25000 људи на протесту у Вуковару против ћирилице

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

RoccoS

Veoma poznat
Poruka
11.405
Prosvjed protiv ćirilice: U Vukovaru više od 25 tisuća ljudi!

U VUKOVARU se danas održava prosvjedni skup protiv uvođenja dvojezičnosti pod nazivom 'Za hrvatski Vukovar - ne ćirilici'. Potporu Vukovarcima najavili su branitelji iz svih krajeva Hrvatske, a prema najavi organizatora očekuje se dolazak do 25 tisuća branitelja.

Prema riječima predsjednika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislava Josića, prosvjed je legitimno sredstvo kojim žele prisiliti Vladu da odustane od najavljenog uvođenja dvojezičnih natpisa u Vukovaru jer to nije, kako kaže, ono za što su se hrvatski branitelji borili i zašto su poginuli.

"Mi ćemo i dalje pokušavati animirati javnost i ukazivati na sve pogreške koji se čine u hrvatskoj državi. Mi se ne borimo protiv ove Vlade, mi se borimo protiv svih Vlada koje su bile do sada. Sve su radile pogrešno, sve su kršile sve moguće zakone. Nitko nikad nije odgovarao, nitko nije vratio ni kune od tih nestalih novaca, a nestale su milijarde. Prema tome, masa stvari je u našoj državi mimo zakona je napravljeno, međutim izgleda da postoji samo jedan zakon kojeg se svi moraju držati, a to je Zakon o nacionalnim manjinama. Čini mi se da je to zakon nad zakonima. To je naša stvarnost, to je naša Hrvatska. Kod nas sve ide tako. Mi ćemo pokušati jednostavno ljude animirati i pokazati im sve te nepravilnosti. Ljudi sami sve to znaju, ne moramo mi nikome ništa objašnjavati. Vjerujem da će prepoznati u nama da mi govorimo istinu i da se borimo za nešto pošteno tako da će i stati na našu stranu", rekao je Josić.

Početak prosvjeda zakazan je, simbolično, za 12 sati i 5 minuta, a sa skupa će prosvjednici Vladi i Saboru uputiti zahtjev za moratorij na uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/...vukovaru-vise-od--25-tisuca-ljudi/660418.aspx

Зашто су хрвати већински усташе? Шта је то у хрватским генима, у хрватском бићу због чега су они судбински предодређени да буду зликовци и лудаци?
Па зато су их се њихови краљеви у 11. веку и одрекли.

Зашто су хрвати већински усташе? Шта је то у хрватским генима, у хрватском бићу због чега су они судбински предодређени да буду зликовци и лудаци?
Мржња и противправна имовинска корист,све у једном.Зато 50 година чекају рат,да би некажњено пљачкали,убијали и крали а следећих 50 година перу злочине и тако у круг.

Tko ne zna cirilicu taj je nepismen covjek, uvijek je govorio jedan moj susjed Hrvat.

Zalosno je sto se ova tema u Hrvatskoj do ove mjere ispolitizirala, a stvarnost je potpuno drugacija. U Vukovaru ljudi zive mirno jedni pored drugih i vecinu ne interesira politika, jer su svi gladni a Vukovar je grad duhova. Politicke stranke desne orijentacije na ovaj nacin kupe poene, ili bar pokusavaju, a vladajuca struktura i kroz ovaj primjer skrece pozornost sa pravih problema, jer ne uspijevaju da ih rjese.
Cirilica je Srbima zagarantirana ustavom i to ce biti, gdje god ih ima bar jedna trecina, pa i u Vukovaru.

objasni mi kakave veze ima ovaj tvoj post sa naslovom i uvodnim postom..da ne citiram i druge patriote
kakve veze ima cirilica sa tvojim postom ..ako ce zadovoljavati zakonske uvjete jasno da ce biti cirilica kao drugo sluzbeno pismo..

:bye:

комплекс је у питању који је прерастао у обману величине
дика тамо неким олујама

да иза њих није стојао запад док је русија тетки лек носила не би остао ни влажни сан од удх а не рушење републике српске краине
а што се кочопере по вуковару је смешно

он је чак реинтегрисан нису ни освојили, нити би, иједан педаљ земље где су били срби

србија је банана држава али за хрвате шиптаре и муџане смо сила (бар то)

комплекс је у питању који је прерастао у обману величине
дика тамо неким олујама

да иза њих није стојао запад док је русија тетки лек носила не би остао ни влажни сан од удх а не рушење републике српске краине
а што се кочопере по вуковару је смешно

он је чак реинтегрисан нису ни освојили, нити би, иједан педаљ земље где су били срби

србија је банана држава али за хрвате шиптаре и муџане смо сила (бар то)
:rotf::rotf::rotf::hahaha:

Није ми јасно што уопште и протестују кад ионако ћирилица код Срба је на издисају. Види само већину Срба патриЈота на овом форуму, бусају се у српство а пишу латиницом.

Nije to isto...

To što je ćirilica u Srbiji na izdisaju je stvar slobode izbora, a to što je nema u Hrvatskoj je stvar genocida...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back