14.beogradska gimnazija

pozz ljudi, dvoumim se da li da upisem 5tu ili 14tu.
kakvi su vasi utisci? jel mora mnogo da se uci? ja malo imam frku od fizike i nemackog posto ih u osnovnoj nisam nesto posebno radio, nastavnice su bile skroz opustene, a ko zna sta me ceka u srednjoj...
kakvi su nastavnici tih predmeta u 14toj?

tnx unapred na odgovoru :)

hah, i ja sam imala jako slabo predznanje iz ta dva predmeta :D
sto se fizike tice, moli boga da ti ne predaje anastasija. ta ce ti dusu isisati. ja, hvala bogu, imam tu srece, pa mi predaje nikola, a on je skroz ok. mada voli da zakomplikuje predavanje kad ne treba.
moja nemica je takodje ok, ali mnogo smara sa stvarima kao sto je domaci, recnik, autodiktati, itd :roll: kod nje si aktivan na casu hteo ne hteo, posto svakoga pita po nesto.
a sto se ucenja tice, to te svuda ceka. samo lepo od pocetka zagrej stolicu, da nadoknadis propusteno ;)

pozz ljudi, dvoumim se da li da upisem 5tu ili 14tu.
kakvi su vasi utisci? jel mora mnogo da se uci? ja malo imam frku od fizike i nemackog posto ih u osnovnoj nisam nesto posebno radio, nastavnice su bile skroz opustene, a ko zna sta me ceka u srednjoj...
kakvi su nastavnici tih predmeta u 14toj?

tnx unapred na odgovoru :)

Hehe, sta da ti kazem, ja kod Anastasije imam 5 na zadacima i 3 na teoriji ( prvo polugodiste) a sad je sve mnogo bolje,samo kod nje moras da radis i da se malo uigras. E, a meni razredna predaje nemacki :) i problem je samo sto ocekuje da imas veliko predznanje iz osnovne acini mi se da je nemacki svuda slabo radjen, ali ona zna to tako da je ok... dok radis sve domace i cuda... Drustvo je dobro i meni je upala ok kombinacija profesora, tako da mi je stvr ok, ja sam sa onako rada na polugodistu bio 4.93 tj. 1 cetvroka ( iz fizike :P )

Ima li nekoga u ovoj temi? Ja sam odlican djak i imam radne navike, ali nisam streber :D zanima me kakva je skola? ne bih volela da izgubim te radne navike zbog faxa, a sa druge stane necu da 4 godine bleyim ceo dan nad knjigom. Ima li nekih saveta? I da u osnovnoj ne radimo fizicko, tako da nista ne znam :P blam me kad upisem srednju nez sta cu da radim... jel puno traze nastavnici il je opusteno? kakvo je drustvo? upisala bih prirdni smer

Ima li nekoga u ovoj temi? Ja sam odlican djak i imam radne navike, ali nisam streber :D zanima me kakva je skola? ne bih volela da izgubim te radne navike zbog faxa, a sa druge stane necu da 4 godine bleyim ceo dan nad knjigom. Ima li nekih saveta? I da u osnovnoj ne radimo fizicko, tako da nista ne znam :P blam me kad upisem srednju nez sta cu da radim... jel puno traze nastavnici il je opusteno? kakvo je drustvo? upisala bih prirdni smer

prvo, da li ces izgubiti radne navike zavisi od tebe. ti mozes u svakoj skoli da dzabalebaris, samo je pitanje gde ces imati keceve a gde cetvorke. u 14. mora da se radi.
drugo, na fizicko se ide jedne nedelje bazen, druge sala. ja sam oslobodjena fizickog, ali niko mi se nije zalio da je tesko. tako da, opusteno ;)
sto se profesora tice, svaki je drugaciji. u proseku traze dosta, ali mozes sve da stignes. ima ih sa svakakvim bubicama, ali uglavnom su ok.
drustvo je super. ima mnogo razlicitih ljudi, tako da prosto moras da se uklopis. meni je drustvo u 14. neuporedivo bolje nego u osnovnoj.
ja se nisam pokajala sto sam je upisala, i svakako bih ti je preporucila.
gde zivis? ako si daleko, moglo bi da ti predstavlja problem da se svaki dan cimas do skole... mene su dosta plasili time (zivim na b. brdu), i ispostavilo se da uopste nije tako strasno, ali opet nzm, ne podnose bas svi 2 sata gsp-om dnevno :D

ako te zanima jos nesto, pitaj ovde ili posalji pp :)

poz :)

Hvala :) Verovatno cu staviti 14 gimn. prvu na listi zelja, jer me ''privlaci'' od kad sam krenula u osmi, a cula sam puno pozitivnih komntara. Zivim na Karaburmi tako da mi to ne predstavlja problem, zapravo zadnja stanica 25 :D Ako budem imala jos neka pitanja saljem ti pp. poz i hvala jos jedom :)

Poslednja izmena:
Da li mi neko moze dati informaciju koliko je bodova bilo potrebno prosle godine za drustveno jezicki smer? Inace se dvoumim izmedju XIV i Zemunske gimnazjie. Kakvo je drustvo u XIV kakav je taj vas vracarski kraj (jer ako budem isla u XIV moram da se doselim na vracar). Jel treba puno da se uci.. naravno da treba nego ja pitam zato sto su mi rekli da sada u zemunskoj ne dizu glave s knjiga, kakvi su profesori, znam da ste pisali ali ja oci friske informacije :)) Puno pozdrava i unapred hvala na odgovoru.
E takodje me interesuje ima'l nekih narkosa u skoli i tako to.

Da li mi neko moze dati informaciju koliko je bodova bilo potrebno prosle godine za drustveno jezicki smer? Inace se dvoumim izmedju XIV i Zemunske gimnazjie. Kakvo je drustvo u XIV kakav je taj vas vracarski kraj (jer ako budem isla u XIV moram da se doselim na vracar). Jel treba puno da se uci.. naravno da treba nego ja pitam zato sto su mi rekli da sada u zemunskoj ne dizu glave s knjiga, kakvi su profesori, znam da ste pisali ali ja oci friske informacije :)) Puno pozdrava i unapred hvala na odgovoru.
E takodje me interesuje ima'l nekih narkosa u skoli i tako to.

U 14oj se ne uči puno. barem ja ne učim puno. npr. spremam se u zavisnosti od predmeta do predmeta dan dva pred kontrolni ili odgovaranje i odličan sam, tako da ako budeš sebe ubedilla da dnevno barem sat vremena posvetiš svemu bićeš 90% 5,00. Sad ja ne znam koje su tvoje sposobnosti, ali znam da se generalno ne uči puno kod mene.

Što se profesora tiče ima puno mladih profesora i sa njima je lakše, berem meni. Oni najozloglašeniji su naravno prof. fizike Anastasija, koja meni ne predaje hvala bogu, a svašta sam čuo i o prof. matematike Kvrgi. Meni je neko vreme matematiku predavala Smrt i ona deluje opako, ali nije tako strašna. Opasnija je ona na informatici pošto i to predaje, ali ne meni.
Ostali su ok, prosečni i ne zahtevaju ništa nenormalno puno.

Likovno, muzičko, fizičko, informatika(sem kod Smrti) su generalno teška laganica i 90% učenika ima 5. Sa psihologijom na drugoj godini je isto.

Što se društva tiče i ono je super. Mnogo bolje nego u osnovnoj. Meni se za sve ove godine u odeljenju nije bila nijedna svađa i stvarno su svi super drugovi, drugarice i sve ostalo.

Ukoliko imaš readne navike mislim da nećeš imati nikakvih problema i odličan uspeh ti je zagarantovan uz vrlo malo rada. Kontinuiranog i nešto većeg rada kampanjskog.

Back