Siroti delfini

• Začetnik teme Začetnik teme trachara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
T

trachara

Gost
Verovatno su vec mnogi od vas dobil mail sa snimkom masakra nad delfinima u Japanu... :cry:
Pomislila sam da bismo mozda svojim glasom mogli nesto da ucinimo :-?

Paaa ....

Prvo pogledajte ovaj snimak sa adrese koju vam saljem naravno ako nemate jak stomak preskocite posle prvog minuta
http://www.glumbert.com/media/dolphin

A onda potpisite peticiju

http://www.petitiononline.com/golfinho/

moja napomena:
snimak je zaista jeziv, nema potrebe gledati duze od minuta ...

Ја сам већ раније дала свој глас за ову петицију! Додуше, нисам се усудила да гледам снимак, немам стомак за то, али ако ће мој глас да нешто значи, што да не?

Link za peticiju ne radi.
Ja nisam gledala snimak, ne bih se posle oporavila par dana, znam sebe.
Jednom sam videla snimak iz rata u Bosni gde je neki vojnik ubio svinju u jarku i plakala sam satima... Verovatno nesto sa mnom nije u radu, gledam slike rata, pucnjave, a placem sto su ubili svinju. :(

Zvezdica:
Ja nisam gledala snimak, ne bih se posle oporavila par dana, znam sebe.
Jednom sam videla snimak iz rata u Bosni gde je neki vojnik ubio svinju u jarku i plakala sam satima... Verovatno nesto sa mnom nije u radu, gledam slike rata, pucnjave, a placem sto su ubili svinju. :(

Ниси једина! Ја ридам кад видим кита како гута фоку, малу, слатку фокицу у оним емисијама о природи! Или када лав дави антилопу! Ма, има пуно тога а од овог бих се сигурно опорављала годину дана, зато се нисам ни усудила да гледам!

Mili:
Ниси једина! Ја ридам кад видим кита како гута фоку, малу, слатку фокицу у оним емисијама о природи! Или када лав дави антилопу! Ма, има пуно тога а од овог бих се сигурно опорављала годину дана, зато се нисам ни усудила да гледам!

I ja ne volim to sa fokama! Uvek kada puste neku emisiju sa fokama, prikazu kako "neko" lovi mladunce, to ne mogu da gledam! Ali ipak, to je priroda, i ti medvedi i kitovi moraju da jedu da bi preziveli... ovo sa delfinima je drugo! To samo ljudsko zlo moze da uradi!

U Japanu su ljudi isti kao i svugde na svetu... iz svega se vadi korist... Gledao sam snimak (i glasao naravno) i ono je najbolja ocena civilizacije. Vekovi će prolaziti, a mnogi ljudi će zauvek ostati... jadni i bedni.

Ja sam prestala da gledam sve moguce snimke, emisije ili dokumentarce u kojima ima klanja i mucenja bilo kog zivog bica, jer sam shvatila da samo tako mogu da sacuvam zdrav razum i da mi ne izlaze te slike na oci posle. Pa tako nisam pogledala ni ovaj snimak, ali cu da potpisem peticiju.

I ja sam potpisala peticiju, ali snimak nisam odgledala. Bila je pre godinu dana na rts 2 emisija o krznu i ubijanju zivotinja tu sam videla sta rade delfinima i lisicama i ostalim mukicama stomak mi se prevrtao ali sam gledala i slikakla tv i posle sam stampala te slike i lepila "gospodjama" koje nose krzno, na vrata stana... da vide sta nose... To su strasne stvari i zbog takvih stvari sam prestala da verujem u boga. Nadam se da cemo pomoci delfinima nasim potpisima...

http://glumbert.com/media/dolphin

Ne znam ni sama kako sam naletela na ovo, al plakala sam skoro pola sata nakon shto sam odgledala. Ne mogu da verujem da su ljudi u stanju da ovako neshto urade!!! Mrzim japance glupe!!! UZASNO!!! Delfini su tako divna i nevina bitja, kao i sve zivotinje, a oni se ovako ophode prema njima. Srce mi se rascepalo kad sam videla. Ja sam OGROMNI ljubitelj zivotinja i ovako neshto je prosto.... gore nego ishta za mene!

Shta vi mislite? Shta se moze uraditi po ovom pitanju?

Ništa bolje ne prolaze ni polarne životinje.
Sećam se kad sam bio klinac da su prikazivali na TV-u kako se love foke.
Najmučnije je bilo gledati mladunče kako su nekoliko puta udarali maljem po glavi dok je ono ko u inat gledalo u kameru sa suznim očima i ispuštalo bolne zvukove...
:cry:
Pitam se koji je KRETEN to pustio u "dečji program" jer do dana današnjeg ne mogu da izbacim tu scenu iz sećanja!? :x

baby-harp-seal.gif

Inače, društva za zaštitu životinja snimaju te scene i jure lovokradice, u šta ne sumnjam.
Medjutim, sumnjam u dobronamernost pomenute peticije.
Postoje ZVANIČNI SAJTOVI tipa WWF na kojim postoje peticije posle kojih nećete dobijati SPAM poruke zbog prodaje mail adrese dok ste mislili da Vaš glas nešto znači... :|

oasi1.jpg

Back