сам, после пар месеци, купила бицикл, који је коштао 400 марака, нешто се у међувремену десило (ојачао динар? пала марка?) тако да сам возила бицикл вредан пола стана. Лудило.:lol:

Upravo iz Putina kao zaštitnika SNS je sve jasno

Naime on je zglajzo i odsviro svoje na svetskoj sceni

Само се ти надај. :lol:
'Послодавци' 5ооктобраша су зглајзнули и одсвирали своје на светској сцени.
Нема више обојених револуција и имплементације 'подобних' власти.

Пазите, ако имате председника кога не можете да склоните чак ни кад изгуби на изборима, то је онда непогрешив знак да живите у некој врло сумњивој и настраној држави.

И уместо да вам је драго што је Србија макар једном испала нормална, ваши крици су "Слобо Слободо, што си отишо, требо си заувек, какви избори какво шта".

Само се ти надај. :lol:
'Послодавци' 5ооктобраша су зглајзнули и одсвирали своје на светској сцени.
Нема више обојених револуција и имплементације 'подобних' власти.
Naprotiv, sada se zariva glogov kolac u glavnog Protivnika obojenih revolucija a to je zli kremlin

Back