1000 Zašto - 1000 Zato (o religiji i Bogu)

Svaki roditelj, koji voli svoje dete, on je njemu sluga.
Onaj, koji nekoga voli, taj je njemu sluga.
Je služeći onome koga voliš, služiš samome sebi, jer kada nekoga voliš, voliš ono što imaš u sebi, što si prepoznao u onome koga voliš.

ispade da je nama bog sluga.
uopste se ne zna ko je jagnje (ili ovca), ko koga sluzi.

evo npr. ja, mnogo volim svoga sina, i sve radim sto rade ostali roditelji, hranim ga, presvlacim, ali nisam sluga. NE MORAM to da radim, uzivam to da radim. i uvredio bih se zestoko kada bi me neko nazvao slugom.

kod sluga je situacija obrnuta. sluga MORA da sluzi. ako ne sluzi, uvek postoji neka konsekvenca.

Poslednja izmena od moderatora:

Samo služeći Ljubavi, najveći sluga je ujedno i najveći gospodar.
Kako?
Jednostavno, onaj koji je najveći sluga, taj je neprocenjiv onome kome služi, a time je i gospodar onome kome služi.

evo npr. ja, mnogo volim svoga sina, i sve radim sto rade ostali roditelji, hranim ga, presvlacim, ali nisam sluga. NE MORAM to da radim, uzivam to da radim. i uvredio bih se zestoko kada bi me neko nazvao slugom.

Time što svoje dete hraniš i oblačiš, Ti njega uslužuješ, tj. služiš mu, i uživaš u služenju.
Samo služeći Ljubavi čovek uživa
Čovek koji služi nekome bez Ljubavi, taj mrzi tog kome služi.

kod sluga je situacija obrnuta. sluga MORA da sluzi. ako ne sluzi, uvek postoji neka konsekvenca.
i primetio sam, hriscani vole da se nazivaju slugama.

Pa naravno, i Ti ako ne bi služio svome detetu, ako ga ne bi uslužio hranom i odećom, postojala bi neka konsekvenca.

Pokusaj da se pomolis, da porazgovaras sa nekim koga ne vidis...pa ces da vidis da li postoji ili ne...to je najveci dokaz koji mozes sam videti...ali ljudi to ne zanima, nece ni da pokusaju...

Pa cekaj..jel ti verujes u boga? ovo sto si napisao je potpuno suprotno tome. evo ja sam se redovno molio, isao u crkvu ,verovao potpuno u njega ali nikad,nikad mi se nije obratio, nikad ga nisam osetio, nikad mi se nije ukazao...znaci bog ne postoji?

Pre ce biti da vodi ka agnosticizmu sto rece neko...cim procitas Bibliju shvatis koja gomila gluposti je to. Mislim, mozda jeste glupo ali je istinito. Uostalom ateisti znaju o Bibliji i Hriscanstvu mnooogo vise od vecine vernika.

јер је изгледа једино интересовање атеиста да проучавају Библију...која је наиме глупост.
Боже Господе какви сте ви атеисти ментални фрикови

јер је изгледа једино интересовање атеиста да проучавају Библију...која је наиме глупост.
Боже Господе какви сте ви атеисти ментални фрикови

Mentalni frikovi koji ne veruju u magiju stvaranja, pricajuce zmije i druge nebuloze? pa da, onaj ko je lud sigurno nece reci za sebe da je lud. u pravu si izgleda. odmah ad hominem napad. tipicno.

Pa cekaj..jel ti verujes u boga? ovo sto si napisao je potpuno suprotno tome. evo ja sam se redovno molio, isao u crkvu ,verovao potpuno u njega ali nikad,nikad mi se nije obratio, nikad ga nisam osetio, nikad mi se nije ukazao...znaci bog ne postoji?
Ovo sto ovde pises pokazuje zasto si se molio i sa kakvom zeljom. Mogu samo zamisliti te molitve.

Evo,ja ću:
1.kako to da postoji polarni led?
2.kako su preživeli mikrororganizmi koji uzrokuju bolesti(tifus,male i velike boginje,sifilis...)?
3.kako to da su fosili hronološki rasporedjeni?
4.kako to da su fosilni ostaci kengura pronadjeni samo u Australiji?

Toliko za početak.:)
1. Nakon potopa doslo je do temperaturnih razlika...Zato i nije cudo sto se u ledu mogu naci razni tropski organizmi, biljke...mamuti i dr.
2. Pretpostavka je da su se bolesti toga tipa razvile nakon potopa.
3. Ja bih te ovde pitao, da li me zezas?
4. Ko mi za to garantuje?? Evolucionisticka nauka?

Sobzirom da prica kaze da su zivotinje same dolazile u paru u Noevu barku,kako je bas taj par zivotinja znao da su oni odabrani,a da ostali clanovi njihove vrste moraju biti zrtvovani,tj podavljeni u potopu!?
Jesu li i oni bili na nekom visem nivou intiligencije pa su shvatali hriscanstvo i svog Tvorca?Sta bi bilo da su se pred ulazom u barku pojavili citava krda slonova?
Kako su stigle na odrediste pecinske vrste,koje mogu preziveti samo u tami i odredjenoj vlaznosti?
Pa tu je Tvorac na poseban nacin delovao. Sta je coveku ne moguce Bogu je moguce.
Zasto medju tim parovima zivotinja nije bilo dinosaurusa,sobzirom da kreacionisti tvrde da su oni nestali sa potopom?Zar Bog Noeu nije rekao sve zivotinje koje po Zemlji hodaju?
Ko kaze da nisu usli u barku? I oni su naravno spaseni.
Mnoge zivotinje zahtevaju svezu hranu,mnogi biljojedi isisavaju sok iz biljaka,pa samim tim biljke moraju biti zive,tako da se postavlja pitanje odakle mu zivi plen za mesozdere,kao i sveze bilke za biljojede?
Osmoro ljudi je moralo dnevno hraniti,pojiti i cistiti izmet za svim tim silnim zivotinjama!Kako?Bog im je pomogao?
Za pocetak,Servant,toliko o rupama u prici!
Sto se tice ovoga...velika je mogucnost da su neke zivotinje bilie u stanju hibernacije...tako da su mogle preziveti bez hrane i vode. Noje je pripremio dovoljno hrane za zivotinje koje su hranjene.

1. Nakon potopa doslo je do temperaturnih razlika...Zato i nije cudo sto se u ledu mogu naci razni tropski organizmi, biljke...mamuti i dr.
NetačnoNa Južnom polu postoji preko 40 000 slojeva leda.
Kada bi čitava Zemlja bila prekrivena vodom taj led bi se polomio,isplivao na površinu i otopio.A,ako je potop bio pre nekoliko hiljada godina ne postoji ne teoretska šansa da bi postojalo 40 000 slojeva.Dakle laž.
2. Pretpostavka je da su se bolesti toga tipa razvile nakon potopa.
...samo ti pretpostavljaj.
3. Ja bih te ovde pitao, da li me zezas?
Znači ne znaš.
4. Ko mi za to garantuje?? Evolucionisticka nauka?
Ne,već paleontologija.Dakle,ni na ovo pitanje nema odgovora.

i primetio sam, hriscani vole da se nazivaju slugama.
Ti ociglendo nikada nisi okusio pravu ljubav od nekog da bi ti bilo milo da mu budes, u ovom slucaju 'sluga'. (u kom smislu 'sluga',...svakako ne u smislu koji je tebi u glavi)
Ocigledno da si mnogo ''poleteo'', pa je za tebe rec 'sluga', velika uvreda.
Ja javno kazem da sam sluga Ljubavlju, Dobroti, Istini, i da tezim tome da sluzim svom Tvorcu, i da sam slobodan covek. Za razliku od vas koji ste rob sistema, rob materijalizma.
Sin koji slusa roditelje, koji im sluzi jer voli svoje roditelje, je po tebi idiot..Mnogo si pametan!

Pa tu je Tvorac na poseban nacin delovao. Sta je coveku ne moguce Bogu je moguce.
Rekoh nema pozivanja na Božiju svemoć kad je u pitanju nauka.
Ko kaze da nisu usli u barku? I oni su naravno spaseni.
:hahaha::hahaha::hahaha:
I posle čovek treba da vas uzme ozbiljno.
Sto se tice ovoga...velika je mogucnost da su neke zivotinje bilie u stanju hibernacije...tako da su mogle preziveti bez hrane i vode. Noje je pripremio dovoljno hrane za zivotinje koje su hranjene.
Dokazi???

Poslednja izmena:
NetačnoNa Južnom polu postoji preko 40 000 slojeva leda.
Kada bi čitava Zemlja bila prekrivena vodom taj led bi se polomio,isplivao na površinu i otopio.A,ako je potop bio pre nekoliko hiljada godina ne postoji ne teoretska šansa da bi postojalo 40 000 slojeva.Dakle laž.
Toliko o tvom znanju.
Led se formirao nakon potopa. I ako mozes bez tih evolucionistickih slojeva koji su nastajali milijardama god. Ako imas neki dokaz iznesi ga...pusti vase predpostavke.

...samo ti pretpostavljaj.
:lol: Ovo me na nesto podseca....:think: ..a, da, na evoluciju.
Znači ne znaš.
Pa ne znam da su hronoloski rasporedjeni. :lol:
Ne,već paleontologija.Dakle,ni na ovo pitanje nema odgovora.
Nema ni dokaza.
Po dosadasnjim tvojim postovima ne pada mi na pamet da od tako neozbiljne osobe prihvatam neke informacije slepo, poverenjem.

"Nevernici naših dana, poput nevernika u doba Nojevo, takođe sumnjaju. Neveruju u ono što propoveda Sveto Pismo o potopu. Kažu kako je sve to tek obična bajka. Ali, ne! To nije bajka. To je događaj koji potvrđuje i nauka. Da, nauka! Dolinom Eufrata izvršena su otkopavanja od strane čuvenih arheologa i otkriveni su tragovi potopa. A o potopu su sačuvani dokazi u predanjima naroda starog sveta.

A mi, dragi moji, živimo u jednom dobu strašnog neverovanja i nečistote, o kome je Hristos prorokovao. Rekao je da će doći dani poput Nojevih. Čujmo glas večnog Boga, koji nas poziva na pokajanje! Neka nas pouči golub, koga je Noje poslao, i koji se ponovo vratio u barku. Pretpostavimo da je on simbol ljudske duše. Kao što golub nije našao odmor u bezdanu po kom su plovili leševi, tako ni ljudska duša, koja je načinjena za čistoću i svetost, ne odmara se u ovom bezdanu zla i nečistote, u bezdanu sveta nalik na jedan ogroman leš koji je istrulio i širi odvratan smrad, u kome se mogu zadovoljiti samo duše poput gavrana".

Sa sajta manastira Lepavine

Back