30 % plate moraju trošiti u Boksitu

Generali nakon rata pišu memoare, ne kupuju deonice i ne izdaju se za uspešne privrednike, to rade samo jajare... a to što smo dozvolil da nam takvi gospodare i još ima onih koji im nalaze neke zasluge - to već nije problem jajare koja se uzdigla na lestvici društvene hijerarhije.

Iz ovog rata on je u tom kraju izašao bogatiji i moćniji, a ceo narod siromašniji i jadniji i 20. godina nakon završetka nije se dalje makao. To ti valjda nešto govori za koga je i za čiji interes zaslužan i radio "general".

I ovu temu shvatam ne kao pokušaj tamo nekih sumnjivih medija da okaljaju nekoga ko se izdaje za narodnog spasitelja, već da osudimo manipulatore, bahate jajare i pomognemo ljudima koji su samo našom i svojom glupošću i neznanjem postali zatočenici i žrtve likova kao što je ovaj .

Neka to pravosudni organi u Republici Srpskoj odrade ako je doslo do zloupotreba ''general'' je bio na pravom mestu kad je trebalo ''zivela Republika Srpska''.

Ne nazivaju ga, nego ga ja nazivam.
Ali, pošto je dozvoljeno pisati mu ode i hvalospeve, koje, gle čuda, podržava i đavolčić :lol:, a nije dozvoljeno izneti drugačiji stav, onda će on ostati heroj privatizacije, a nikako ratni profiter koji je to kamuflirao patrotizmom i srpskim interesima.

Čak i da to zanemarimo, ovo je tema o njegovom konkretnom postupku sada, a ne o minulom radu.

Evo đavolak, briši, kažnjavaj, i brani zemljaka. Čak si krajnje naivno pokušao to opravdati kako ne veruješ u priču jer je BN plasira, a stoji obavijest na sajtu firme... o, cirkusa. :lol:

Nema nikakve veze što je on moj "zemljak". Ne možeš nikoga nazivati govedom.

Neka to pravosudni organi u Republici Srpskoj odrade ako je doslo do zloupotreba ''general'' je bio na pravom mestu kad je trebalo ''zivela Republika Srpska''.

Sad si me stvarno gurnuo u patetiku ....
Da si ti 1992 godine video lice napaćenog radnika tog istog Boksita, koji je sa položaja seo u kamion i preko Crnog Vrha vozio rudu do luke u Novom Sadu za izvoz , a da su tu istu rudu tovarili na prvoj liniji fronta, i da znaš da je za tri dana poginuo braneći taj isti rudnik, da bi ruda išla i dalje i da bi pare dolazile ti bi malo bi bolje razumeo ko je "fiansirao" tu RepublikuSrpsku kojoj kličeš.
Nije sigurno neki matori dripac koj se sada razmeće kako je on vlasnik istog tog rudnika koga je navodno pošteno kupio... I sad nema toliko poštovanja prema tim jadnicama već ih ucenjuje i govori ja sam zaslužan... Pa je li taj nesretnik poginuo da bi ovaj i ovakav sada njegovom detetu uterivao strah u kosti?
Daj više ne lupetaj o ovom, samo mi kućno vaspitanje ne dozvoljava da ga nazovem pravim imenom... takvi kao on bi ....Mnogo manje nečasni likovi su završavali linčom naroda

Sad si me stvarno gurnuo u patetiku ....
Da si ti 1992 godine video lice napaćenog radnika tog istog Boksita, koji je sa položaja seo u kamion i preko Crnog Vrha vozio rudu do luke u Novom Sadu za izvoz , a da su tu istu rudu tovarili na prvoj liniji fronta, i da znaš da je za tri dana poginuo braneći taj isti rudnik, da bi ruda išla i dalje i da bi pare dolazile ti bi malo bi bolje razumeo ko je "fiansirao" tu RepublikuSrpsku kojoj kličeš.
Nije sigurno neki matori dripac koj se sada razmeće kako je on vlasnik istog tog rudnika koga je navodno pošteno kupio... I sad nema toliko poštovanja prema tim jadnicama već ih ucenjuje i govori ja sam zaslužan... Pa je li taj nesretnik poginuo da bi ovaj i ovakav sada njegovom detetu uterivao strah u kosti?
Daj više ne lupetaj o ovom, samo mi kućno vaspitanje ne dozvoljava da ga nazovem pravim imenom... takvi kao on bi ....Mnogo manje nečasni likovi su završavali linčom naroda

Ocigledno da ti imas nekakav problem sa tim covekom ali ono sto ja znam sta je bio ''Babo ; za Veliku Kladusu on je bio za Milice neka njega lincuje njegov narod ako nije dobar zasto bi ja i ti presudjivali o tome a ne zivimo tamo.

Ocigledno da ti imas nekakav problem sa tim covekom ali ono sto ja znam sta je bio ''Babo ; za Veliku Kladusu on je bio za Milice neka njega lincuje njegov narod ako nije dobar zasto bi ja i ti presudjivali o tome a ne zivimo tamo.

Zaista nemam nikav problem sa njim, niko mi ne zavisi od njega, i zato ovako mogu da govorim, razlog moje burne reakcije je samo želja da se istina sazna...Nije ovaj čovek jedini, ali ako bar jednom bahatom manipulatoru pokažemo gde mu je mesto ni drugi neće tako lako zajahati.

Zaista nemam nikav problem sa njim, niko mi ne zavisi od njega, i zato ovako mogu da govorim, razlog moje burne reakcije je samo želja da se istina sazna...Nije ovaj čovek jedini, ali ako bar jednom bahatom manipulatoru pokažemo gde mu je mesto ni drugi neće tako lako zajahati.

A mi na ovom forumu trebamo da mu pokazemo gde mu je mesto na osnovu pisanja stampe iz Federacije i jos nekih iz Republike Srpske.

Pa, nekada je to bila veoma rasprostranjena praksa u Engleskoj i SAD, tamo je i nastala pesma: 16 tons.

Some people say a man is made outta mud
A poor man's made outta muscle and blood
Muscle and blood and skin and bones
A mind that's a-weak and a back that's strong

You load sixteen tons, what do you get
Another day older and deeper in debt
Saint Peter don't you call me 'cause I can't go
I owe my soul to the company store

I was born one mornin' when the sun didn't shine
I picked up my shovel and I walked to the mine
I loaded sixteen tons of number nine coal
And the straw boss said "Well, a-bless my soul"

I was born one mornin', it was drizzlin' rain
Fightin' and trouble are my middle name
I was raised in the canebrake by an ol' mama lion
Cain't no-a high-toned woman make me walk the line

If you see me comin', better step aside
A lotta men didn't, a lotta men died
One fist of iron, the other of steel
If the right one don't a-get you
Then the left one will

A mi na ovom forumu trebamo da mu pokazemo gde mu je mesto na osnovu pisanja stampe iz Federacije i jos nekih iz Republike Srpske.

Pa kad je otvorena ta robna kuća u tom mestu ljudi su znali da će im uvesti obavezu kupovine.
To što ovi pišu ne znači da to nije istina... Nažalost istina je, i kada dodješ do tog stepena da znaš da oni takvi kakvi jesu pišu istinu... pa stvarno moraš biti ovako "ogorčen" kao ja ...

Надам се да су радници "Боксита" паметнији од џабалебароша са Крсте. Ако хоће радна места и плате куповаће робу коју сами производе, нарочито што имају и прехрамбене производе. Но, браниоци евроунијатства сматрају да треба пунити џепове иностраним фирмама. Паметно до лудила.

bas ako , bolje da rade , primaju platu i odrzavaju svoju firmu kupovinom u njoj.

naravno ako su cene realne , pa i malo skuplje a plata dobra

bolje nego da firma propadne , radnici zavrse nezaposleni i nemaju pare da kupuju nigde

Ostavimo za trenutak njega po strani
Sta bi mislili o tome da vam neko odreduje gde cete potrositi 1/3 svoje plate

Znaci li to da vi niste slobodna osoba?

Naravno, da je to najgrublje zadiranje u privatnost i protivno svakom zdravom razumu.
Ako vam neko ograniči slobodu potrošnje zaradjenog novca koji je zaradjen davanjem svog vremena, tj dela života i ograničenjem slobodu svog kretanja radom radom u firmi poslodavca - onda ste rob, a ne zaposlenik.

Naravno, da je to najgrublje zadiranje u privatnost i protivno svakom zdravom razumu.
Ako vam neko ograniči slobodu potrošnje zaradjenog novca koji je zaradjen davanjem svog vremena, tj dela života i ograničenjem slobodu svog kretanja radom radom u firmi poslodavca - onda ste rob, a ne zaposlenik.

Uzeo je Vucic od penzionera i radnika zavukao ruke u njihove novcanike ali svakome razumnom je jasno da je to uradio za dobro naroda i drzave.

bas ako , bolje da rade , primaju platu i odrzavaju svoju firmu kupovinom u njoj.

naravno ako su cene realne , pa i malo skuplje a plata dobra

bolje nego da firma propadne , radnici zavrse nezaposleni i nemaju pare da kupuju nigde

Znaci li ti da ti vise nisi sposoban da upravljas svojim zivotom? Neko drugi ce odlucivati umesto tebe gde da trosis SVOJ novac. Odlucivati gde ces se kretati itd...

Predsjednik kompanije "Boksit" iz Milića Rajko Dukić u svom saopštenju za javnost koje je danas objavio na sajtu "Boksita", naredio je svim uposlenicima ove kompanije da minimum 30 odsto svoje plate troše na Boksitove proizvode! Ukoliko radnici ne ispoštuju ovu tzv. instrukciju, snosiće odgovornost.

Ово може да изненади само људе који нису читали Капитал.Односно огромну већину.

Све је то Маркс још давно лепо појаснио али му је књига много дебела па деморалише пучанство.

Лупали сте у шерпе да би сте данас овако живели.

Пријатно.

Dok su komunisti vladali Boksit je bio gigant koji je zaradjivao milione dolara
Birac Zvornik fabrika glinice kojem Boksit daje rudu boksita je bilo najjace preduzece u SFRJ koje je dnevno izvozilo 50 miliona dolara
posle rata dosli neki rusi ,kupili to bog zna kako,fabrika glinice im radila samo usluznu preredu a oni kupili sav kajmak i iyvlacili pare preko transfernih cijena i povezanih firmi iynjeli milijarde eura za ovih 15 god

Back