Pricu o Nojevoj barci znaju svi,te je nema potrebe prepricavati.Volel bih da mi vernici objasne par meni nejasnih pitanja!
Nadam se da cu biti od pomoci u sto boljem razumevanju..draga kanarinkice!
1.Noj je sa svojom porodicom boravio u njoj.Nakon potopa,na koji nacin su se ljudi toliko umnozili,jer,ako su se izmedju sebe vencavali i decu pravili,zar to nije incest?Takodje,odakle se pojavise druge rase ljudi?
To isto mozes postaviti i u vezi Adam i Eve i njihovih potomaka. Ukratko: zbog nagomilanih mutacija u genima radjaju se degenerisana deca...nekada je genetska struktura bila cista i nije bilo posledica. O tome imas ovde:
Poslepotopna degeneracija i incest
2.Sama barka je bila 140m dugacka,napravljena od drveta,a drvo nije dobar izolator,te bi bar desetak ljudi koji cine posadu morali danonocno da ispumpava vodu?
Ovako: Da se izgradi barka, koliko lakata i ostalo je dato Noju, ako uzmemo da su prepotopni ljudi bili mnogo veci od nas danas, onda je Nojev lakat bio mnogo veci, pa samim tim i barka.
Sto se tice ovog drugog, mozemo reci ovako: Drvo je pre potopa sigurno bilo kvalitetnije od ovoga danas, kao i sve sto vidimo. Takodje, ljudi su bili mnogo inteligentniji...pogledaj samo matematiku koju su koristile drevne civilizacije...nesto nezamislivo za nas...tako da su verovatno napravili neku prirodnu izolaciju, sa kojom su premazali brod.
3.Kako je uopste i u masti moguce u takvom relativno malom brodu smestiti sve zivotinje?I skladistiti njihovu hranu?
Kao sto sam gore napomenuo, brod je bio mnogo veci od onoga sto ateisti zamisljaju. Takodje u brod su ulazili samo osnovni tipovi zivotinja koji u svom genomu sadrze celokupnu varijabilnost svih vrsta koji od njih mogu da nastanu.
4.Odakle tolika voda i gde je ista nestala po zavrsetku?
Prepotopna zemlja je imala sasvim druge uslove u poredjenju sa nasim danas. Nije mogla da pada kisa, nije bilo temperaturnih razlika, bila je idealna klima. Postojao je vodeni omotac koji je stvarao efekat staklene baste. Kada je doslo do potopa, vodeni omotac se obrusio na zemlju, iz zemlje je takodje pocela da izbija voda, i naravno kisa. Kasnije je doslo do izdizanja kontinenata, brda, plaina, formiranje kanjona, meandera i sl.
5.Kako su toliku vodu prezivele biljke?
Moguce da nisu sve biljke opstale, ali su mnoge sacuvale seme u zemlji, da bi kasnije kada se voda povukla iznikle.
E,sad oni koji su spoznali istinu,neka mi daju odgovor,ali bez Biblijskih citata,vec onako narodskim jezikom,da se ova tema ne pretvori u filozofiranje!
Nadam se da sam bio dovoljno jasan i jednostavan...bez filozofskih odgovora.

Ako nekako mogu da budem od koristi tu sam!