1000 Zašto - 1000 Zato (o religiji i Bogu)

A ti si radio neki popis, pa si video da se niko ne drzi...to malo sto cujes na TV, i kako mediji prikazu muslimane prihvatas za ozbiljno. Pravi Musliman ce se drzat i Kurana i Svetog Pisma.

Nema nikakve potrebe da radim ikakav popis po njihovom pitanju, dovoljno je da pročitaš njihovu svetu knjigu Kuran, pa da pogledaš šta i kako rade i da saznaš da nema ni jednog muslimana koji se Kurana i onoga što je pisano u njemu doslovno drži. Za njih je odavno reč čoveka pretežitija od reči Božije.

Nije ti potrebno teolosko znanje da bi video da zemljotresi udaraju tamo gde je najveci nemoral....Indija, Kina, Indonezija i dr.
Alah je ime za Tvorca.

Bog nam je dao svoju pisanu rec, Sveto Pismo...u Njemu ces naci odgovor na svako pitanje.

Pojma nemas. Zemljotresi udaraju tamo gde se sastavljaju tektonske ploce.
tectonic.gif

A koje su drzave iznad, to je samo slucajnost. Japan ima velike probleme sa zemljotresima (tektonske ploce), a zna se da ce veliki pogoditi Kaliforniju.

Znaci, nema nikakvih sansi da pogodi Vasington, London, Moskvu. Tu mogu da se javljaju samo mali zemljotresi.

Dokaz da nisi u pravu je i to da se Las Vegas smatra za najvece mesto nemorala na svetu od svog osnivanja. Do sad ga nije pogodio ni jedan veliki zemljotres.
A ispod njega su tektonske ploce. Sta je probem? Znam, sigurno ces reci da im bog daje sansu da se promene. ahahahaahaha

sami su se popisali po toj knjzici i tom bogu kad su krenuli da jedu leseve a lepo im je rekao ne ne
i ima jos tona primera ali je tragikomicno
Neverovatno koliko mrznja coveku ne da da razmislja. Pa Muslimane ne predstavljaju oni koji cine zlo, oni koji se pojavljuju na medijima! Da Muslimana koji zive moralno ima, ima, i to stoji....da li ste vi to spremni da priznate, to je vec druga prica.

Zdravo,imam pitanje za hriscane, zasto je Bog kao ljubav bezgresna stvorio razne krvolocne zivorinje, npr, ajkule ,zmije, i hiljadu drugih da ne nabrajam, zasto ih je stvorio ako je on samo i samo ljubav, , nesto to nema veze sa ljubavi,Hvala
Cudno da postavljas ovakva pitanja... z:lol:
Tvorac je u pocetku stvorio zivotinje koje nisu bile krvolocne, vec su sve zivotinje bile zajedno, nije bilo straha medju njima...cak ni ruze nisu imale trnje. Ali covekovom pobunom sve je pocelo da se menja, pa i zivotinje.

Mora da sam ja nešto pobrkao, monasi na Atosu i na drugim mestima se ne drže Biblije ?
Pa hajde mi nabroj njihove vrline, ili njihovu moralnost. Hajde mi dokazi da su njihove misli ciste? Da vidimo njihovo teolosko znanje...u sta sve veruju?
Ja u nijednom trenutku nisam rekao da nema ljudi koji se drze Biblije, vec sta vise, smatram da ih ima, da ih ima najvise na nasim prostorima...Ali da je to velika manjina u poredjenju sa ostalom populacijom...kazem 'manjina' u ovom nasem primeru, ali u Bozjim ocima smo vecina!

Nema nikakve potrebe da radim ikakav popis po njihovom pitanju, dovoljno je da pročitaš njihovu svetu knjigu Kuran, pa da pogledaš šta i kako rade i da saznaš da nema ni jednog muslimana koji se Kurana i onoga što je pisano u njemu doslovno drži. Za njih je odavno reč čoveka pretežitija od reči Božije.
Pa to bi i oni isto mogli da kazu kada pogledaju sta pise u Svetom Pismu, i generalno pogledaju kakav zivot vodimo! Dakle, ne mozes sa sigurnoscu da pricas nesto sto nije moguce znati...Ja smatram da postoje Muslimani koji zive moralno, i da ih ima dosta.

Pojma nemas. Zemljotresi udaraju tamo gde se sastavljaju tektonske ploce.
tectonic.gif

A koje su drzave iznad, to je samo slucajnost. Japan ima velike probleme sa zemljotresima (tektonske ploce), a zna se da ce veliki pogoditi Kaliforniju.

Znaci, nema nikakvih sansi da pogodi Vasington, London, Moskvu. Tu mogu da se javljaju samo mali zemljotresi.

Dokaz da nisi u pravu je i to da se Las Vegas smatra za najvece mesto nemorala na svetu od svog osnivanja. Do sad ga nije pogodio ni jedan veliki zemljotres.
A ispod njega su tektonske ploce. Sta je probem? Znam, sigurno ces reci da im bog daje sansu da se promene. ahahahaahaha
Da, da ''trusna podrucja"! Bas tamo gde je najveci nemoral...upravu si ''slucajnost''!
Zasto bas Kaliforniju! :think:
A ovo sto kazes da nema nikakve sanse cemo tek da vidimo! Samo nemoj posle da bude prica da se ''trusno podrucje'' pomerilo.
Sto se tice Las Vegasa, pa secekaj malo, bice vremena...mozda Tvorac pusta da se nemoral razvije do kraja pa da ga onda zatre,...to ostaje da vidimo!

U pocetku Adam i Eva, a sada vidimo da ih je vise.
Koga biras to pokazujes svojim delima i postupcima.

A odakle ti znas da se Bog nije nikom otkrio putem molitve???? Neko tvoje iskustvo?? Da nisi mozda nekada pokusao dazatrazis od Njega pomoc??? Pa da si se molio sada ne bi postavljao razna pitanja...na sve bi ti se dali odgovori..ali posto tebe ova tema mnogo ne zanima, onda ovde dolazis da kritikujes.

Adam i Eva su bili jedini ljudi. A sada nas je 6 milijardi. Otkud su neki "crni", a neki drugih boja koze kad evolucija ne postoji? I zar incest nije zabranjen???

Ne biram nikoga, jer ne postoje. A ako bog i postoji (onaj iz biblije) odricem se i njega i sotone jer su prilicno slicni, neprijatni momci.

Znam da bog ne pomaze kroz molitvu. Milioni Srba su se molili za patrijarha, i nista se nije desilo. "Radio, ne radio, svira ti radio" :deda:
Molili su se milioni srba i jevreja, poljaka u konc. kampovima, niko im nije dao nikakve odgovore. A mislim da je prilicno bezosecajno ne odgovoriti bilo sta ljudima koji imaju ozbiljan problem.

Da, da ''trusna podrucja"! Bas tamo gde je najveci nemoral...upravu si ''slucajnost''!
A ovo sto kazes da nema nikakve sanse cemo tek da vidimo! Samo nemoj posle da bude prica da se ''trusno podrucje'' pomerilo.
Sto se tice Las Vegasa, pa secekaj malo, bice vremena...mozda Tvorac pusta da se nemoral razvije do kraja pa da ga onda zatre,...to ostaje da vidimo!

ALO!!! Tektonske ploce su nastale (cak i u biblijskim bajkama) PRE nego sto su natali ljudi. Znaci, ljudi se naseljavaju na razlicitim mestima. Evo npr, slucajnost je da smo i mi, Srbi JAKO blizu granice 2 tektonske ploce. Nasi poznati geolozi pricaju da zbog toga u proseku na svakih 100tinak godina Beograd pogodi Veliki Zemljotres. I to se dogadja bez obzira dal ovde zive Kelti, Iliri, Avari, Rimljani, Srbi ili bilo ko drugi.

A ta tvoja prica o pomeranju trusnih podrucija pokazuje da si OPASNO neobrazovan. Tacno je da se tektonske ploce pomeraju, odatle i dolaze zemljotresi, ali to je jako malom brzinom.

Opet pokazujes da bas i nisi najbolje obavesten. Cim je osnovan Las Vegas, nemoral se razvio do kraja. Bar o tome postoji konsenzus.

Zašto postoji nemoral? Ko je stvorio nemoralne ljude? Ko je omogućio ljudima da probude nemoral? Sotona? Ko je stvorio Sotonu?

Adam i Eva su bili jedini ljudi. A sada nas je 6 milijardi. Otkud su neki "crni", a neki drugih boja koze kad evolucija ne postoji? I zar incest nije zabranjen???

Ne biram nikoga, jer ne postoje. A ako bog i postoji (onaj iz biblije) odricem se i njega i sotone jer su prilicno slicni, neprijatni momci.

Znam da bog ne pomaze kroz molitvu. Milioni Srba su se molili za patrijarha, i nista se nije desilo. "Radio, ne radio, svira ti radio" :deda:
Molili su se milioni srba i jevreja, poljaka u konc. kampovima, niko im nije dao nikakve odgovore. A mislim da je prilicno bezosecajno ne odgovoriti bilo sta ljudima koji imaju ozbiljan problem.
Poreklo rasa.
Poslepotopna degeneracija i incest.

Sta ti znas o molitvi?? Kada te to najmanje zanima? Pa da si svestan koliko znaci ne bi lupetao sve ovo! Da si nekada pokusao da se obratis Tvorcu ne bi ovde prosipao neznanje. Ateista si, i ne ocekujem od tebe da verujes u molitvu...nisi u zivotu imao priliku da to iskusis..pa i nije cudo sto sve ovo pricas.
Mogu ti samo reci da je to NAJVECI dokaz da Tvorac postoji!!!

ALO!!! Tektonske ploce su nastale (cak i u biblijskim bajkama) PRE nego sto su natali ljudi. Znaci, ljudi se naseljavaju na razlicitim mestima. Evo npr, slucajnost je da smo i mi, Srbi JAKO blizu granice 2 tektonske ploce. Nasi poznati geolozi pricaju da zbog toga u proseku na svakih 100tinak godina Beograd pogodi Veliki Zemljotres. I to se dogadja bez obzira dal ovde zive Kelti, Iliri, Avari, Rimljani, Srbi ili bilo ko drugi.

A ta tvoja prica o pomeranju trusnih podrucija pokazuje da si OPASNO neobrazovan. Tacno je da se tektonske ploce pomeraju, odatle i dolaze zemljotresi, ali to je jako malom brzinom.

Opet pokazujes da bas i nisi najbolje obavesten. Cim je osnovan Las Vegas, nemoral se razvio do kraja. Bar o tome postoji konsenzus.
Te evolucionisticke gluposti ti mogu proci kod naivnih ljudi...Jadan ti kada sve to smatras obrazovanjem!

Back