1000 Zašto - 1000 Zato (o religiji i Bogu)

Prvo,nikog ja ovde ne ismevam!Samim tim sto ne verujem da nas je stvorio Bog,ne cini me nimalo losijim covekom od tebe ili bilo kog drugog vernika!
Sta ja po tebi,cinim tako suprotno od tvog tumacenja Biblije?Po kojim delima si ti bolji covek od mene?Osim sto kazem da ne verujem u Boga kao tvorca i sto svoga muza i telesno volim?

Ne može se voleti telesno, samo duhom se može voleti, jer Ljubav je duh.
A ako misliš to što ga telesno zadovoljavaš, onda moram da Te razočaram, jer i pivo ga telesno zadovoljava, a pivo ne voli ikoga, jer pivo nema duha u sebi. ;)

Prvo,nikog ja ovde ne ismevam!Samim tim sto ne verujem da nas je stvorio Bog,ne cini me nimalo losijim covekom od tebe ili bilo kog drugog vernika!
Sta ja po tebi,cinim tako suprotno od tvog tumacenja Biblije?Po kojim delima si ti bolji covek od mene?Osim sto kazem da ne verujem u Boga kao tvorca i sto svoga muza i telesno volim?
Moram priznati da mi se jako svideo ''CrnogDjavola'' odgovor...i da bi trebalo da razmislis o tome. z:)
Odmah na pocetku da kazem,..podrazumeva se da se ja i ti ne poznajemo, samim tim ne mogu ni reci kakav si covek. Mogu nagadjati i predpostavljati na osnovu ovoga sto napises, ali to mi ne daje za pravo da ti lepim etiketu. Ako kojim slucajem okarakterisem nekog, smatram da ako gresim, tog nekog to sigurno nece doticati,..bar takav sam ja.
Mogu napraviti paralelu izmedju religioznih ljudi, koji veruju u Tvorca, i ljudi koji veruju ili ne veruju u Tvorca a zive suprotan zivot od onoga koji Tvorac trazi od nas.
Pre svega, Tvorac od nas trazi da tezimo duhovnim stvarima, uzvisenim...da srecu ne trazimo u novcu, automobilu, trosjedu, tepihu..u duvanu, alkoholu, raznim drogama. Da se pre svega usmerimo na duhovni aspekt, da bi sreca bila vecna, da sreci nebi dosao kraj. Novac je prolazan, automobili su prolazni...covek je srecan onoliko koliko zadovoljstvo traje, onoliko koliko ga alkohol cini srecnim. Na profilu si stavila da imas troje dece, i da su ti oni najveci uspeh...dakle, to se svrstava u trajnu srecu...i sigurno da je razlikujes od, mozemo reci moderne ''srece'', ''srece'' koja se reklamira ljudima, koja im se namece.
Ono sto nam Tvorac nudi je trajno, bez kraja...vec u ovom zivotu mozemo zapoceti tu srecu..ali samo ako biramo prave stvari...ali potrebno je da covek shvati da on nije sveznajuc, da on nije najpametniji, da on ne moze sve znati...daj da pokusamo da zamislimo tog Tvorca, da pokusamo da tezimo Njegovim zamislima, kako je On zamislio da covek zivi, makar pola meseca, mesec...da pokusamo da se suzdrzavamo od greha, od nemorala...pa da onda procenimo da li postoji nesto, da li ima nesto sto coveka cini mnogo srecnim...da vidnimo da li su presle generacije bile mutave kada su govorili ''dobro radi, dobro misli, i dobrom se nadaj.'' Ili je sve ovo nastalo slucajnom evolucijom, gde se ne zna Bozjeg reda.
Pored toga sto cemo u ovom zivotu ziveti lepo..mi cemo dobiti i Bozji pecat koji nam daje jos i vecni zivot, a zatim i mnogo lepsi ambijent.

Ja te i dalje pozivam, naravno ako zelis...da postavljas pitanja bilo za Nojevu barku, ili bilo koje drugo pitanje koje za tebe predstavlja neku cinjenicu...jer smatram da bukvalno sve mozemo naucno testirati i videti koliko je dostojno, samo je pitanje da li smo mi spremni to prihvatiti.

Ne može se voleti telesno, samo duhom se može voleti, jer Ljubav je duh.
A ako misliš to što ga telesno zadovoljavaš, onda moram da Te razočaram, jer i pivo ga telesno zadovoljava, a pivo ne voli ikoga, jer pivo nema duha u sebi. ;)
ljubav nije nikakav duh, nego elektricni impulsi u mozgu.
ako ti se povredi odredjeni deo mozga, nema ni ljubavi....
ili vida
ili sluha
ili bola
......

Ako cemo tako da razmisljamo, zamisli da je Bog sve stvorio i da moze da radi sta mu je volja!
Potop se desio, jer su se ljudi oglusili o Njegove reci. Mislim da je tada Bog svatio, da je pogresio, jer je nakon toga pustio dugu na nebu i rekao da nikad nece unistiti Zemlju! Covek sni, Bog planira! Bog od coveka zeli, molitvu, ljubav, humanost, solidarnost itd. I Noju su se smejali svi, govoreci da je lud sto pravi veliki "camac" na vrhu brda! Cak mu i rodjeni nisu u pocetku poverovali!
bog je pogresio? kakav je to bog? bog amater?

ajd mi iskreno reci, da tvoj komsija pocne da gradi neki brod, dal bi ostavio svoj posao i pomogao oko broda?
ako si takav lik mogu da ti nadjem neke slicne projekte na netu, i put pod noge!

Back