1000 Zašto - 1000 Zato (o religiji i Bogu)

Toliko o tvom znanju.
Led se formirao nakon potopa. I ako mozes bez tih evolucionistickih slojeva koji su nastajali milijardama god. Ako imas neki dokaz iznesi ga...pusti vase predpostavke.
To nije pretpostavka već laok proverljiva činjenica.
Ovo me na nesto podseca.... ..a, da, na evoluciju.
Opet nema odgovora.
Pa ne znam da su hronoloski rasporedjeni.
A jel?Ajde nadji mi zajedno dinosauruse i sisare?
Nema ni dokaza.
Po dosadasnjim tvojim postovima ne pada mi na pamet da od tako neozbiljne osobe prihvatam neke informacije slepo, poverenjem.
Ne može ni da ima dokaza za nešto što ne postoji.Ti si izneo tvrdnju,tvoje je i da je dokažeš.Dakle,gde su fosilni ostaci kengura u Evropi,Aziji i Africi?
Opa,već smo počeli sa ad hominem argumentima.

Poslednja izmena:
"Nevernici naših dana, poput nevernika u doba Nojevo, takođe sumnjaju. Neveruju u ono što propoveda Sveto Pismo o potopu. Kažu kako je sve to tek obična bajka. Ali, ne! To nije bajka. To je događaj koji potvrđuje i nauka. Da, nauka! Dolinom Eufrata izvršena su otkopavanja od strane čuvenih arheologa i otkriveni su tragovi potopa. A o potopu su sačuvani dokazi u predanjima naroda starog sveta.

A mi, dragi moji, živimo u jednom dobu strašnog neverovanja i nečistote, o kome je Hristos prorokovao. Rekao je da će doći dani poput Nojevih. Čujmo glas večnog Boga, koji nas poziva na pokajanje! Neka nas pouči golub, koga je Noje poslao, i koji se ponovo vratio u barku. Pretpostavimo da je on simbol ljudske duše. Kao što golub nije našao odmor u bezdanu po kom su plovili leševi, tako ni ljudska duša, koja je načinjena za čistoću i svetost, ne odmara se u ovom bezdanu zla i nečistote, u bezdanu sveta nalik na jedan ogroman leš koji je istrulio i širi odvratan smrad, u kome se mogu zadovoljiti samo duše poput gavrana".

Sa sajta manastira Lepavine

Odraz našeg elementarnog neznanja.

Pa tu je Tvorac na poseban nacin delovao. Sta je coveku ne moguce Bogu je moguce.
Molila sam na pocetku teme,bez filozifije!
Ko kaze da nisu usli u barku? I oni su naravno spaseni.
Dakle nije primio samo parove,vec koliko god ih doslo,usli su u barku?
Sto se tice ovoga...velika je mogucnost da su neke zivotinje bilie u stanju hibernacije...tako da su mogle preziveti bez hrane i vode. Noje je pripremio dovoljno hrane za zivotinje koje su hranjene.

Bas bih videla jednog kolibrija u stanju hibernacije! A za mesozdere je poveo stado ovaca,koje je opet morao negde smestiti!?I znas li ti koliko jede jedan slon dnevno?

"Nevernici naših dana, poput nevernika u doba Nojevo, takođe sumnjaju. Neveruju u ono što propoveda Sveto Pismo o potopu. Kažu kako je sve to tek obična bajka. Ali, ne! To nije bajka. To je događaj koji potvrđuje i nauka. Da, nauka! Dolinom Eufrata izvršena su otkopavanja od strane čuvenih arheologa i otkriveni su tragovi potopa. A o potopu su sačuvani dokazi u predanjima naroda starog sveta.

A mi, dragi moji, živimo u jednom dobu strašnog neverovanja i nečistote, o kome je Hristos prorokovao. Rekao je da će doći dani poput Nojevih. Čujmo glas večnog Boga, koji nas poziva na pokajanje! Neka nas pouči golub, koga je Noje poslao, i koji se ponovo vratio u barku. Pretpostavimo da je on simbol ljudske duše. Kao što golub nije našao odmor u bezdanu po kom su plovili leševi, tako ni ljudska duša, koja je načinjena za čistoću i svetost, ne odmara se u ovom bezdanu zla i nečistote, u bezdanu sveta nalik na jedan ogroman leš koji je istrulio i širi odvratan smrad, u kome se mogu zadovoljiti samo duše poput gavrana".

Sa sajta manastira Lepavine

U tvom postu ne postoji ni jedno racionalno objasnjenje za neka osnovna pitanja,koja bi postavilo i jedno dete predskolskog uzrasta!

cela biblija je samo sarena laza za glupu masu da bi se kontrolisao um ljudi tako da sve one citate su do sad mnogo puta naucno objasnili da su neizvodljivi i nisu potkrepljeni nikakvim dokazima (materijalne prirode) osim dokazima VERE verujte vi i sve ce da bude ok ma daj koje sranjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

ispade da je nama bog sluga.
uopste se ne zna ko je jagnje (ili ovca), ko koga sluzi.

evo npr. ja, mnogo volim svoga sina, i sve radim sto rade ostali roditelji, hranim ga, presvlacim, ali nisam sluga. NE MORAM to da radim, uzivam to da radim. i uvredio bih se zestoko kada bi me neko nazvao slugom.

kod sluga je situacija obrnuta. sluga MORA da sluzi. ako ne sluzi, uvek postoji neka konsekvenca.
i primetio sam, hriscani vole da se nazivaju slugama.

Tebe ego opasno za*ebava . Sta te pa briga kako ce neko da te nazove ?Zar nije dovljno da ti znas ko si i sta si? I sluga ne mora sluzi , rob mora sluzi .

cela biblija je samo sarena laza za glupu masu da bi se kontrolisao um ljudi tako da sve one citate su do sad mnogo puta naucno objasnili da su neizvodljivi i nisu potkrepljeni nikakvim dokazima (materijalne prirode) osim dokazima VERE verujte vi i sve ce da bude ok ma daj koje sranjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Evo ga jos jedan pametan .Ej Srbijo zemljo cuda , toliko sveznajucih a tako nam lose

Pricu o Nojevoj barci znaju svi,te je nema potrebe prepricavati.Volel bih da mi vernici objasne par meni nejasnih pitanja!
1.Noj je sa svojom porodicom boravio u njoj.Nakon potopa,na koji nacin su se ljudi toliko umnozili,jer,ako su se izmedju sebe vencavali i decu pravili,zar to nije incest?Takodje,odakle se pojavise druge rase ljudi?
2.Sama barka je bila 140m dugacka,napravljena od drveta,a drvo nije dobar izolator,te bi bar desetak ljudi koji cine posadu morali danonocno da ispumpava vodu?
3.Kako je uopste i u masti moguce u takvom relativno malom brodu smestiti sve zivotinje?I skladistiti njihovu hranu?
4.Odakle tolika voda i gde je ista nestala po zavrsetku?
5.Kako su toliku vodu prezivele biljke?

E,sad oni koji su spoznali istinu,neka mi daju odgovor,ali bez Biblijskih citata,vec onako narodskim jezikom,da se ova tema ne pretvori u filozofiranje!:zzima:

1. није било инцеста јер су синови већ били жењени
2. мере су биле у лактима, а не зна се тачно колико данас лакат има цм
3. не зна се да је био релативно мали
4. одоздо и одозго
5. кад одговориш како су биљке настале из ужарене масе, биће ти јасно како је могуће да преживе толику воду.

Sobzirom da prica kaze da su zivotinje same dolazile u paru u Noevu barku,kako je bas taj par zivotinja znao da su oni odabrani,a da ostali clanovi njihove vrste moraju biti zrtvovani,tj podavljeni u potopu!?Jesu li i oni bili na nekom visem nivou intiligencije pa su shvatali hriscanstvo i svog Tvorca?Sta bi bilo da su se pred ulazom u barku pojavili citava krda slonova?
Kako su stigle na odrediste pecinske vrste,koje mogu preziveti samo u tami i odredjenoj vlaznosti?
Zasto medju tim parovima zivotinja nije bilo dinosaurusa,sobzirom da kreacionisti tvrde da su oni nestali sa potopom?Zar Bog Noeu nije rekao sve zivotinje koje po Zemlji hodaju?
Mnoge zivotinje zahtevaju svezu hranu,mnogi biljojedi isisavaju sok iz biljaka,pa samim tim biljke moraju biti zive,tako da se postavlja pitanje odakle mu zivi plen za mesozdere,kao i sveze bilke za biljojede?
Osmoro ljudi je moralo dnevno hraniti,pojiti i cistiti izmet za svim tim silnim zivotinjama!Kako?Bog im je pomogao?
Za pocetak,Servant,toliko o rupama u prici!

а како човек може живети без хране око 40 дана?

4.Odakle tolika voda i gde je ista nestala po zavrsetku?

U Postanju lepo piše da je Bog razdvojio vodu pod svodom od vode nad svodom. Tumačenja govore da je u atmosferi postojalo nešto poput vodenog omotača, a naišao sam i an neka tumačenja da do potopa nije ni bilo kiše. Voda koja je preplavila Zemlju potiče od te vode nad svodom, a ona se nakon potopa delimično povukla u zemlju, a delimično ostala, jer se nakon takve kataklizme reljef zemljine površine izmenio da bi primio svu tu vodu. A kao drugo, Bogu kao svemogućem biću nije problem da se reši tolike vode. Prilikom tumačenja religijskih stvari besmisleno je oslanjati se isključivo na zdrav razum i postojeće prirodne zakone, jer Bog ih je stvorio i on možće lako da ih menja

1. није било инцеста јер су синови већ били жењени
Izmedju njih,da,ali njihova deca su se zenila sa sestrama od strica!
2. мере су биле у лактима, а не зна се тачно колико данас лакат има цм
Nije bitno da l je metar vise ili manje,vec stabilnost broda pod tolikim teretom!
3. не зна се да је био релативно мали
4. одоздо и одозго
Ja ne poricem mogucnost potopa,ali bas u tim razmerama,i tom brzinom da preplavi celu Zemlju...i jos vodeni omotac...
5. кад одговориш како су биљке настале из ужарене масе, биће ти јасно како је могуће да преживе толику воду.
Ajd,prezivljavanje biljaka i mogu da prihvatim....

Ajd,prezivljavanje biljaka i mogu da prihvatim....

а под 1 и 4 зашто не можеш да прихватиш?

извини нисам видео одговоре

под 1

данас имаш код римокатолика и протестаната да могу брат и сестра од стрица да се кресну и да то није грех, код нас Срба православаца се рачуна до 5 колена да је светиња

под 2

шта друго да ти кажем једино да ти дам пример пирамида, на који начин су грађене пре 4000 год итд

под 4

могуће је, замисли само један обичан пљусак који неколико минута траје шта направи, а замисли 40 дана.

Poslednja izmena od moderatora:

Back