Mstislav
Legenda
- Poruka
- 74.408
Moze biti, ali Pera kao jelte posten i castan kakav je bio trebao je dati otkaz umesto sto je nastavio primati platu od komunisticke novine kao sto kazes.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moze biti, ali Pera kao jelte posten i castan kakav je bio trebao je dati otkaz umesto sto je nastavio primati platu od komunisticke novine kao sto kazes.
После смене с функције председника Савеза омладине Србије, у Вечерњим новостима је, због политичке неподобности, од маја 1973. до краја 1979. радио на редакторским пословима и писао краће новинске текстове о заштити животне средине, који су углавном потписивани иницијалима.
Крајем 1979. Уредништво листа дало му је прилику да извештава са традиционалног сусрета економиста Југославије из Опатије. У извештајима са овог скупа објавио је да се Југославија налази у „највећој платно-билансној кризи“ у својој историји, да је учешће Југославије у светском извозу „у последњих осам година са 0,54 спало на 0,45 %“, да ће „платни дефицит земље 1979. износити рекордне три милијарде долара“, а да југословенски извоз „покрива само 47 % увоза“.
Због ових текстова му је, по налогу једног члана Савезног извршног већа, забрањено да пише о економским и политичким темама и поново је враћен на редакторске послове у Редакцији.
A opet zadrazao posao, inace u tom zlom komunizmu nisu te smeli otpustiti i morali su ti cuvati radno mesto cak i ako si osudjen na godinu dana zatvora. Vidis kako je bio to zao i nakaradan sistem.
Октобра 1972, на вишедневном Титовом разговору са руководством СР Србије, није подржао политику југословенског председника, већ политику вође српских либерала Марка Никезића.
Месец дана после овог састанка, двојици локалних омладинских функционера рекао је да „нико није безгрешан, па ни друг Тито“. Симићеви саговорници су то пријавили секретару свог Општинског комитета СК, секретар комитета новом руководству СК Србије. Фебруара 1972. Секретаријат ЦК СК Србије формирао је поводом ове изјаве партијску комисију која је месец дана касније приморала Симића да поднесе оставку на све политичке функције.
У пролеће 1976. под оптужбом да „подрива наш систем и јединство државног и политичког руководства СР Србије и Југославије“ без писаног решења привођен је на вишедневни информативни разговор у централу Службе државне безбедности у Кнеза Милоша 30, у Београду.
Smenjen i prebacen na drugo mesto, mada ja sumnjam u tu verziju. Lako mu je bilo serendati cetvrt veka posle.
Smenjen i prebacen na drugo mesto, mada ja sumnjam u tu verziju. Lako mu je bilo serendati cetvrt veka posle.
*Мстиславу*: Тачно тако, серендање са неком накнадном памећу. Сада се сетили догађаја који се и нису десили!? То је постао некакав тренд.како је то истраживање, чешљање бројних архива и објављивање докумената "серендање"...ти би да останемо на бајкама?
*Мстиславу*: Тачно тако, серендање са неком накнадном памећу. Сада се сетили догађаја који се и нису десили!? То је постао некакав тренд.
*Кочи*: Да не останемо на бајкама, хајде потруди се да напишеш где је су били четници и Дража у време ослобођења Београда а касније Новог Сада и целе Југославије.
Да се не мучиш и измишљаш ,,топлу воду'', ја ћу ти помоћи истим текстом који сам написао у посту 175 и који још увек важи:
А где је била та четничка банда у време ослобађања Београда?
Кренула банда на Јадран јер су глупо проценили да ће се западни Савезници искрцати тамо. Па би да благовремено ухвате везу јер је пропаст Рајха и четника као помагача апсолутно пропао. Источни Савезници су четнике разоружавали и хапсили.
Дражин бег из Србије у Босну
Dan uoči ulaska sovjetskih trupa u Srbiju, 27. septembra 1944. je Draža prešao preko reke Drine u Semberiju kod Badovinaca.
Glavna četnička vojska se ipak povlači u Bosnu pred nastupom ideološkog neprijatelja. Mihailović je iz Semberije prešao u Bosansku Posavinu, a početkom oktobra 1944. boravi na planini Trebavi. Tokom novembra 1944. Draža se nalazi u okolini Sarajeva, a tokom decembra 1944. sa Vrhovnom komandom boravi u Kladnju, odakle se vraća na Trebavu, gde ostaje do sredine marta 1945. U međuvremenu, Crvena armija je pri ulasku u Srbiju iz Rumunije i Bugarske naišla i na partizane i četnike. Četnici nisu pružali otpor Crvenoj armiji. Crvenoarmejci su na kratko sarađivali sa četnicima u protiv Nemaca koji su se povlačili, pre nego što su Sovjeti razoružali četnike. Mihailović je poslao delegaciju u sovjetsku komandu, ali su njegovi predstavnici bili ignorisani i na kraju uhapšeni.[SUP][167][/SUP] Još uvek očekujući iskrcavanje zapadnih saveznika, Mihailović je sa svojim štabom, Makdauelom i nekoliko stotina vojnika krenuo u Bosnu. Tu je osnovao muslimanske četničke odrede i imenovao hrvatskog majora Matiju Parca za komandanata nepostojeće hrvatske četničke vojske. Mihailović nije shvatao težinu svog poraza i verovao je da će zapadni saveznici doći u pomoć. Nedić je u međuvremenu pobegao u Austriju. On je 25. maja 1945. napisao pismo generalu Ajzenhaueru, naglasivši da je on uvek bio tajni saveznik Mihailovića.
То су они који су поштовали заклетву дату Отаџбини и краљу и послушали краља па се прикључили НОП-у под командом ТИТА,za tim nema potrebe, kralj petar drugi je davno izmirio četnike i partizane, još 1944 god septembra meseca, pa se od tada četnici i prtizani bore zajedno, tačnije, četnici su se stavili pod titovu komandu
kao ovi sa slike koji su učestvovali u oslobodjenju beograda
slava četnicima sa slike
- - - - - - - - - -
Мени је видиш јасно због чега се Дража 1944 године повлачи ка Босни испред целе совјетске солдатеске, како кажу у тексту идеолошког непријатеља, али ми није јасно због чега Броз бежи из Србије у Босну још 1941, и одатле чак у Италију.Дражин бег из Србије у Босну
Dan uoči ulaska sovjetskih trupa u Srbiju, 27. septembra 1944. je Draža prešao preko reke Drine u Semberiju kod Badovinaca.
Glavna četnička vojska se ipak povlači u Bosnu pred nastupom ideološkog neprijatelja.
Обично на глупа питања не одговарам. Али пошто си пословично не обавештен (као што не знаш да су znaci.net дозвољени извор података) ево прилажем ти неке од Титових кретања у току рата. Прочитај и запамти да неби поставио опет глупо питање.Мени је видиш јасно због чега се Дража 1944 године повлачи ка Босни испред целе совјетске солдатеске, како кажу у тексту идеолошког непријатеља, али ми није јасно због чега Броз бежи из Србије у Босну још 1941, и одатле чак у Италију.
У Србију се вратио тек по уласку совјетских тенкова у Београд и то после неколико дана.
Такође ми објасни како је то самозвани маршал ослободио Београд том приликом, командујући из Баната ваљда?
znaci.net, имају везе и са овим и са осталим твојим постовима. Показују да ти ниси уопште обавештен. Та твоја глупава питања и прављење се невештим шта се збивало током рата је само доказ идиотизма.Дакле у време ослобађања Београда он није био тамо, из Дрвара је пред Немцима побегао тако што су га савезнички авионима пребацили у Италију, то је то "одлажење на Вис", а између тога свега више се у земљу вратио није.
У праву сам а ти се брукаш и даље, не знам само какве везе твоја опаска о знаци.нет има са овим, али ваљда да нешто напишеш па било шта.
Данас лепо време.
Никакве везе znaci.net, немају са мојом објавом 213 на коју си ти реплицирао, то си убацио Бог свети зна због чега.znaci.net, имају везе и са овим и са осталим твојим постовима. Показују да ти ниси уопште обавештен. Та твоја глупава питања и прављење се невештим шта се збивало током рата је само доказ идиотизма.
Острво Вис било је у држави Југославији одмах по распаду Аустроугарске. Значи био је у сопственој држави.
Тито је морао да тако ради: трчао је и на Исток и Запад и договарао се са утицајним људима тог времена (Савезницима) око војне помоћи, око стратегије ратовања и коначно око стратегије ослобађања државе од окупатора и квислинга. Ово са квислинзима је скоро све сам урадио.
Коначно: зато је НОП са Титом на челу и био на страни победника.
А твој Дража?
Твој глупи Дража се после легализације уљуљкао у крило окупатора и нигде није мрднуо. Баш му је било лепо и тако је могао да ратује 100 година. Романтика! А када су Савезници ушли у Источну Србију и почели да хапсе четнике, ухватио тутањ у Босну да сачека оне друге Савезнике које никада није дочекао.
znaci.net имају итекако са тим постом јер показују да ниси обавештен или уопште не знаш о чему пишеш. То је у мом посту и речено али ти то и ниси прочитао. А то што ниси обавештен, није ти давало право да ми бришеш постове који су линковани са znacima.net а то си радио до бесмисла. Толико о твојој обавештености и увек ћу тако када напишеш било шта са позиције необавештености.Никакве везе znaci.net, немају са мојом објавом 213 на коју си ти реплицирао, то си убацио Бог свети зна због чега.
На питање ми наравно одговорио ниси, а то је где је Броз био 20. октобра 1944 године?Подебљао сам да видиш боље.
Јесте оство Вис је било у држави Југославији коју је исти тај Броз разбијао још пре рата, а које су ослободили Британци у току рата и ту поставили своју војну базу.
То не мења чињеницу да је из пећине код Дрвара на први долазак Немаца побегао савезничким авионима у Италију.Такође је побегао са својима из Ужица у Босну 1941 док је Дража остао да се бори.
Трчао је он и лево и десно и сплеткарио, убеђивао и Черчила, да не кани уводити комунизам, и Стаљина да му помогну да дође на власт уместо да се у земљи бори против окупатора, ко је он да са било ким преговара о било чему, Стаљину је платио инвазију на Југославију јер он и његови бедни терористи сами никако нису могли то да остваре, потребан је био цео украјински фронт да дође и устоличи га овде.
Тако је добро то урадио да у Србију није могао ни да присмрди без Совјета, после је изигравао неког хероја, народног троструког.
Уљуљкао се у крило окупатора па отишао у Босну да чека савезнике!!!!Па ти направиш кловна од себе у истом посту, невероватно.![]()
Ако сам ја по твојим мерилима кловн, ти си по мојим мерилима провокатор и надобудна незналица.::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Уљуљкао се у крило окупатора па отишао у Босну да чека савезнике!!!! Па ти направиш кловна од себе у истом посту, невероватно.![]()
Моја објава 213 је била:znaci.net имају итекако са тим постом јер показују да ниси обавештен или уопште не знаш о чему пишеш. То је у мом посту и речено али ти то и ниси прочитао. А то што ниси обавештен, није ти давало право да ми бришеш постове који су линковани са znacima.net а то си радио до бесмисла. Толико о твојој обавештености и увек ћу тако када напишеш било шта са позиције необавештености.
"Обично на глупа питања не одговарам. Али пошто си пословично не обавештен (као што не знаш да су znaci.net дозвољени извор података) ево прилажем ти неке од Титових кретања у току рата. Прочитај и запамти да неби поставио опет глупо питање."
Да савезници не остану и после ослобођења, па што ако су савезници!!Ево и у вези ТИТА је твоја апсолутна необавештеност или зла намера а пре ће бити сплеткарење. ТИТО је пред ослобођење (о томе сам већ писао) трчао и на Исток и Запад и уговара и договарао о стратешким питањима важних за улазак Савезника у Југославију и елиминисао могућност да Савезници не остану и после ослобођења. Уосталом прочитај:
У ноћи између 18. и 19. септембра 1944. године, авион у коме је био вођа југословенске револуције полетео је са острва Вис и прикључио се „конвоју“ од 12 истоветних совјетских летелица које су се запутиле према Румунији (Тун Северин). Пут га је даље водио до Крајове, одакле је 21. септембра 1944. отпутовао у Москву. Тито је у Москви боравио од 21. до 28.септембра 1944. године. Више је значајних догађаја одредило садржај разговора вођених у Москви: искрцавање западних савезника у Нормандији, одлука Врховног штаба да тежиште ратних операција пренесе у Србију, предстојећи састанак у Москви Стаљина и Черчила и друго. За време боравка у Москви, дошло једо неколико састанака Стаљина и Тита. Јосип Броз Тито је у Москви добио већу помоћ у наоружању од оне коју је тражио и којој се надао. Супротно Британцима, који нису желели да Народноослободилачка војска Југославије промени свој герилски карактер, Совјети су настојали да она прерасте у регуларну војску. У складу са тим, уместо „апотекарске ваге“ којом су Британци одмеравали своју војну помоћ, Стаљин је обећао да до краја 1944. наоружа 12 копнених (бројног састава по 10.000 бораца) и две ваздухопловне дивизије.
У разговорима са Стаљином склопљен је споразум о начину уласка Црвене армије у граничне пределе Југославије. Тај договор је додатно операционализован у Крајови 5. октобра 1944. Из наредби које је Тито упутио из Крајове војним командантима било је јасно да су операције Црвене армије и НОВЈ у Србији биле усаглашене. Позив Црвеној армији да закорачи и на простор Југославије из међународних разлога дефинисан је као совјетска „молба“. Тиме је учињен преседан који је и друге савезнике политички и војно обавезивао. Сагласност за улазак на територију Југославије тражена је од Националног комитета ослобођења Југославије, а не од Краљевске владеу избеглиштву. Тим „формалним чином“ Совјетски Савез је додатно појачао међународну позицију Тита и покрета на чијем се челу налазио и посредно признао нову Југославију.
- Архив Југославије
www.arhivyu.gov.rs/index.php?download...file...
Тако реци, никакве везе није имао са том операцијом чак није знао ни где су му јединице.
Јасно је да је ТИТО у време ослобођења Београда био у Крајови али партизани и штабно руководство је било у Београду.
Шта је тамо радио, види се из приложеног текста а можда је и наговарао Совјете да по уласку у Југославију , разоружају и хапсе четнике.
А где су били четници и Дража у то време?
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Тако реци, никакве везе није имао са том операцијом чак није знао ни где су му јединице.
Сплеткарио је по Крајови, тј. плаћао Толбухину да изврши инвазију на Југославију и доведе га на власт, и када су Совјети све урадили и разоружали четнике у Србији појавио се Броз на белом коњу да уђе у Бели двор што му је био главни циљ током целог рата.
Pogledajte prilog 515765
Без Совјета титоисти су били осуђени на пропаст.
Па сам си рекао чекали су савезнике, и борили се против једног од два зла у том рату, комуниста.
Као окупатор јесте имао слажем се, а командовао је из Вршца где се налазио да те обавестим пошто ни то не знашТИТО је итекако имао везе са ослобођењем Београда. Шта мислиш, требало је да узме пушку у руке и гађа окупаторске војнике. Четнике није ни могао јер су пре тога побегли.
То шта је радио у Крајови и Москви није сплеткарење како ти идиотски квалификујеш већ са Совјетима правио планове наступа трупа у акцији протеривања окупатора.
Да, ушао је у ослобођени Београд на белом коњу. Тако и доликује победницима. Бели двор му је као победнику припадао.
За то време твој ,,Први герилац'' је јахао санске козе по Босни.
ПС: Дај извор ово писмо Маршалу Толбихину. Овако приложено, мирише на фалсификат.
У приложеном Линку ни трага од писма ТИТА Маршалу Толбухину. Али и то није важно, само ти ваљај, навикао сам ја на ваше подвале.Као окупатор јесте имао слажем се, а командовао је из Вршца где се налазио да те обавестим пошто ни то не знаш, мада он мученик, будући по чину каплар, тешко је и то могао да ради јер ни војну карту није умео да прочита.
И у првом светском рату је тако "ослобађао" Београд али са друге стране.Ко зна можда се на паради 11. новембра поводом ослобођења Београда у првог светског рату нађе нека петокрака или зарђала тилетова слика.
Четнике је као што знамо разоружала Црвена армија, оне који се нису повукли, да би комунисте довели на власт.Југословенски комунисти то сами никада нису могли да изведу.
То је сплеткарење као што рекох јер од тога му је зависила позиција у Југославији, уколико би Совјети одлучили да не улазе на територију Југославије пропао би још тада.
Окупатори њега не занимају њих су ионако протерали Совјети и решили рат.
Сада видимо да је сишао са тог коња а и гробно место му се клима.
Први герилац и најодликованији официр наше војске је био у то време на територији Озренског корпуса и спремао се да евакуише савезничке авијатичаре и америчку мисију која је била код њега из Бољарића.
Оно јесте ти си експерт за фалсификате можеш да их на миришеш, само њих и постављаш.
Писмо је из књиге Пере Симића " Србија земља необјашњива, сведочанства о ломовима и самосатирању"
http://www.perosimic.com/index.php/pero-simic-knjige/item/38-srbija-zemlja-neobjašnjiva
поред бројних писама и директива које је одјавио налази се и ово писмо као и молба Стаљину за највећу могућу помоћ како би решио питање Србије.
Тако нешто не пише неко ко има супериорну војску већ онај ко осећа да је на издисају.