20 godina od Tjenanmena

Braniš zločine koji su počinjeni nad pripadnicima naroda koji nije tvoj. Ja mogu sam oda kažem da mi je jako bilo žao što nije bilo mirovnih protesta u zagrebu protiv zločina u Oluji, ali mi je jako drago što smo neki od nas jako rizikovali i na ulicama se bunili protiv rata koji nije morao da bude vodjen. Da ne pričam sad o tome da se Miloševič i Tudjman doovore da odlože povlačenje iz Slavonije da Arkan može da krčmi naftu i drda odatle još 6 meseci. Taj tribalizam koji ti zastupšaš da je sve šo se počini vom narodu strašno, a da sve što počini tvoj narod je tabu tema jer su to tvoji, je nezdrav. Srbi koji su počinili zločine i oni koji imaju opravdanje za njih, nisu moj narod i nisu Srbi. To je ološ. U Hrvatskoj neka sami raščišćavaju svoj ološ, na Kosovu isto, medju Muslimanima isto. Ali bitno j ebiti čovek. Ovi ovde što pišu kao ti, gde se sme sa mo lamentirati nad vlastitim žrtvama, a svi vlastiti zločini se moraju prikrivati, nisu ljudi. To je samo onaj najgori ljudski talog. I njaveća bruka za svoj narod čiji su oni izrodi.

pa, kako da od CRVA postane chovek.....nemoguce, lakshe je bilo chepiti se Slobi i lechiti jajarske komplekse kyrchenjem uz Sheshelja!

A šta ne smeš da budeš živa bomba? Koja si ti ljiga od čoveka? Da si muško stao bi iza svojih reči.

ma ti ne pratish moderne civilizacijeske tekovine
bombashi samoubice su retrogradan relikt proshlosti
to je in samo josh kod tih raznih divljih islamskih plemena tipa shiptari i ostali kozoyebachi iz saudijske arabije
civilizovane zemlje se sa teroristima obrachunavaju civilizovano-pritiskom na dugme sa bezbedne razdaljine

Braniš zločine koji su počinjeni nad pripadnicima naroda koji nije tvoj. Ja mogu sam oda kažem da mi je jako bilo žao što nije bilo mirovnih protesta u zagrebu protiv zločina u Oluji, ali mi je jako drago što smo neki od nas jako rizikovali i na ulicama se bunili protiv rata koji nije morao da bude vodjen. Da ne pričam sad o tome da se Miloševič i Tudjman doovore da odlože povlačenje iz Slavonije da Arkan može da krčmi naftu i drda odatle još 6 meseci. Taj tribalizam koji ti zastupšaš da je sve šo se počini vom narodu strašno, a da sve što počini tvoj narod je tabu tema jer su to tvoji, je nezdrav. Srbi koji su počinili zločine i oni koji imaju opravdanje za njih, nisu moj narod i nisu Srbi. To je ološ. U Hrvatskoj neka sami raščišćavaju svoj ološ, na Kosovu isto, medju Muslimanima isto. Ali bitno j ebiti čovek. Ovi ovde što pišu kao ti, gde se sme sa mo lamentirati nad vlastitim žrtvama, a svi vlastiti zločini se moraju prikrivati, nisu ljudi. To je samo onaj najgori ljudski talog. I njaveća bruka za svoj narod čiji su oni izrodi.

Ko brani? Ponovo podmećeš, lažeš i izvrćeš. Naravno da Srbi moraju da lamentiraju nad vlastitim žrtvama kada već svi drugi po njima samo pljuju i njima se sprdaju.

Koliko je meni poznato većina osuđenih u Hagu su Srbi, znači srpskim zločinima imao je ko da sudi... Srpskim zločincima - ne. Takvi kao ti imaju za cilj samo to da se to nikada ni ne dogodi.

ma ti ne pratish moderne civilizacijeske tekovine
bombashi samoubice su retrogradan relikt proshlosti
to je in samo josh kod tih raznih divljih islamskih plemena tipa shiptari i ostali kozoyebachi iz saudijske arabije
civilizovane zemlje se sa teroristima obrachunavaju civilizovano-pritiskom na dugme sa bezbedne razdaljine

Ali na Kosovu nema srpske policije i vojske. nema srpske monete i primene srpskog pravosudja. A ti se proseravaš po forumima. Šta čekaš, dole pa u neku diverziju. Dok vi čekate oni će i u svetsku banku, a malo malo pa ih neko prizna. Gde su gerisle čete da se ubacuju dole? Šta je siso, znaš po netu da pričaš, a što niste dole? Nije vama potrebna ni valst ni opozicija za to. Ustaški zlotvori iz emigracije su mogli da ubacuju čak iz Austalije grupe u Jugoslaviju da se bore, a vi se bojite da odete na Kosovo u hajdučiju? Bruka nevidjena!

shta konkretno tebe vredja?
nacionalsocijalizam ili zivotinjska farma

Preblagi su to izrazi za one koji podrzavaju toliko brutalno obrachunavanje sa studentima, koji su se pobunili jer ne zele da zive u uslovima ratnog-vanrednog stanja, samo zato shto su trazili malo slobode...........da li si siguran da zasluzuju neshto blaze?

pa dobro .....neka bude....teshke su to BUDALETINE......jel' to bolje?

:rumenko::rumenko::rumenko:

Znas kad je Idn pitao Cercila pa zar cete dozvoliti da u Jugoslaviju dodju komunisti na vlast, Cercil ga je pitao da li zeli da zivi u Jugoslaviji, Idn mu odgovara ne, Cercil ni ja.

Сад сам одгледао на пинку "Black Hawk down". Чудо једно како су неписмени, мршави црнци наоружани камењем најурили америчке ренџере и елитне Делте слинавог носа и крвавог дупета из Могадиша. Милина једна, не дао им Бог да се спусте на земљу неком озбиљнијем народу попут жутих, завршили би ко дуго жељене месо у комбинацији са пиринчем.

Ali na Kosovu nema srpske policije i vojske. nema srpske monete i primene srpskog pravosudja. A ti se proseravaš po forumima. Šta čekaš, dole pa u neku diverziju. Dok vi čekate oni će i u svetsku banku, a malo malo pa ih neko prizna. Gde su gerisle čete da se ubacuju dole? Šta je siso, znaš po netu da pričaš, a što niste dole? Nije vama potrebna ni valst ni opozicija za to. Ustaški zlotvori iz emigracije su mogli da ubacuju čak iz Austalije grupe u Jugoslaviju da se bore, a vi se bojite da odete na Kosovo u hajdučiju? Bruka nevidjena!

pa vish to je kontraproduktivno
tepih bombardovanje svega juzno od ibra kad taj divan kosovarski narod spontano zavrshi proterivanje svih ne albanaca po meni je mnogo uchinkovitiji metod
a ti pojedinachni sluchajevi su mnogo delotvorniji za takve kao shto si ti recimo..i to jeste dobra ideja primenjiva za Srbiju van kosova i sve NVO humanitarce tvog tipa..a i u duhu je ove teme:)

Не бамбусај, нашао се те старе мантре кад прогуташ кнедлу ''шта чекаш иди на Космет''. То и ''иди нађи рибу немој да висиш на нету'' су најбоље флоскуле ограниченог форумашко-еврофанатичног мозга коме је хитно потребно лечење у виду кинеског рецепта или попиног ашова.

Ko brani? Ponovo podmećeš, lažeš i izvrćeš. Naravno da Srbi moraju da lamentiraju nad vlastitim žrtvama kada već svi drugi po njima samo pljuju i njima se sprdaju.

Koliko je meni poznato većina osuđenih u Hagu su Srbi, znači srpskim zločinima imao je ko da sudi... Srpskim zločincima - ne. Takvi kao ti imaju za cilj samo to da se to nikada ni ne dogodi.

Srečo, ti misliš da se u hrvatskoj ne vode procesi zbog zločina nad Srbima. Nije li Gloavaš zbog toga pobegao u Bosnu? Da li su neki već osudjeni zbog takvih stvari? Da li znaš da je jedan od komandanata OVK na Kosovu 2003. godine osudjen na 17, godina robije? Kao i ovde i kao u Hrvatskoj mnogi Albhanci su se bunili zbog toga, jer on se borio protiv Miloševića, ali poosudjivali su ih ko zadnji ološ. A oni i jesu zadnji ološ. A ako mi neko nešto kaže protiv haškog tribunala avo ti jedna prošlogodišnja vest:

BEOGRAD - Nekoliko oficira bivše Vojske Jugoslavije, učesnika rata, nije želelo da svedoči u sudskom procesu protiv Ramuša Haradinaja, jednog od komandanata OVK. Među njima su i general Božidar Delić, koji se sada pominje kao kandidat SRS za ministra odbrane, i bivši načelnik VBA Momir Stojanović, trenutno u predizbornoj trci kao kandidat SPS u Nišu, saznaje „Blic“.

Haško suđenje Haradinaju obeležilo je odsustvo svedoka u korist Tužilaštva. Epilog suđenja je oslobađajuća presuda zbog nedostatka dokaza. Bivši premijer Kosova i komandant OVK, član jedne od najuticajnih albanskih porodica s razgranatim kriminalnim vezama, oslobođen je 3. aprila ove godine u Haškom tribunalu svih tačaka optužnice za zločine nad Srbima, Romima i Albancima na Kosovu i Metohiji tokom 1998. godine.
Suđenje Haradinaju svelo se na manji od očekivanog broja svedoka. Među njima, iako ih je Tužilaštvo pozvalo, nisu bili Božidar Delić i Momir Stojanović. O tome svedoči i Džefri Najs, nekadašnji savetnik bivše glavne haške tužiteljke Karle del Ponte. On tvrdi da je tokom 2005. Slobodan Milošević za svedoka obrane pozvao generala Delića.
- Kada sam od Beograda tražio dodatne dokumente potrebne za njegovo unakrsno ispitivanje, iz kabineta Karle del Ponte poručeno mi je da je Delić ključni svedok Tužilaštva u predmetu Haradinaj i da zbog toga ne bi trebalo uništiti njegov kredibilitet na unakrsnom ispitivanju - rekao je Najs.
Delić i Stojanović, međutim, navode svoje razloge zašto nisu svedočili protiv Haradinaja. Delić odsustvo pravda političkim stavovima svoje partije SRS, jer je princip ove stranke da ne priznaje i ne sarađuje s Haškim tužilaštvom. Stojanović kaže da je već bio angažovan u odbrani generala Vladimira Lazarevića, te da zbog toga ne može da sarađuje s Tužilaštvom..
Kako jedan od svedoka kaže za „Blic“, postojala su tri načina da Haradinaj osigura ćutanje svedoka: „zatrašivanje, ubistvo ili novac“. Naš sagovonik tvrdi da se događalo da se svedocima ponudi papir na kojem treba da „ispišu cifru“ za ćutanje i dodaje da su to elementi poznati Tužilaštvu. Inače, Haradinaj je na svoju odbranu utrošio 15 miliona evra.
Delić i Stojanović su odlični poznavaoci dešavanja na Kosovu i Metohiji. Delić je svedočio pred Tribunalom o delovanju VJ tokom rata na Kosovu 1999, kada je on bio komandant 549. motorizovane brigade VJ u Prizrenu, u odbrani u slučaju Slobodana Miloševića. Haški tužilac Džefri Najs tvrdio je da je Delić, kao član Komisije za saradnju s Haškim tribunalom Generalštaba VJ, radio na pripremi dokumenata za Miloševićevu odbranu u vreme dok su dokumenti koje je od SRJ tražio Haški tribunal bili uskraćivani. Delić je to negirao tvrdeći da je Tužilaštvo uopšteno tražilo sva dokumenta VJ i da tom zahtevu ne bi udovoljila „nijedna suverena država“. Delić je bio i potredsednik Skupštine Srbije. Momir Stojanović smenjen je s čela VBA 2004. godine. Bio je načelnik Vojne bezbednosti na Kosovu od 1993. do 1999. godine.

Šutanovac: Deliću puna usta patriotizma
- Apsolutno je skandalozno saznanje da postoje ljudi koji imaju dokaze, a nisu želeli da ih iznesu na sudu i da svedoče protiv Ramuša Haradinaja. Skandalozno je da se radi o visokim oficirima bivše Vojske Jugoslavije, a posebno o generalu Deliću, poslaniku SRS i čoveku kome su puna usta patriotizma u ovoj predizbornoj kampanji. Još poraznije je opravdanje koje nalazi u partijskim razlozima i činjenica da je interese svoje partije podredio interesima države i građana, čime je omogućio da Haradinaj dobije oslobađajuću presudu - kaže za „Blic“ ministar odbrane Dragan Šutanovac zamoljen da prokomentariše odbijanje oficira Vojske Jugoslavije da svedoče protiv Haradinaja. Ministar dodaje da je oslobađajuća presuda za Haradinaja užasna, ali da je zastrašujuće to što su neki „veliki Srbi i patriote“ odlučili da ne svedoče.

BLIC

Znači on ima političke stavove i zato je haradinai osloboljen? Super je to patriotizam...kako da ne?

:ok:
mislio je na "komunistichku Jugoslaviju?
Pa da doveli su svoje ljude na vlast, oni koji su bili od koristi Britanskoj kruni su ostali kao predsednik skupstine Kraljevine Jugoslavije koji je posle i predsednik skupstine komunisticke Jugoslavije !
A Srpsku Pravoslavnu Crkvu nemoj da diras, posto je tvog lidera krstio najpoznatiji pravoslavni duhovnik u manastiru Ostrog.
Jel ispadas smesna !

pa vish to je kontraproduktivno
tepih bombardovanje svega juzno od ibra kad taj divan kosovarski narod spontano zavrshi proterivanje svih ne albanaca po meni je mnogo uchinkovitiji metod
a ti pojedinachni sluchajevi su mnogo delotvorniji za takve kao shto si ti recimo..i to jeste dobra ideja primenjiva za Srbiju van kosova i sve NVO humanitarce tvog tipa..a i u duhu je ove teme:)

Kako kontraproduktivno? Zar nije OVK bila gerislka formacija koja je dovela do povlačenja srpske vojske sa Kosova. Što ti nisi prvi u nekoj SOVK da se tamo gerislki boriš protiv Albanaca? Ali nme, ti bida se boriš protiv unutrašnji hneprijatja, po mogućnosti da si što zaštićeniji. Bedo kukavička!

Back