2012.

• Začetnik teme Začetnik teme epoc
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:roll:
Ko se svadja? :shock:
Aj mi objasni ... :-| :roll:

Pa ako se tacno zna koliko traje godina kod Maja i kako su racunali vreme , onda moze da se izracuna ... 8) :-o :o

immph:
Pa ako se tacno zna koliko traje godina kod Maja i kako su racunali vreme , onda moze da se izracuna ...

Pa to ja govorim, ali ako se ne zna, onda ne moze da se izracuna, kapiras?
Ja sam samo u prvom postu ovde rakla da, ako se njihov kalendar zavrsava 2012. godinom PO NJIHOVOM KALENDARU, to ne mora da znaci da je to 2012. PO NASEM KALENDARU! Ali nisam rekla da ne moze da se preracuna!

znaci ne znas, nego se lozis na napise u casopisiima.
dobro.
ajde momcino, rekao si da ces da mi objasnis sta mi nije jasno, pa ako mozes to oko ciklusa sunca.

moja literatura je naucna literatura priznata na celom svetu.
tvoja literatura su prorocanstva, trece oko i www.galaksija.com

drugo pitanje...objasni mi sa astronomske strane (pazi, sa astronomske, ne sa astroloske) te krivine u putanji zemlje :D:D

cekam.

PS. pitam se samo ciji si klon....
Super tema:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Nego vidiš kako smo došli do istog zaključka...I pitanja:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Čini mi se da znam odgovor:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Posle 8765432345678 najawa da ce biti smak sweta,i kako je swe to prorachunato tachno na taj dan, mogli ste da prowalite da ga nece biti! Mozhda i hoce,ali necete crci ako ne saznate kad ce da bude! Mi cemo umreti swakako,bio sutra ili 2012. :lol::lol::lol::lol::hvala:

ја се сећам 06.06.2006. кад је изашло у пар новина да ће Мадона (не сећам се где) чекати смак света лол...
толико о томе

Kraj je već stigao. To je najgore. Ne dolazi kraj naglo. Kraj te jede polako od nožnih prstiju. I dok misliš o kraju i pun si strahova, i rintaš i ponižavaš se kod svog poslodavca i redovno uplaćuješ penziono i gubiš živce zbog računa, ni ne znaš da od tebe više nije ostalo ni Č od ČOVEKA. E to je taj vaš kraj. Proslavite ga uz šampanjac a mozgove zabavljajte pričicama za malu decu.

" 1. Čovječanstvo i planeta Zemlja trenutno prolaze kroz velike promjene i pomak u svijesti i percepciji realnosti.

2. Civilizacija Maya u Centralnoj Americi bila je najnaprednija civilizacija u usporedbi s vremensko/tehnološkim znanjem. Njihov glavni kalendar je najtočniji na planeti. Nikad nije pogriješio. U stvari, imali su 22 kalendara ukupno, pokrivajući mnoge cikluse vremena u univerzumu i našem solarnom sistemu. Neki od tih kalendara će tek biti objavljeni.

3. Majanski peti svijet je završio 1987.g. Šesti svijet počinje 2012.g. Dakle, mi smo trenutno "između svjetova". To vrijeme oni zovu "Apokalipsa" ili otkriće. To znači da će realna istina biti objelodanjena, odnosno otkrivena. To je također vrijeme za nas da poradimo na "našim stvarima" individualno i kolektivno.

4. Majanski 6. svijet je zapravo prazan. To znači da je na nama, kao kreatorima ( ne jedinim ), da počnemo kreirati novi svijet i civilizaciju koju sada želimo.

5. Maje su također rekli da ćemo do 2012.g.-
- odbaciti tehnologije koje sad poznajemo.
- odbaciti vrijeme i novac.
- ući u 5. dimenziju poslije prolaza kroz 4. dimenziju. ( 5. dimenzija je u stvari 4. denzitet )
- planeta Zemlja i solarni sistem će ući u galaksijsku sinhronizaciju sa ostatkom Univerzuma.
- naša DNA će biti "unaprijeđena" ( ili reprogramirana ) iz centra naše galaksije. ( Hunab Ku )
"Svatko na ovoj planeti mutira. Neki su svjesniji od drugih. Ali svakome se to dešava." - Vanzemaljska Misija Zemlje.

6. 2012.g. ravnina našeg solarnog sistema će se izjednačiti sa ravninom naše galaksije, Mlječnog Puta. Taj ciklus traje 26000 godina od početka do završetka. Virgil Armstrong također govori da će se druge dvije galaksije izravnati sa našom u isto vrijeme. Svemirsko događanje!

7. Vrijeme se u stvari ubrzava ( ili raspada ). Tisućama godina Schumann-ova rezonancija ili puls ( kucanje srca ) planete Zemlje je bila 7,83 ciklusa po sekundi, vojska je to uzimala kao vrlo pouzdanu referencu. Međutim, od 1980.g. ta rezonancija polako raste. Sada je preko 12 ciklusa po sekundi ! To znači da je to ekvivalentno s vremenom od manje od 16 sati po danu umjesto "starih" 24 sata.

8. Za vrijeme Apokalipse ili vremena "između svjetova" mnogi ljudi će iskusiti mnoge osobne promjene. Te promjene će biti mnogobrojne i varijabilne. To je sve dio onoga radi čega smo ovdje da bi to doživjeli i iskusili. Primjeri mogu biti razni, od prekida nekih veza, seljenja na druge lokacije, promjena posla, pa sve do promjena u načinima razmišljanja, promjena DNA ( vraćanje neaktivnih dijelova natrag u funkciju ),...itd.

9. Zapamtite, u svakom danom momentu mi radimo male ili velike odluke. Svaka odluka je bazirana na ljubavi ( ljubav ne kao kemijska reakcija našeg tijela, već pravo značenje ljubavi = svjetlo = znanje ) ili strahu ( mrak = suzbijanje znanja = manipulacija ). Odaberite ono što vam dolazi iz vaše intuicije, ne intelekta, slijedite vaše unutrašnje želje. Prilagodite se.

10. Misaone forme su vrlo važne i utječu na naš svakodnevni život. Mi stvaramo našu realnost sa našim mislima. Ako mislimo negativno o drugima, to ćemo i privući. Ako pak razmišljamo pozitivno, privući ćemo pozitivne ljude i događaje. Dakle, budite svjesni svojih misli i eliminirajte nepotrebne negativne ill osuđujuće misli.

11. Budite svjesni da je većina medija kontrolirana od strane manjine. Koristite moć rasuđivanja! Potražite sakrivene motive i planove. Zašto je baš ta informacija dana vama? Što je "njihov" stvarni plan? Da li je to slučaj problem-reakcija-solucija? Da li "oni" kreiraju problem da bi vi reagirali i zahtjevali rješenje tog problema, pa će vam "oni" ponuditi njihovo rješenje? Rješenje je ono što su "oni" na početku i željeli!

12. Zapamtite da se gotovo ništa ne dešava slučajno. Svi događaji su isplanirani od nekih agencija ili bilo čega drugog. Ali, unatoč tome, baš je predivno vrijeme za biti "živ" ovdje u ovo vrijeme!!! "

..... ili 2012 - ili koju godinu kasnije ... :zper:
kako to, sta ovo znaci? koliko godina kasnije?

a i uvodni clanak verujem da je za mnoge ''tesko naucno stivo'' pa bi bilo mnogo
zanimljivije kada neko umeo da ga preprica jezikom obicnog smrtnog laika...

Sva prorocanstva do sad su promasaji i neka su inace se ovog sad nebismo plasile ni ti ni ja jer nebismo ni postojale.U kosmosu se sve krece i na neki nacin je zivo i po nasim mjerilima sporo tako bar ja sebe umirujem i necu se plasiti 2012 godine , jedini moj strah je moguci atimski rat i sve sto on moze prouzrokovati a taj bi bio covjeku od covjeka.

Sva prorocanstva do sad su promasaji i neka su inace se ovog sad nebismo plasile ni ti ni ja jer nebismo ni postojale.U kosmosu se sve krece i na neki nacin je zivo i po nasim mjerilima sporo tako bar ja sebe umirujem i necu se plasiti 2012 godine , jedini moj strah je moguci atimski rat i sve sto on moze prouzrokovati a taj bi bio covjeku od covjeka.

Moguć veliki sunovrat

Umesto da uspori Zemlja će 21. decembra 2012. ubrzati u najoštrijoj krivini oko Sunca, zbog čega će se na površini pretumbati kontinenti

„Sudnji dan” biće 21. decembra 2012. ili koju godinu kasnije! Izračunao ga je znalac mehaničkih pojava mr Slobodan Đorđević, vodeći inženjer u istraživačkom odeljenju kompanije „Erbas” u Hamburgu (Nemačka), koji proračunava čvrstinu buduće najveće putničke letelice na svetu.
Za svoju dušu se, međutim, upustio u višegodišnje odgonetanje Zemljine izdržljivosti, složenog mehaničkog ustrojstva koje će je uskoro naglavce preokrenuti (uskoro će to objaviti u izdanju „Moći knjige”). Planeta će izvesti veliki „magnetni salto” koji će joj, kao kakav džinovski buldožer, preorati celu površinu. A šta će se dogoditi s nama?

Ne, mene ne zanima ova prica o Sudnjem danu kao prorocanstvo vec kao
naucni proracun gospodina mr Slobodana Djordjevica, kao sto je navedeno u
uvodnom postu ove teme....
O prorocanstvima mislim da su teske gluposti od davnina izmisljene za manipulaciju
primitivnijim slojevima sto ocigledno ima efekta i dandanas...
Nego da vidimo sta nam zapravo objasnjava ovaj naucnik i inzenjer ali ako moze to
malo pristupacnije za naucno-neprosvecene slojeve...
Evo ja nista nisam razumela onaj njegov intervju za Politiku, a ko jeste svaka cast!

Ne, mene ne zanima ova prica o Sudnjem danu kao prorocanstvo vec kao
naucni proracun gospodina mr Slobodana Djordjevica, kao sto je navedeno u
uvodnom postu ove teme....
O prorocanstvima mislim da su teske gluposti od davnina izmisljene za manipulaciju
primitivnijim slojevima sto ocigledno ima efekta i dandanas...
Nego da vidimo sta nam zapravo objasnjava ovaj naucnik i inzenjer ali ako moze to
malo pristupacnije za naucno-neprosvecene slojeve...
Evo ja nista nisam razumela onaj njegov intervju za Politiku, a ko jeste svaka cast!

mi ne znamo nishta ili, znamo toliko malo da je to skoro pa nishta. ako ovaj aksiom ispravno percepiramo, onda mozhemo da diskutujemo o nagoveshtajima nashih gledishta, kognicije prirode, univerzuma, fizike.

na ovoj temi mozhemo da prichamo o:
- sunchevim promenama, magnetnim erupcijama na povrshini sunca - sunchevim pegama, ciklusima sunchevih aktivnosti,
- promenama u magnetnim strukturama planete zemlje,
- majanskom kalendaru (u kontekstu njegove matematichke genijalnosti),
- astronomiji,
- fizici,
.....

ne bi bilo dobro da se tema dalje razvija u smeru rasprava o prorochanstvima, astrologiji, sudnjim danima i slichno, jer to nije ni bila prvobitna zamisao ove teme. hvala.

dobro, to mozhe da bude filozofski stav eventualno, ali ovde ipak mozhemo da diskutujemo o faktima. recimo, ciklusi sunchevog isijavanja je dovoljno velika tema.

p.s. da nisi ti onaj nemac od onomad sa pochetka ove teme? isto je imao neku svoju perspektivu za argumentovanu raspravu, tachnije, pokushavao je da ospori svaki izneti argument ekscentrichnim metodama, lol. ako jesi bilo bi mi drago da nastavimo diskusiju. :D

Pa nije za zezanje taj datum...21.12.2012.
Trebalo bi da do tad vec padne prvi sneg, mada su nacisto zeznuli klimu, pa nije tako sigurno....Jos nova godina, pa kupovine, sva ona guzva. Definitivno nezgodno vreme za smak sveta :hahaha:

Na to treba gledati pozitivo...:hahaha: bićemo pominjani i izučavani, kao zadnji primerci koji su koračali Zemljom pre 'velikog praska', u istoriji neke druge civilizacije, neke nove 'Zemlje' :mrgreen:
Nije to mala stvar...osećam se ponosnom :worth:

Back