1941-1944Борбе између Југословенске Војске у Отаџбини и Српског Добровољачког Корпуса

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ево и од госн. Динчића питање.

Ако су љотићевци били нужни да прогањају антисрбски рад (било које формације), зашто нису створени, на пример, у Македонији?
Узмемо ли за пример да су љотићевци заиста створени против комунистичко-четничке опасности, зашто нису створени на демаркационој линији разграничења са Бугарима? Подсећања ради, линија је ишла: Бела Паланка, Пирот, Врање, па до Македоније. Недићевске формације дејствовале су на самој граници. То су били граничари српске жандармерије. Касније је то Српска гранична стража у оквиру Српске државне страже.
А ту је више било комуниста него четника. И зашто онда љотићевци ту нису дејствовали и сузбијали комунистичку опасност као увежбане, дисциплиноване и јаке борбене формације?
Узмемо ли питање границе Србије и НДХ добијамо исто питање и исти одговор. Зашто је опет границу на Дрини држала гранична јединица српске жандармерије, примала избеглице из НДХ, смештала их, а љотићевци нису дејствовали ту?
Дакле, шта то значи? Ако љотићевци могу да делују и дејствују у Шумадији, Такову, Драгачеву, Ваљеву, Космају, итд, зашто не могу да делују и дејствују и на овим просторима?
Ако већ имају у себи име „српски добровољци“ зашто не спашавају Србе од Бугара, усташа, Арнаута, итд.
Зашто делују тамо где је срце четничког покрета – у Шумадији?
Па зар српски народ само гине по Шумадији?
 
1. Ако је Ђујић био по вашим тврђењима љота како то да је увек на прво место стављао Дражу, па онда Недића и Љотића? Исто питање и за остале четнике из НДХ
Đujić je veoma dobro znao šta je lanac komande i gde leži njegova odanost : u Kralju i u Bogu. To uz Nedića nije mogao da ostvari ali je poštovao njegovo zalaganje da spase što više srpskih glava. On je podržavao Nedićevu politiku ali je čvrsto stajao uz Dražu. Ono što su Ljotićevci radili Đujić nikad ne bi mogao jer posle Ustaša najviše je mrzeo Naciste, a to se ne bi reklo za Ljotića i nejgovu bulumentu.
 
Штета што су Дражу убили комунисти, требао га је народ обесити на сред Теразија. Али је завршио где му је и место. :)

(...) а то што је Лаутнер издао Дангића ником ништа.
 
Poslednja izmena od moderatora:

Краљ Петар II Карађорђевић?

Онај исти Краљ што је ђенерала Михајловића поставио за Министра војске, морнарице и ваздухопловства?
Онај Краљ што је ''Хрвата'' Звонка Вучковића одликовао Карађорђевом звездом четвртог реда, а ''алкоса'' Крсту Кљајића Орденом Белог Орла са мачевима четвртог реда?
 
Штета што су Дражу убили комунисти, требао га је народ обесити на сред Теразија. Али је завршио где му је и место. :)

Је л' то исти народ што је љотане прозвао крџалијама?:rotf:
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top