1000 Zašto - 1000 Zato (o religiji i Bogu)

To su i rimljani tvdili. Ja sam ga gurnuo, a on je imao priliku da se odveze i da se spase. Ne mogu ja da budem kriv sto je propustio priliku.
Kasnije su zakljucili da je to varvarski.
Ovde je cinjenica da su ljudi mogli da se spasu da su hteli...ali njihovo bezakonje ih je vuklo na drugu stranu.
Ja ti kazem..nemoj da se kurvas, spasi se....ti ces mi reci hocu da se kurvam. Kraj price!

Globalni potop je bajka.

Ovo je najprihvatljiviji do sad odgovor!
Fascinantno je citati odgovore vernika!Iako je cela prica nemoguca i puna rupa,potiskuje se zdrav razum i logika,i dalje se tvrdi da je prica istinita!
Ne zelim da vredjam niciju intiligenciju,ali kada su u pitanju verska pitanja,vernici da l namerno ili nesvesno iskljucuju zdravo logicko razmisljanje!Ako neko logicko pitanje nema odgovor,onda se svodi na svemogucnost Boga!Ako biti vernik,znaci slepo verovati,mada pitanje je da li iko zaista moze poverovati ili stotinu puta to ponovi na glas,pa to postane istina!

To isto mozes postaviti i u vezi Adam i Eve i njihovih potomaka. Ukratko: zbog nagomilanih mutacija u genima radjaju se degenerisana deca...nekada je genetska struktura bila cista i nije bilo posledica. O tome imas ovde: Poslepotopna degeneracija i incest
To ne objasnjava postojanje vise rasa ljudi na Zemlji!
Ovako: Da se izgradi barka, koliko lakata i ostalo je dato Noju, ako uzmemo da su prepotopni ljudi bili mnogo veci od nas danas, onda je Nojev lakat bio mnogo veci, pa samim tim i barka.
U,bre,sad ljudi bili divovi,pre potopa!
Sto se tice ovog drugog, mozemo reci ovako: Drvo je pre potopa sigurno bilo kvalitetnije od ovoga danas, kao i sve sto vidimo. Takodje, ljudi su bili mnogo inteligentniji...pogledaj samo matematiku koju su koristile drevne civilizacije...nesto nezamislivo za nas...tako da su verovatno napravili neku prirodnu izolaciju, sa kojom su premazali brod.
Pise lo o tom izolatoru u Bibliji?
Kao sto sam gore napomenuo, brod je bio mnogo veci od onoga sto ateisti zamisljaju. Takodje u brod su ulazili samo osnovni tipovi zivotinja koji u svom genomu sadrze celokupnu varijabilnost svih vrsta koji od njih mogu da nastanu.
Brod velicine 140m plovio bi iskljucivo po mirnoj vodi,a opterecen teskim tovarom,malo jaci vetar bi ga potopio!
Prepotopna zemlja je imala sasvim druge uslove u poredjenju sa nasim danas. Nije mogla da pada kisa, nije bilo temperaturnih razlika, bila je idealna klima. Postojao je vodeni omotac koji je stvarao efekat staklene baste. Kada je doslo do potopa, vodeni omotac se obrusio na zemlju, iz zemlje je takodje pocela da izbija voda, i naravno kisa. Kasnije je doslo do izdizanja kontinenata, brda, plaina, formiranje kanjona, meandera i sl.
Ajd da kazemo da je tacno da je Zemlja imala vodeni omotac.Atmosferski pritisak bi bio 500 puta veci,i zivot na planeti ne bi bio moguc!
Drugo,odakle pade ta kisa,ako se vodeni omotac obrusio vec na Zemlju?

Moguce da nisu sve biljke opstale, ali su mnoge sacuvale seme u zemlji, da bi kasnije kada se voda povukla iznikle.
Gde ode ta silna voda?Gde se povukla?Da je Zemlja sundjer,ne bi upila tu silnu vodu!
Nadam se da sam bio dovoljno jasan i jednostavan...bez filozofskih odgovora. z:lol:
Ako nekako mogu da budem od koristi tu sam! :zcool:
:grudvanje::grudvanje::grudvanje:

dali ti razmisljas, 100 000 razlicitih vrsta zivotinja nije moglo stati na brodic dug 140 metara, i ta demagogija o barci pada u vodu, kad su primitivni ljudi napisali tu pricu nisu ni znali za mnogo zivotinja pa je ta prica tada prosla, sada znamo da je broj razlicitih vrsta zivotinja ogroman,sve vreste zivotinja nebi stale na deset tankera

Poslednja izmena:
dali ti razmisljas, 100 000 razlicitih vrsta zivotinja nije moglo stati na brodic dug 140 metara, i ta demagogija o barci pada u vodu, kad su primitivni ljudi napisali tu pricu nisu ni znali za mnogo zivotinja pa je ta prica tada prosla, sada znamo da je broj razlicitih vrsta zivotinja ogroman,sve vreste zivotinja nebi stale na deset tankera
imaš li ti uopšte predstavu koliki je to brod dug 140 metara?:zroll:
koliko je vremena trebalo nou da sagradi toliki brod, jer nije mogao da računa na pomoć ostalih ljudi, a životinje se slabo razumeju u brodogradnju ? :ovca:
jadničak, sve je morao sam... z:mrgreen:

Fascinantno je citati odgovore vernika!Iako je cela prica nemoguca i puna rupa,potiskuje se zdrav razum i logika,i dalje se tvrdi da je prica istinita!
Ne zelim da vredjam niciju intiligenciju,ali kada su u pitanju verska pitanja,vernici da l namerno ili nesvesno iskljucuju zdravo logicko razmisljanje!Ako neko logicko pitanje nema odgovor,onda se svodi na svemogucnost Boga!Ako biti vernik,znaci slepo verovati,mada pitanje je da li iko zaista moze poverovati ili stotinu puta to ponovi na glas,pa to postane istina!
Mislis, to je odgovor koji bi ti najvise zelela da cujes...odgovor koji bi ti umiro savest.
Ja te molim da mi nabrojis sve moguce ''rupe'' vezano za Nojevu barku i potop...pored ovoga sto si mi odg. na poruku ispod.

Mislis, to je odgovor koji bi ti najvise zelela da cujes...odgovor koji bi ti umiro savest.
Ja te molim da mi nabrojis sve moguce ''rupe'' vezano za Nojevu barku i potop...pored ovoga sto si mi odg. na poruku ispod.

Evo,ja ću:
1.kako to da postoji polarni led?
2.kako su preživeli mikrororganizmi koji uzrokuju bolesti(tifus,male i velike boginje,sifilis...)?
3.kako to da su fosili hronološki rasporedjeni?
4.kako to da su fosilni ostaci kengura pronadjeni samo u Australiji?

Toliko za početak.:)

Poslednja izmena:

I ja sam vernik,ali ne prihvatam globalni potop jer je ta priča zaista puna rupa.To je arhetip.

Moguce da nisu sve biljke opstale, ali su mnoge sacuvale seme u zemlji, da bi kasnije kada se voda povukla iznikle.
A to seme čak i da se sačuvalo bilo bi zatrpano desetina metara sedimenata,tako da bi bilo uništeno.

Kao sto sam gore napomenuo, brod je bio mnogo veci od onoga sto ateisti zamisljaju. Takodje u brod su ulazili samo osnovni tipovi zivotinja koji u svom genomu sadrze celokupnu varijabilnost svih vrsta koji od njih mogu da nastanu.
I u tom slučaju bi broj vrsta iznosio oko 15 000.Kako god okreneš,nemoguće.

Poslednja izmena:
To ne objasnjava postojanje vise rasa ljudi na Zemlji!
Nisam video da si i to pitala...Imas o tome ovde: Poreklo ljudskih rasa
(Izvini zbog opsirnog teksta, ali radi boljeg razumevanja, ako te to zaista zanima, da bi bolje razumela.)
U,bre,sad ljudi bili divovi,pre potopa!
226873_f520.jpg
226413_f260.jpg
Victory_stele_of_Naram_Sin_9062.jpg
http://1.***************/_b3GHoGMBNpY/SMP-9ucBnnI/AAAAAAAABVo/UYjZ9glq5jQ/s1600-h/giantskulls.jpg
01-01dino.jpg

Imas mnogo nalaza i otkrica vezano za to da su divovi zaista postojali. Naravno da takodje postoji veliki broj otkrica koji se sa razlogom zataskavaju...jer znamo koji se koncept danas reklamira.

Pise lo o tom izolatoru u Bibliji?
Ne pise ni da su imali eksere...testeru..pa ni kran..Pa kako su onda uspeli!?
Opet ponavljam, oni su bili mnogo inteligentniji od nas,..i imali su brojne nacine kako da rese bilo kakav problem.
Brod velicine 140m plovio bi iskljucivo po mirnoj vodi,a opterecen teskim tovarom,malo jaci vetar bi ga potopio!
Opet ponavljam da je brod bio mnogo veci....takodje, sve da je mogao da se prevrne i da ga talasi potope,..Tvorac je taj brod stitio i cuvao.
Ajd da kazemo da je tacno da je Zemlja imala vodeni omotac.Atmosferski pritisak bi bio 500 puta veci,i zivot na planeti ne bi bio moguc!
Drugo,odakle pade ta kisa,ako se vodeni omotac obrusio vec na Zemlju?
Pritisak je sigurno bio veci, ali ti ljudi su bili prilagodjeni tim uslovima...koliki je bio pritisak, i kako je sve izgledalo mi mozemo da nagadjamo. Kada se potop zavrsio Noju i njegovoj porodici je trebalo neko vreme da se prilagode na nove uslove. Poznato je da je od tog trenutka covek poceo da degradira u svakom pogledu i da se spusta na ovaj nivo na koji je sada. Po evoluciji bi trebalo da napredujemo...u praksi se vidi kako napredujemo...samo sto celu planetu nismo sravnili.
Kisa je padala bas odakle i sada...Vodeni omotac je stitio zemlju i kisa nije padala, kada se omotac obrusio, postali su uslovi koji su danas. Kada pitas evolucionistu kako je dospeo mamut na grenlandu i to u ustima sacuvanu vegetaciju...oni ne znaju odgovor...kada ih pitas odakle tropski organizmi tamo, oni opet ne znaju odgovor. Ali bitno je da su uklovali neku pricu, nebitno koliko ima ostalih ne odgovorenih pitanja.
Gde ode ta silna voda?Gde se povukla?Da je Zemlja sundjer,ne bi upila tu silnu vodu!
Evo je:
zemlja.jpg

Kada se potop zavrsio doslo je do izdizanja kontinenta, planina, brda, izdubljenja okeanskih basena...formiranje kanjona...kao sto sam i naveo u proslom postu jer sam predpostavljao da ces ovo pitati.
z:gs:

Sobzirom da prica kaze da su zivotinje same dolazile u paru u Noevu barku,kako je bas taj par zivotinja znao da su oni odabrani,a da ostali clanovi njihove vrste moraju biti zrtvovani,tj podavljeni u potopu!?Jesu li i oni bili na nekom visem nivou intiligencije pa su shvatali hriscanstvo i svog Tvorca?Sta bi bilo da su se pred ulazom u barku pojavili citava krda slonova?
Kako su stigle na odrediste pecinske vrste,koje mogu preziveti samo u tami i odredjenoj vlaznosti?
Zasto medju tim parovima zivotinja nije bilo dinosaurusa,sobzirom da kreacionisti tvrde da su oni nestali sa potopom?Zar Bog Noeu nije rekao sve zivotinje koje po Zemlji hodaju?
Mnoge zivotinje zahtevaju svezu hranu,mnogi biljojedi isisavaju sok iz biljaka,pa samim tim biljke moraju biti zive,tako da se postavlja pitanje odakle mu zivi plen za mesozdere,kao i sveze bilke za biljojede?
Osmoro ljudi je moralo dnevno hraniti,pojiti i cistiti izmet za svim tim silnim zivotinjama!Kako?Bog im je pomogao?
Za pocetak,Servant,toliko o rupama u prici!

Back